Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
На 17.06.2022 г. в 12:28, antea каза:

купени билети през jetcost.de/lastminute, след добавяне в сайта на Aegean прегледах потвърждението (online booking confirmation) и виждам, че обръщенията Mrs и Mr са добавени след първите ни имена, примерно Anteamrs ....., същото и при мъжа ми, при мен и двойната фамилия е без тире и имената са слети ) - второто с малка буква (Ivanovapetrova да кажем), в резултат самата аз едвам се разпознах 🙂 би ли било проблем при чекиране и бордни карти? писах и на тях, но отговор няма

Често се случва това, особено с Mr и Mrs. Никой не обръща внимание. А иначе винаги слагам точно 2 имена (едно първо и една фамилия) от всичките 3 при мен или 5 в случая с жена ми, никога никой не е правил проблем. В моя случай единствено внимавам ако съм регистриран в програма за мили да ползвам същите имена, с които съм записан там, защото иначе няма да ги получа автоматично. Точно затовс навсякъде ползвам едни и същи 2 имена.

• Харесвам 4
  • 2 месеца по-късно ...
Публикувано:

Имам купени билети от Аегеан, но като проверих сега резервацията от приложението е изчезнала и не може да бъде намерена нито по букинг референс, нито по Етикет номер. Някой имал ли е подобен проблем или няма нищо притеснително, просто приложението е бъгнало.

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Гърците днес са обявили няколко нови дестинации от Атина за следващото лято, като по-интересни са Баку, Дамам, Рига. Споменавам, защото цените на техните полети често се свалят през сайтовете.

• Харесвам 4
  • 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте. Имам следния проблем, започнах да се чекирам за полет, исках да платя за място, въведох данните, но ми заби телефона и не можах да завърша плащането, пробвах с различни карти, с нито една не става да се завърши плащането и не ми издава бордна карта. От Diners казаха, че няма проблем с картата, как най-бързо да се свържа с тях, защото полетът е довечера? 

Публикувано:

При закупуването на билет за най-евтината тарифа само с ръчен багаж чрез посредник дали има възможност за добавяне на чекиран багаж в последствие?И ако някой го е правил това упражнение може да сподели на каква цена е,и дали не е по-добре да се вземе билет с багаж директно от тях.

Публикувано:

може, да, цената на багажа е същата, както и при покупка на билети директно от сайта им (20-55 евро за 23 кг чекиран за международни полети), София-Атина беше примерно 27 евро през лятото

просто си добавяш кода на резервацията в профила и след това спокойно си купуваш багаж или места

• Харесвам 3
Публикувано:
На 21.10.2022 г. в 11:09, darinamarinova каза:

Здравейте. Имам следния проблем, започнах да се чекирам за полет, исках да платя за място, въведох данните, но ми заби телефона и не можах да завърша плащането, пробвах с различни карти, с нито една не става да се завърши плащането и не ми издава бордна карта. От Diners казаха, че няма проблем с картата, как най-бързо да се свържа с тях, защото полетът е довечера? 

По повод моите терзания от миналата седмица - оставям го като коментар, ако на някого му се случи. След като им писах във фейсбук (и ми отговориха след 2 дни, когато отдавна бях отлетяла), се свързах с тях на телефонния им номер и ми казаха да отида на летището на check-in. Там ме уведомиха, че понякога се случва системата да се обърка и да не приема плащания. Издадоха ми веднага билет с желаното от мен място без да платя нищо за него. Така че адмирации за авиокомпанията въпреки терзанията до последния момент 🙂 

• Харесвам 10
  • 3 месеца по-късно ...
Публикувано:

Имаме билети с Аегеан с флекс, които искам да променя за нови дати. В сайта ми изписва, че не мога да го направя онлайн, а само чрез обаждане на някакъв гръцки номер. 

Въпроса ми е, дали някой знае дали имат спорт на български език и ако да на кой номер трябва да звънна или ще се наложи да се мъча с оскъдните си познания по английски език.

• 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Чудя се 50 Е за билет Атина - София добра цена ли е извън сезон? През trip ми сваля до 40 Е. Имам време, мога и да изчакам, ако мислите, че цената е висока.

Публикувано:
преди 5 минути , Eva eva каза:

Чудя се 50 Е за билет Атина - София добра цена ли е извън сезон? През trip ми сваля до 40 Е. Имам време, мога и да изчакам, ако мислите, че цената е висока.

И колко да я свалиш - 30 ?

Една пица/салата разлика.

Взимай. 

:biggrin:

• Харесвам 5
Дани Магелани
Публикувано:
преди 2 часа, Eva eva каза:

С 8 кг салонен багаж или с чекиран?

Публикувано:
преди 2 часа, Eva eva каза:

Цените винаги са такива по тази отсечка не знам защо, обратно за Атина се намират добри, но аз поне под 40 евро не съм виждал никога Атина-София. Виж и Sky Express.

преди 3 минути , Дани Магелани каза:

С 8 кг салонен багаж или с чекиран?

Най-вероятно да. Тези цени са винаги за Light тарифата им.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 минути , Ivko каза:

обратно за Атина се намират добри,

Въпрос на гледна точка.  За някои обратно е  посока София.

преди 8 минути , Ivko каза:

не знам защо, 

Такъв парадокс се среща често в  гражданската авиация.  Обяснението, разбира се, идва от пътникопотока.  В посока Атина, работещите българи предпочитат автобуса заради възможността да пренесат повече багаж. Така в посока Атина самолетите са по-слабо натоварени, и съвсем нормално цените да са по-ниски, отколкото от Атина към София.  Тази особеност в ценообразуването е известна още с термина "правило на миграционните потоци".

• Харесвам 4
Публикувано:

Пускат чат-пат евтини, но последните месеци не съм попадала. Купих София - Атина за по 9 GBP през оподо за края на юни, но още в началото на ноември. Връщане взех от Миконос, но го отмениха и сега гледам цени над 50€ за обратния полет от Атина. Тенденцията през последните месеци е леко покачване. Движение надолу имаше само по prime days в оподо и по време на промоция на Aegean. До 32 € за 1 юли Атина-Сф.

Засега не купувам за връщане, че още не съм доизмислила маршрута.

Дани Магелани
Публикувано:
преди 13 минути , Eva eva каза:

С 8 кг. салонен багаж.

Мисля, че е скъпо, но ти си знаеш. Атина ли ти е крайната дектинация?  През Солун опциите проигра ли ги?

Публикувано:
На 21.03.2023 г. в 7:32, epetkov каза:

Въпрос на гледна точка.  За някои обратно е  посока София.

Такъв парадокс се среща често в  гражданската авиация.  Обяснението, разбира се, идва от пътникопотока.  В посока Атина, работещите българи предпочитат автобуса заради възможността да пренесат повече багаж. Така в посока Атина самолетите са по-слабо натоварени, и съвсем нормално цените да са по-ниски, отколкото от Атина към София.  Тази особеност в ценообразуването е известна още с термина "правило на миграционните потоци".

Разликата в цените от Атина до гръцките острови и обрстно пак ли е заради българите с багаж? 🙂

Има по-просто обяснение и то е разликата в летищните такси     .

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 4 часа, Dian каза:

пак ли е заради българите с багаж?

Не е.  Делът на българите във вътрешните полети е  несъществен и не  може да влияе на цената.  Делът им, обаче в международен полет между Атина и София  е значим.

Публикувано:
преди 18 минути , epetkov каза:

Не е.  Делът на българите във вътрешните полети е  несъществен и не  може да влияе на цената.  Делът им, обаче в международен полет между Атина и София  е значим.

Нарочно дадох примера с островите за да стане ясно, че разликата в цената не идва от това кой пътува,а какви са летищните такси.Всичко останало са свободни съчинения.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 40 минути , Dian каза:

а какви са летищните такси

Като човек, занимаващ се със самолетни билети  повече от десет години, отговорно мога да кажа, че  върху цените  на билетите, поради свирепата конкуренция в сектора, най-съществено влияние оказват чисто пазарните фактори -  търсене и предлагане.  Летищните такси, работните заплати,  лизинговите  вноски не са решаващи  при ценообразуването на самолетните билети. Поради това сме свидетели на цени от рода на 9,90 евро до няколко хиляди евро.  Въпросът изобщо не е КОЙ (българи, гърци, евреи), а КОЛКО души  пътуват (пътникопоток). 

Публикувано:
преди 2 часа, epetkov каза:

Като човек, занимаващ се със самолетни билети  повече от десет години, отговорно мога да кажа, че  върху цените  на билетите, поради свирепата конкуренция в сектора, най-съществено влияние оказват чисто пазарните фактори -  търсене и предлагане.  Летищните такси, работните заплати,  лизинговите  вноски не са решаващи  при ценообразуването на самолетните билети. Поради това сме свидетели на цени от рода на 9,90 евро до няколко хиляди евро.  Въпросът изобщо не е КОЙ (българи, гърци, евреи), а КОЛКО души  пътуват (пътникопоток). 

Относно Атина - конкретно летищните такси са единственото важно за разликата на цената в двете посоки.

От Атина летищните такси са 36 евро, от София - 21.

Общо взето цена под 39Е никога не съм виждал, и то е било в някоя промоция през ноември за полети през януари или февруари.

От Март до Октомври те вдигат цените с по 10 евро обичайно.

Търсенето и предлагането важат, естествено, но линията до Атина не е гастарбайтерска, та да има значение как и с какъв багаж пътуват.

Там има доста добър микс между бизнес, туристически и трансферен трафик(дали вътрешни, дали международни полети с Aegean или *A)

Случвало ми се да има овърбукинг на А321  към Атина

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 2 часа, epetkov каза:

Пак свободни съчинения.

Има конкретен въпрос в темата,защо билетите Атина-София при равни други условия са по-скъпи от София - Атина и отговора е един - летищните такси.  

• Харесвам 3
Публикувано:
На 21.03.2023 г. в 13:34, Eva eva каза:

С 8 кг. салонен багаж.

Имам останали точки и мога да генерирам код за
- Discount on extra baggage (10 EUR) или
- Discount on seat selection (10 EUR) или
- Discount on Security Fast Track (10 EUR).

Ако на някой му трябва?

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 10 минути , cck каза:

- Discount on extra baggage (10 EUR)

Coupon Number:

BOBNZQ7TSYGIQI

Valid until 27/03/2024

Terms and conditions:

The coupon number is the Promo code you can use to get discount on extra baggage.
Extra baggage is any bag exceeding the free corresponding to the fare.
The Promo code is valid for 12 months after the coupon issuance.
The Promo code is valid for bookings that include only domestic and/or international flights operated exclusively by the AEGEAN and Olympic Air network. All codeshare flights are excluded.
The Promo code is valid only for bookings through aegeanair.com, olympicair.com and the AEGEAN app.
The discount on extra baggage will be valid when the Promo code is entered in the "Promo code or Credit Voucher" field displayed in the booking form.
Extra baggage service should be selected during the booking flow in order for the discount to apply.
The Promo code cannot be used when redeeming points to buy a ticket.
The Promo code can also be used through “My Booking”, as long as the reservation number (pnr) and the passenger's last name are filled in and provided that none of the flights have taken place yet.
The Promo code is valid for transactions in euros (€).
The use of the Promo code can be carried out by any user who has the coupon number of the Promo code.
Only one Promo code can be used in each booking.
The Promo code can only be used once.
The Promo code cannot be exchanged for cash.
The Promo code value is 10€, that corresponds to discount on extra baggage, for domestic or international flight.
If the Promo code value is higher than the extra service selected, then the applied discount will be the value of the extra service selected.
If the Promo code value is lower than the extra service selected, then the total value of the Promo code will be applied and member should pay any extra charges.
For more information about the prices of the service click here. 

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.