Прескочи до съдържание

Много километри-малко дни! Румъния,Украйна,Полша,Литва,Латвия,Естония и бонус Финландия - организация и въпроси


krasen_denev

Препоръчани мнения

Здравейте магеланци!

С приближаването на новата 2019 година всеки от нас започва да крои някакви планове за близки,далечни и още по-далечни пътешествия.И аз за да не остана по-назад започнах плануването на едно доста трудно пътуване с автомобил през Румъния,Украйна,Полша и трите прибалтийски републики + малък бонус от южна Финландия.Искам да ви кажа,че се опитах да вържа пътуването със самолет,но периода на нашето пътуване,което ще е втората половина на месец юни,не се слави с много ниски цени на самолетните билети,но все пак си имам едно наум и чакам да видя цените на новата линия Бургас-Рига и ако случайно има нещо евтино,веднага ще му скоча.😀 Това пътуване се е загнездело дълги години в съзнанието ми след като направих коментар относно прибалтийските републики и това,че те се изчерпват само със столиците си.Тогава @домосед ме укори/приятелски естествено/ и аз си казах,че един ден ще направя това пътуване и ето на,вече го планирам.

 

Надявам се,че ще ми помогнете да избистря програмата,че вече безброй пъти я променям,а тя изглежда горе-долу така:

 

1 ден .Разград-Хоморлуй Румъния -585 км

Евентуално тръгване от Разград - Сучеава Румъния  580 км. 8 часа път.Предвид дългия ден евентуално разглеждане на някой от манастирите по пътя-Неамт

Тука въпроса е дали ще ни стигне времето да разгледаме и манастирите Хоморлуй и Воронет или ще трябва да ги оставим за вторият ден.

2 ден.Манастирите в Молдавия-Молдовита,Сучевита,Воронет,Хуморлуй,Путна .Тук въпроса е дали да правим втора нощувка в Румъния или да преминем  отстоящата  на 40 километра  украйнска граница.Ако преминем границата то продължаваме през  Черневци-Хотин-Каменец-Подолски -88 км.

Пътят ни продължава към една от основните цели на пътуването а именно Украйна.Много искаме да разгледаме Черневци и неговият  университет а и пътя ни минава от там,след това продължаваме към Хотин и неговата крепост за да стигнем до Каменец-Подолски ,където ще нощуваме и ще разгледаме една от топ забележителностите на Украйна-крепостта Каменец-Подолски. Имате ли някакви впечатления от Черневци-трафик,навалица,паркиране?

3 ден . Каменец-Подолски-Почаев-Лвов.-350 км.

Продължаваме към Лвов,но ще направим малко отклонение като се отбием до Почаевската Лавра,която по красота и величие не отстъпва и крачка на Киевската Лавра.След  огромният манастирски комплекс продължаваме към Лвов където смятаме да останем поне 2 или 3 нощувки.Тук ми е чуденето колко време да отделя на града?

4 ден и 5 ден.  Лвов.Единият ден сме го отделили за самият град а другият за Етнографският музей и дървените манастири  включени в списъка на Юнеско,намиращи се недалече от Лвов.

6 ден.Лвов-Замошк-Вилнюс -767 км

Продължаваме към следващата цел –Прибалтика.Пътят ни води през Полша,където сме решили да спрем за няколко часа в едно градче-бижу,което съм си набелязал от много години,но се оказа,че и @master_of_germs го определя по същия начин.Това е град Замошк.Няма да имаме много време но все пак два-три часа ще му отделим.В този ден трябва да стигнем до Вилнюс,където ще имаме 2 или 3 нощувки.

7 ден.Вилнюс

8 ден. Тракай и Каунас -230 км.

9 ден. Вилнюс-Талин- 596 км По пътя ще спрем да разгледаме двореца Рундалски.

10 ден. Талин

11 ден. Ферибот до Хелзинки.Ако намерим нещо промоционално може да качим и колата,защото искаме да отидем и до Порвоо и неговите дървени къщички.Ако не намерим евтин ферибот ще оставим колата в Талин и ще разгледаме Хелзинки,като не изключвам варианта да си хванем някакъв транспорт за да стигнем до Порвоо.Смятаме да се приберем с късен ферибот обратно в Талин.

12 ден. Талин-Рига -309 км.Тръгваме на обратно като ще спрем за няколко нощувки в Рига или Юрмала. По пътя към Рига ще се отбием до Turaida castle,след това ще разгледаме латвийската столица и евентуално ще нощуваме или ще продължим към Юрмала.

13 ден. Рига и Национален парк Кемеру 🏞️ Искам да го видя рано сутрин и по залез слънце затова след като приключим с Рига смятам да си потърся място за настаняване близо да парка и предвид дългият ден да се опитам да го посетя същата вечер и на другата сутрин.

14 ден. Национален парк Кемеру- Хълма на Кръстовете до Сиаулиай -Варшава-693 км.

15 ден и 16 ден.И от тук нататък е пълна мъгла! Колко дни за Варшава/много ме е яд,че изтървах промоцията на ibis пусната от @darinamarinova,но още не бях готов с проекто-програмата/,на къде да продължа след това имайки се предвид,че съм обиколил районите около Краков и централна и западна Словакия.Евентуално прибиране през Бардейов.Прешов и Кошице-все места в които не съм стъпвал?!? Нещо такова-Варшава-Бардейов-Кошице 470 км.

17 ден.Транзит през Унгария и опит за стигане до Голубац и неговата крепост Кошице-Голубац 760 км.

18 ден Голубац-Казанлък 642 км.

Това е максимума на дните с които разполага жената и повече от осемнадесет дни не можем да отделим,така че в тях трябва да се вместим.

Моля ви за съвети и какво да добавя/махна от програмата.

Благодаря ви предварително!

  • Харесвам 12
  • Шок 1
  • Браво 6
Връзка към мнение

Здравей, приятелю...

Знам, че ще се справиш перфектно.  Като се върна ще си кажа мнението по пътуването, но то надали ще е съществено.  Ти си супер и затова много те уважавам...

И мен много ме критикуват за многото километри, но аз съм си казал мнението по въпроса. Затова дерзай и бъди все така готин ...

Поздрави от Бате Оги и семейство....

  • Харесвам 6
Връзка към мнение

Много ще се радвам и ако @DaBo  се включи в темата,защото имам доста обикаляне из Украйна а за там съветите ще са наистина безценни! Пътища,евентуални такси,набелязаните забележителности,Лвов,Почаевска Лавра? Предвид,че съм военен и съм обиколил всички зони на военни конфликти в света през последните 14 години,не ме притеснява създалото се напрежение в момента в Украйна,но все пак.....места и области за избягване?!?

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Промото на Ibis още е валидно. 

9€ двойна стая вкл.  за Варшава. 

Според мен два дни за там са предостатъчни при твоя стил на пътуване,  дори за Рига спрямо Варшава бих отделил повече време. 

 

След всичко което си набелязал не вярвам къщичките в Порвоо да те впечатлят чак толкова и не знам без кола дали си заслужава времето дотам,  ако имаш само ден за Хелзинки. 

 

Иначе постоянно се намират и автобусни билети по 1-2€. 

https://www.onnibus.com/home

Редактирано от stanimir
  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Аз съм за втора нощувка в Румъния. Манастирите в Молдавия са много хубави.

Пътищата като цяло са добри. Традиционно пограничните райони са с по-лоши пътища (Румъния-Украйна). Няма пътни такси, освен! Когато ние влизахме в Украйна ни накараха да попълним пътен лист в който да упоменем колко км ще изминем в Украйна и през кой пункт ще напуснем страната. На база на посочените км, заплатихме такса в банковия клон на границата. Ако изминеш повече км, доплащаш на изходния пункт, но ако си минал по-малко км - пари не се връщат. Имаше сериозни опашки и сериозни проверки, но ние пътувахме с кемпер и почти навсякъде ни проверяват много. Чернивци е с паваж. 

Погледни Клайпеда дали би представлявало интерес за Вас. Километрите са много, времето малко, но е постижимо. 

В Латвия главните пътища са асфалтирани, а останалите са с чакълеста настилка. На Рига и отдели повече от два-три часа. Чудесен град е.

 

Пс. В прибалтийските републики пътни такси няма, а в Полша платените пътища могат да бъдат изминати по успоредни такива.

Редактирано от Polina
  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Аз бях планувал подобно пътуване с крайна цел Санкт Петербург и евентуално с фери няколко дена риболов във Финландия. Само, че аз мислех да го направя с кемпер но през Сърбия, Унгария, Словакия, Полша, Литва, Латвия и Естония. Но ми излезна работа за периода който бях избрал и отпадна това пътуване. Сега не знам кога ще го направя. Но най-подходящото време е през месец май. Ако можеш тогава да пътуваш ще бъде най-добре. Аз не съм търсил самолетни билети, защото исках с кемпера да го направя.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Записвам се. Ние също планираме нещо подобно, но за края на август.  Мислим да отделим 2 седмици 

Маршрута ни е малко по-различен... Засега. 

София-Бърно-Варшава-Вилнюс-Рига-Талин-Хелзинки... 

Връщането ще е задължително през Лвов, че съм с украинска жилка, но там не съм била. 

 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
преди 9 минути , stanimir каза:

Промото на Ibis още е валидно. 

9€ двойна стая вкл.  за Варшава. 

Според мен два дни за там са предостатъчни при твоя стил на пътуване,  дори за Рига спрямо Варшава бих отделил повече време. 

 

След всичко което си набелязал не вярвам къщичките в Порвоо да те впечатлят чак толкова и не знам без кола дали си заслужава времето дотам,  ако имаш само ден за Хелзинки. 

 

Иначе постоянно се намират и автобусни билети по 1-2€. 

https://www.onnibus.com/home

 Проверявам за дати след 24.06. и никъде не ми дава такива цени и търся за двойна стая,че даже и за две.

За Рига съм отделил ден и половина с възможност да стане на два и ранно тръгване към парк Кемеру.

За Порвоо....ще си помисля?!? Ако сме без кола може и само Хелзинки да направим.

 

преди 11 минути , Polina каза:

Погледни Клайпеда дали би представлявало интерес за Вас. Километрите са много, времето малко, но е постижимо. 

В Латвия главните пътища са асфалтирани, а останалите са с чакълеста настилка. На Рига и отдели повече от два-три часа. Чудесен град е.

Клайпеда се пада доста в страни и тези повече от 300 км. в посока от Вилнюс директно ме отказаха.Иначе ще ми е интересно да се разходя по дюните в националния парк Kursiu.За Рига имаме ден и половина-два.

 

преди 18 минути , Captain45 каза:

Аз бях планувал подобно пътуване с крайна цел Санкт Петербург и евентуално с фери няколко дена риболов във Финландия. Само, че аз мислех да го направя с кемпер но през Сърбия, Унгария, Словакия, Полша, Литва, Латвия и Естония. Но ми излезна работа за периода който бях избрал и отпадна това пътуване. Сега не знам кога ще го направя. Но най-подходящото време е през месец май. Ако можеш тогава да пътуваш ще бъде най-добре. Аз не съм търсил самолетни билети, защото исках с кемпера да го направя.

Ще пътуваме 11.06 до 28.06.2019 година. През месец май големият син е още на училище и не може да отсъства толкова време.

 

преди 19 минути , Juliaaa каза:

Записвам се. Ние също планираме нещо подобно, но за края на август.  Мислим да отделим 2 седмици 

Маршрута ни е малко по-различен... Засега. 

София-Бърно-Варшава-Вилнюс-Рига-Талин-Хелзинки... 

Връщането ще е задължително през Лвов, че съм с украинска жилка, но там не съм била. 

 

Е вашето пътуване ще е след нашето и тогава аз ще ви давам съвети,като пресен-пресен минал по тези места.😉

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

@krasen_denev в момента съм на работа, но утре ще ти спретна някакви неща за Латвия, ако искаш. Също и питай смело, ако имаш въпроси за Латвия. Относно Талин, града е малък и се разглежда за ден, но както аз съм казвал не веднъж, това ми е любимият град в Европа и там мога да изкарам целият си живот.

Редактирано от BlackArt77
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Да изкажа малко мнение... Вършава ми е била винаги скучна, но Вроцлав и Краков са уникални градове и има много какво да се види. Чехия също си ми е на сърцето и ако можете да скокнете, не пропускайте. Иначе от Словакия Попрад и татрите с много красиви ама нямате много време.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Я провери в сайта на  Accor нощувка 24-25.06.  При мен излиза 21 € на стая в Ibis Budget Centrum - 41.60€ за две. 

