Прескочи до съдържание

Програма за Бали (лято 2019) - идеи и предложения


Христиан

Препоръчани мнения

Бавно, но славно, Бали за около 100 магеланци наближава. 

 

Ние сме двама за 7 нощувки.

 

В момента приоритет ми е да намеря читав гид, който да ни води всеки ден на различни места. Моля, който има добър такъв, да пише едно ЛС с координати (на този етап предпочитам да не са българи). В едната тема за Бали имаше предложение на @Георги за https://www.facebook.com/Dean-Bali-Dude-1504363433224354/. Писах му преди 2-3 седмици, но така и не получих отговор и до днес. 

 

Идеята ми засега е да посетим следните места: /всякакви идеи за нещо ново са добре дошли/

1. Оризовите полета

2. Гората на маймуните

3. Tanah Lot (има ли как да разбера предварително кога има отлив?)

4. Острови Гили (Gili Islands) - еднодневна екскурзия - заслужава ли си?

5. Besakih Temple

6. Handara gate

7. Хубав плаж (доколкото разбрах, в Санур са добри, така че ако част от нощувките са там, ще е удобно за плаж и излежаване през поне един от дните)

8. Uluwatu Temple

9. Goa Gajah - заслужава ли си?

10. Сафари със слонове

Приемам предложения и как да ги разпределя по дни.

 

Нощувки:

Имам нужда за съвет и относно нощувките. Иска ми се да не са всичките на едно място. Затова съм се спрял на 4 нощувки в Убуд (като по-централно и удобно място за еднодневни трипчета) и 3 в Санур (защото е до морето). Тук приемам всякакви съвети и предложения.

 

Трансфер от летището до хотел:

Тук също имам въпросителни. Предполагам, че вариант е с местен гид с който трябва предварително да се разберем къде и кога да ни чака и къде трябва да ни закара, нали така? Другият вариант сигурно е на място да се пазарим с някой бакшиш балиец. 🙂

 

Предплатена карта за интернет:

Моля, за предложения от къде да се закупи (предполагам летището не е добра идея). Какви са цените и колко MB интернет получаваш?

 

Обмяна на валута:

Колко и каква валута ($?) е ок да си обменим в България и добра идея ли е да обменяме на острова (четох, че има доста мошеници)?

 

 

Никога не сме били в Азия и на пръв поглед ми се струва сложна организация с гидове и т.н., но се надявам, че с вашата помощ ще се справим.

Тъй като доста хора ще имат същите въпроси за същия период от време, темата ще бъде полезна на много хора. 

Със сигурност има и още неща за които не се сещам, но ще пиша в движение.

 

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Тоя препоръчания от мен не го гледай, че май не е активен във фейсбук. Виж през сайта му евентуално. А и моята информация приключи на фаза планиране, т.е. щях да го избера него, но пътуването пропадна и нямам обратна връзка от личен опит. 

 

Тук хората друг хвалеха, Буда, някъде из темите ги има координатите му, ама не знам, бързайте че кой превари, той завари с тая българска офанзива 🙂

 

 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 16 часа, Христиан каза:

Идеята ми засега е да посетим следните места: /всякакви идеи за нещо ново са добре дошли/

1. Оризовите полета - докато обикаляте из района на Убуд за дневните трипове ще видите много. Ако държиш да видиш точно определени оризови поля ти препоръчвам да са Jatiluwish rice fields

2. Гората на маймуните - в Убуд е и можете да я направите и сами.

3. Tanah Lot (има ли как да разбера предварително кога има отлив?) - те отливите зависят от луната, ама обикновено вечер има прилив, а през деня водата е доста по навътре. За мен си заслужава да го видиш при започнал прилив и да дочакаш до края, за да видиш на около всичко във вода. Сутрин има по малко туристи, защото вечер се събират за залеза.

4. Острови Гили (Gili Islands) - еднодневна екскурзия - заслужава ли си?

5. Besakih Temple -

6. Handara gate - посочил си този гейт, а като него ще видиш стотици в различните храмове. Специален път за гейта не си заслужава, но ако ходиш до там комбинирай с посочените по-горе оризови поля, езерото Братан с храма, а вечерта Танах Лот. Комбинират се в един ден, но е леко по-натоварено.

7. Хубав плаж (доколкото разбрах, в Санур са добри, така че ако част от нощувките са там, ще е удобно за плаж и излежаване през поне един от дните)

8. Uluwatu Temple - идете вечер, за да гледате и танца Кечак, а го комбинирайте и с някой и друг плаж - Паданг-паданг и още някой, за да има смисъл наемането на гид.

9. Goa Gajah - заслужава ли си? - ами може да се види, но има доста по-впечатляващо изглеждащи храмове - Тирта Емпул и Ganung Kawi. Не прекалявайте, обаче, че ще ви писне от храмове.

10. Сафари със слонове - ако мислиш, че ще ти хареса, идете, ама за високата цена, дето ще платите /около 70 долара/ ще ви качат на един слон и докато ви развеждат с него, ще го удрят по главата с едно железно чукче. Интересно е, докато не осъзнаеш, че си платил, за да издевателстват над животинката. После ти става кофти. Аз направих тази грешка, почувствах се зле и за да компенсирам поне малко  животинката ходих да и купувам храна. 

Приемам предложения и как да ги разпределя по дни.

Намери си гид, и му прати какво искаш, той ще ти го комбинира. В темите за Бали има доста информация и контакти. Не си включил рафтинг, а е страхотно удоволствие. Задължително и балийски масаж в някое тихо студио. Аз бих включила и водния парк Тирта Ганга.

За трансфера е възможна уговорка с гида, хотела или на място. Мисля, че на място е най-евтино, но пък може да се лутате докато намерите хотела.

Не съм ползвала предплатен интернет, защото по хотелите и заведенията има.

Обмени от тук пари, колкото за трансфера и нещо дребно и всичко друго обмени на място, но в лицензирани офиси, които изглеждат като банки.  Сменянето на пари из разни магазини и гишета, разпоожени в тях не е ок. Гида ще ви насочи къде да го направите.

Организацията с гид хич не е сложна, защото той ви води навсякъде и вие не се грижите за нищо.

Редактирано от mililia
  • Харесвам 7
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Ние ползвахме точно Буда (местен гид) и мога да кажа само прекрасни неща за него - напълно се съобрази с всичките ни желания. Дори в движение променихме предварително съгласуваната с него по дни програма, за да си освободим 1 ден за екскурзия с лодка около Нуса Лембонган (там може да се каже, че ни бяха и по-красивите плажове). Ние бяхме за 10 дни в Бали и решихме, че времето няма да е достатъчно за островите Гили - има си доста повече пътуване до тях, но не е и невъзможно предполагам. На място по улиците има много "тур оператори" - така си спазарихме и еднодневневния непланиран трип с лодка.

 

Не се тревожи, че пътуването е в Азия - по-лесно и безпроблемно пребиваване не сме имали, именно заради уредения транспорт, за който не мислиш и за секунда - всичко е много лесно 🙂 С гида си може да се разбереш и за трансфера от и до летището - ние така направихме. Казваш му нещата, които искаш да видиш, и той ти изготвя програма по дни. И просто те води от място до място.

 

Пари ние обменихме на място, Буда ни заведе на подходяща локация за целта.

 

Интернет ползвахме в хотелите и заведенията - не е имало нужда да купуваме допълнителен. А на мен ми бе нужен, за да поработвам малко от разстояние, и не съм имала проблем с липсата му.

 

Ние разделихме престоя си там на разглеждане и време за почвка, но имахме 10 пълни дни. За първата част на пътуването се базирахме в Санур, като удобна отправна точка за дневните трипчета. На плаж в Санур не сме ходили, а единствено на ресторантчета по крайбрежието за вечеря. От плажа не очаквай чудеса 🙂 За Убуд бях чела, че има много комари, което ни отказа от там, но иначе има страхотни местенца за настаняване.

За релакс частта от почивката избрахме това място (но също си имаше комари) цък Самият плаж отново не е феноменален, но пък е почти частен и цялостно - усещане за приказно място. То е малко откъснато, но пък беше перфектно за съчетание натръгване с Tanah Lot и още една по-непопулярна маймунска гора. За Tanah Lot съгласувай с гида си кога е най-подходящо да го посетиш, но тълпи от хора има постоянно май. Ние отидохме по време на отлив, но беше така претъпкано, че даже се отказах да отида до него. Мъжът ми прегази океана и се завърна с ориз на челото (тамошна традиция), но доста набързо 🙂 

 

При наличие на време, бих препоръчала Сафари в цък Много готино местенце, къщичките са сред животните и си ги гледаш от спалнята, която е с "френски" прозорци. Там може да се язди и слон, но по спомен не беше много бюджетно решение. Но пък там животни постоянно имаше навсякъде. На закуска бяха довели слон пред ресторанта и всеки можеше да се снима безплатно с него. 

 

В Бали предлагат и "разхождане по дъното" с нещо като космически скафандъри - можеш да ресърчнеш ако ти е интересно. Ние опитахме, но само 50% от нас имаха успеваемост заради налягането при спускане на дълбочина, но пък е интересно и различно преживяване 🙂 

  

Редактирано от Vanya7
  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

 

Сигурно няма да повярваш, ама в тази част на Азия се планира по - лесно от Европа. Вземаш си читав гид и си щастлив. Какво е читав гид - отговаря ти веднага, следи  приоритетите ти и е влюбен в мястото, което искаш да видиш.https://www.tripadvisor.com/ShowUserReviews-g297694-d6558151-r216285643-Budas_Bali_Private_Tours-Denpasar_Bali.html

Две ръце за Буда.

Летищен трансфер  и интернет  от тук https://www.klook.com/city/8-bali/. За най - ниска цена на трансфера гарантирам, за цена на интернет не - не съм купувала.

Аз се възползвах от потапянето с каска и съм много доволна. Държат те за ръчичка и си в съвсем контролирана среда. Важно е, когато ти е за пръв път.Потапят те на 5 метра дълбочина. 90 $ е цената за половин час под вода. Не знам дали има и по - дълго.Предлага се и шнорхелинг. 

Бали не е плажна дестинация. Причината е в разположението му между два океана - Велик и с мощни вълни - Пасифик от изток и Своенравен Индийски океан от запад. За свикналите с моретата  - езера( в смисъл на затворени) Черно и Средиземно, е странно да гледаш дъъълъг бряг със ситен, златист пясък, празен. Няма как да се напълни - високи вълни и течения.Трябват ти рифове, за да можеш да влезеш без притеснения. Такъв има в района на Санур. 

Пари си обмени от тук. На място остави търсенето на читави обменни бюра на гида, да нямаш неприятни изненади - тип "Магура" пройоми. Носи си нови банкноти от 50 или 100$. Така където и да идеш из Азия няма да те върнат. Аз тръгнах за три дни с 5 милиона и още първия ден наместих 2 от тях. Не се хваля. Жалвам се, че от милионерка станах просякиня. :dash1:

 

 

 

 

  • Харесвам 3
  • Смея се 3
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 24 минути , patilana каза:

Пари си обмени от тук. На място остави търсенето на читави обменни бюра на гида, да нямаш неприятни изненади - тип "Магура" пройоми. Носи си нови банкноти от 50 или 100$. Така където и да идеш из Азия няма да те върнат. Аз тръгнах за три дни с 5 милиона и още първия ден наместих 2 от тях. Не се хваля. Жалвам се, че от милионерка станах просякиня. :dash1:

 

преди 22 часа, mililia каза:

Обмени от тук пари, колкото за трансфера и нещо дребно и всичко друго обмени на място, но в лицензирани офиси, които изглеждат като банки.  Сменянето на пари из разни магазини и гишета, разпоожени в тях не е ок. Гида ще ви насочи къде да го направите.

Организацията с гид хич не е сложна, защото той ви води навсякъде и вие не се грижите за нищо.

 

Казвала съм го няколко пъти, и пак ще го повторя - единственото място в света, където са ме лъгали във валута, беше точно Бали. Онемях, когато гидът ме изчака да се върна от обмяната и ме накара да си преброя парите. Имам усещането, че ме накара нарочно да си счупя главата - защото ме видя, че сякаш всичко знам, което ми беше чудесен урок за самолюбието ми. Горните съвети са перфектни. Има защитени банкомати - ако ползваш карта, както и лицензирани бюра за обмяна. 

 

Бали е съвършена прелест!

 

 

Връзка към коментар
преди 5 минути , Rainy каза:

 

 

Казвала съм го няколко пъти, и пак ще го повторя - единственото място в света, където са ме лъгали във валута, беше точно Бали. Онемях, когато гидът ме изчака да се върна от обмяната и ме накара да си преброя парите. Имам усещането, че ме накара нарочно да си счупя главата. 

 

 

Или от времето, в което си била нещата са се развили доста в положителна насока или наистина гида ти, нарочно те е завел на неподходящо място. 

По принцип измамите стават повече по крайбрежието. В Убуд просто е видима разликата между лицензираните офиси и останалите бюра. То и обявения курс го подсказва, на лицензираните бюра има разлика в курса, но е малка. В останалите курса е по - добър, ама вървят с изненадите. 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
В момента, mililia каза:

Или от времето, в което си била нещата са се развили доста в положителна насока или наистина гида ти, нарочно те е завел на неподходящо място. 

По принцип измамите стават повече по крайбрежието. В Убуд просто е видима разликата между лицензираните офиси и останалите бюра. То и обявения курс го подсказва, на лицензираните бюра има разлика в курса, но е малка. В останалите курса е по - добър, ама вървят с изненадите. 

А, не, не - аз сама си го избрах обменното място. Беше точно срещу хотела. Гидът не беше най-добрият на света - затова и не го препоръчвам, но пък беше най-скъпия на света определено 🙂 Аз имам навика да изглеждам властна, когато взимам сама решения и гидът явно го усети и ме остави да правя каквото искам. Но все пак се смили над мен и ми показа до какво води навирения нос 🙂 След което ме заведе в добро бюро, а аз впоследствие си теглих пари от защитен банкомат, защото и аз се изкуших за немалко покупки... 

 

Това беше декември 2014 г. 

Връзка към коментар

Благодаря на всички за отговорите!

 

Свързах се с Буда и сега му изпращам местата, които искаме да посетим, за да ни изготви програма, след което ще я пусна тук за мнение.

Сетих се и друго относно гидовете, тъй като още не съм го обсъдил с него. Предварително ли се плаща или на място - ако е на място, ден за ден или за всичките дни, които искаме наведнъж? Ако не му платим нищо до самото пристигане, как мога да съм сигурен, че ще си спази ангажимента и няма да остана без гид като отида там?

Редактирано от Христиан
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Този въпрос терзаеше много и мен.

На няколко пъти напомнях за себе си и че съм в готовност да изпратя капаро. Всеки път получавах усмивка и уверение, че не е нужно капаро. И наистина се оказа ненужно. В упоменатия от него час, той дойде там, където беше уговорката ни. Платих накрая за всички дни. После видях в сайта му, че се плащало на шофьора в края на деня. При мен нямаше и намек за плащане. Просто ми казваше какво предстои утре и в колко часа ще дойде. Идваше 15 - 20 минути по - рано и денят завършваше в предварително определения от него час. Перфектен в организацията и изпълнението!

Можеш да му имаш доверие, че знае какво говори и какво иска.

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Не се притеснявай, Буда е много коректен. Отделно, че няма да си рискува работата, като просто зареже клиента. Знам, че понякога си дели работата с друг, та ако му изникнат внезапно пречки да ви вземе, ще прати друг. От толкова много хора, които е развеждал, нито един не е бил зарязан. Спокойно!

Можеш, за твое спокойствие, като се видите в Бали, да го питаш как иска да му плащате ден за ден или всичко накрая. Обикновено отговаря, да му плащате както вас ви устройва. Българските клиенти са му голям контингент и ще направи всичко възможно да си тръгнете много доволни. 

  • Харесвам 5
Връзка към коментар
На 25.01.2019 г. в 17:41, Vanya7 каза:

Ние бяхме за 10 дни в Бали и решихме, че времето няма да е достатъчно за островите Гили

🤔🤔🤔

Просто не ви се е ходило. Иначе на Бали е лесно човек да си загуби времето с някакви несъществени неща. Проблемът е ужасно бавното придвижване, поради задръстванията и многото участници в движението по тези тесни пътища. Като изключим главните забележителности, друго кой знае какво интересно няма, а плажовете направо не си заслужават. Така че, който иска плажове и гмуркане, да отскочи до Гили или Лембонган.

 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
15 minutes ago, GeorgiD said:

Просто не ви се е ходило.

Или сме си оставили повод да се върнем отново? 😉 

3 hours ago, Христиан said:

Предварително ли се плаща или на място - ако е на място, ден за ден или за всичките дни, които искаме наведнъж? Ако не му платим нищо до самото пристигане, как мога да съм сигурен, че ще си спази ангажимента и няма да остана без гид като отида там?

Ние му плащахме всяка вечер. Сякаш му беше неудобно да си каже първия ден и ако не бяхме попитали, вероятно и накрая на престоя можехме да му платим. Дори понякога му плащахме в долари или евро - каквото имахме накрая, когато намествахме оставащите финанси - не е имал против 🙂 

Не сме плащали предварително нищо. Знам, че звучи притеснително, но както казват и преди мен - не би рискувал да си остави клиентите, още повече, че работи в голяма степен с българи.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Програмата, която изготви Буда. Моля за препоръки и критики. 😄 

 

Ден 1:

Трансфер от летището до хотела в Убуд - $25 (добра ли е цената или да търся друг вариант?)

 

Ден 2:

1. Barong dance ( Traditional balinese dance )
2. plantation and Animal luwak Coffee 
3. Bali Bird Park 
4. Обяд
5. Butterfly park 
6. Tegenungan water fall 

 

Ден 3:

Взимане от хотела в 9:00 сутринта.

1. Swing and Bird Nest 
2. Tegalalang rice terrace 
3. Elephant safari Park 
4. Обяд 
5. Kintamani Batur volcano 

 

Ден 4:

Взимане от хотела в 9:00 сутринта.
1. Gunung Kawi temple 
2. Tirta empul ( holy spring water temple ) 
3. Обяд
4. Besakih temple 


Последна нощувка в Убуд, от ден 4 сме в Санур.

 

Ден 5:

1. Ulun Danu bratan ( temple in the lake ) 
2. Padang bulia water fall 
3. Обяд
4. Taman ayun ( royal temple )
5. Настаняване в Санур

 

Ден 6: 

Свободен ден. Тук може да опитаме да отидем до Lembongan Island (ако някой е ходил, всякакви препоръки как да стигнем и дали си заслужава са супер)

 

Ден 7:

Среща с Буда в 14:30 ч.

1. Padang Padang beach 
2. Uluwatu temple 

 

Ден 8:

Трансфер до летището $15. Полетът излита в 21:00 ч., така че тук също имаме общо взето цял ден свободен.

 

 

Никъде няма гората на маймуните, тъй като не му я написах изобщо, защото мислех да отидем сами от Убуд, ама ми се струва, че там не е оставил много свободно време. 😄 Също липсва и Tanah Lot от нещата, които му бях писал, но после ще говорим допълнително затова.

 

Редактирано от Христиан
Връзка към коментар

В ден 3 или ден 4 ще имате време за Маймунската гора. Поискайте на връщане Буда да ви остави на входа на гората и след това може да се придвижи те сами до хотела или се уговорите да ви изчака и да ви закара той. 

 

В ден 5 махнете Таман Аюн и го заменете с Танах Лот. 

В ден 7 включете и плажа Pantai Pandawa или някой друг. 

 

За останалите неща в програмата - виж какво представляват в Интернет и прецени, дали ти харесват. Парковете са скъпи и на мен не ми допадат, но ти си прецени за тях. Баронг танците бих ги махала, но пък знам ли, на теб може да ти допаднат.

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

https://www.klook.com/activity/794-airport-transfers-bali/?aid=api|2843|v0784f2g0escif2hxt6gr5qvdywzt-9pgiy08ygx&utm_medium=affiliate-alwayson&utm_source=network&utm_campaign=2843

Вчера не можах да дам точния линк за трансферите, извинявай. Цените сравни с него. Време ще си имате навсякъде след разходките, но храмовете ще бъдат затворени. Употребете го за масажи.

Да се критикува Буда за подредбата на програмата е кощунство!!! Ще се убедиш в това сам.

От личения си опит днес, бих променила собствените си желания така :

 Бих махнала от първи ден Butterfly Park за сметка на повече време за водопада.  Носете си бански и ще можете да се поглезите в езерцето под него.  Не ги забравяйте и за последния ден. Ако няма големи вълни ще стане хубав едночасов плаж.

Не се коси за маймунската гора. Маймуни има накъдето се обърнеш. Пази си много внимателно нещата от тях. Нищо в ръка !

Също бих изисквала да не ме кара по "утъпканите пътеки", а да избира локални такива, за да видя дивото Бали. 

 

 

Редактирано от patilana
  • Харесвам 4
Връзка към коментар
21 minutes ago, mililia said:

Баронг танците бих ги махала, но пък знам ли, на теб може да ти допаднат.

Подкрепям мнението, нас също не ни впечатлиха особено 🙂 

53 minutes ago, Христиан said:

Трансфер от летището до хотела в Убуд - $25 (добра ли е цената или да търся друг вариант?)

При нас трансферът беше 20 долара до Санур - струва ми се идентично, но не сме и проверявали други варианти.

Редактирано от Vanya7
Връзка към коментар

@patilana,  в линка не виждам Убуд като възможност. Аз ли не се ориентирам или трансферите са само до по близките дестинации? 

 

Всеки може да прави промени по програмата си. Буда няма как да знае на кой какво му харесва. Аз правих промени до последно. Тъкмо се разберем за нещо и аз открия нещо друго в Интернет и хайде пак - Буда искам това, ще го уредиш ли? Така, че ако е нещо по маршрута може да се заменя. Буда може да прецени само, дали ще има време, но за обектите всеки сам да си прецени, дали му харесват или не, за да няма после оплаквания, че е гледал неща, дето не му харесват. 

И аз обичах да ходим извън утъпканите пътеки. Харесваше ми да се забием из селцата, да спрем климатика, да отворя прозореца на колата и да попивам от мириса, шума и атмосферата на мястото. 

Редактирано от mililia
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 4 часа, GeorgiD каза:

Няма ли да отидете да разгледате Кута, Джимбаран, Нуса Дуа и да се топнете на плажа...? Има някои излишни места, според мен, за сметка на водните удоволствия...

Сподели кои са излишните места според теб. Танците ще ги махнем със сигурност. 

Връзка към коментар

 

 

https://www.klook.com/activity/794-airport-transfers-bali/?aid=api|2843|vf4a9f2g0escif2hxt6gr5qvdywzt-2487q96y14&utm_medium=affiliate-alwayson&utm_source=network&utm_campaign=2843

Заповядайте.

Има даже два Убуда - Ubud Center Area  и North Ubud. Сега забелязвам, че има значение времето през деня, когато ще резервираш. Моята цена за Санур беше в долари - 10.05 $. Предполагам, че по - нататък при резервацията валутата може да се смени. Аз резервирах три седмици по -рано и не знам колко по - рано може да се резервира. Изпращат ваучер. Ден преди трансфера напомнят по мейл.

Доволна съм и съответно благодарих на Carrie за линка в моята тема.

Редактирано от patilana
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Включете маймунската гора и Tanah Lot, виж в нета снимки на Tirta Gangga - струва си (може да се направи в комбо с Taman Soekasada Ujung). Не знам водопадът в ден 5 Padang bulia water fall кой е, но от Ulan Danu Bratan е удобно да се посети Sekumpul Waterfall, a по пътя към водопадите се минава покрай истински оризови тераси Lemukih rice terraces. Това са общо взето нещата, които най-много ме впечатлиха, с уговорката че нямах много време за Бали като цяло.

 

Както са казали преди мен, Бали не е плажна дестинация, Санур е ок от гледна точка на това, че плажът не е толкова бурен, но не е кой знае какво. От Санур е много удобно да се отиде до Нуса Лембонган или Нуса Пенида. Вариантите са организиран еднодневен трип или самостоятелно - фери от терминала и после такси (пазарете се за всичко!). Аз лично ходих до Нуса Пенида (ferry + такси уговорено на място от Нуса Пенида - Kelingking Beach, Angel Billabong, Broken Beach, Crystal Bay). Пътищата обаче не са в добро състояние и доста друса. Има шнорхелинг трипове и до двата острова, като на Пенида може да се направи шнорхелинг day trip и да се плува с manta rays.

 

Ето малко линкове за обща информация:

https://www.klook.com/blog/nusa-penida-bali/

https://www.klook.com/activity/15758-west-nusa-penida-day-trip-bali

https://www.klook.com/activity/6702-snorkeling-mangrove-day-tour-nusa-lembongan-bali

 

Нуса Пенида:

20180827_103824.jpg.32bcfdafbd0087c7f15e49d96dc26d5e.jpg

20180827_123114.jpg.d35e83f36592f1dbbe6b228e1d81a1f1.jpg

20180827_124931.jpg.a4ecb31b5c08f15ede5b481c6679d36c.jpg

20180827_125746.jpg.fede6ade1c027c700e9d4849de362a49.jpg

20180827_130053.jpg.12410c7b1851b03b2aad96fc6579ba18.jpg

20180827_131548.jpg.8d536194b52f4bed5af35af79f5ef26d.jpg

20180827_152611.jpg.e9a9c8e266323610b8d9e3b3bf211d84.jpg

20180827_154638.jpg.42c3aaa8e9a9a68ca6737457361cfb62.jpg

 

 

 

Редактирано от Carrie
  • Харесвам 8
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 19 минути , Carrie каза:

 

 

 От Санур е много удобно да се отиде до Нуса Лембонган или Нуса Пенида. Вариантите са организиран еднодневен трип или самостоятелно - фери от терминала и после такси (пазарете се за всичко!). Аз лично ходих до Нуса Пенида (ferry + такси уговорено на място от Нуса Пенида - Kelingking Beach, Angel Billabong, Crystal Bay). Пътищата обаче не са в добро състояние и доста друса. Има шнорхелинг трипове и до двата острова, като на Пенида може да се направи шнорхелинг day trip и да се плува с manta rays.

 

Ето малко линкове за обща информация:

https://www.klook.com/blog/nusa-penida-bali/

https://www.klook.com/activity/15758-west-nusa-penida-day-trip-bali

https://www.klook.com/activity/6702-snorkeling-mangrove-day-tour-nusa-lembongan-bali

 

Нуса Пенида:

20180827_103824.jpg.32bcfdafbd0087c7f15e49d96dc26d5e.jpg

20180827_123114.jpg.d35e83f36592f1dbbe6b228e1d81a1f1.jpg

20180827_124931.jpg.a4ecb31b5c08f15ede5b481c6679d36c.jpg

20180827_125746.jpg.fede6ade1c027c700e9d4849de362a49.jpg

20180827_130053.jpg.12410c7b1851b03b2aad96fc6579ba18.jpg

20180827_131548.jpg.8d536194b52f4bed5af35af79f5ef26d.jpg

20180827_152611.jpg.e9a9c8e266323610b8d9e3b3bf211d84.jpg

20180827_154638.jpg.42c3aaa8e9a9a68ca6737457361cfb62.jpg

 

 

 

Каква е оптималната цена на кола, която може да се постигне? Има ли някакво обозначение на мястото, където тръгват бързите лодки? Благодаря!

Връзка към коментар

Аз не мога да се пазаря, така че тези 600 000 IDR, които платих сигурно могат още да се смъкнат. Като се слезе от ферито чакат доста шофьори, така че e въпрос на договорка.

 

От Санур феритата тръгват оттук:

 

Има много сергии, на които продават билети в тази зона, така че няма как да се сбърка.

Редактирано от Carrie
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Ден 2:

1. Barong dance ( Traditional balinese dance )
2. plantation and Animal luwak Coffee 
3. Bali Bird Park 
4. Обяд
5. Butterfly park 
6. Tegenungan water fall 

 

От ден 2 махнах тези две неща и се чудя с какво могат да се заменят, което да не променя много маршрута - идеи?

В ден 6 със сигурност ще си организираме ходене до Nusa Penida или Lembongan Island. Предполагам, че първият остров е по-добър вариант?

И в последния ден засега сме без гид, а полета ни е в 21:00 ч. вечерта. За какво ще имаме време преди това? (Ще сме в Санур)

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.