Alexander Публикувано: 6 ноември, 2025 Публикувано: 6 ноември, 2025 Дай конкретен размер, защото за начало, една и съща марка и модел, не се държи еднакво с различни размери. Най-грубо у нас сцепление няма, така че най-добре да се взимат тези с голямо сцепление и без значение дали уж се износват бързо, защото поради липсата на сцепление, няма да се износят така както някъде Европа. Не взимай нищо с думите eco, blue, save и подобни модели, това са по-евтини версии, които са твърди и у нас съвсем нямат сцепление, повечето марки имат такива модели. Изброените са обикновено клас А или Б за сухо сцепление . Ето пример с Континентал, но с всички е така. Екоконтакт са клас А, премиумконтакт са клас С, ами премиума е много по-добре, а цените са идентични. Друго важно нещо особено за България е твърдостта на борда и товарния индекс, винаги гледай по-голям товарен индекс, ако е възможно, иначе има по-голяма опасност от срязване на дупка. Като подбереш няколко ги дай да ги сравним, защото всичко варира. 4
Фил Публикувано: 6 ноември, 2025 Публикувано: 6 ноември, 2025 преди 2 часа, Alexander каза: Дай конкретен размер 175/65/R15 или 185/65/R15
Alexander Публикувано: 6 ноември, 2025 Публикувано: 6 ноември, 2025 преди 24 минути , Фил каза: 175/65/R15 или 185/65/R15 дай няколко избора де, все пак има доста разлики в цените. От опита ми, бих препоръчал някоя по-известна марка, не китайци, сръбски и подобни и от тях вече ще подберем.
Фил Публикувано: 6 ноември, 2025 Публикувано: 6 ноември, 2025 Ето тези бях загледал ама пък нещо нямат наличности. 1
Alexander Публикувано: 6 ноември, 2025 Публикувано: 6 ноември, 2025 Отваря ми някакви глупости от фейсбука
Nayden Bondzhev Публикувано: 6 ноември, 2025 Публикувано: 6 ноември, 2025 https://fakti.bg/avto/1007086-test-na-zimni-gumi-adac-2025-stoite-dalech-ot-evtinite-gumi
Фил Публикувано: 6 ноември, 2025 Публикувано: 6 ноември, 2025 преди 3 часа, Alexander каза: https://medina-med.com/guma/0-01-07-0-0-03-1-0516/gumi-kleber-175-65r15-84h-tl-quadraxer-3/
crazyhorse Публикувано: 6 ноември, 2025 Публикувано: 6 ноември, 2025 преди 13 минути , Фил каза: https://medina-med.com/guma/0-01-07-0-0-03-1-0516/gumi-kleber-175-65r15-84h-tl-quadraxer-3/ За подобни пари-вземи си Debica! 1
дядо Пепи Публикувано: 7 ноември, 2025 Публикувано: 7 ноември, 2025 С риск да ме обвини някой, че правя реклама, ще кажа, че най-добрите гуми, с които съм експлоатирал личен автомобил са Фулда. Не са премиум клас, но това не им пречеше да си вършат идеално работата, за която са сложени. 8 години притежавах и управлявах Тойота Аурис. 8 години с Фулда минавахме Петрохан най-малко два пъти месечно. Няма зиме, няма лете. Отделно Родопа планина. И къде ли не по БГ пътищата. Както и Сърбия, и Гърция. За съжаление сменихме автомобила и сегашния размер гуми го няма в каталога на Фулда. Сега използвам летни Нексен, а зимните са Клебер. 1
Alexander Публикувано: 7 ноември, 2025 Публикувано: 7 ноември, 2025 преди 6 часа, Фил каза: https://medina-med.com/guma/0-01-07-0-0-03-1-0516/gumi-kleber-175-65r15-84h-tl-quadraxer-3/ На сухо са малко зле, ама ще вършат работа, взе пак търсиш всесезонни. 1
Nayden Bondzhev Публикувано: 7 ноември, 2025 Публикувано: 7 ноември, 2025 преди 2 часа, Alexander каза: На сухо са малко зле, ама ще вършат работа, взе пак търсиш всесезонни. Това с всесезонните гуми е вятър и мъгла. Иначе навремето карах с Kleber зимни, около язовир Батак тесния път ги напънах брутално и бяха ОК. Ако търси една идея по-евтини гуми да провери как вървят Falken и Hankook.
Duke Публикувано: 7 ноември, 2025 Публикувано: 7 ноември, 2025 Аз от много години спрях с всесезонните и честно казано въобще не съжалявам за този избор. Макар че в България зимите вече не са такива, каквито бяха преди години, зимните гуми имат своите безспорни предимства. Няколко години карах със зимни Nexen, сега съм на Vrederstein и съм доволен. Имам си гумаджия, който ме съветва при покупката, защото всяка година различни модели са подходящи, но като цяло винаги се стремя да избирам гуми от горния среден ценови клас. Естествено много важен е и стила на каране, но познавайки Филката знам, че и той не е състезател и тук не се търсят гуми за дрифтове... 1
Captain45 Публикувано: 7 ноември, 2025 Публикувано: 7 ноември, 2025 Някой беше препоръчал Debica по-горе в темата. На колата на жена ми купихме миналата година нови всесезонни гуми Debica и въобще не сме доволни от качеството на гумата. Доста бързо се износват. На моята съм със всесезонни Kleber и съм много доволен, а са на повече сезони от новите на жена ми. Иначе за зимна гума по-добра от Алпин 7 на Мишелин не съм карал. Много добро сцепление на сняг.
Kosta Grudov Публикувано: 7 ноември, 2025 Публикувано: 7 ноември, 2025 Аз съм много доволен също от Vredestein, които посочи Duke - и за летни и за зимни. Вече 2-ри чифт летни гуми сменям и са ми първите зимни(това ще е втора зима с тях) и особено от летните съм супер щастлив, клас А са за дъжд.
Nayden Bondzhev Публикувано: 7 ноември, 2025 Публикувано: 7 ноември, 2025 преди 6 минути , Captain45 каза: Иначе за зимна гума по-добра от Алпин 7 на Мишелин не съм карал. Много добро сцепление на сняг. Много са добри, но бързо се износват. За тази зима ще тествам на жена ми Falken Eurowinter иначе аз съм турбо доволен от Bridgestone и Hankook за последните три зими.
Zaro Публикувано: 7 ноември, 2025 Публикувано: 7 ноември, 2025 За зимни имам отлично впечатление от Nokian. Може би са една идея по-шумни, но на сняг се държат много добре.
swimmer Публикувано: 7 ноември, 2025 Публикувано: 7 ноември, 2025 4 hours ago, Kosta Grudov said: Vredestein Аз също съм доволен от летните им гуми.Зимми от дълго време залагам на Континентал,че често ходим на ски.
Фил Публикувано: 7 ноември, 2025 Публикувано: 7 ноември, 2025 преди 9 часа, Alexander каза: На сухо са малко зле А къде гледаш за това?
Alexander Публикувано: 7 ноември, 2025 Публикувано: 7 ноември, 2025 преди 2 часа, Фил каза: А къде гледаш за това? Нали ти обясних, клас В
Doctor Who Публикувано: 6 август Публикувано: 6 август Моля за насоки за закупуване на електрическа кола за жена, която ще бъде карана основно в София при годишен пробег до 8000 километра, максимално ползване до 8 годишна възраст на колата. Какви са вариантите за нова - от България или от Европа и ползвана до 3 години /отново от България или Европа/, да бъде с доказан произход, гаранция и добри възможности за сервиз. Търси се бюджетен вариант. Всякакви съвети са добре дошли и благодаря предварително!
П.Кръстев Публикувано: 6 август Публикувано: 6 август Преди 1 час, Doctor Who каза: Моля за насоки за закупуване на електрическа кола за жена, която ще бъде карана основно в София при годишен пробег до 8000 километра, максимално ползване до 8 годишна възраст на колата. Какви са вариантите за нова - от България или от Европа и ползвана до 3 години /отново от България или Европа/, да бъде с доказан произход, гаранция и добри възможности за сервиз. Търси се бюджетен вариант. Всякакви съвети са добре дошли и благодаря предварително! Не знам какво се визира под бюджетен, но хвърлете едно около на Хюндай Кона. 1 1
Doctor Who Публикувано: 6 август Публикувано: 6 август преди 48 минути , П.Кръстев каза: Не знам какво се визира под бюджетен, но хвърлете едно около на Хюндай Кона Да, прегледан е като много добър вариант, но при цена от 34000 евро, практически няма да се ползва по преназначение. Намирам BMW на 3 г. за 18 …19 000 евро в гаранция.
DryGuy Публикувано: 6 август Публикувано: 6 август С бележка, че нямам лично електрически автомобил, ако вторичната цена (препродажба) не е водеща, бих изразил мнение да погледнете китайските производители. Според мен последните години се превърнаха в пазарен лидер и предлагат много добро съотношение между цена и качество в този сегмент. (Ако идеята е закупуване на нов автомобил) 1 1
Nayden Bondzhev Публикувано: 6 август Публикувано: 6 август @Doctor Who Разходи се до салона на BYD u виж моделите. 1
jorocontrola Публикувано: 6 август Публикувано: 6 август И все пак имайте едно на ум… https://www.google.com/search?q=corosion+chine+vehicles&rlz=1CDGOYI_enBG1159BG1159&oq=corosion+chine+vehicles&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyCwgAEEUYChg5GKABMgcIARAhGI8C0gEJMTMyNThqMGo3qAIUsAIB4gMEGAEgX_EFCmXZWnoBw6DxBQpl2Vp6AcOg&hl=en-GB&sourceid=chrome-mobile&source=chrome.ob&ie=UTF-8#lfId=ChxjMe
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега