Прескочи до съдържание

Египет - бързи въпроси

prozium

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 5 часа, Argentique каза:

Около Naama Bay и в Old market има много ресторанти.
Извън някои ризорти почти няма(ше) нищо навън - Набк примерно. Но там и духа често.

По-евтини ресторанти има в Хадаба, защото са ориентирани към местни или към чужденци, които имат жилища там.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 12 часа, Marisha каза:

По-евтини ресторанти има в Хадаба, защото са ориентирани към местни или към чужденци, които имат жилища там.

Препоръки за шнорхелинг? В Хадаба съм 5 дена. Организирани турове или самостоятелно направени? Не съм задълбавал и ако може наготово информация, за което ще бъда благодарен. 

Публикувано:

Тур до Тиран с лодка и до Рас Мохамед с такси.

Ел Фанар е публичен плаж с вход и е точно до Джаз Фанара с хубав риф.

Може и тур до Дахаб с Blue hole и евентуално Абу Галун. На последното не сме ходили. Стига се само по вода или с камили. Добре е да се запази хотел с хубав риф 

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
На 9.09.2026 г. в 9:36, Kamen каза:

Препоръки за шнорхелинг? В Хадаба съм 5 дена. Организирани турове или самостоятелно направени? Не съм задълбавал и ако може наготово информация, за което ще бъда благодарен. 

Тъкмо от там ще се прибираме, на ел фанар "плажа" и на джаз фанара е реално един и същ риф, влиза се през мост, откъм брега рифа е мъртъв почти, при отлив може да се плува само откъм ръба. На Ел Фанар входа е 5 долара, включва малка безплатна вода и що годе приличен чадър с два хубави шезлонга - принципно трудно би могло да се нарече точно плаж, на скали е, има бар, музика, шумно е, входа във водата е или с мост в дълбокото или по стълби на много плитко и пренаселено.... Плажовете са на хотелите, тоест не може да идеш където искаш, принуден си да си всеки ден на един и същ плаж или максимум 2 - зависи от хотела. Самия курорт е ужасно мръсен, прашен, няма нищо - строежи, рушащи се сгради навсякъде и между тях комплексите, сянка ако вървиш пеша няма. На Рас Мохамед трипа с лодка не беше лош, но реално на рифа на Ел Фанар има повече риби и е по- интересно. На трипа за Тиран гледахме няколко много хубави рифа, но поне за мен водата беше малко студена - може би защото бяха в по-открито.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.