Прескочи до съдържание

Египет - бързи въпроси

prozium

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 6 минути , Mary каза:

Един по един на рифа, а Ели на брега или в огромния басейн. Не барай паспорта, ще потрябва. 

Всъщност доста лесно ще пътувате, ато водите една баба с вас - тя с детето, вие където си искате. :laugh: 

Една приятелка ми го каза. :ph34r: 

Знаем за бабата, пазим я за планинско пътуване, но в Египет май ще водим лелята.

Иначе ни е много трудно да си представим да се редуваме, ние всичко сме си търсили заедно досега. Мъка е било на обществен плаж, ако трябва да си пазим нещата, затова в Япония зарязвахме фотоапарати, документи и всичко на пясъка и каквото стане.

"Я, виж пасаж мечове, и, под камъка има змиорка, ха, ей тук има Немо, я, сепия.." 

• Харесвам 3
  • 4 седмици по-късно ...
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Споделете моля опит за алтернативни на букинг посредници за хотели в Египет.
Цените за едни и същи хотели доооста варират, а става въпрос за 2 стаи за 10 нощувки, което прави голяма разлика.
Има примерно посредници в България на немските оператори, но при тях хич не стават ясни анулационните условия и също една и съща стая я има ня няколко цени от различни доставчици.

Публикувано:

Разглеждайте постоянно. Единият път в сайта на хотела пуснаха промоция с безплатно настаняване, а вторият път агода даде значително по-ниска цена в сравнение с букинг и сайта на хотела. Става въпрос за различни хотели, в които сме отсядали.

Ако сте се запътили към Шарм, вариант е и да разделите нощувките, т.к. на плажовете / рифовете / не се допускат външни посетители, а рифовете са различни.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 час, Vincent каза:

Споделете моля опит за алтернативни на букинг посредници за хотели в Египет.
Цените за едни и същи хотели доооста варират, а става въпрос за 2 стаи за 10 нощувки, което прави голяма разлика.
Има примерно посредници в България на немските оператори, но при тях хич не стават ясни анулационните условия и също една и съща стая я има ня няколко цени от различни доставчици.

Ако искаш да ти хване немските оператори, може да влезеш на check24.de, че дори и на сайтовете на отделните немски оператори.

• Харесвам 2
  • 5 месеца по-късно ...
Публикувано:

Здравейте, кои дневни круизи за шнорхелинг си струват от Шарм ел Шейх - Рас мохамед е ясен, има ли други които бихте препоръчали? Има ли някои фирми, които са по-добри от други - да избягват най- натоваренито време за посещение, да има хубава храна на борда и ак може да не са много скъпи като типа частни трипове. Благодаря!

Публикувано:

Аз бях в хотел от които единият от частните му плажове имаше кей и беше страхотно за шнорхелинг , предполагам има доста такива. На мен Рас Мохамед ме остави със смесени чувства, беше пълно с медузи и боклуци , но пък магиечското езеро е страхотно

• Харесвам 1
Публикувано:

За Рас Мохамед с такси и се договорете да ви оставят до бедуинския лагер, но не по време с всички автобуси. Иначе Jolanda reef за напреднали е топ. Може да направите и Тиран. Интересна е и Синята дупка в Дахаб, но трябва да сте малко хора. И си изберете хотел в добър риф.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 44 минути , lesy каза:

За Рас Мохамед с такси и се договорете да ви оставят до бедуинския лагер, но не по време с всички автобуси. Иначе Jolanda reef за напреднали е топ. Може да направите и Тиран. Интересна е и Синята дупка в Дахаб, но трябва да сте малко хора. И си изберете хотел в добър риф.

Много благодаря за информацията, не сме посещавали Египет до момента. Какво точно значи "хотел с хубав риф" той рифа нали е в морето? Иначе хотела ни е в Хадаба.

Публикувано:

Бих препоръчал да си изберете хотел с хубав риф и изобщо да не се занимавате с круизи. За мен са загуба на време. Но разни хора, разни идеали.

Публикувано:
преди 2 часа, VIadi каза:

Здравейте, кои дневни круизи за шнорхелинг си струват от Шарм ел Шейх - Рас мохамед е ясен, има ли други които бихте препоръчали? Има ли някои фирми, които са по-добри от други - да избягват най- натоваренито време за посещение, да има хубава храна на борда и ак може да не са много скъпи като типа частни трипове. Благодаря!

Тиран съм правила и аз - хареса ми.

Хотелът ни беше Джаз Фанара - пред него и пред съседните на полуостровчето има добър риф.

Синайският манастир също ми хареса, но не е морски тур. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 27 минути , Mary каза:

Тиран съм правила и аз - хареса ми.

Хотелът ни беше Джаз Фанара - пред него и пред съседните на полуостровчето има добър риф.

Синайският манастир също ми хареса, но не е морски тур. 

Моля те, дай повече информация за Джаз Фанара. Ако полетите на wizz се осъществят другия месец ще бъдем в този хотел. Интересува ме как е рифа, много ли е кофти със стълбите до плажа, храната ок ли е?  

Публикувано:

Рифът на Джаз Фанара е хубав, но в центъра коралите си заминават от многото хора. Трябва да се плува малко наляво или надясно. Надясно към Рас Мохамед е богат, наляво е също жив риф, но след плажа Ел Фанар е по-открито и спасителите свирят. Другото хубаво е, че е в залив и винаги морето е спокойно.  Ние за да направим по 3 шнорхелинга на ден пропускахме 1 хранене. Ресторантите са горе.

Има стълби, както и наклонен път. Ще ги минавате. По средата май имаше бар за почивка. Не са много.

За храна не помня. Не е била уау, но не ми е направило лошо впечатление.

Това е от миналия октомври.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 10 часа, Dreamm каза:

Моля те, дай повече информация за Джаз Фанара.

Мисля си отговаря на 4* хотел. Голям басейн(в който не съм влизала), голям ресторант с доста храна, но си е тип all inclusive храната. 

Рифът беше добре, при отлив си е доста плитко до коралите и свирят непрекъснато да не се стъпва върху тях, но не всеки чува.

Не ме е натоварвало слизането и качването до хотела и както каза Леси, там е залив и завет, което за някои месеци е голям плюс. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Хайде и аз да попитам за препоръка за хотел в Хургада. Трудно ми е да се ориентирам, защото ми се иска да има възможност за шнорхелинг от плажа.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 часа, Цвете каза:

Хайде и аз да попитам за препоръка за хотел в Хургада. Трудно ми е да се ориентирам, защото ми се иска да има възможност за шнорхелинг от плажа.

Ей това съм гледала, но не съм отсядала: Arabia Azur Resort, има и други хотели около този.

Аз бях само за ден в Хургада и в някой от Хилтъните отседнах, но нямаше и помен от риф край него.

• Благодаря 1
Публикувано:

Здравейте, 

покрай линиите на Wizz до Египет се замислих за посещение като единственото, което ме интересува са пирамидите и музеите. Имам доста опит със самоорганизирани пътувания и основния въпрос е свързан с логистиката и безопасността на придвижване от Хургада или Шарм Ел Шейх до Кайро. Какви са вариантите? Приемам всякакви съвети, разбира се. Благодаря предварително! 

Публикувано:
преди 33 минути , Tokotome каза:

Здравейте, 

покрай линиите на Wizz до Египет се замислих за посещение като единственото, което ме интересува са пирамидите и музеите. Имам доста опит със самоорганизирани пътувания и основния въпрос е свързан с логистиката и безопасността на придвижване от Хургада или Шарм Ел Шейх до Кайро. Какви са вариантите? Приемам всякакви съвети, разбира се. Благодаря предварително! 

От двете места може със самолет.
От Хургада - и с автобус за 7 часа. Билети онлайн.
Аз не съм пътувала така, а летяхме до Кайро Сфинкс (в Гиза). В момента има двупосочни билети от София с Pegasus през Истанбул за малко под 200€.

* В Луксор също има доста неща за гледане, до Хургада е.

• Замислям се 1
Публикувано:

Щом от Хургада ще се ходи до Кайро, не виждам основателна причина по път да се пропуснат Луксор, Карнак и Долината на царете, а това от само себе си води до круиз по Нил...

• Харесвам 2
  • Замислям се 2
Публикувано:

Круизът е хубаво нещо и съм била, но без Кайро.
Обаче някак си мисля, че при включено в круиз Кайро не се отделя много време за града.
Ние само в Кайро и Гиза бяхме самоорганизирано 4 дни и имаше какво да правим, хем новият музей не беше отворен.
Така можеш да спиш в Гиза с гледка пирамиди и да отидеш там за отварянето в около 8, защото после става страшно. 😄
А после да се преместиш в Кайро в центъра.

Сега, ако си правя сама програма, бих летяла до Кайро от София с Pegasus примерно, после самолет до Луксор, там два дни наоколо, после три часа автобус до Хургада, половин-един ден плаж и полет за вкъщи.

Шарм е с по-хубави рифове, но логистично е извън маршрута с музейната част, даже е на друг континент. :smile:

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 17 минути , Argentique каза:

Круизът е хубаво нещо и съм била, но без Кайро.
Обаче някак си мисля, че при включено в круиз Кайро не се отделя много време за града.

Аз имам предвид круиз като средство за придвижване до Кайро...

Публикувано:
преди 59 минути , Tokotome каза:

Здравейте, 

така или иначе ще летиш, защото с автобус пътя е много дълъг, можеш направо да погледнеш полети с прекачване, примерно с Пегасус (ако не те интересуват курортите). Съответно няма нужда да е само Кайро, а да отидеш и до Луксор и връщането да е от там. Поне аз така планирам нещата от същата гледна точка (гледане на старини и музеи без никакви морски курорти)

Публикувано:

В Шарм има ли район, в който има ресторанти извън хотелите? Не искам all inclusive и за това се чудя къде да гледам за хотел. Иначе предполагам, че големите ризорти, като излезнеш от тях и отвън няма нищо, така ли е? Друг вариант е да си е голям хотел с негов ресторант, но да не е all inclusive.

Публикувано:
преди 16 минути , Oshko каза:

В Шарм има ли район, в който има ресторанти извън хотелите? Не искам all inclusive и за това се чудя къде да гледам за хотел. Иначе предполагам, че големите ризорти, като излезнеш от тях и отвън няма нищо, така ли е?

Около Naama Bay и в Old market има много ресторанти.
Извън някои ризорти почти няма(ше) нищо навън - Набк примерно. Но там и духа често.

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.