Прескочи до съдържание

Влак до Истанбул - кушет и легло

antea

Препоръчани мнения

преди 6 минути , rumbich каза:

Така ще направя и така ще имам един ден повече за разходка,защото всъщност ние отиваме  за мачове  Евролига. Благодаря!

Може още тук да се пробвате да купите билет само за връщане от официалните гари за продажба, аз съм купувала така, но малко бройки предоставят на българската страна и може да няма. Това не е гаранция, че в Истанбул няма да има. 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 час, rumbich каза:

и ми е притеснено

Притеснение може да възникне,  ако Вие шофирате колата при влизане. Това ще бъде отразено от турските гранични власти и ще имате проблеми при излизането с влак.  

Връзка към коментар
преди 38 минути , epetkov каза:

Притеснение може да възникне,  ако Вие шофирате колата при влизане. Това ще бъде отразено от турските гранични власти и ще имате проблеми при излизането с влак.  

Неее, пътник съм.

Връзка към коментар

Някой имал ли е драстични закъснения с влака -посока София?Сложиха мач на сина ми в неделя от 12 в Ботевград......Искам да преценя дали не автобус да хванем на връщане.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Най-редовно закъснява с 3-4-5 часа. Казвам , защото сутрин тренирам ходене покрай линията , където минава.

А в последно време в сайта на БДЖ , заради хакерски атаки вече не се виждат закъсненията по гарите.

Връзка към коментар
преди 12 минути , rumbich каза:

Сложиха мач на сина ми в неделя

Един ден може да закъснее и то да е точно в неделя. Аз не бих рискувал и бих се качил на автобуса, но как ще  играе футбол в неделя, ако цяла вечер е пътувал седнал в автобуса?  @dimitrov6 писали сме едновременно. 🙂

Редактирано от epetkov
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

За автобуса и удобството... Понеже за първи път пътувах през май в двете посоки в пълен до дупка автобус на Метро, наесен решихме да изберем друг вариант. Знам, че има около 50 места в автобуса и целта им е да продадат всички, но като си се ширил преди на две седалки, някак леко им се сърдиш после.

Та от този линк https://www.obilet.com/en/journeys/349-857/2022-12-03 си избирате дата. Есента се връщахме с автобус на Huntur в 18 часа, в Пловдив бяхме в 1:00, за София си преценете. Избрахме места в задната половина на автобуса и понеже нямаше много хора, се разделихме по сам на седалка. Жена, пътуваща до Хасково, си носеше възглавница и одеяло и някак си спа свита на кравайче. След Хасково останахме съвсем малко хора. Билети може да се купят от българския им сайт – https://www.huntur.com.tr/index-EN.html

Друг вариант за идея по-удобно разпределение 2+1 е автобусът на ViB в 21 часа. Нищо не мога да кажа за фирмата. От единия край са единични седалки, които са по-широки. Преди, когато Метро предлагаха 2+1, гледах да съм с тях, но вече няма.

Отзад в автобусите обикновено е по-тихо, не бърборят шофьори, не се чува музика и по́ може да се сменят места. Нося си тапи за уши, за да не се сърдя на никого. Ако синът все още минава за дете на външен вид, спокойно можете да помолите стюарда за по-удобна седалка нейде отзад. 🙂

• Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Закъснението на 26.12 на влака София - Истанбул беше 150 Мин още на тръгване, а на пристигане близо 5 часа. Най-ужасното беше, че до турската граница пътувахме без ток и парно при температури навън около 5 градуса и обяснението на кондуктора беше, че големия шеф в София така е казал. Успокои ни, че като минем в Турция ще ни пуснат парното и така и стана като за целта ни премести в друг вагон. На връщане влакът тръгна навреме, беше страшна жега (сякаш като компенсация за кучия студ на отиване) и пристигна навреме.

Надявам се тази липса на ток и парно да е била заради дерайлиралия влак Бургас-София на 26-ти и падналия ел.стълб, а не заради икономия, обаче някак беше странно всички други влакове за градове в България  да вървят с ток и парно, а само нашия да няма.

• Харесвам 2
  • Шок 6
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

На 26.12 всички влакове закъсняваха с часове. Ситуацията с дерайлирането на Централна гара София наистина беше извънредна, но още на следващия ден всичко се движеше беше по план.

Снощи пътувах с нощен влак, ток нямаше, само докато стигнем гара Искър, после всичко си беше точно.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Честита Нова година! Така и не ползвахме влака и не останахме още едни ден.....както ми се искаше. Върнахме се с колата с която отидохме. Бяхме на два мача от Евролига и беше супер. Един ден само за разходки и го посветихме на Азия.

323208767_863658998185917_8089370209434984537_n.jpg

323530501_893687428317841_3645092620210524722_n.jpg

323078581_609690531156989_8783153273732902007_n.jpg

324217130_2025645370974767_2679885717089120832_n.jpg

• Харесвам 11
  • Браво 1
Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Допълнителен кушет-вагон за влака София-Истанбул заради празниците!

orig.jpg?_=1648107042

Целта е да се предостави още една възможност за пътуване, с което националният железопътен превозвач се опитва да отговори на големия интерес към пътуване с този влак през предстоящите почивни дни.

Допълнителният кушет-вагон ще пътува от утре (30 март) до 1 май в определени дни от седмицата. От София до Халкали вагонът ще се движи в дните четвъртък, петък и събота, а в обратното направление, от Халкали до София, ще пътува в дните събота, неделя и понеделник.

Международният бърз влак от София за Халкали заминава от Централна гара София в 18:40 часа и пристига в Халкали в 06:34 часа. От гарата в Халкали влакът потегля в 20:00 часа и пристига в София в 09:20 часа.

Цената на билета за пътуване на един възрастен във втора класа е 41,27 лв., а за място в кушет-вагона се заплаща 19,56 лв. в една посока. Клиентите могат да резервират пътуване и в спални вагони, както и да ползват преференции от цената на билета при пътуване на деца до 12-годишна възраст. Повече подробности за цени и разписания могат да бъдат разгледани на интернет страницата на националния железопътен превозвач.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Понеже и аз се сдобих с билети за влака, искам да попитам, навръщане необходимо ли е нещо да се заверява там? Момичето тук не знаеше, каза, че в България не трябва, но за обратно нямаше идея . Иначе имам билети и в двете посоки. Жалко,че ще изпуснем лалетата, защото имаха проблем със системата и не можах да взема, за когато ни трябва, но нищо. Нали няма шанс за лалета на 30.04? 😅😅😅

Благодаря на всички за разясненията, темата ме вдъхнови и се решихме за влака, с рейс изобщо не ми се занимаваше.

• Харесвам 3
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 1 час, luba_rizova каза:

Понеже и аз се сдобих с билети за влака, искам да попитам, навръщане необходимо ли е нещо да се заверява там? Момичето тук не знаеше, каза, че в България не трябва, но за обратно нямаше идея . Иначе имам билети и в двете посоки. Жалко,че ще изпуснем лалетата, защото имаха проблем със системата и не можах да взема, за когато ни трябва, но нищо. Нали няма шанс за лалета на 30.04? 😅😅😅

Благодаря на всички за разясненията, темата ме вдъхнови и се решихме за влака, с рейс изобщо не ми се занимаваше.

Не, няма нужда билетите, закупени тук, да се заверяват за навръщане в Истанбул. И тъй като обикновено шафнерите на кушет вагона прибират билетите на пътуващите, за да ги регистрират в техните служебни формуляри внимавайте да не приберат и билетите за връщане.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 1 час, luba_rizova каза:

Нали няма шанс за лалета на 30.04?

Нищо не сте изпуснали, аз съм била за 24.05 и още имаше лалета. Може някъде да се попрецъфтели, преди ги заменяха с теменужки и пак беше много ефектно.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 9 часа, luba_rizova каза:

Браво!

Година с година не си прилича, затова отсега не може да се каже.

Миналата година имаше лалета и в началото на май - беше хладна пролет и късно цъфнаха.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Билетите за влака поименни ли са и ако да, искат ли някакви документи при купуването им т.е. мога ли да купя билети за други хора? До колкото виждам, билети могат да се купуват само на гарите с гишета за международни линии, онлайн не може, все още ли е така?

Връзка към коментар
Преди 1 час, iceman00 каза:

Билетите за влака поименни ли са и ако да, искат ли някакви документи при купуването им т.е. мога ли да купя билети за други хора? До колкото виждам, билети могат да се купуват само на гарите с гишета за международни линии, онлайн не може, все още ли е така?

1. Да, поименни са, можете да купите за други хора с трите им имена на латински, искат документ само за купуващия;

2. Онлайн - не, Централна гара - София.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Как протича преминаването на границата в момента ? Проверки и от двете страни, плюс висенето на гарата по средата на ноща или има някакво облекчение? Преди пандемията пътувах за последно и се надявам да има някаква промяна. 

Връзка към коментар
преди 6 часа, IPBurov каза:

Как протича преминаването на границата в момента ? Проверки и от двете страни, плюс висенето на гарата по средата на ноща или има някакво облекчение? Преди пандемията пътувах за последно и се надявам да има някаква промяна. 

@IPBurov, няма никакво облекчение. Освен това, че влакът спира на първия коловоз на отиване към Истанбул, за да може пътниците да свалят всичкия си багаж, който след това трябва да прекарат през рентгенова проверка и отново да качат във влака. Преди пандемията се слизаше само с паспорта, но пък влакът спираше на вътрешните коловоози и трябваше да минеш през тунела до митничарите на гарата.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Този  влак е само до Пловдив, пристига в 05:40 ,и после прикачват вагоните към бързия влак от Стара Загора ,в 8:10 тръгва от Пловдив. 

Преди месец пътувах по този начин от Пловдив за София. 

Жалко,че спряха автобуса  на Матпу до Истанбул.  Беше ми най-евтин. 35 лв двупосочен от Хасково. 

2023_04_25_09.20.55.jpg

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...
преди 40 минути , Gogen каза:

Здравейте! Дали правилно съм разбрала , че влака пътува до края на май и после чак октомври?

В разписанието на БДЖ го има на 1 юни. Във вторник пътувах с него от София към Пловдив и беше пълен с мигранти,със забрадки,деца.

Screenshot 2023-05-21 at 17-02-08 София - Свиленград Разписание на влаковете БДЖ - Пътнически превози.png

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.