rahan-le fils Публикувано: 2 февруари, 2024 Публикувано: 2 февруари, 2024 преди 12 минути , neuromancer каза: Интересно, само истанбулския влак ли спират? Спират всички влакове в източна посока, още по-точно- тези влакове, обслужващи села и градове близо до Пловдив- Крумово, Маврудово,Асеновград. Ще бъдат заменени от автобус до гара Крумово. На гара Крумово става прехвърлянето на влак, който продължава за Асеновград, също на друг влак в посока Димитровград и Свиленград. По същия начин пътниците за влаковете София-Бургас-София и София-Варна-София се извозват с автобус от Централна гара-Пловдив до гара Филипово, откъдето става преминаването на тези влакове. 2
dimitrov6 Публикувано: 2 февруари, 2024 Публикувано: 2 февруари, 2024 преди 42 минути , rahan-le fils каза: Влаковете за Стара Загора, Бургас, Варна, от 2 години минават през гара Филипово. От миналото лято бързите София Бургас, Варна минават през Димитровград.През Филипово са пътнически от Пловдив за Стара Загора,Ямбол и някакъв бърз през нощта,но може и да е грешка за него и бърз Филипово -Варна сутринта. 1
rahan-le fils Публикувано: 2 февруари, 2024 Публикувано: 2 февруари, 2024 преди 7 минути , dimitrov6 каза: От миналото лято бързите София Бургас, Варна минават през Димитровград.През Филипово са от Пловдив за Бургас, Варна. Възможно е. Нещата са динамични и БДЖ правят промени в разписанието много често. www.bdz.bg/bg/a/vvezhdat-se-promeni-v-razpisanieto-na-vlakovete-prez-plovdiv-zaradi-izgrazhdaneto-na-zhp-vzel-plovdiv 1
Silvia Kotseva Публикувано: 2 февруари, 2024 Публикувано: 2 февруари, 2024 Между 11.02. и 17.02. ще има ремонт по линията в турската част и влаковете няма да се движат. 1
kriskata Публикувано: 20 юли, 2024 Публикувано: 20 юли, 2024 А да попитам ако в кушет вагона сме трима трябва ли да влезе още един чужд човек или
epetkov Публикувано: 21 юли, 2024 Публикувано: 21 юли, 2024 преди 13 часа, kriskata каза: А да попитам ако в кушет вагона сме трима трябва ли да влезе още един чужд човек или Не "трябва ли" , а възможно ли е? Да, възможно е. В такава ситуация тримата реални пътника купуват и четвъртото място на измислено име. Само така тримата могат да са сигурни, че няма да влези четвърти пътник в спалната кабина. Процентно няма да се увеличи с много цената на всеки един от тримата. 2
Hadzhitodorovi Публикувано: 22 юли, 2024 Публикувано: 22 юли, 2024 Това с измисленото име не е точно така, понеже на Централна гара София обикновено искат паспорт или поне лична карта 🙂 Може да се предостави документ от произволен познат, който няма намерение да пътува.
kriskata Публикувано: 26 юли, 2024 Публикувано: 26 юли, 2024 На 22.07.2024 г. в 9:58, Hadzhitodorovi каза: Това с измисленото име не е точно така, понеже на Централна гара София обикновено искат паспорт или поне лична карта 🙂 Може да се предостави документ от произволен познат, който няма намерение да пътува. А колко струва горе долу за мястото за измисленото име?
epetkov Публикувано: 26 юли, 2024 Публикувано: 26 юли, 2024 преди 2 часа, kriskata каза: А колко струва горе долу за мястото за измисленото име? 71,19 лева трябва да е цената София-Истанбул. Разделено на три прави по 23, 73 лева на човек допълнително, но понеже парите за четвъртия са само заради схемата, то четвъртото място може да е София -Одрин или Димитровград-Истанбул. При последните два варианта четвъртото мястото се блокира за цялата линия София-Истанбул. Няма практика да се продаде отделен спален билет София-Димитровград или отделен спален Одрин-Истанбул. P.S Сега са написани актуалните цени. Така бях написал първоначално. После корегирах надолу (видях стари цени) и последно върнах първоначалния вариант. 3
pr284 Публикувано: 20 май Публикувано: 20 май Ще пътувам следващата седмица с влака до Истанбул (не съм ходил там от 2019 година) и имам въпрос дали сега пускат да се качиш в спалния вагон на гара Подуяне или го заключват още на централна гара? Преди можеше да се качиш и на Подуяне. Бих искал да си спестя допълнителни 30 минути път по транспорта до ЦГ. 1
Argentique Публикувано: 20 май Публикувано: 20 май преди 23 минути , pr284 каза: Ще пътувам следващата седмица с влака до Истанбул (не съм ходил там от 2019 година) и имам въпрос дали сега пускат да се качиш в спалния вагон на гара Подуяне или го заключват още на централна гара? Преди можеше да се качиш и на Подуяне. Бих искал да си спестя допълнителни 30 минути път по транспорта до ЦГ. Не мога да ти отговоря с точност, но не бих експериментирала. Миналия декември, когато влакът не минаваше през пловдивската гара заради ремонт, а през Подбалканския път, си взехме билети Стара Загора-Истанбул, върху които точно тези два града бяха напечатани. Е, в Стара Загора потропахме, но така и не ни отвориха спалния вагон, а го отвориха чак в Димитровград. Изкарахме час и нещо в общ бедежейски вагон, вместо да си лежим в купенцето. Шафнерите са турци, ходи се разправяй с тях след дъжд качулка на незнаен език... Те си знаят стандартните спирки от едно време: София, Пловдив, Димитровград. 3 1 1
Eva eva Публикувано: 6 юни Публикувано: 6 юни Бих искала да попитам - 2 месеца по-рано ли започва продажбата на билети или до 2 месеца по-рано се купуват? Това пише в сайта на БДЖ - Билет и резервация за кушет или спално място могат да бъдат закупени до 2 (два) месеца преди датата на пътуване. За шатъла до летището - предварително ли да взема билети? Но като не знам точно кога ще пристигнем? Или може и на място? Благодаря 🙂
stanimir Публикувано: 6 юни Публикувано: 6 юни 1 hour ago, Eva eva said: Бих искала да попитам - 2 месеца по-рано ли започва продажбата на билети или до 2 месеца по-рано се купуват? Това пише в сайта на БДЖ - Билет и резервация за кушет или спално място могат да бъдат закупени до 2 (два) месеца преди датата на пътуване. За шатъла до летището - предварително ли да взема билети? Но като не знам точно кога ще пристигнем? Или може и на място? Благодаря 🙂 2 месеца по-рано започва продажбата на билетите. За шатъла може да си купиш билет на място.Няма опасност да няма места.Те се движат поне няколко пъти на час. 1
Argentique Публикувано: 6 юни Публикувано: 6 юни Не знам за какъв шатъл иде реч, но ако е на Havaist от Халкалъ, не са много чести. Аз не бих си взимала билет предварително. Ева, а полети на Pegasus няма ли удобни за вашата дата, или искате с влака за по-интересно? То че е интересно, е. 😄 1 1
Eva eva Публикувано: 6 юни Публикувано: 6 юни Благодаря за мненията 🙂 @Argentique Май нямам осъзнат спомен да съм пътувала с нощен влак 😄 Ще е забавно, надявам се 🙂 Все още нямаме дати, проучвам си 🙂
Argentique Публикувано: 6 юни Публикувано: 6 юни преди 6 минути , Eva eva каза: Благодаря за мненията 🙂 @Argentique Май нямам осъзнат спомен да съм пътувала с нощен влак 😄 Ще е забавно, надявам се 🙂 Все още нямаме дати, проучвам си 🙂 Напоследък пътувам с автобус, защото има много повече възможности за часове. Е, и един път с влака се случи зимата. Но слизам в Пловдив, пък и гледам да хвана някой автобус, където е почти гарантирано, че ще сме по един на седалка. Отделно, билет за автобуса мога да си купя в последния момент онлайн (имам есим карта за Турция и там винаги съм с нет). Ей сега ми кацна самолетът малко преди 8 сутринта на азиатското летище, а имах купен вечерен полет за София в 18.30 пак от него. Какво да правя цял ден в Истанбул? Бях след нощен полет, хич не ми се разхождаше, за почти два часа се добрах до автогарата в Европа, взех билет онлайн (щото виждам къде има свободни места и си взимам в задната половина) и когато е кацал самолетът в София, вече си бях у нас. Същите пари щях да дам за транспорт от София плюс нощно такси по никое време. Зимата между България и Турция има час разлика, което е добре в посока натам. Но ако изберете влака и нямате проблеми със съня, спокойно може да си поспите. Легналото положение си има своите плюсове. Малко са им прашни одеялата само. 3 1
Marisha Публикувано: 6 юни Публикувано: 6 юни За мен най-големия минус на влака е това, че трябва да да изнасяш целия багаж за проверка на граница, поне така беше, когато пътувахме. 3 1
Argentique Публикувано: 6 юни Публикувано: 6 юни Ами то и с автобуса трябва да се вади багажът в посока Турция. С кола обикновено не. И понеже Ева проучва опции,много хора отиват до летището с кола, оставят на паркинг, взимат някакви бележки за митницата и на връщане са по-експедитивни. Така че ако имате желание и възможност с кола, и за нея всички подробности тук ще ти ги кажат. 1 1
pr284 Публикувано: 22 юни Публикувано: 22 юни Аз пътувах до Истанбул и обратно в края на май с влака и нямах оплаквания. На границата се слиза посред нощ за проверка на багажа само на влизане в Турция. Става бързо. И може да се спи в легнало положение все пак. Нямаше закъснение за мое учудване, но и не си спомням да е имало големи закъснения при предишни пътувания. 4
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега