Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Преди 1 час, Adventurer каза:

Сега ако се окаже, че сте били в една и съща детска градина и ще трябва да ме черпите, че сте се намерили най-накрая... иначе в интересни времена сте живели де, няма спор. :yes:

Забележете само немската "прецизност" по отношение на салата, което си го могат, си го могат... 🤨

Иначе на @Фичо му се "разсърдвам" официално, че с една дума "манджа" и една снимка на това, което действително е "манджа" тотално унищожи претенциозния "гурме" тон и атмосфера, които толкова се старах да наложа в темата... :grin: 

Ееееее, самолетска манджа и гурме, малко се бият двете понятия.:)))))

Аз съм добро прасе, и маам наред, като съм гладна, ама, рядко е вкуснотийка. Един-два пъти сме пътували в бизнес класата / заради овербукинг/,ама съм забравила там какво даваха. А и беше по времето,когато снимах само мене си, а не - всяка троха,че да ви я покажа:))))))))

Или ти викаш, че е гурме,заради ню-ню порцийките?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

До мерене на ...салатите ли я докарахме?

Изчерпени ли са възможностите за сериозен сравнителен анализ на АК вече?

Момчета, за вас няма ли прахосмукачка, барбекю, грил и други мъжки дейности, че само си чешете езиците (разбирай клавиатурите)?😋 

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 20 минути , Дани Магелани каза:

До мерене на ...салатите ли я докарахме?

Изчерпени ли са възможностите за сериозен сравнителен анализ на АК вече?

Момчета, за вас няма ли прахосмукачка, барбекю, грил и други мъжки дейности, че само си чешете езиците (разбирай клавиатурите)?😋 

Дани, ми пуснали са момчетата, Роби да чисти, съдомиялната и пералнята си перат сами,грилът - и той АУтоматик,мултикукърът самичък готви - ми,скука,скукааааааааа:)))))?

• Смея се 1
Връзка към коментар
преди 2 минути , AlexandraKo каза:

Дани, ми пуснали са момчетата, Роби да чисти, съдомиялната и пералнята си перат сами,грилът - и той АУтоматик,мултикукърът самичък готви - ми,скука,скукааааааааа:)))))?

Сега жените за какво ще им се сърдят, че не е свършено?  

Ето до къде ни докараха технологиите!

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, AlexandraKo каза:

Ееееее, самолетска манджа и гурме, малко се бият двете понятия.:)))))

Аз съм добро прасе, и маам наред, като съм гладна, ама, рядко е вкуснотийка. Един-два пъти сме пътували в бизнес класата / заради овербукинг/,ама съм забравила там какво даваха. А и беше по времето,когато снимах само мене си, а не - всяка троха,че да ви я покажа:))))))))

Или ти викаш, че е гурме,заради ню-ню порцийките?

Бъзикам се разбира се, в туристическата (така ли и викахте?) няма нищо подобно, но в бизнес и първа класа има добри попадения по някой път, не една авиокомпания е наемала известен "шеф" да се бори с "проблема". Но айде "гурмето" ще го оставим за друг път, че нали тая иначе замряла тема е само за "сериозни анализи"... и като казах това може би в време да призовем супер @Topfly да ни каже има ли бъдеще храната в самолетите, че той и без това е радетел за стандартизирана услуга тип "all inclusive", подсмърчайки по минали времена.

На тебе и съра много ще ви отива да се "излетите" някой пък си мисля така както ви се радвах да ви гледам винаги барнати и усмихнати, пак по някой специален повод, въпреки че обикновено тези класи не си струвам парите, но нали "кеф цена няма".

Why is plane food so bad?
https://www.telegraph.co.uk/travel/comment/why-does-plane-food-taste-so-bad/

преди 2 часа, akair каза:

На мен ми направи впечатление друго в салатата - при комшиите е базирана на домати, кратсавици и зеле (ако правилно виждам на снимката). При немците - 5 вида салата в 4 цвята.

Добро наблюдение Шерлок, има и шопска на другата снимка,  но ние нали затова сме си съседи, да си ходим на гости и пак да си ядем "нашите" вкусни манджи, та турците често си дават характерни "техни" неща (шопска салата, пълнени чушки, винен кебап...).

Което ми напомня, наскоро като се връщах от Тексас с Луфти, които се бяха постарали да предложат тематично меню демек бургер, то какво друго може да е, и ми се наложи бая да подвикна поне на американците седящи около мене "не взимайте бургера бе... а месото с червения сос", та после слушах колко било вкусно в сравнение с дървения сандвич с кръгла форма. А една двойка пенсионери с ранчо в Тексас тръгнали на круиз в Гърция да "видят свят", откриха чудото наречено "шопска салата" с моите подробни указания, докато бабата, иначе много начетена бивша начална учителка ми обясняваше как майка и цял живот правела салата от нарязани домати и краставици без да слага нищо в тях... Но пък същата баба беше много в час с това къде какви бургери се продават, че и снимки на смартфона си ми показваше и като всеки типичен американец можеше подробен анализ да им прави под неодобрителния ми поглед и периодичното напомняне, че все за един и същ junk food говорим. 

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Специално за @AlexandraKo  - ако познае а/к и класата, ще постна снимки и от останалата манджа 🙂 (давам й право на реванш след баирите, планините и еко мокрите кърпички в другата тема)

IMG_1275.png.6b35992a5a3525df53beb4c79b430707.png

14 minutes ago, Adventurer said:

но ние нали затова сме си съседи, да си ходим на гости и пак да си ядем "нашите" вкусни манджи, та турците често си дават характерни "техни" неща (шопска салата, пълнени чушки, винен кебап...).

Което ми напомня, наскоро като се връщах от Тексас с Луфти, които се бяха постарали да предложат тематично меню демек бургер, то какво друго може да е, и ми се наложи бая да подвикна поне на американците седящи около мене "не взимайте бургера бе... а месото с червения сос", та после слушах колко било вкусно в сравнение с дървения сандвич с кръгла форма. А една двойка пенсионери с ранчо в Тексас тръгнали на круиз в Гърция да "видят свят", откриха чудото наречено "шопска салата" с моите подробни указания, докато бабата, иначе много начетена бивша начална учителка ми обясняваше как майка и цял живот правела салата от нарязани домати и краставици без да слага нищо в тях... Но пък същата баба беше много в час с това къде какви бургери се продават, че и снимки на смартфона си ми показваше и като всеки типичен американец можеше подробен анализ да им прави под неодобрителния ми поглед и периодичното напомняне, че все за един и същ junk food говорим. 

И е добре, че си ходим на гости.  А Луфти имат такива изцепки. Ако не бургери, можеха ребра да "сготвят" 🙂 . Но кюфте, което е печено без подправки и после е удавено в гъст сос със съмнителни консистенция, цвят и съдържание..., някак не е идеалната храна. По-абсурдно от тези "вкусни" бургери е само салатата от 5 вида зелении със сос по избор - тай пийнът, ранч, блучийз или в краен случай - 1000-та острова.

• Харесвам 5
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 9 часа, akair каза:

Специално за @AlexandraKo  - ако познае а/к и класата, ще постна снимки и от останалата манджа 🙂 (давам й право на реванш след баирите, планините и еко мокрите кърпички в другата тема)

IMG_1275.png.6b35992a5a3525df53beb4c79b430707.png

Фърст клас на Луфтханза.:yahoo::dance3::dance4:

• Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 9 часа, Adventurer каза:

На тебе и съра много ще ви отива да се "излетите" някой пък си мисля така както ви се радвах да ви гледам винаги барнати и усмихнати, пак по някой специален повод, въпреки че обикновено тези класи не си струвам парите, но нали "кеф цена няма".

Благодаря ти, даже, не съм се и заглеждала по бизнес класите, като купувам билети.

Щом казваш, ще взема да поглеждам.:drinks:

• Харесвам 1
Връзка към коментар

А @Фичо, едни видни представители на форумa ме предупредиха, че си тук от много много много... отдавна, толкова, че даже няма жив човек наоколо да помни от кога и според форумната легенда си нещо като Дънкан Маклауд... И въпреки че въобще не съм плашлив, също така не съм и наивен, та мисля че мааалко само ме подценяваш с гостоприемно ти предложение да водим битки на твой терен...   ⚔️

„Идващи от зората на времето, преминавайки тихо през вековете, те живеят своя таен живот...”

• Харесвам 2
Връзка към коментар
10 hours ago, AlexandraKo said:

Фърст клас на Луфтханза.:yahoo::dance3::dance4:

Не бих постнал снимки от друга а/к в темата за Луфти 🙂 А и хайверът е силен жокер

Бордната карта идва в хартиен плик:

IMG_1251.png.639c89ae552e3adf9b27db5f977e69c4.png

Ядки от макадамия и пенливо вино за добре дошли. Розата е истинска:

IMG_1262.png.b3e037f5f1278343478fa23fb0c41dce.png

Amuse-bousche с нещо морско (вече не помня какво точно):

IMG_1272.png.1de0b11df120a5caedff42f3f3751142.png

Опашка от лобстър с аспарагос. Бялото вино беше много добро:

IMG_1276.thumb.png.d65c17dc56d355fc035bbd99d0ceec1e.png

Сладоледена торта, няколко вида шоколадови трюфели и капучино, което беше по-добро от капучиното на някои италиански кафетерии:

IMG_1277.png.34fe2cc5c60b2e67af8752a9c692d516.png

Истинска роза и в тоалетната:

IMG_1278.png.d609d60890889ba92d3044d3f2eea586.png

За вечеря - шницел и салата "направи си сам". Прилично червено вино:

IMG_1280.thumb.png.07f9bb578839c9aeb6b804c8f7de0a97.png

Торта от моркови и капучино за десерт:

IMG_1281.thumb.png.b07278be285c3c0c8d7e609e78c38084.png

Кабината е с  "domе ceiling" - в средата няма багажници, което дава усещане за простор. Под табелите има бар - там държаха джонито със син етикет и други ценности 🙂

IMG_1283.png.04f0f57bf598f4dc11e9a9257ab7d116.png

И само за контраст - бизнес класа в хвърчилет на Юнайтед:

IMG_1291.thumb.png.7b7de61a5be660fe0343bbdc91636f98.png

• Харесвам 11
  • Браво 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар

Само ще кажа, че отговорът на Търкиш се нарича candlelight dinner high above the clouds... :tongue: сега който трябва да се замисля, но нека да мине малко време и може да понаклепаме и другата тиха тема за баланс. :secret:

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Не само Уиз правят овърбуукинг, утре София-Франкфурт също на едни приятели при опит за чекиране им предлага да станат доброволци и да ги обезщетят или да пътуват. Като не им даде места, дори и да искат да пътуват на летището ще се реши.

Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Луфти са загубили делото, което водеха срещу пътник за неползвани отсечки. Ето и какви са мотивите на съда (или поне по-интересните от тях):

1. The man fully paid for a service
2. There is no obligation to actually use said service
3. Changing the price retroactively is not permitted

https://www.austrianaviation.net/detail/no-show-klauseln-lufthansa-erleidet-schlappe-vor-gericht/

• Харесвам 5
  • Браво 9
Връзка към коментар
преди 8 минути , EliDion каза:

В тази икономична лайт багажа - е само ръчен, до 8 кг., но има ли размери. В сайта гледам само общ размер до 158см. или не се ориентирам нещо.

До 8кг с макс размери 55 на 40 на 23см плюс малка чанта 40 на 30 на 10см при Луфтханза.

158 е ако има чекиран багаж

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 2 минути , Adventurer каза:

Да и за двете, ето това е правилната страница:
https://www.lufthansa.com/us/en/carry-on-baggage

На тази страница пише да само за economy class, но не и за economy light class. Нали са различни?

Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

На мен никога не са ми мерили багажа, но сега пътувах с една жена, която лети всяка седмица Хамбург - Мюнхен и обратно. Та тя каза, че се случва понякога в Мюнхен да направят проблем за размера на куфара. Явно зависи от летището.. А често се случва да получа мейл, който ме приканва любезно да си чекирам ръчния багаж безплатно, поради натоварен полет.

