Георги Публикувано: 31 юли, 2020 Сподели Публикувано: 31 юли, 2020 Бях на уиски дегустация в бар Калдо вчера, позакъсняло оползотворяване на новогодишен подарък от жена ми. Супер беше. Собственикът на бара е тотално вманиачен по темата, пълен с интересни исторически факти, лични истории от посещения на дестилерии и т.н. Общо взето минахме всичко, което ни беше любопитно, от история, отлежаване, маркетингови трикове и естествено, как да се дегустира уискито така че да се усети аромата преди изпиване и вкуса малко след това. Покрихме и базови и не чак толкова базови неща по другите неща около уискито - ядки, храна, напитки, чаши, разреждане с вода и т.н. Някои неща бяха очевидни, други не чак толкова, но всичките си имаха дълбоко логична причина да се правят точно по този начин. Дегустирахме от 2-ро до 5-то: Glenlivet мисля, че ни беше фаворит и на двамата, но и останалите бяха доста интересни. През цялото време дискусията беше много положителна, без някакви предвзетости, особено имайки предвид, че елитните ценители могат често да се изказват пренебрежително към по-масовите вкусове. Не важи само за уискито, а за всички области - храна, автомобили, дори пътешествия ако щете. В нашия случай човекът беше изключително позитивен и лоша дума за уиски не чухме, пък и както стана ясно всичко е твърде индивидуално и въпрос на вкус, всичките класации за най-най-най са повече маркетингов шум и са доста нелепи. Подаръкът ми беше от ваучерен сайт за 150лв и включваше 4 шотландски уискита по 25-30 грама и в нашия случай почти час и половина дискусия по темата. Мисля че може и с лично обаждане в бара да се организира. 10 3 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 31 юли, 2020 Сподели Публикувано: 31 юли, 2020 Направих си дегустация като в шотландски бар с 4-5 вида у нас. Не съм имал толкова различни и хубави уискита едновременно. 8 2 Връзка към коментар
примкаря Публикувано: 10 август, 2020 Сподели Публикувано: 10 август, 2020 Този 12 годишен "Дийнстън" си струва да се опита, вкусен е и е без студена филтрация и без добавен изкуствен оцветител Е - 150а (карамел)🥂 9 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 14 август, 2020 Сподели Публикувано: 14 август, 2020 На 10.8.2020 г. в 21:46, примкаря каза: Този 12 годишен "Дийнстън" си струва да се опита, вкусен е и е без студена филтрация и без добавен изкуствен оцветител Е - 150а (карамел)🥂 Така хубаво си аранжирал напитката,че дори и на мен ми се прииска да я опитам 🙂,принципно уиски не пия. 2 1 Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 14 август, 2020 Сподели Публикувано: 14 август, 2020 На 1.08.2020 г. в 0:19, Alexander каза: Направих си дегустация като в шотландски бар с 4-5 вида у нас. Не съм имал толкова различни и хубави уискита едновременно. И? В смисъл, как ти се сториха, сравнение и т.н Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 14 август, 2020 Сподели Публикувано: 14 август, 2020 Те са подобни, силно тяло, шери и ромови бъчви и пр. Само 16 годишното е опушено и по-различно. 2 Връзка към коментар
DryGuy Публикувано: 14 август, 2020 Сподели Публикувано: 14 август, 2020 Имах удоволствието да опитам и съм възхитен. По принцип съм почитател на марката, но това ... надмина очакванията ми. Изключително мек отенък (моето наблюдение е, че по-отлежалите уискита могат да имат малко по-остър послевкус, който отбелязвам не е неприятен, докато тук не е така). Единственото, което не ми харесва, е цената 🙂, но препоръчвам горещо като опция за по-скъп подарък за ценител. BTW в известна верига магазини за алкохол е на по-разумна цена, от това, което изриза в мрежата 1 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 20 август, 2020 Сподели Публикувано: 20 август, 2020 Едно уиски, 2 в 1, специално за почитателите на Робърт Бърнс като @Фичо https://www.masterofmalt.com/whiskies/arran/robert-burns-single-malt-gift-pack-with-glass-whisky/#reviewslist — Кой пие в този ранен час? 4 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 20 август, 2020 Сподели Публикувано: 20 август, 2020 преди 14 минути , Zaro каза: — Кой пие в този ранен час? - Аз пия - каза Фичо. 1 3 Връзка към коментар
Guinness Публикувано: 21 август, 2020 Сподели Публикувано: 21 август, 2020 Единственото шотландско сингъл малц уиски, което лежи само в европейски бъчви - Олоросо и Педро Хименес. 3 Връзка към коментар
violeta Публикувано: 21 август, 2020 Сподели Публикувано: 21 август, 2020 преди 14 минути , Guinness каза: Единственото шотландско сингъл малц уиски, което лежи само в европейски бъчви - Олоросо и Педро Хименес. Мислиш, че само Глендронах използват шери бъчви от европейски дъб ли? Връзка към коментар
примкаря Публикувано: 28 август, 2020 Сподели Публикувано: 28 август, 2020 Възкръсналият бленд от запасите на Шакълтън😁🥂 Вдъхнових се от цялата история за да го опитам😁 3 Връзка към коментар
S.Petrov Публикувано: 3 септември, 2020 Сподели Публикувано: 3 септември, 2020 Току що си поръчах това и с нетърпение чакам да го опитам: https://teelingdistillery.com/product/4211/ 1 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 4 септември, 2020 Сподели Публикувано: 4 септември, 2020 49 градуса, обещава да е интересно. 2 Връзка към коментар
S.Petrov Публикувано: 5 септември, 2020 Сподели Публикувано: 5 септември, 2020 На 4.09.2020 г. в 5:44, Alexander каза: 49 градуса, обещава да е интересно. Определено! Но познавайки другите им уискита, очаквам сравнително мек вкус. 2 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 5 септември, 2020 Сподели Публикувано: 5 септември, 2020 Не се съмнявам, че ще е остро, затова казах, че е обещаващо. Връзка към коментар
примкаря Публикувано: 6 септември, 2020 Сподели Публикувано: 6 септември, 2020 Честито Съединение! 2 Връзка към коментар
Bore Публикувано: 25 декември, 2020 Сподели Публикувано: 25 декември, 2020 Честита Коледа! Много приятно на вкус. 6 Връзка към коментар
Tokotome Публикувано: 15 януари, 2021 Сподели Публикувано: 15 януари, 2021 Без да имам претенции за особени познания, в последните няколко месеца имах възможност да си взема и пробвам няколко сингъл малца и тези два ми направиха много приятно впечатление. Лека-полека започнах да разбирам фразата "Човек рано или късно акустира на о-в Айла!". За това ще отлична повече Highland Park 12. 5 Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 15 януари, 2021 Автор Сподели Публикувано: 15 януари, 2021 За любителите на “ пушените” скочове, препоръчвам този Benromach от Wood Finish серията и по-специално серията отлежала в бъчви от Шато Сисак. https://www.scotchology.com/speyside/benromach-chateau-cissac 5 Връзка към коментар
cck Публикувано: 17 януари, 2021 Сподели Публикувано: 17 януари, 2021 Аз се бях засилил за това японско от серията “не съм пробвал”: а си тръгнах с нещо тайванско (по препоръка на продавача, който ми знае вкусовете). Да видим 🙂 3 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 17 януари, 2021 Сподели Публикувано: 17 януари, 2021 Следващото, което ще си купя ми ще е Scapa The orcadian, приятел ценител, ми го похвали много. Връзка към коментар
Hadzhitodorovi Публикувано: 18 януари, 2021 Сподели Публикувано: 18 януари, 2021 На 15.01.2021 г. в 17:58, Tokotome каза: Без да имам претенции за особени познания, в последните няколко месеца имах възможност да си взема и пробвам няколко сингъл малца и тези два ми направиха много приятно впечатление. Лека-полека започнах да разбирам фразата "Човек рано или късно акустира на о-в Айла!". За това ще отлична повече Highland Park 12. Highland Park е дестилерия на о-в Оркни, обаче 😄 Връзка към коментар
Tokotome Публикувано: 19 януари, 2021 Сподели Публикувано: 19 януари, 2021 На 18.01.2021 г. в 12:40, Hadzhitodorovi каза: Highland Park е дестилерия на о-в Оркни, обаче 😄 Значи ще правя трафик между двата острова 🙂 Връзка към коментар
Hadzhitodorovi Публикувано: 20 януари, 2021 Сподели Публикувано: 20 януари, 2021 За вкус, разбира се, не се спори, но ми се струва, че голяма част от продукцията на Highland Park е под нивото дори на средна ръка Islay-уискита. Последните им NAS-варианти са си живо дране на клиенти. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега