Дани Магелани Публикувано: 31 декември, 2019 Публикувано: 31 декември, 2019 Преди 1 час, Oldkozel каза: Тука става страшно Наздраве! Наздраве! Японски ли са? 2
Oldkozel Публикувано: 31 декември, 2019 Публикувано: 31 декември, 2019 преди 4 минути , Дани Магелани каза: Японски ли са? Само това. Не е Уау, но е ОК за блендед. Ямазаки-то отиде някъде и не мога да го снимам. Другите са ирландско (ОК е) и шотландско. Има и някакви други, ама е малко облачно на барплота е момента 😁 1
Дани Магелани Публикувано: 31 декември, 2019 Публикувано: 31 декември, 2019 преди 2 минути , Oldkozel каза: Само това. Не е Уау, но е ОК за блендед. Ямазаки-то отиде някъде и не мога да го снимам. Другите са ирландско (ОК е) и шотландско. Има и някакви други, ама е малко облачно на барплота е момента 😁 Благодаря! Ще трябва да купя едно на сина ми, без да се разоря. Yamazaki на колко години да е, явно на 12 ще ми е скъпичко? 1
Oldkozel Публикувано: 1 януари, 2020 Публикувано: 1 януари, 2020 преди 14 минути , Дани Магелани каза: Благодаря! Ще трябва да купя едно на сина ми, без да се разоря. Yamazaki на колко години да е, явно на 12 ще ми е скъпичко? По думите на домакина е това 2
Oldkozel Публикувано: 1 януари, 2020 Публикувано: 1 януари, 2020 На 20.11.2019 г. в 23:46, cck каза: Абе не е уиски, ама сега тема за коняци няма да отварям 🙂 Та какво толкова имам да покажа - ами Преслав - българско производство от 1975г, с пореден номер на бутилката! 3
Alexander Публикувано: 2 януари, 2020 Публикувано: 2 януари, 2020 На 1.01.2020 г. в 1:47, Дани Магелани каза: Благодаря! Ще трябва да купя едно на сина ми, без да се разоря. Yamazaki на колко години да е, явно на 12 ще ми е скъпичко? Ямазаки е само 12 год и да, скъпичко е. Ако искаш нещо интересно, различно и не скъпо вземи Nikka from the barrel de 51,4%, макар да е доста градуси не се усещат. Аз поне го взех за 18 евро от Япония, а в България и Европа е 40-45 евро. Бутилките са по 500мл 2 2
cck Публикувано: 4 януари, 2020 Публикувано: 4 януари, 2020 Годината започва добре. По препоръка (и подарък) от приятелка ще изучавам добродетелите на самураите с Фуджими: 7 1
Mihail Публикувано: 9 януари, 2020 Публикувано: 9 януари, 2020 Highland Park 12 Viking Honour. Хареса ми повече от Highland Park 10 Viking Scars. За цената си от 60-70 лв. е направо супер. ☺ 5
AlexandraKo Публикувано: 8 май, 2020 Публикувано: 8 май, 2020 Преди 1 час, примкаря каза: Ха наздравИ!🥂 НаздравИ, наздравИ! Тия, всичките, дет започват с “Глен...нещо си”, са ми любими. 1
Alexander Публикувано: 8 май, 2020 Публикувано: 8 май, 2020 Преди 1 час, примкаря каза: Ха наздравИ!🥂 Това ми хареса много на мен 1
cck Публикувано: 12 май, 2020 Публикувано: 12 май, 2020 Продължавам си традицията да откривам нещо японско. В този случай пробвах Tenjaku. Наздраве 🙂 3 2
eugene.kn Публикувано: 12 май, 2020 Публикувано: 12 май, 2020 Камбоджанско уиски с пълнеж от змия и черен скорпион 2
Guinness Публикувано: 13 май, 2020 Публикувано: 13 май, 2020 преди 17 часа, cck каза: Продължавам си традицията да откривам нещо японско. В този случай пробвах Tenjaku. Наздраве 🙂 Как ти се стори? Знам, че е въпрос на вкус, но чух няколко отрицателни коментара за него.
cck Публикувано: 13 май, 2020 Публикувано: 13 май, 2020 преди 4 минути , Guinness каза: Как ти се стори? Ами не е никак лошо, макар че бих го класирал в долната част на личната си класация на японски уискита. 2
eugene.kn Публикувано: 14 май, 2020 Публикувано: 14 май, 2020 Уиски(вода на живота) Вода на живота(eau de vie) във Франция. Тук е малко по-различно, под това име се имат предвид различни видове ракии, особено сливови. Тази от снимката е една чиста 40° отлежала сливовица на цена около 15 евро за 500 мл. 3
Фил Публикувано: 18 май, 2020 Публикувано: 18 май, 2020 Ох, ох, ох, как обичам така - накрая на работния ден, като ми се допие едно малко, като отида до "специалния шкаф" в офиса и вътре като открия нещо готино, което някой благодарен клиент е донесъл, когато ме е нямало и не съм разбрал. В случая - едно 16-годишно тийнейджърче Highland Queen Majesty сингъл малц. Сега аз не съм някакъв голям разбирач , нооооо много ми хареса - хубав, комплексен аромат, има и лека нотка на пушено, което последно време все повече ми допада. Наздраве! 7
S.Petrov Публикувано: 18 май, 2020 Публикувано: 18 май, 2020 Виж ти... каква хубава тема, а я откривам чак сега. И аз мога да се причисля към любителите, с нескрита любов към Ирландски уискита, като винаги бих предпочел някой бленд или Single Grain, пред опушен Single Malt. Или, както обичам да казвам - предпочитам уискито да е свежо, като въздуха на пасището сутрин, отколкото тежко, като задуха в обора вечер 😆 За чаша определено фаворитът ми е Glencairn. Напоследък искрено се радвам на появата на много нови, независими дестилерии в Ирландия, които успяват да пробият с чудесни уискита и да покажат, че Ирландското уиски далеч не е само Jameson, Tullamore Dew или Bushmills. Две от тези нови дестилерии са ми и абсолютни любимци в момента - Teeling и Barr an Uisce. Ето и две предложения, като първото ми облекчава живота в момента, а второто е Скоч - да не каже някой, че съм съвсем кон с капаци 😆 https://whisky.bg/shop/teeling-single-grain/ https://whisky.bg/shop/auchentoshan-12-year-old/ 3
примкаря Публикувано: 30 май, 2020 Публикувано: 30 май, 2020 Глътка леко опушен "нектар" от о. Айла🥂 5
stanislavpp Публикувано: 8 юни, 2020 Автор Публикувано: 8 юни, 2020 Виртуална почерпка с бонбони Шугарпова и Такецуру на Никка : https://www.masterofmalt.com/whiskies/nikka/nikka-taketsuru-pure-malt-whisky/ Избрано от Джим Мъри и уиски Библията за японско уиски на 2020г. https://blog.thewhiskyexchange.com/2019/10/jim-murrays-whisky-bible-2020-the-winners/ Наздраве! 4
примкаря Публикувано: 19 юни, 2020 Публикувано: 19 юни, 2020 Подходящо за диджестив в компанията на локумче "розоберачка"😻 1
Alexander Публикувано: 19 юни, 2020 Публикувано: 19 юни, 2020 Непознато за мен, но много интересно и леко опушено. препоръчвам 2
Alexander Публикувано: 4 юли, 2020 Публикувано: 4 юли, 2020 Издирвах Glenmorngie 12 quinta ruba, но се оказа, че никъде я няма. Има само новият модел 14 годишна, но всички казват, че не е на нивото на старата 12 годишна. Накрая си взех изпитаното Glenfarclas 15, 46% едно от любимите ми. 5 1
stanislavpp Публикувано: 15 юли, 2020 Автор Публикувано: 15 юли, 2020 От следващата година, Джони Уокър ще се продава единствено в хартиени бутилки ( дървесни фибри) : https://www.diageo.com Diageo has created the world’s first ever 100% plastic free paper-based spirits bottle, made entirely from sustainably sourced wood. The bottle will debut with Johnnie Walker, the world’s number one Scotch Whisky, in early 2021. 1 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега