Граф Вронски Публикувано: 10 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2020 Запътил съм се към Истанбул - за последната седмица на април. И искам да отида с влака. Честно казано мерак ми е 😄 аз с влак в България съм пътувал може би 2 пъти. Има ли разделение между мъже и жени за спалните вагони? Засега сме 3 мъже и една жена. И още един тъп въпрос: гледам ценоразписа: заплаща се цената на еднопосочния билет + цена за спално място. Правилно ли го разбирам? Връзка към коментар
Фил Публикувано: 10 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2020 преди 4 минути , Граф Вронски каза: И още един тъп въпрос: гледам ценоразписа: заплаща се цената на еднопосочния билет + цена за спално място. Правилно ли го разбирам? А откъде се купуват тези билети? Връзка към коментар
Граф Вронски Публикувано: 10 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2020 преди 5 минути , Фичо каза: А откъде се купуват тези билети? Някъде беше споменото из темата, че само от Централна гара. Виждам и този линк 1 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 10 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2020 Някъде пишеше, че може до 2 месеца предварително. Аз тези дни ще се разходя, щото го планирам между 10 и 15 април. 3 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 10 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2020 преди 39 минути , Граф Вронски каза: гледам ценоразписа: заплаща се цената на еднопосочния билет + цена за спално място. А къде гледаш ценоразписа? Връзка към коментар
Monika_Koko Публикувано: 10 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2020 преди 38 минути , Граф Вронски каза: Запътил съм се към Истанбул - за последната седмица на април. И искам да отида с влака. Честно казано мерак ми е 😄 аз с влак в България съм пътувал може би 2 пъти. Има ли разделение между мъже и жени за спалните вагони? Засега сме 3 мъже и една жена. И още един тъп въпрос: гледам ценоразписа: заплаща се цената на еднопосочния билет + цена за спално място. Правилно ли го разбирам? Правилно си разбрал за цената: 38,33лв е за еднопосочен билет и 58,67лв. е цената за двама на купе. Общо, това което платихме за 4 човека е 270,66лв. За разпределение -мъже/жени, не знам. Билетите взех от централана гара и дадох имената на латински. Ние сме 3 жени и 1 мъж. Нищо не са ме питали повече. 1 1 Връзка към коментар
Deskar Публикувано: 10 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2020 Граф Вронски, за половото разделение не знам, но иначе се купува отделно билет и отделно спално място, ако искаш такова. И спалното място може да е в двойно или в четворно купе, с малка разлика в цената. 1 Връзка към коментар
antea Публикувано: 10 февруари, 2020 Автор Сподели Публикувано: 10 февруари, 2020 преди 9 минути , Фичо каза: А къде гледаш ценоразписа? https://www.bdz.bg/bg/international/balkan-ekspres-sofiia-istanbul-2495.html 65.52 лв е цена за 1 човек еднопосочно за купе с две легла, съответно 54,56 лв в купе "кушет" - т.е. с 4 легла пфу, как ми се прииска отново да се покандилкаме с влака, супер преживяване особено като отиваш на такова чудесно място като Истанбул 2 1 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 10 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2020 Крайно време е да запазим един вагон за Магеланци. И аз ще намина в Истанбул през април, но ще пропусна влака този път. Всъщност с истерията покрай лалетата, влакът е най-добрият вариант. Покрай празниците може и да свършат по-бързо купетата. 2 1 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 10 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2020 преди 40 минути , antea каза: https://www.bdz.bg/bg/international/balkan-ekspres-sofiia-istanbul-2495.html 65.52 лв е цена за 1 човек еднопосочно за купе с две легла, съответно 54,56 лв в купе "кушет" - т.е. с 4 легла пфу, как ми се прииска отново да се покандилкаме с влака, супер преживяване особено като отиваш на такова чудесно място като Истанбул Точно пък тези цени не ги виждам. Какво излиза? Спално купе за двама е 58.68, а ако иска човек да го ползва сам - 68,45 лв. Резервация (задължителна) Кушет Спално място (кабина с 2 места) Сингъл** (кабина с1 място) от 18,38 лв. 29,34 лв 68,45 лв. Връзка към коментар
Hadzhitodorovi Публикувано: 10 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2020 Това е цената за резервация на място - билетите се плащат отделно по 36.18 лв./54.18 лв. - пише то точно на по-горния ред. Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 10 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2020 Преди 1 час, Zaro каза: Някъде пишеше, че може до 2 месеца предварително. Аз тези дни ще се разходя, щото го планирам между 10 и 15 април. Хехе, дай, да си чукнем една срещичка на Босфора, като не можем да се видим тука, да се видим там:))))) Баш тогава и ние сме в Стамбул. 2 Връзка към коментар
Граф Вронски Публикувано: 10 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2020 преди 34 минути , Mary каза: Крайно време е да запазим един вагон за Магеланци. И аз ще намина в Истанбул през април, но ще пропусна влака този път. Всъщност с истерията покрай лалетата, влакът е най-добрият вариант. Покрай празниците може и да свършат по-бързо купетата. Преди 1 час, Monika_Koko каза: Правилно си разбрал за цената: 38,33лв е за еднопосочен билет и 58,67лв. е цената за двама на купе. Общо, това което платихме за 4 човека е 270,66лв. За разпределение -мъже/жени, не знам. Билетите взех от централана гара и дадох имената на латински. Ние сме 3 жени и 1 мъж. Нищо не са ме питали повече. Преди 1 час, Deskar каза: Граф Вронски, за половото разделение не знам, но иначе се купува отделно билет и отделно спално място, ако искаш такова. И спалното място може да е в двойно или в четворно купе, с малка разлика в цената. преди 57 минути , antea каза: https://www.bdz.bg/bg/international/balkan-ekspres-sofiia-istanbul-2495.html 65.52 лв е цена за 1 човек еднопосочно за купе с две легла, съответно 54,56 лв в купе "кушет" - т.е. с 4 легла пфу, как ми се прииска отново да се покандилкаме с влака, супер преживяване особено като отиваш на такова чудесно място като Истанбул Много благодаря за отговорите. 🙂 преди 37 минути , Mary каза: Крайно време е да запазим един вагон за Магеланци. И аз ще намина в Истанбул през април, но ще пропусна влака този път. Всъщност с истерията покрай лалетата, влакът е най-добрият вариант. Покрай празниците може и да свършат по-бързо купетата. Да ти кажа честно - аз точно това очаквах от теб 😄 Изчетох пътеводителя + твоята тема ( " близки и далечни " ) + и на @antea, и @AlexandraKo - и вече съм объркан как за три дни (примерно) да посетя всичките места, които сте посетили. 😄 😄 😄 Затова реших, че ще повторя и в началото на юни за РД-то ми. 🙂 И ще го давам лежерно 😄 4 1 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 10 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2020 преди 23 минути , Граф Вронски каза: вече съм объркан как за три дни (примерно) да посетя всичките места, които сте посетили. Ще помагаме, не се притеснявай 1 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 10 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2020 преди 30 минути , AlexandraKo каза: Хехе, дай, да си чукнем една срещичка на Босфора, като не можем да се видим тука, да се видим там:))))) Баш тогава и ние сме в Стамбул. Това би било много изтънчено. 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 10 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2020 преди 48 минути , Zaro каза: Това би било много изтънчено. Ееее-миии, като за нас де! Връзка към коментар
Георги Публикувано: 10 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2020 Ние сме на 16 април, смятам да атакувам Централна гара още тази Неделя. 1 Връзка към коментар
Йосиф Милчов Публикувано: 10 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2020 А, дали може да се вземе билет от централна гара само по направление Истанбул-София. Ние на 14 юни кацаме.в Истанбул от Баку и искаме да се приберем с влака до София. Връзка към коментар
patilana Публикувано: 10 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2020 Може 2 Връзка към коментар
Граф Вронски Публикувано: 11 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 11 февруари, 2020 Номер на паспорта и/или да нося самия паспорт - трябва ли взимате на билетите? Връзка към коментар
Monika_Koko Публикувано: 11 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 11 февруари, 2020 Паспорти не трябват, само имената, както са изписани в паспорта ( с латински букви). 1 Връзка към коментар
epetkov Публикувано: 11 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 11 февруари, 2020 Пропуснах преди 31 януари да напиша молбата си в темата. Моля, да попитате шафнерите на влака, а някои от вас могат сами да забележат дали влакът до/от Истанбул спира на гара Чаталджа. В официалното разписание тя липсва, но в действителност, е твърде възможно влакът да спира. Ако спира, при определени ситуации, може да се окаже добър вариант пътуване до Чаталджа с такси от Новото летище по магистрален извънградски път. 2 Връзка към коментар
pr284 Публикувано: 12 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 12 февруари, 2020 9 hours ago, epetkov said: Пропуснах преди 31 януари да напиша молбата си в темата. Моля, да попитате шафнерите на влака, а някои от вас могат сами да забележат дали влакът до/от Истанбул спира на гара Чаталджа. В официалното разписание тя липсва, но в действителност, е твърде възможно влакът да спира. Ако спира, при определени ситуации, може да се окаже добър вариант пътуване до Чаталджа с такси от Новото летище по магистрален извънградски път. Преди спираше на Чаталджа за 1 минута, но може да не отворят вратата на спалния вагон, за да се качите. Питайте на гарата в Истанбул най-добре. Гарата Чаталджа не излиза в онлайн-разписанието. 2 Връзка към коментар
Граф Вронски Публикувано: 23 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 23 февруари, 2020 Миналата събота - 15ти февруари - ходих до ЦГ , за да взема билети за 23 април. Казаха ми, че трябва да дойда на 23 февруари. Добре и отивам днес и ми казват: оооо, от утре се продават билетите. Елате утре. Ще трябва да стана преди работа, за да отида отново до ЦГ. 1 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 23 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 23 февруари, 2020 преди 1 час, Граф Вронски каза: Миналата събота - 15ти февруари - ходих до ЦГ , за да взема билети за 23 април. Казаха ми, че трябва да дойда на 23 февруари. Добре и отивам днес и ми казват: оооо, от утре се продават билетите. Елате утре. Ще трябва да стана преди работа, за да отида отново до ЦГ. БДЖ... какво друго да кажеш! Успех утре! 3 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега