Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Георги Матеев
Публикувано:
На 26.07.2026 г. в 21:47, Loverboy каза:

Аз буквам основно през Хилтън и има канселация до предния ден. Печелиш, защото ако ти закъснее полет ще загубиш примерно само първия ден (ако сменяш локации на хотели, например), а следващите ще можеш да канселираш. 

Нищо никога не е безрисково, но има стъпки да се намали всеки риск. 

Тези супер гъвкави условия на Хилтън са предимно за friends & family тарифата, до която малко хора имат достъп. Стандартните условия обикновено са доста по-кофти.

Освен това веригите ги има най-вече в по-големи градове. Напоследък се завирам по такива места, че е късмет ако въобще изскочи каквото и да е за спане, и освен ако не ми се нощува на някоя поляна се налага да се съгласявам с каквито условия предлагат.

При наистина ласт секънд проблем и внезапна нужда от промяна помага най-вече добрата застраховка. Всичко друго е условно и малко до късмет.

• Харесвам 1
Публикувано:

Пък и едва ли средностатистическия пътуващ отсяда в Хилтън. Аз мога да кажа за Accor , че тарифите с право на отмяна до 24 часа са доста по-скъпи.За безплатна отмяна в деня на пристигане почти не се сещам.Такива настанявания съм виждал само из Азия , особено често в Китай.

По мои наблюдения най-читавите места имат доста сериозен процент надценка за гъвкавите си тарифи и често е доста трудно да си намериш истински хубаво настаняване без известен риск.

• Харесвам 2
Публикувано:

Хилтън има различни брандове на различни нива хотели, както другите големи вериги, но доколкото виждам публичните флекс тарифи са до 2 дена преди престоя

Accor поне е един ден

мисля само някои от по-непопулярните, като Windham или Travelodge бяха до деня на пристигане

или някой семеен хотел в дивото с плащане на място, но и такива намаляват стремглаво, при мен по разните села искат депозит по банков път, ако не приемат карти 🙃

Публикувано:
преди 12 минути , stanimir каза:

Пък и едва ли средностатистическия пътуващ отсяда в Хилтън. Аз мога да кажа за Accor , че тарифите с право на отмяна до 24 часа са доста по-скъпи.За безплатна отмяна в деня на пристигане почти не се сещам.Такива настанявания съм виждал само из Азия , особено често в Китай.

По мои наблюдения най-читавите места имат доста сериозен процент надценка за гъвкавите си тарифи и често е доста трудно да си намериш истински хубаво настаняване без известен риск.

Хилтън групата имат и много лоукост брандове вече, които вярно малко по-скъпи са от Акоор, но не веднъж са по-добър избор от стандатните хотели. Сещам се за друга хубава верига, която има канселиране почти до последния момент при тарифа с безплатно членство - B&B https://www.hotel-bb.com/en

• Харесвам 6
Публикувано:
34 minutes ago, Jorro said:

Хилтън групата имат и много лоукост брандове вече, които вярно малко по-скъпи са от Акоор, но не веднъж са по-добър избор от стандатните хотели. Сещам се за друга хубава верига, която има канселиране почти до последния момент при тарифа с безплатно членство - B&B https://www.hotel-bb.com/en

Имат , но погледни в темата за A&O колко поста има , и в тази за Букинг кодовете.Става ясно какво основно търсят повечето потребители.

Хотели от веригите не се резервират през Букинг 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 13 минути , stanimir каза:

Имат , но погледни в темата за A&O колко поста има , и в тази за Букинг кодовете.Става ясно какво основно търсят повечето потребители.

Хотели от веригите не се резервират през Букинг 🙂

Еми всеки сам си преце(ня)ва 🙂 

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз се сещам и за Meiniger hotels. При тях е до 18ч в денят на пристигане. Сега имат и някакво намаление от 10% до края на август . Но не съм ги ползвала.

В Сантандер бях в хотел от испанската верига Abba hotels. И там бяха същите условия. Но сега е много скъп.

В момента съм в Палермо,в Mercure Palermo Centro. Две нощувки със закуска-178 евро. Те имат само флексибъл тарифа. Акор хотелс често имат промоции. И вместо да търся кодове за Букинг събирам точки от Акор и после доплащам с тях. Всеки търси различни неща.

• Харесвам 1
Публикувано:

Зависи и от типа пътуване.Ако сме повечко хора на ваканционна дестинация, търсим вила или голям апартамент, за да може да се събираме.Почи изключено е да има с право на безплатна отмяна до 24 часа преди настаняване.Ако го има разликата в цената е доста над 10%.Дори седмица е доста прилично в сезон. В  Сардиния повечето бяха дори с месец. Много тегаво за избор на по-голям имот  ако разчиташ на Wizz  , но както се вижда дори и на Луфтханза.Ако чакаш до края , взимаш това което никой не е пожелал или разчиташ на случайно попадение което някой е канселирал в последния момент ( има такива щастливи случайности)

Както се каза по-горе възможното решение е в застраховка.

• Харесвам 3
Публикувано:

Преди доста често ползвахме бранда на Аккор начело с Ибис и производните. Имат си отказ до последноят ден гарантирано, както е споменато вече. Предполагам и доста от големите вериги имат сходни опции. В пиков сезон винаги си е проблем, но гледам да го избягваме. Всеки без деца-ученици да ходи октомври в Гърция на о-ви или Сардиния на море и да не се оплаква… 

Наакахме май пак темата 😞

• Харесвам 4
Публикувано:

Ей отдавна не бях се занимавла с другарите и започват нови драми.

става дума за полетите до Лансароте с луфти/дискавъри.

Дойде мейл, че всичко е анулирано и предлагат нов маршрут!

Ето го, само не знам автоматично  ли се бълват или от модерния изкуствен интелект тези халюцинации…Как ви се вижда?

Дали  пък да не ги приема?😀

IMG_0999.png

IMG_1001.png

IMG_1002.png

IMG_1003.png

сега видях, че не се ви виждат часовете на последния и  най-важен полет 

IMG_1004.png.a6da3368114a706ae168ca24f4dd4da7.png

гледам други дати, предната седмица от събота до събота 7-14 няма места от сега на връщане, само бизнес!

Не знам дали не е поредния бъг.

Има с нощувки, което не е опция.

някави идеи ?

• Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:

Харесай си маршрут и се обади на кол центъра в България - ще ти го дадат, особено ако се предлага на сайта им. Гледайки скрийншотите, не разбирам дали ти сменят дата на връщане или запазват същата, просто връщането ще е с добавена отсечка Франкфурт-Мюнхен? 

• Харесвам 1
Публикувано:

И аз съм със съща дата за връщане... Само не ми е ясно как ще ме качат на полета Мюнхен - София след Франкфурт - Мюнхен.... 

Screenshot_20260729_090023_com_google_android_gm_MailActivityGmail.jpg.ef50576031da2db4e9182752b7be4c9c.jpg

• Харесвам 1
  • Смея се 5
Публикувано:

Там е работа, че или няма полети изобщо или няма места / само бизнес или са с нощувкa на връщане.

Има само 1-2 дати с подбни полети като оригиналните.

Май нямам опции или ще летя по-късно или не.

На друг остров не ми се ходи, знам че смениха на някои хора преди време.

• Харесвам 2
Публикувано:

И аз съм в кюпа с променените до Гран Канария, но нямам още имейл. Отиването ми беше през Мюнхен сега ми е канселирано и сложено през Франкфурт ама при мен пише ребукнат направо. Връщането ми тотал щета с три полета и нито един няма общо с другия 😁😁. Проверявам как са полетите сега на същата дата за връщане те всички са с нощувки във Франкфурт, което не ме устройва и ще трябва да местя датата.

2.jpg

1.jpg

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, Alexander каза:

Ей отдавна не бях се занимавла с другарите и започват нови драми.

става дума за полетите до Лансароте с луфти/дискавъри.

