Прескочи до съдържание

Гората на магеланци!

Препоръчани мнения

Публикувано:

Преди малко говорих с горското. Общо взето колкото да се уверим, че плановете остават същите, само променени за септември. Надяваме се до тогава да няма вече ограничения за броя на хората, които могат да се събират или поне да не са толкова стриктни. Ето това беше последното, което бяхме говорили:

Цитат

Малък ъпдейт. 

Обади ми се дамата от горското да попита дали ще успеем да се справим с 2 декара. Разбрахме се в началото на март да се преброим отново, и ако сме 40 желаещи да се ангажираме с цялото място още от сега. Ако сме по-малко хора може би ще го разделим на две части - една на пролет, и една на есен - това също е приемлив вариант. 2 декара са около 700 дръвчета, трябва да се изкопае дупка 30х30х30, да се посади дръвчето, а при нужда и да се почисти терена. Увериха ме, че 40 човека, със сериозен подход ще се справят за един ден. 

Мястото е някъде под Алеко, отправна точка ще е Драгалевци, мисля че ще се сади смърч. 

Това е за сега, като имам повече информация ще пиша отново. 

• Харесвам 9
  • 1 месец по-късно ...
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Имам нужда да разбера цялостното настроение как е. 

От една страна ние ще сме на открито, вероятно ще имаме прилична дистанция едни от други в по-голяма част от времето, не сме се събирали отдавна, а и ситуацията изглежда да си остава същата за прилично неопределен период от време в бъдещето. Доста по-сериозни групи от хора се събират навън, но може би не прекарват толкова време заедно едни с други.

От друга страна, не искам въобще да си играем със страховете и притесненията ни, въпреки малкия риск не ми се иска дори и да си представя какво ще е, ако някой от нас зарази друг. Ясно е, че който му се идва и иска да участва е напълно запознат с цялата ситуация и взима напълно обмислено и разумно решение, нали, но все пак...

Не знам какво да правим, честно, а ми се ще най-късно в началото на другата седмица да потвърдя на горското дали продължаваме напред или продължаваме да чакаме. И така, кажете си, бихте ли участвали в инициативата при текущото положение или по-скоро ще пропуснете и евентуално ще пробваме пак на следващата пролет.

• Харесвам 2
Публикувано:

Аз веднага отговарям-пропускам и евентуално се включвам през пролетта.Ако е по-спокойна ситуацията.

Инициативата е чудесна,но според мен не може да има дистанция.Всички пътуваме насам-натам,ползваме градски транспорт и прочие.Не съм от страхливите,обожавам градинарската дейност и ще бъда много щастлива,ако си засадя собствено дръвче в магеланската горичка.Сигурна съм,че ще се реализира и ще бъде много красиво,освен полезно.

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз днес цял ден подрязвам овошки (тоест допреди да почне да се излива тоя дъжд отгоре), та съм набрал инерция...

• Харесвам 1
Публикувано:

Ако съм в София, с удоволствие ще дойда. Имам 2 планирани пътувания, но както вървят нещата като нищо могат да пропаднат

• Харесвам 1
Публикувано:

С датите ще е малко криво, защото има два дълги уикенда през септември, които могат да се комбинират и от двете посоки та ще гледаме да ги избегнем...за началото на октомври може би ще е най-добре, но ще видя и какво ще кажат от горското. Времето е доста топло за сега, които мисля че удължава адекватния период за засаждане.

Да изпонатагвам малко хора, които бяха заявили интерес през пролетта за мнения:

@mia69, @Mary, @Branko, @Брани, @mu_ry, @Lirea, @Elena, @patilana, @cck, @ZORI, @Костов, @wiliko, @lyusi, @lesy, @makler, @mary_shery, @ruwenzogy, @margarettod, @Petkan, @Цвета, @aikula3d, @vlady

• Харесвам 4
Публикувано:

По принцип съм на линия,но зависи и от графика с работата ,при всички положения би трябвало поне единия ден да не съвпада и да съм свободен

• Харесвам 1
Публикувано:

Основния въпрос е дали има желание при днешните обстоятелства. За датите ясно, че няма как да съвпадне свободното време на всички 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:

Засега първите уикенди на октомври са ми свободни, така че съм на линия. Ако има точна дата, ще гледам да я запазя за гората на магеланци 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 минута , Георги каза:

Основния въпрос е дали има желание при днешните обстоятелства. За датите ясно, че няма как да съвпадне свободното време на всички 🙂

Е има естествено. Лопатата си стои в багажника още 😂

• Смея се 4
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.