Mary Публикувано: 24 август, 2020 Публикувано: 24 август, 2020 Аз по-вероятно да отпадна като възможност и не заради сегашното положение. 1
Брани Публикувано: 24 август, 2020 Публикувано: 24 август, 2020 А така, призоваха ме. Мълча си засега, защото по принцип съм на линия, ама още не смея да се излагам много на физически труд и напрягане ... 1
mary_shery Публикувано: 24 август, 2020 Публикувано: 24 август, 2020 Мисля, че ще мога да се включа, ако е някой октомврийски уикенд. За септември не мога отсега да потвърдя. 2
makler Публикувано: 24 август, 2020 Публикувано: 24 август, 2020 преди 8 часа, Георги каза: Основния въпрос е дали има желание при днешните обстоятелства. За датите ясно, че няма как да съвпадне свободното време на всички 🙂 И аз съм за. Според мен за сега трябва да направим началото с минимум хора с цел това да не стане някакво заразяване. Аз всички уикенди съм на линия освен 11-13.09 ! 4 1
mu_ry Публикувано: 24 август, 2020 Публикувано: 24 август, 2020 Не мога да потвърдя със сигурност в момента, така че по-добре ме пишете минус 😞 1
master_of_germs Публикувано: 24 август, 2020 Публикувано: 24 август, 2020 Септември е твърде вероятно всички уикенди да са ми блокирани. Почваме учебната година на 5 октомври, така че оттогава няма мърдане, в София ще съм си и на линия. 1
patilana Публикувано: 25 август, 2020 Публикувано: 25 август, 2020 За съжаление от след три седмици няма да съм човека, с който бихте искали да сте заедно. Горчиво съжалявам . Отпадам и сега, и за пролетта и май ще се включа за пролетното окопаване чак през 2022. @Георги благодаря, че ме тагна, че съм пропуснала повдигането на темата. 1
Lindt Публикувано: 25 август, 2020 Публикувано: 25 август, 2020 Ще се постараем да се включим. Надявам се да отлетим за уикенд в средата на октомври, но да докараме нещата до дата, пък все ще се намерят желаещи. 1
cck Публикувано: 25 август, 2020 Публикувано: 25 август, 2020 преди 21 часа, Георги каза: Основния въпрос е дали има желание при днешните обстоятелства. За датите ясно, че няма как да съвпадне свободното време на всички 🙂 И при мен желанието за делото е все така неизбледняло. Ще се включва с удоволствие, когато е подходящ момента за засаждане. 2
lyusi Публикувано: 25 август, 2020 Публикувано: 25 август, 2020 И мен не ме притеснява епидемичната ситуация в момента. Ако съм свободна на датите, които уточним, участвам. 1
tolysgg Публикувано: 25 август, 2020 Публикувано: 25 август, 2020 По някаква причина съм игнорирал темата до момента, но ако не е късно се записвам в инициативата. 🌲 🌲🌲 (с изключение на дългите септемврийски уикенди). 1
margarettod Публикувано: 28 август, 2020 Публикувано: 28 август, 2020 Ние отново сме двама и сме на разположение от 28.09. 1
Костов Публикувано: 29 август, 2020 Публикувано: 29 август, 2020 За съжаление по вероятно е да отпадна. Септемврийските уикенди са ми заети, а за октомври още нищо не знам. 1
vlady Публикувано: 30 август, 2020 Публикувано: 30 август, 2020 Включвам се, стига да не съм на работа. 1
sndos Публикувано: 31 август, 2020 Публикувано: 31 август, 2020 Бройте ме, стига да съм свободен, живи и здрави 1
Elena Публикувано: 1 септември, 2020 Публикувано: 1 септември, 2020 Съжалявам за късния отговор....Ще се включа есента, стига да не съвпадне с други планове. 1
Цвета Публикувано: 3 септември, 2020 Публикувано: 3 септември, 2020 За септември отпадам по медицински причини, но се надявам напролет да участвам. 1
Георги Публикувано: 9 септември, 2020 Автор Публикувано: 9 септември, 2020 Днес проведохме още един разговор. Общо взето не исках да се ангажирам с целите два декара, защото и на пролет нещата бяха на кантар дали ще успеем да се справим с тях, а сега няма да можем да съберем толкова хора. Разбрахме се да се чуем допълнително след като проверят дали имат подходящ по-малък терен. Датата ще е или през октомври, може дори и през ноември. 4
wiliko Публикувано: 9 септември, 2020 Публикувано: 9 септември, 2020 извинявам се че сега виждам темата, но да отразя че ще участваме с @mia69 стига да не съвпадне с някое пътуване 🥰 2
Lindt Публикувано: 9 септември, 2020 Публикувано: 9 септември, 2020 Ако няма да се справим с озеленяването, може ли да почистим някой водоем например? Ние покрай птиците доста язовири обиколихме тази година и вече почти свикнахме, че е толкова замърсено, колкото в Борнео. Но в понеделник за близо 3 часа с лодка и снимане на кошути по брега на язовир Студен кладенец едва имаме няколко снимки без пластмаса точно около горките животни. По ужасения вид на другите в лодката съдя, че реалността около язовирите не е позната на много магеланци. 6
master_of_germs Публикувано: 9 септември, 2020 Публикувано: 9 септември, 2020 преди 2 часа, Lindt каза: Ако няма да се справим с озеленяването, може ли да почистим някой водоем например? Ние покрай птиците доста язовири обиколихме тази година и вече почти свикнахме, че е толкова замърсено, колкото в Борнео. Но в понеделник за близо 3 часа с лодка и снимане на кошути по брега на язовир Студен кладенец едва имаме няколко снимки без пластмаса точно около горките животни. По ужасения вид на другите в лодката съдя, че реалността около язовирите не е позната на много магеланци. Аз съм наясно какво е положението по язовирите, но в такава инициатива няма да се включа. 1) Защото не смятам, че можем да осигурим идеална лична безопасност, 2) защото не съм добър плувец и по тази причина не ми е никак комфортно около сладководни водоеми, 3) защото за такова мероприятие си иска достатъчно топло време, че да изсъхне, а на такова едва ли можем да разчитаме през есента. 😷 Идеята е хубава, но не е за мене. Виж, ако е примерно да маркираме маршрути, веднага ще се включа. 3 1
Lindt Публикувано: 9 септември, 2020 Публикувано: 9 септември, 2020 преди 30 минути , master_of_germs каза: Аз съм наясно какво е положението по язовирите, но в такава инициатива няма да се включа. 1) Защото не смятам, че можем да осигурим идеална лична безопасност, 2) защото не съм добър плувец и по тази причина не ми е никак комфортно около сладководни водоеми, 3) защото за такова мероприятие си иска достатъчно топло време, че да изсъхне, а на такова едва ли можем да разчитаме през есента. 😷 Идеята е хубава, но не е за мене. Виж, ако е примерно да маркираме маршрути, веднага ще се включа. Че те сега са полупразни водоемите. Боклукът е по брега, като плътна линия, не във водата. 2 1
Lindt Публикувано: 9 септември, 2020 Публикувано: 9 септември, 2020 Нека да илюстрирам какво имам предвид: Напоследък, основно заради птиците, които са принудени да живеят в подобни условия, съм се замислила, че не ми пука кой е отговорен и се предполага да почисти, всеки може да помогне с цената на половин час труд, чувалче и ръкавици. И много се кефя на Снимки за смет, защото ти подаряват изключително красиви кадри на животни, ако почистиш някъде. 8 1
Георги Публикувано: 9 септември, 2020 Автор Публикувано: 9 септември, 2020 Няма лошо и не трябва да е "ако гората не стане, дайте да почистим язовир". Може и двете неща да се свършат стига да има кой да се нагърби с организацията и да има достатъчно желаещи. Ако имаш мерак @Lindt, проучи какво се изисква като логистика, като инструменти и материали и действай. Същото се отнася и за маркирането на пътеки. Почти всички подобни инициативи са ок, стига основното което харчим да е труд и време. 7
Препоръчани мнения