Прескочи до съдържание

Летище Истанбул (Новото летище) - Istanbul Airport (Istanbul Havalimanı)

Mary

Препоръчани мнения

На 11.10.2018 г. в 15:12, Goal & Boss каза:

Малко и за транспорта:

Магистралата Nordern Marmara я свързваха (август тази година минавах) с O3 , която идва от Одрин още при детелината на Алипаша. Според мен с автомобил/автобус ще е доста бързо достигането до летището от София или Пловдив, че дори Бургас.

Аз лично съм пътувал няколко пъти с автомобил до IST и бих пожелал на новото летище да опростят процедурата за митническия паркинг.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 51 минути , cck каза:

и бих пожелал на новото летище да опростят процедурата за митническия паркинг.

Или просто автобусите от София и Пловдив да минават дриректно през летището 😉

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 10 часа, chandni каза:

Или просто автобусите от София и Пловдив да минават

Не вярвам това просто така да стане. Автобусите от България не влизат в Истанбул даже директно от магистралата, а минават по северния бряг на Мраморно море, където са районите с изселниците от България. По-скоро очаквам, по подобие на "Пегасус", които имат микробуси  Русе-Отопени и Варна-Отопени, да се появят микробуси от България директно до Новото летище без да стигат до Истанбул.

Редактирано от epetkov
  • Харесвам 6
Връзка към коментар

Маршрути, часове и цени на автобусите, които обслужват летището за сегашните полети:

HAVAiST-SEFER-SAATLERi-EK.docx

Добавям и малко снимки на автобусите - източника е сайта им.

45671280_2827194993972882_2247703209453813760_n.jpg

45514898_2827195053972876_226289380011016192_n.jpg

45554220_2827194987306216_140951274647453696_n.jpg

45633479_2827195030639545_3341672177639358464_n.jpg

Редактирано от Mary
  • Харесвам 10
Връзка към коментар
преди 19 минути , Mary каза:

Маршрути, часове и цени на автобусите, които обслужват летището за сегашните полети:

HAVAiST-SEFER-SAATLERi-EK.docx

Добавям и малко снимки на автобусите - източника е сайта им.45514898_2827195053972876_226289380011016192_n.jpg

45633479_2827195030639545_3341672177639358464_n.jpg

Аз обаче изобщо не успявам да го вдяна това разписание... Някой може ли да го разкодира...? :crazy_pilot:

Връзка към коментар
преди 8 минути , chandni каза:

Аз обаче изобщо не успявам да го вдяна това разписание... Някой може ли да го разкодира...? :crazy_pilot:

Направено е странно, но пък е доста практично.

В първата колонка е часа на тръгване на автобуса от летището.

Във втората е часа на кацане/полета(сега полетите са малко).

В другата графа са часовете на тръгване от различните спирки за полетите, които са в червено отгоре написани.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 1 минута , Mary каза:

Е, това ще е до края на годината предполагам. 🙂 

Абе ясно, ама си звучи абсурдно все пак - разписание на автобусите за петтях полета (факт) от най-голямото летище в света (факт) 😂

Връзка към коментар
На 11.10.2018 г. в 12:39, Topfly каза:

Какво ще стане след това с другите летища? Ще се предлагат ли свързващи полети със смяна на летище?

Има поет трансфер от Türk hava yolları за тези, които имат полети с прекачвания до Анкара, Измир, Анталия, Северна Никозия и Баку... Ако летиш например от София до някой от тези 5 града и кацаш на Ататюрк, те те извозват с автобусче до новото. И по обратния път пак така

На 12.10.2018 г. в 9:43, Alexander каза:

Толкова отдалечено и от без това огромния град, а за сега няма транспорт! Слаба организация, но важното е да са на първо място в класацията. Представям си как ще се пътува над 1 час в посока, ако няма трафик..А какво ще стане след 31.12 когато всички ще кацат там не мога да си представя.

В много други държави по света пътувате и повече. От Буенос Айрес до града колко е? Ами от Станстед и Лутън до Лондон колко пътувате? 2 часа и половина

• Харесвам 4
Връзка към коментар
На 18.10.2018 г. в 17:04, Mary каза:

Направление

Километри

Интервал-минути

Цена в TL

Beylikdüzü Tüyap

52

15

21

Otogar

38

15

16

Bakırköy

44

10

18

Yenikapı-Sirkeci

50

11

18

Beşiktaş

43

20

18

Alibeyköy Cep Otogarı

31

30

16

Kadıköy

64

20

25

Pendik

93

45

30

Hacıosman

40

30

16

Tepeüstü

91

30

25

Arnavutköy

22

40

12

Kemerburgaz

21

40

12

Sarıyer

40

30

16

Başakşehir

27

30

14

Bahçeşehir

40

40

16

Mahmutbey Metro

36

45

15

Halkalı

40

50

16

Mecidiyeköy

37

15

16

Щом има директни автобуси от Халкалъ до новото летище, това е добре. Че влаковете от България спират именно на жп гара Халкалъ, пък и до тази гара се планира да стига и Мармарай.

Само като си спомня преди 20 години как навсякъде само с автобуси, а метрото беше по една линия с няколко спирки... от Аксарай до Байрампаша. Очевидно се изгражда цял паралелен град под земята

Редактирано от montepinar
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
На 31.10.2018 г. в 8:51, epetkov каза:

Не вярвам това просто така да стане. Автобусите от България не влизат в Истанбул даже директно от магистралата, а минават по северния бряг на Мраморно море, където са районите с изселниците от България. По-скоро очаквам, по подобие на "Пегасус", които имат микробуси  Русе-Отопени и Варна-Отопени, да се появят микробуси от България директно до Новото летище без да стигат до Истанбул.

не, не минават баш покрай Мраморно море  (Чорлу, Силиври, Кумбургаз), а горе по магистралата, от северната страна на езерото при Бююкчекмедже. Булевардът, който е покрай морския бряг  (от Силиври до Авджълар) си е през Кямилоба, Кумбургаз и Бююкчекмедже до Авджълар, от южната страна на езерото, пътувал съм много пъти по него, с автобус 303.   От България, говоря поне за тези, които са от София на Метро, Алпар, Хас и Матпу.  (Всъщност от около година Хас и Ю.Ивкони не пътуват до Истанбул).   А за тези, които пътуват от Източна България до Истанбул през другото КПП.. не знам

На 7.11.2018 г. в 15:58, Goal & Boss каза:

Най-голямото летище в света с пет полета накръст... ебати! :blink:

:grin:

излишна ирония. Това е просто за самото откриване. И тъй като целта е да съвпадне с националния празник 29 октомври, има логика. Ако нац. празник беше на 29 декември, нямаше да са само 5 дестинации.  (то до Анкара, Измир и Анталия има полети на всеки час почти). Засега идеята е всички полети на Türk Hava Yolları да са от новото летище и малка част от Сабиха Гьокчен.  Куп други авиокомпании ще си кацат още дълго време на Ататюрк, особено чуждите

• Харесвам 2
Връзка към коментар
На 7.11.2018 г. в 16:01, Goal & Boss каза:

Абе ясно, ама си звучи абсурдно все пак - разписание на автобусите за петтях полета (факт) от най-голямото летище в света (факт) 😂

не петтях полета, а дестинации.  Че само по едната дестинация имат по 8 полета дневно в едната посока

преди 45 минути , tom777 каза:

За сега само на турски език.  Автобусната линия между автогарата и новото летище, обслужвана от HAVAİST.  Пътуването е около 90 мин.

Capture.JPG

е да, логично да е на турски, този сайт на градския транспорт си е винаги на турски. Всъщност да се радваме, че има директна линия от въпросната автогара, очевидно става въпрос за тази в Байрампаша,която преди се казваше "Есенлер", а сега се казва "Он беш Теммуз демокраси".  Аз съм пътувал и до автогарата в азиатската част (Самандъра), там спират автобусите на Метро по линията София-Бурса и са удобни за тези, които ползват летище Сабиха Гьокчен.  И ми се е случвало неведнъж да кацам на С.Гьокчен, пък да се прибирам от европейската автогара, път с камили докато стигна до Байрампаша... Трябва да се измислят удобни връзки от новото летище до трите автогари... в Байрампаша, Юскюдар и Самандъра

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Преди малко в новините на TRT даваха репортаж за транспортните връзки с новото летище в Истанбул

Първият автобус от автогарата в Байрампаша тръгва в 6.30 ч, , цената на трансфера засега е 8 лири. Повториха, че до края на годината летището ще обслужва линии до 5 града (в Турция, Сев.Кипър и Азербайджан).  Вече има връзка и с  автогарата в Алибейкьой.

След това дадоха транспортния министър, който смело каза, че до няколко години се предвижда да се построи триетажен тунел под Босфора, който да свързва летище Сабиха Гьокчен с новото летище в Арнавуткьой и целият трансфер да трае 1 час

image.png.441dbe3c3cd00a88dcf2ebecda687c53.png

image.png.8fa9c5c4bcb45e86746767a5bbeef033.pngimage.png.49e8c0796baaedd4b93eeb274bb17f23.png 

• Харесвам 5
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 4 часа, tch каза:

Ами Сабиха ще продължава да работи ли 

Да, Сабиха ще продължи да работи. 

За Ататюрк се коментираха повече възможности, та ще видим какво точно ще се случи. 

Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...
  • 3 седмици по-късно ...

Чудех се и аз, че полет на Търкиш до от, както и обратните за февруари ми ги даде, че са до Ататюрк. Но не е неочаквано да се забави местенето. 🙂

Редактирано от Тони
Връзка към коментар
преди 4 минути , tom777 каза:

Редовната експлотация се отлага за месец Март. 

Това се очакваше, а сигурно е и предпоследно. :smile:

Благодаря за информацията. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 16 минути , tom777 каза:

Редовната експлотация се отлага за месец Март. 

Тази новина ме радва. Ще има време да дзакна към центъра набързо. От новото летище нямам идея колко ще отнеме като часове придвижването. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.