Прескочи до съдържание

Летище Истанбул (Новото летище) - Istanbul Airport (Istanbul Havalimanı)

Mary

Препоръчани мнения

Публикувано:

Освен метрото/влак М11, може да се ползва и друг транспорт.

Цената на такси до централните части на Арнавуткьой(Имрахор) е около 400 лири за обикновените таксита.

Има и шатъл бус(цена 90 лири), който ходи до там, но откакто има метро вече е само няколко пъти в деня, има и градска линия(H-6) на цената на един обикновен билет(20 лири), но тя също не е много често - през 40-50-60 минути.

Селището се разраства все повече към летището, изникват нови хотели на по-близко разстояние. Повечето от тях предлагат и трансфер, който е по-скъп от обикновено такси, шатъл, автобус. Хотели се намират на цена от около 30 евро нагоре за двойна стая. Има доста ресторантчета за хапване, баничарници, кафенета.

• Харесвам 7
Публикувано:

Ние кацнахме 12 вечерта и докато излезем освен трансфер друго няма, а той е скъп. Миналия път и евтино такси не можахме да вземем. Излезе ни колкото трансфера.

Публикувано:
преди 4 минути , MayaS каза:

Ние кацнахме 12 вечерта и докато излезем освен трансфер друго няма, а той е скъп. Миналия път и евтино такси не можахме да вземем. Излезе ни колкото трансфера.

Може да ползвате uber или bitaxi следващия път.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 1 час, Mary каза:

Освен метрото/влак М11, може да се ползва и друг транспорт.

Цената на такси до централните части на Арнавуткьой(Имрахор) е около 400 лири за обикновените таксита.

Има и шатъл бус(цена 90 лири), който ходи до там, но откакто има метро вече е само няколко пъти в деня, има и градска линия(H-6) на цената на един обикновен билет(20 лири), но тя също не е много често - през 40-50-60 минути.

Селището се разраства все повече към летището, изникват нови хотели на по-близко разстояние. Повечето от тях предлагат и трансфер, който е по-скъп от обикновено такси, шатъл, автобус. Хотели се намират на цена от около 30 евро нагоре за двойна стая. Има доста ресторантчета за хапване, баничарници, кафенета.

Останах доволна от Airport Express Hotel там. Шатълът влизаше в цената, надежден и точен в двете посоки.

IMG_20230801_204007.jpg

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 2 часа, MayaS каза:

и докато излезем освен трансфер друго няма, а той е скъп

В такава ситуация и скъпият трансфер  е решение, а връщането за втория полет на другия ден с метрото.

Публикувано:

Аз кацах късно вечерта и бях резервирала трансфер предварително - 25 евро еднопосочно. Хотела беше от порядъка на на 25 евро, като рецепциониста се опита да ме убеди да резервирам и за следващия ден (според него нямало обществен транспорт). Момчето, което беше на смяна на сутринта ми извика такси за 400лири, плащане с пос терминал в таксито. 

Аз бих опитала на място с такси, а след това трансфер (не знам дали цената е същата ако се заяви на място пред летището). 

В uber са регистрирани стандартни таксите.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 4 часа, Jorro каза:

Може да ползвате uber или bitaxi следващия път.

Uber ми отказаха миналия път с оправданието че ме можели да влязат празни в летището.

преди 2 часа, epetkov каза:

В такава ситуация и скъпият трансфер  е решение, а връщането за втория полет на другия ден с метрото.

Е така и направихме де. Просто споделям опита си за да знаят следващите. 

• Харесвам 2
Публикувано:
16 hours ago, MayaS said:

Uber ми отказаха миналия път с оправданието че ме можели да влязат празни в летището.

Нали все пак има убери, които оставят клиенти на летището и търсят да вземат нови за обратно? Ние в двете посоки: летище - Истанбул-летище, поръчахме убер и нямахме проблем. 
Сега, дали шофьорът имаше право да ни взима от летището е отделен въпрос. Прекалено припрян беше за някой, на който всичко му е наред:)

• Харесвам 1
  • 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

IMG_0258.jpeg.dcd9f83a68181bba3824bbe82cf74697.jpeg

Снимката е от началото на месеца , честно казано не виждат смисъл за поръчване на такси през апп от летището . Цените са близки /или еднакви , такси стоянката е на супер удобно място .

Такси от летището до Риц Карлтън ( Таксим/Бешикташ ) излезе 970 лири (без трафик), в обратната посока жълто такси през апп (Убър) струваше 880 лири (без трафик ) . На пръв поглед има минимална разлика , но обичайно по летищата по света има малка надценка за курсове от , която отива при собственика на летището.

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

При дълъг престой ( в нашия случай заради променен полет 11 часа) можете с бордната карта да вземете ваучер за храна. Взима се от центъра за обслужване отляво на гейт D1. 

IMG_20250216_111014.jpg.3ba6b1ff80d5fbfa8c4011b8311664d0.jpg

Важи за следните заведения :

IMG_20250216_101951.jpg.22aa4be05223904c6badb3ba6693645b.jpg

Представяте го в заведението, което сте избрали и получавате меню срещу ваучер. Предварително питайте какво включва и можете ли да замените напитките или какъв е избора на храна. 

• Харесвам 7
Публикувано:

Следете си и пощата, ние бяхме взели на място такъв ваучер, после видях, че и на пощата са ми пратили, след съобщението за закъснение на полета. 

• Харесвам 4
Публикувано:

Благодаря на всички за съветите, които ми дадохте. Благодарение на вас вчера успях да уплътня близо 18 часов престой в Истанбул. Екскурзията на Touristanbul / evening tour/си заслужаваше, гайдът беше много ентусиазиран да разказва. Вечерята, която също е част от тура беше хубава.  Интернетът на летището е ок и е неограничен, няма проблем с вайбъра, машинките на повечето места не работеха и от info центъра ми дадоха да сканирам код. Благодаря и за инфото за Napzone - удобен вариант за нощуване. 

• Харесвам 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.