Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 22 минути , Hakkâri Spor каза:

И при при мен промени. Явно не са им запълнени самолетите за ежедневни полети и разреждат. Трябва да си удължа почивката с 1 ден.

IMG_2987.jpeg

При мен или трябва да махна един ден или да добавя два 😁😁

• Харесвам 2
Публикувано:

Положението е да се смея ли да плача ли...тези всеки ден ме удивяват с поредната олигофрения.

Сега реших да добавя чекиран багаж на връщане от Лансароте, полета е Луфти/Дискавари. Избирам втория полет/връщането, цената е супер добра само 35евро в посока.

Натискам да потвърдя и да плащам, ама нищо не се случва, по някое време избива грешка!

Пробвах десетки пъти, през уеб и праз апп, едно и също. Реших да пиша на чата..

След чакане, обясняване и свързване с някакъв служител, мислене и чакане, изплю следния отговор.

_2026-07-29_203259856.png.404d0e94ee29e0d0a1c51898c9e9de10.png

Казах му, че приятел има куфар и лети със същия полет. 

Отговора е, че  не може да се добави, нищо, че уж може..

Да съм отидел на летището и така.

Питам го, колко ще е цената, х2 или х3 на летището, отговор няма, само, че това е единственият начин!

Бенчмарк по немски, както обичам да казвам.

Копаят и слизат под дъното

• Харесвам 1
Публикувано:

@Alexander, ние летяхме март, бях купила по тарифата само с ръчен багаж, но и в двете посоки ни предложиха да дадем безплатно куфарите за чекиране (получих мейл предишния ден). На връщане имах доста течности и се чудех ще предложат ли пак или ще трябва да хвърлям/купувам чекиран багаж, но не се наложи, плюс че и двата куфара с които пътувахме надвишаваха килограмите, но си ги чекираха без проблем. Ако сте повече хора и може да разпределите багажа и не е чак толкова много, евентуално може видиш дали няма да стане така или да решиш в последствие.

• Харесвам 1
Публикувано:

Е, ако дойде мейл ок, ама да чакам последния ден, за да реша е тъпо. Просто е абсурдно, да има опция за купуване на багаж и да не може да си я купиш и да ти се обясняват идиотизми  цитирани по-нагоре от мен.

• Харесвам 1
Публикувано:

Това, че не може онлайн щом са с различни авиокомпании ми се е случвало и с други, колкото и да е тъпо. Може би да се обадиш пак да видиш дали другия агент не разбира повече...

• Харесвам 2
Публикувано:

Когато пътувахме с Еделвайс от Сао Мигел към Цюрих, не бяхме получили мейл, че може да чекираме безплатно ръчен, но питахме и казаха, че няма никакъв проблем и едва ли не винаги е позволено.

Публикувано:

Луфти няма да се махнат, поне заради факта, че масовите външните фирми у нас са немски или немскоговорящи.

те си летят с луфти, даже трябва да е с тях задължително,  без значение колко струва билета.

Аз лично от 10год не съм виждаш под 450€ за двупосочен от София  до немски град, за Турция или др места наоколо са по 500-600+, а съм видял десетки билети, може и към 100 да отиват вече.

Давал съм пример и съм го виждал с очите си купен билет за  икономи, който беше по-скъп от бизнес, защото работника няма право да е е бизнес! Това, ако се чудите защо понякога икономи е по-скъп от бизнес, ето има си обяснение.

има постоянен  трафик на хора от и до България или добре си печелят, та абсурд са се махнат 

а това, че лъжат като “дърт циганин” не знам защо продължва да се оспорва.
На мен още на първия отговор по жалба ми казаха, че няма закъснение  до крайна дестинация, а тя беше точно 24часа, бяха дали автоматично хотели и пр.

демек или лъжат най-нагло или са бавноразвиващи, кое е според вас?

• Харесвам 2
Публикувано:

Луфтханза не е най-евтиният вариант, но категорично не мога да се съглася, че са по 450 евро билетите до европейски градове. 

Заради Раян Виена вече е на 111 евро официална цена, която може да се намали още през схемите, които тук добре познаваме. 
Мюнхен и Франкфурт са около 140-150 евро двупосочни. 
По цяла Европа се ходи за 170-200 евро (по-скъпи са Париж, Лондон, Амстердам), но често изпадат много добри цени. Примерно Рейкявик от София за 250 евро - не е евтино, но на един билет. Наскоро имаше Грузия за 180 евро от София. Така че вече доста се конкурират с нискотарифните - да, по-скъпи са в 90% от случаите, но имат много полети на ден, както казаха по-горе - това е предимство, което друга авиокомпания в България не предлага. 

Така че криви, прави - бих се радвал, че поне те са тук, защото с тръгването на Катар тотално го закъсваме откъм добри цени, особено до далечни дестинации. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, Alexander каза:

Аз лично от 10год не съм виждаш под 450€ за двупосочен от София  до немски град

Ако наистина твърдиш подобно нещо, май в тази тема само си чешем езиците. Почти всяка година имам полети до Германия с тях при цена на билета от 100 до 180 евро. Говоря за най-ниската тарифа само с ръчен багаж...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 9 минути , Duke каза:

Ако наистина твърдиш подобно нещо, май в тази тема само си чешем езиците. Почти всяка година имам полети до Германия с тях при цена на билета от 100 до 180 евро. Говоря за най-ниската тарифа само с ръчен багаж...

Аз ти говоря за цени, които се плащат масово от немски и българо/немски фирми.

• Харесвам 2
Публикувано:

На мен всичко ми изглежда като Луфтханза просто да страда от това, от което страда все по силно всичко напоследък, орязани ресурси и лош съпорт. Компаниите изпилват толкова човешкия ресурс, който трябва да прави все повече неща, че няма много време да се занимават със специфични случаи и общо взето някой се занимава със случая ви, смятат го за затворен без да проверят за резултат и разчитат, че клиентът ще се оплаче, ако още има проблем. Допълнително ИИ прави нещата още по зле, обслужването върви надолу и ако за компаниите не е критично, поемат този риск да ядосат част от клиентите си. Ние като клиенти естествено си мислим, че сме в центъра и някой специфично е поел случая ни и после ще се постарае, няма такова нещо. Често различни хора работят по тези случаи, те просто следят какво е писано преди това, а даже някой път и това не правят, и все едно започваш отначало да се обясняваш. Аз работя в компания, която има съпорт и то корпоративен с банки, финансофи институции и най големите компании в света, там също е едно протакване и размяна на информация, когато изреват много, всички се мобилизират. Та силно ме съмнява Луфтханза специално да са казали "измисляйте си оправдания, че да ги мотаем и евентуално да се откажат или платим по късно". Това може да им загуби даже повече време и пари. Със сигурност е станало нещо, но какво, може и те много да не знаят.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 5 минути , ivailo_radev каза:

По каква причина тези фирми плащат тройни цени? Летят само във флекс тарифа ли?

Някой от пърчейзинга си е уредил безплатни полети за почивките за цял живот 😉

Работил съм в американска и две немски фирми и не е имало проблем да се лети в лоукост. Понякога полетите не са излизали в системите за резервация, но с малко повече желание не е било проблем да се купят исканите от мен полети и билети. 

Винаги съм бил в шок като чуя как колеги лятят до Щутгарт със смяна в Мюнхен за стотици евраци. Аз предпочитам Меминген за някакви смешни пари и после с кола под наем, че да мога и да джиткам после колкото и където си искам...

Публикувано:
преди 5 минути , jorocontrola каза:

Аз предпочитам Меминген за някакви смешни пари и после с кола под наем, че да мога и да джиткам после колкото и където си искам...

Защото компанията ти разрешава подобен начин на пътуване.

И аз искам до Маастрихт и после кола под наем, ама не може 🙂 Затова до Амстердам на фантастични цени.  

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
Публикувано:

Някои от германските фирми си имат договор с Луфтханза и наистина се купува само от тях, без значение каква е цената. Освен това повечето имат изисквания тарифата да е с минимум безплатна промяна и канселация (или платена, но да я има опцията) - това е гъвкавост, която се търси от корпорациите. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 4 минути , Lyubina каза:

Защото компанията ти разрешава подобен начин на пътуване.

И аз искам до Маастрихт и после кола под наем, ама не може 🙂 Затова до Амстердам на фантастични цени.  

Аз визирам доста големи международни фирми де. Ясно е, че понякога има списък с одобрени доставчици, но щом където съм работил може, значи навсякъде може с малко желание. Иначе корпоративните тъпотии са ясни и явно доста хора вместо да свършат нещо, просто се оправдават с правила и ограничения...

• Харесвам 1
Публикувано:

Това с чекирането на ръчен багаж си е практика при нормалните полети където имаш включен багаж все пак багажното отделение в самолета има място за определена бройка. Мен винаги са ми предлагали даже търсят желаещи на гейта да си чекират багажа.

Иначе и аз си смених полетите през бг кол центъра на номера посочен по-горе 02 935 8210, който работи пон-пет 9:00-17:00. Снощи звънях първо на контактния им +49 69 86799400, но ми казваше, че не мога да бъда обслужен от номера от който звъня и намерих друг телефон +49 69 86799799 на който си разговарях с бот и стигнахме до там да ми прати смс с линк сам да си направя промените, но така й не получих може би защото  в имейла нямам никаква опция за промяна и пише дя се обадя.

Аз махнах една нощувка ама още няма да променям резервацията, че може да са ни подготвили още изненади.

Дани Магелани
Публикувано:

По ЗОП се налага да се избира фирма за доставка на билети, когато годишната сума за билети надвишава лимита. А посредникът рядко продава лоу кост билети.

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, ivailo_radev каза:

По каква причина тези фирми плащат тройни цени? Летят само във флекс тарифа ли?

Не знам, по-скоро не, не се е налагало промени никога.

В 90% от случаите се купуват 1-2 седмици по-рано през одобрена агенция, но това са цените. 

Ти нали  си в немска фирма, не знаеш ли нещо повече ?

те просто си подпомагат фирмите 

• Харесвам 2
Публикувано:

Днес звъннах  на нашия кол център за багажа, за който писах вчера.

Според последни  данни, след като ме пита кога са променяни и как полетите, ми казах, че имало “нещо да се прави по билетите”, не били на 100% издадени.

Вчера ми казаха, че процеса отнема  1-2 часа, макар да имам мейл потвърждение и се виждат  новите дати и полети в резервацията, който дойде след 1 час.

Днес вече , процеса щял да отнеме  2-3 дни.

питай може да има проблеми, на което отговориха с не. Били минали първа инстанция..

Та като минат тези 2-3 дни, да пробвам пак или да им звъня, нищо не каза, че са на различни превозвачи…

пак лявата ръка, не знае какво прави дясната ..

• Харесвам 1
Публикувано:

Издаването на билета отнема до 3-4 дни, обикновено става за два. 

Когато се смени полет, те подават за преиздаване към централата и това отнема време, но не се притеснявайте - ще ги издадат. Как да проверите - можете да влезете в приложението и като отворите полета, ако има TICKET NUMBER, значи е издаден. Ако няма и стои празно, значи още се издава. 

В приложението отваряте полета, после цъквате на PASSENGERS и там най-долу ще видите SEAT, Travel class, Booking code, Ticket number и booking status. Докато не ви се появи ticket number, нямате преиздаден билет. При мен отнема 2-3 дни обикновено, но ако нещо не се случи до 3 дни, звъннете пак на кол центъра в България, те имат fast track и могат да пуснат билета за express emergency ticketing и тогава се издава веднага. 

• Харесвам 5
Публикувано:

Абсолютно си ги подкрепят - примерно групата Шварц и Лидл купуват само бМВ като коли, сменят ги всяка година или на две най-много, същото е и с Луфтханза. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Дори да е така, защо вчера ми се обясниха разни тъпотии ?
Имам снимка качена по-нагоре на отговора по чата.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 минути , Alexander каза:

Дори да е така, защо вчера ми се обясниха разни тъпотии ?
Имам снимка качена по-нагоре на отговора по чата.

Защото и те имат различно ниво на компетентност, което невинаги е добро. Но като цяло са добронамерени и правят много повече отколкото политиката им стриктно позволява, така че аз съм доволен от тях. 

Иначе ти получаваш веднага имейл с новите полети и дори да пише Status: confirmed, те не са потвърдени докато не видиш номер на билета. Пак казвам, в 99% от случаите билетите се издават до 2 дни. Ако не се издадат след 3-4, чуй ги пак, те имат начин да форсират издаването. Но ги следете в приложението. 

Това, междудругото, важи за всички авиокомпании. Докато нямаш номер на билет, нямаш билет - не се случва само при Луфти. 

• Харесвам 7
Публикувано:
Преди 1 час, Дани Магелани каза:

По ЗОП се налага да се избира фирма за доставка на билети, когато годишната сума за билети надвишава лимита. А посредникът рядко продава лоу кост билети.

Ако фирмата е частна в общия случай едва ли много ги вълнува ЗОП. Иначе наистина, преди време (а може и сега да е така) разни министерства в БГ имаха договори директно с БГ Еър и там съм виждал невероятни цени, особено по отсечки до които не летят. 

А за подпомагането, може да имат някакви данъчни или други преференции на корпоративно ниво. Не ми се вярва да е от гол патриотизъм.

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.