 

25-26.06  е 9 €  на стая - 18€ за две. 

 

 

Търсенето трябва да е отделно за по една нощувка, ако зададеш двете нощувки 24-26.06 цената скача. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ще се включа, разбира се, с каквото мога, че съвсем от скоро сме тук и то в Киев. Военното положение в момента не би трябвало да ви притеснява - то е само за 30 дни в 10 области, в които вашия маршрут не минава. Освен това касае само военния аспект, а не гражданския. Вие сте се насочили основно към Западна Украйна, там нещата са съвсем спокойни. За другите въпроси ще ми трябват няколко дни да получа инфо от първа ръка от местни, за да не ви подвеждам с каквото знам в момента.

А ако решите да включите Киев, няма да има проблем със съветите и идеи. Даже замислям след празниците да пусна пътеводител за Киев, че нали Райън еър започват полети от април и ми се струва, че ще има интерес. После ще добавям по-малко и за местата извън Киев.

За другите места по маршрута съм пълен пас, тепърва ни предстои да се запознаем с тези държави.

  • Харесвам 5
  • Браво 2
Връзка към мнение

Аз се включвам относно Варшава. 2 дни би трябвало да ти стигнат, за да разгледаш основните неща. Ние там изкарахме 4 пълни дни и останахме много доволни.

Поствам ти линк с един сайт, който много може да ти помогне относно безплатните дни за входове на музеи и замъци. Ние ползвахме сайта + официалните сайтове на обектите и информацията към април 2018г. си беше напълно точно.

Безплатни дни за посещение на музеи във Варшава

 

Препоръчвам да разгледате парк Лаженки, задължителна разходка из старата част на Варшава. Ако са ви интересни музеите - Музеят за историята на полските евреи Полин и Музеят на Варшавското въстание. В 2-та музея може да изкарате доста време, доста от нещата са представени по интересен интерактивен начин. Освен замъка в парк Лаженки може да разгледате Кралският замък, който се намира точно до старата част на Варшава, а също и Замъка Виланов, който е отдалечен от центъра на града, но не е проблем да се стигне до там с градски транспорт. Април месец, във Виланов течеше реконструкция и доста от стаите бяха затворени за посещение. Щом ще сте с дете, може да посетите научният център на името на Николай Коперник. Ние бяхме там през уикенда и беше пълно с деца. Също според мен ще е интересно да видите тяхното НДК (от вън поне), а може и да се качите на панорамната площадка. Ако сте фенове на спорта, може да посетите националният им стадион, на който се играха мачове от европейското първенство по футбол. 

 

пп. Май е време да постна пътеписа за Варшава, но все не намирам време да го дооформя.

  • Харесвам 6
Връзка към мнение

Аз също съм от феновете на Варшава и Военният музей и Националната им галерия са невероятни. Да не говорим, че преди да отворят музеите има опашки от ученически групи, което е доста впечатляващо ....

ето един хубаво направен пътепис за Варшава 

https://drumivdumi.com/варшава-забележителности/

  • Харесвам 4
Връзка към мнение
преди 15 часа, Йосиф Милчов каза:

@krasen_denev в момента съм на работа, но утре ще ти спретна някакви неща за Латвия, ако искаш. Също и питай смело, ако имаш въпроси за Латвия. Относно Талин, града е малък и се разглежда за ден, но както аз съм казвал не веднъж, това ми е любимият град в Европа и там мога да изкарам целият си живот.

С най-голямо удоволствие бих прочел нещо от първа ръка за Литва!

 

преди 15 часа, MARTiNSHO каза:

Да изкажа малко мнение... Вършава ми е била винаги скучна, но Вроцлав и Краков са уникални градове и има много какво да се види. Чехия също си ми е на сърцето и ако можете да скокнете, не пропускайте. Иначе от Словакия Попрад и татрите с много красиви ама нямате много време.

В Краков и Вроцлав съм ходил,а Чехия ни се пада доста в страни и съм я оставил за друго пътуване,че и за там се искат едни пет-шест дни.В Словакия не сме ходили само в източната част,така че сме се насочили към евентуално преминаване през точно тази част на страната.

 

преди 15 часа, stanimir каза:

Я провери в сайта на  Accor нощувка 24-25.06.  При мен излиза 21 € на стая в Ibis Budget Centrum - 41.60€ за две. 

25-26.06  е 9 €  на стая - 18€ за две. 

Търсенето трябва да е отделно за по една нощувка, ако зададеш двете нощувки 24-26.06 цената скача. 

Намерих ги....Благодаря ти от сърце!!!

 

преди 5 часа, DaBo каза:

Ще се включа, разбира се, с каквото мога, че съвсем от скоро сме тук и то в Киев. Военното положение в момента не би трябвало да ви притеснява - то е само за 30 дни в 10 области, в които вашия маршрут не минава. Освен това касае само военния аспект, а не гражданския. Вие сте се насочили основно към Западна Украйна, там нещата са съвсем спокойни. За другите въпроси ще ми трябват няколко дни да получа инфо от първа ръка от местни, за да не ви подвеждам с каквото знам в момента.

А ако решите да включите Киев, няма да има проблем със съветите и идеи. Даже замислям след празниците да пусна пътеводител за Киев, че нали Райън еър започват полети от април и ми се струва, че ще има интерес. После ще добавям по-малко и за местата извън Киев.

За другите места по маршрута съм пълен пас, тепърва ни предстои да се запознаем с тези държави.

 Военното положение включва и област Чернивци,така че с нетърпение ще чакам инфо за там! Все пак там имаме цели три града за разглеждане и информацията получена от местните ще е безценна.Огромни благодарности за включването ти в темата!

 

преди 4 часа, lamerz1912 каза:

Аз се включвам относно Варшава. 2 дни би трябвало да ти стигнат, за да разгледаш основните неща. Ние там изкарахме 4 пълни дни и останахме много доволни.

пп. Май е време да постна пътеписа за Варшава, но все не намирам време да го дооформя.

Вече е решено,че за Варшава ще отделим два дни-нямаме повече.Парковете ще са с приоритет ,особено ако времето е хубаво.Относно пътеписа-не чакай а го поствай!😀

 

преди 4 часа, giafil каза:

Аз също съм от феновете на Варшава и Военният музей и Националната им галерия са невероятни. Да не говорим, че преди да отворят музеите има опашки от ученически групи, което е доста впечатляващо ....

ето един хубаво направен пътепис за Варшава 

https://drumivdumi.com/варшава-забележителности/

Благодаря ти! Ей сега започвам да чета пътеписа.

 

преди 4 часа, Polina каза:

По повод музеите за Рига ви препоръчвам Военния музей. 

Ще го помислим!

Връзка към мнение

Военното положение ще бъде отменено на 28.12.2018. Обявяването му е по-скоро политически ход на сегашния президент във връзка с предстоящите президентски избори през март, отколкото реална опастност. В общи линии животът си продължава нормално, дори местните му се чудят на акъла да обявява военно положение. Но тъй като по всички проучвания губи, явно това е отчаян ход или да си вдигне рейтинга, или да отложи изборите. Засега и двете не му се получават. Все пак трябва да се има едно наум като се има предвид в коя част се намираме и заиграването м/у двете държави в един момент може да стане наистина опасно.

 

Няма военно положение в Chernivtsi. Да не го бъркам аз с Chernihiv?

Ето картата на засегнатите области:

 

 

Spoiler

Ukrainian-regions-martial-law.png

 

Редактирано от DaBo
  • Харесвам 4
Връзка към мнение

@krasen_denev ще ти спретна някакви неща за Латвия, тези дни. Извинявам се за забавянето, но с тия нощни смени при мен. На първо четене препоръчвам, ако имате време да отидете до замъка в Сигулда и концлагера в Саласпилс.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
Преди 1 час, DaBo каза:

Няма военно положение в Chernivtsi. Да не го бъркам аз с Chernihiv?

  Скрий

Ukrainian-regions-martial-law.png

 

Абсолютно е възможно....водещата на телевизионната емисия "Новини" да се е объркала,а и от там да идва и моето объркване.