Относно храната, трябва да кажа, че откакто ми се налага да пътувам малко по-често с тях, съм започнал да дебелея. Истински пир е, цял Кит-кат Мини ти дават. Понякога и чипс 15 г. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар

На мен са ми мерили багажа - имат на гейта кошарки с кантар. :laugh:

Разбира се, че бях над разрешените кг., но само ми чекираха куфарчето - за мен беше плюс, че имах прекачване и не се наложи да търча бързо с куфар.

Но дали всеки път са така любезни ... нямам представа.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 30.08.2019 г. в 17:32, akair каза:

Не бих постнал снимки от друга а/к в темата за Луфти 🙂 А и хайверът е силен жокер

Бордната карта идва в хартиен плик:

IMG_1251.png.639c89ae552e3adf9b27db5f977e69c4.png

Ядки от макадамия и пенливо вино за добре дошли. Розата е истинска:

IMG_1262.png.b3e037f5f1278343478fa23fb0c41dce.png

Amuse-bousche с нещо морско (вече не помня какво точно):

IMG_1272.png.1de0b11df120a5caedff42f3f3751142.png

Опашка от лобстър с аспарагос. Бялото вино беше много добро:

IMG_1276.thumb.png.d65c17dc56d355fc035bbd99d0ceec1e.png

Сладоледена торта, няколко вида шоколадови трюфели и капучино, което беше по-добро от капучиното на някои италиански кафетерии:

IMG_1277.png.34fe2cc5c60b2e67af8752a9c692d516.png

Истинска роза и в тоалетната:

IMG_1278.png.d609d60890889ba92d3044d3f2eea586.png

За вечеря - шницел и салата "направи си сам". Прилично червено вино:

IMG_1280.thumb.png.07f9bb578839c9aeb6b804c8f7de0a97.png

Торта от моркови и капучино за десерт:

IMG_1281.thumb.png.b07278be285c3c0c8d7e609e78c38084.png

Кабината е с  "domе ceiling" - в средата няма багажници, което дава усещане за простор. Под табелите има бар - там държаха джонито със син етикет и други ценности 🙂

IMG_1283.png.04f0f57bf598f4dc11e9a9257ab7d116.png

И само за контраст - бизнес класа в хвърчилет на Юнайтед:

IMG_1291.thumb.png.7b7de61a5be660fe0343bbdc91636f98.png

Благодаря, страхотно изглежда.:))))

Ама жокерът ми беше не хайверът, а пръстенът на салфетката...:))))))))))

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

от бюлетина/услугата на МВнР за пътуващи

Цитат

Синдикатът на бордния персонал „UFO” организира 48-часови ефективни стачни действия от 0.00 ч. на 7 ноември, т.г., до 24.00 ч. на 8 ноември, т.г., за членовете си в авиокомпания „Луфтханза”. Ще бъдат засегнати всички полети на авиопревозвача - национални и международни. „Луфтханза“ работи по изготвянето на алтернативен летателен план за двата дни – 7 и 8 ноември, т.г.

МВнР препоръчва на пътуващите с авиокомпания „Луфтханза“ български граждани да се осведомяват за всички възможни промени и да следят актуалните разписания на авиокомпанията. Актуална информация пътуващите могат да получават на сайта на „Луфтханза” на адрес: https://www.lufthansa.com/de/en/flight-information, както и автоматично на мобилния си телефон, регистриран в профила им на Mile&More или Booking.

В случай на нужда, българските граждани могат да се свържат с:

-          Консулската служба на посолството на България в Берлин на телефон: +49 30 206 48 935 и следния телефон при спешни случаи: +49 176 122 99 190;

-          Генералното консулство на България в Мюнхен на телефон: + 49 89 17 11 76 14, а в извънработно време на номер: + 49 172 888 10 56;

-          Генералното консулство на България във Франкфурт на телефон: +49 69 509 278 1310

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.