Дойде мейл, че всичко е анулирано и предлагат нов маршрут!

Ето го, само не знам автоматично  ли се бълват или от модерния изкуствен интелект тези халюцинации…Как ви се вижда?

Дали  пък да не ги приема?😀

IMG_0999.png

IMG_1001.png

IMG_1002.png

IMG_1003.png

сега видях, че не се ви виждат часовете на последния и  най-важен полет 

IMG_1004.png.a6da3368114a706ae168ca24f4dd4da7.png

гледам други дати, предната седмица от събота до събота 7-14 няма места от сега на връщане, само бизнес!

Не знам дали не е поредния бъг.

Има с нощувки, което не е опция.

някави идеи ?

Аз съм с абсолютно същите полети

• Харесвам 2
Публикувано:

Ние сме доста хора на различни резервации.

успях да сменя всички за хубави  полети 14-21 с престой 2 часа във Франкфурт, без последните , понеже свършиха местата.
Наистина пишеше само 2, а те са 3, цената няма да коментирам 400+ в посока.

за тях взех другата опция със само 1 час престой в Мюнхен…на връщане има за сега.

Единствения  плюс е, че ще изхабя 5 вместо 6 дни отпуска за същия престой. 

сега се занимавам с ербнб и там бъг. 

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 13 минути , Alexander каза:

Ние сме доста хора на различни резервации.

успях да сменя всички за хубави  полети 14-21 с престой 2 часа във Франкфурт, без последните , понеже свършиха местата.

През кол центъра ли и ако да на кой номер?

Публикувано:

Охо другарите са много готини. 😀 

Ако някой иска цирк с авиокомпания – Lufthansa е насреща. Игри, странни премаршрутирания и проблеми от всякакво естество явно никога не липсват. 😄

Най-добре е директно да се обадите на българския кол център на Lufthansa – 02 935 8210 или +49 69 867 99400.

При тези автоматични премаршрутирания системата явно отново е сътворила пълна каша и предлага полети, които физически няма как да бъдат свързани. В единия случай, при @Otnesen, полетът Франкфурт–Мюнхен каца в 23:10 ч., а този Мюнхен–София е излетял още в 20:05 ч.

В другия случай, при @Alexander, изобщо липсват дата и час за последния полет от Мюнхен до София.

Затова най-добре е предварително да си харесате конкретни реални полети от сайта, да запишете номерата им и да поискате по телефона да ви премаршрутират по тях. При анулиран полет и наличие на свободни места промяната би трябвало да бъде безплатна. Добре е да се действа бързо, защото удобните връзки явно се изчерпват.

Само да допълня, че когато при мен се наложи премаршрутиране през Амстердам, първо ми се обадиха и ме попитаха дали съм съгласен с предложения нов маршрут, а не го направиха автоматично.

• Харесвам 2
Публикувано:

02 935 8210

Смених полети на връщане за 21.11 на този номер. Добре,че все още не бях запазил кола под наем. Ще трябва да намеря и още две нощувки ,като се надявам да няма повече изненади....

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 22 минути , Иван Попов каза:

Охо другарите са много готини. 😀 

Ако някой иска цирк с авиокомпания – Lufthansa е насреща. Игри, странни премаршрутирания и проблеми от всякакво естество явно никога не липсват. 😄

Най-добре е директно да се обадите на българския кол център на Lufthansa – 02 935 8210 или +49 69 867 99400.

При тези автоматични премаршрутирания системата явно отново е сътворила пълна каша и предлага полети, които физически няма как да бъдат свързани. В единия случай, при @Otnesen, полетът Франкфурт–Мюнхен каца в 23:10 ч., а този Мюнхен–София е излетял още в 20:05 ч.

В другия случай, при @Alexander, изобщо липсват дата и час за последния полет от Мюнхен до София.

Затова най-добре е предварително да си харесате конкретни реални полети от сайта, да запишете номерата им и да поискате по телефона да ви премаршрутират по тях. При анулиран полет и наличие на свободни места промяната би трябвало да бъде безплатна. Добре е да се действа бързо, защото удобните връзки явно се изчерпват.

Само да допълня, че когато при мен се наложи премаршрутиране през Амстердам, първо ми се обадиха и ме попитаха дали съм съгласен с предложения нов маршрут, а не го направиха автоматично.

Системата винаги ребуква/опитва се да ребукне автоматично - понякога не успява да планира правилно и ребуква невъзможни връзки. Това не отменя правото на безплатна промяна (една) през телефона, така че това, че системата показва невъзможни връзки не означава, че не можете  да се обадите за безплатен ребукинг. Специално Луфтханза са доста гъвкави при ребукинг и schedule change от дори 10 минути, така че тук конкретно не бих ги хейтил. Имат си всякакви трески, но една малка промяна може да ти отвори възможности да ребукваш всякакви полети. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Аз имах промяна с 10 минути на отиване и  около 4 часа на връщане.Операторите отказаха да сменят полета ми на отиване , а само този на връщане.В сайта изобщо нямаше опции за този на отиване и затова се обадих да поприказваме , но полза нямаше. Правил съм го с други авиокомпании и Луфтханза ме изненадаха как не можело ? С тях съм сменял неведнъж само по една отсечка , но сега за пръв път исках да сменя и другата с минималната промяна.Вероятно , защото на отиване беше сменен само часа на полета , а на връщане беше съвсем друг полет ( оригиналния направо го канселираха).Дори бях избрал по-скъп и удобен вариант , а с промяната ме настаниха на този който от самото начало можеше да си купя евтино.Нямаше обаче по-читава алтернатива.Мислех, че при двупосочен дори само в едната отсечка да има промяна е позволена смяна и на другата. При Wizz може 😁

П.П.Loverboy , българските.Дори май не беше наясно и ходи нанякъде да проверява.Чаках десетина минути.Доста странно , при положение, че няма шанс да съм първия с подобно искане (освен ако не му е първи работен ден в тоя колцентър.

• Харесвам 3
Публикувано:

такива невъзможни маршрути се случват отдавна и без ИИ, даже ако имаше ИИ мисля, че нямаше да се случи

обикновено след някой и друг ден ги оправят и без да се разправяте

може да си изберете какъвто и да е наличен маршрут, стига да има места

сага, ако имате ваши си ограничения (да не се пристига в следващ ден, да няма нощувки, това-онова) може и да не стане

Публикувано:
преди 3 минути , stanimir каза:

Аз имах промяна с 10 минути на отиване и около 4 часа на връщане.Операторите отказаха да сменят полета ми на отиване , а само този на връщане.В сайта изобщо нямаше опции за този на отиване и затова се обадих да поприказваме , но полза нямаше. Правил съм го с други авиокомпании и Луфтханза ме изненадаха как не можело ? С тях съм сменял само по една отсечка и са пръв път пускай да сменя и другата.

Българските оператори или в централата? В централата да по-стриктни, а като отказват най-добрия принцип е да се ползва HUCA - hang up and call again. Мен така с Бритиш ми отказваха сигурно 7-8 пъти да сменят, въпреки че имаше waiver специално покрай полетите за Дубай, но накрая една дама ми ги смени. 

Тук можете да видите какво е позволено и какво не, както и в кои случаи: https://irreg.lufthansaexperts.com/en/invol-rules.html?file=files/irreg/IRREG/INVOL_DE/[Austrian Airlines%2C Brussels Airlines%2C Lufthansa und SWISS].pdf

• Харесвам 5
Публикувано:

И при при мен промени. Явно не са им запълнени самолетите за ежедневни полети и разреждат. Трябва да си удължа почивката с 1 ден. Но хотелът може би е фул на следващия ден и не предлага добавяне на още една нощувка…. Ще търся нов… Ох, туя Луфтхзанза, няма спокойствие с тях 🤣

IMG_2987.jpeg

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• Kristiyan Desev
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.