  • Смея се 1
Връзка към мнение
преди 14 минути , Йосиф Милчов каза:

@krasen_denev ще ти спретна някакви неща за Латвия, тези дни. Извинявам се за забавянето, но с тия нощни смени при мен. На първо четене препоръчвам, ако имате време да отидете до замъка в Сигулда и концлагера в Саласпилс.

Гледах замъка в Сигулда,но сме предвидили близкият до него Турайда/видя ми се по ..средновековен,макар,че и двата са с приблизителни периоди на построяване/,поради живописните панорамни изгледи разкриващи се от него.

Редактирано от krasen_denev
  • Харесвам 2
Връзка към мнение
14 minutes ago, krasen_denev said:

Абсолютно е възможно....водещата на телевизионната емисия "Новини" да се е объркала,а и от там да идва и моето объркване.

Относно военното положение в Украйна от сайта на нашето МВнР. 

По информация на Посолството на Република България в Киев, от 09.00 ч. на 28.11.2018 г. до 09.00 ч. на 28.12.2018 г. се въвежда военно положение на територията на следните области: Виницка, Луганска, Николаевска, Сумска, Одеска, Харковска, Черниговска, Херсонска, Донецка и Запорожска.

Преди 2 години като бяхме в Одеса и Киев, нямаше абсолютно никакъв проблем. Единствено местните избягваха разговори на политическа основа. Казваха, че за това не се говори, защото може да ги подслушват и после да имали проблеми. Напомняше на България преди 30 години.

6 minutes ago, krasen_denev said:

Гледах замъка в Сигулда,но сме предвидили близкият до него Турайда/видя ми се по ..средновековен/,поради живописните панорамни изгледи разкриващи се от него.

Ако търсиш панорамни изгледи, да Турайда е мястото. В Сигулда се намират торфовите находища, което прави Латвия един от най-големите износители на торф в света.

Редактирано от BlackArt77
  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Значи грешата е в телевизията. Военното положение е в Чернигов, а не в Чернивци. Абе не били компоти, били комюптри, хаха. 😂

Наистина няма проблем в момента с това, дори и в тези 10 области. Животът продължава абсолютно нормално. За бъдещето няма как да предскажа, но засега не обръщайте внимание на това.

 

 

  • Харесвам 6
Връзка към мнение

@krasen_denev Не мога да помогна с информация, но да ви пожелая приятно пътуване, хубаво си го измислил! Децата с вас ли ще са?

 

Точно тази сутрин си мислех, че в Европа пътуванията с кола като че ли не са толкова разпространени. Дали заради минаването на много граници или заради евтините самолетни билети, мога само да гадая.

На нашия континент са много популярни такива пътувания, много често отпуските са прекарани точно в роуд трипс, караваните излизат по пътищата пролетта.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
преди 19 минути , Травеолани каза:

@krasen_denev Не мога да помогна с информация, но да ви пожелая приятно пътуване, хубаво си го измислил! Децата с вас ли ще са?

 

Точно тази сутрин си мислех, че в Европа пътуванията с кола като че ли не са толкова разпространени. Дали заради минаването на много граници или заради евтините самолетни билети, мога само да гадая.

На нашия континент са много популярни такива пътувания, много често отпуските са прекарани точно в роуд трипс, караваните излизат по пътищата пролетта.

Oooo да! Децата са с нас,къде без тях? Ние последните години пътуваме само с кола и това е породено от нуждата ни  да сме максимално мобилни.Обикновено екскурзиите са ни продължителни и обхващащи много места а и понякога много страни.Самолетните билети за четири човека в летните месеци+ нуждата от багаж за дълъг период от време+ наема на автомобил за същият този дълъг период от време обезсмисля цялата гимнастика за намиране на евтини полети/колкото и да харесваме да летим/ и насочването ни към автомобилното скитосване и то с личният ни автомобил.Минаването на граници ме притеснява единствено и само когато съвпадне с прибирането на турските изселници към родните им места и то по маршрута Австрия-Унгария-Сърбия-България.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Правил съм подобно пътуване с жената,и стигнахме до северна Норвегия с колата.На отиване през Краков и Балтийските държави.На връщане през Дания,Германия,Австрия.За ферибота Талин-Хелзинки не си спомням да е бил нещо много скъпо.По това време пътувахме доста бюджетно и мисля,че ще е на разумна цена да си качите колата.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.