Прескочи до съдържание

КМС - (Коледната магеланска сБирка) 14.12.2019

Polina

Препоръчани мнения

Аз ще водя един магеланец при Дядо Коледа и го уведомих за късметчето  своевременно. Но така  и не разбрах мен кой и къде ще ме води.

Дано се престраши да се обади и сподели късметчето!

Мари, Поли, Георги, Брани, благодаря за чудесната организация!

На всички магеланци желая светли празници и една незабравима 2020 година!

• Харесвам 8
Връзка към коментар

Поредна хубава сбирка си направихме. 
Благодаря на всички, които дойдоха и съжалявам, че не можах да си поговоря с всеки, но достъпа до всяко място е малко ограничен. 

За поредна година реших да направя нещо за почерпка. Понеже се събираме около 100 човека е доста трудоемко, но и тази година не се отказах. Е, нямаше много цвят и красота в производството ми, но се надявам поне да беше вкусно. 
Ето и какво направих тази година: 

Първо започнах с бисквитите - два дни се мотах с тях... Ето я заготовката: 

63091E32-020A-405F-99FB-B22A52CE5913.jpeg

Последваха две тави с баница(миналата година беше само една и ми се видя малко): 

34D14C82-B656-472A-98C0-FDB6866CB9B3.jpeg

6177E0CC-BEAD-4B53-9959-D241CBB97727.jpeg

В деня преди сбирката комплектовах и бисквитките и ги опаковах: 

B76BF14A-B2C1-4046-A1D6-D245B048E84C.jpeg

Беше време да измисля и късмети... Трудно ми е да стихоплетствам, та извинете ме за абсолютно аматьорското стихче, в което вплетох късметите за пътешествия. Толкова си мога. :laugh:

Сигурно се чудите как избирам дестинациите?! 
Вписвам първо името и после поглеждам в списъка за посетени държави - ако са попълнени акуратно, то избирам място, на което късметлията не е бил. 
Ако липсва попълнен списък с посетени държави, то слагам такава държава, където на мен самата ми се ходи! :laugh:

Справедливо е, нали!?! Ха - ха - все пак и аз трябва да помечтая докато пиша късметчета. 

Имаше и още едни късмети с баницата, които за съжаление разбрах, че не са стигнали за всички... Извинявам се! Или съм сбъркала колко късмета да разпечатам, или сме били повече хора от първоначално обявените. Ще гледам другата година да има и резерв. 

Пожелавам на всички една прекрасна Коледа! 

• Харесвам 14
  • Благодаря 6
  • Браво 26
Връзка към коментар
преди 2 часа, Цвете каза:

И като казахте късмети, никой не ми се обади къде ще пътува с мен. Моля да ме информира своевременно, за да планирам! 😀

Е тук излъга,още снощи ти казах.Или виното беше повече 🙂 🙂Австралия

• Харесвам 3
  • Браво 2
  • Смея се 3
Връзка към коментар
преди 7 минути , Mary каза:

Поредна хубава сбирка си направихме. 
Благодаря на всички, които дойдоха и съжалявам, че не можах да си поговоря с всеки, но достъпа до всяко място е малко ограничен. 

За поредна година реших да направя нещо за почерпка. Понеже се събираме около 109 човека е доста трудоемко, но и тази година не се отказах. Е, нямаше много цвят и красота в производството ми, но се надявам поне да беше вкусно. 
Ето и какво направих тази година: 

Първо започнах с бисквитите - два дни се мотай с тях... Ето я заготовката: 

63091E32-020A-405F-99FB-B22A52CE5913.jpeg

Последваха две тави с баница(миналата година беше само една и ми се видя малко): 

34D14C82-B656-472A-98C0-FDB6866CB9B3.jpeg

6177E0CC-BEAD-4B53-9959-D241CBB97727.jpeg

В деня преди сбирката комплектовах и бисквитките и ги опаковах: 

B76BF14A-B2C1-4046-A1D6-D245B048E84C.jpeg

Беше време да измисля и късмети... Трудно ми е да стихоплетствам, та извинете ме за абсолютно аматьорското стихче, в което вплетох късметите за пътешествия. Толкова си мога. :laugh:

Сигурно се чудите как избирам дестинациите?! 
Воисвам първо името и после поглеждам в списъка за посетени държави - ако са попълнени акуратно, то избирам място, на което късметлията не е бил. 
Ако липсва попълнен списък с посетени държави, то слагам такава държава, където на мен самата ми се ходи! :laugh:

Справедливо е, нали!?! Ха - ха - все пак и аз трябва да помечтая дойато пиша късметчета. 

Имаше и още едни късмети с баницата, които за съжаление разбрах, че не са стигнали за всички... Извинявам се! Или съм сбъркала колко късмета да разпечатам, или сме били повече хора от първоначално обявените. Ще гледам другата година да има и резерв. 

Пожелавам на всички една прекрасна Коледа! 

Абе, Мари, казвал ли ти е някой, че си страхотна, неповторима и все в този смисъл, още сто епитета?:))))))

Ма, какви са тези курабийки, па опаковани, па подредени, да се чуди човек, да яде ли или да си я запази за спомен:))))).

Па баници, па късмети - толкова труд и творчество “ на полза роду”, скоро не бях виждала!Като знам, кокко време и енергия отнема всичко това...
Браво на теб, да си жива и здрава и все така позитивна и неуморима!
Merry Christmas,  @Mary, Merry Christmas!

29147275-6A84-4222-B632-CBF76B4C56F2.jpeg.5542cc52b4716b7fc64fae981635cb03.jpeg

• Харесвам 15
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 4 минути , Костов каза:

Може ли едно от тия късметчета. Ако са останали 

Ще ги определя като 1, 2  и 3 - избери се едно число и ще ти кажа какво пише в това късметче. :smile:

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 4 минути , Костов каза:

Може ли едно от тия късметчета. Ако са останали 

Може!

Цитат

Костов, приготви се, братко,

за пътуване зад граница!

Няма да е много кратко,

затова носи си раница!

...пълна с баница :grin:

• Харесвам 2
  • Смея се 6
Връзка към коментар
преди 1 минута , Mary каза:

Ще ги определя като 1, 2  и 3 - избери се едно число и ще ти кажа какво пише на него. :smile:

Вътрешния ми глас каза - 3. Така че нека бъде №3 🙂 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 10 минути , Костов каза:

Вътрешния ми глас каза - 3. Така че нека бъде №3 🙂 

F119706C-3677-48E9-841A-4859A91421F5.jpeg

преди 7 минути , mililia каза:

А за мен късмет 2 🙂 , моля! 

CA2B6175-B852-49A8-9529-DCECED4861C9.jpeg

преди 3 минути , Ellena каза:

@Цвете май е ходила в Нова Зеландия.

Да, ходила е! Затова за нея бях избрала Австралия. 

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Връзка към коментар

Леле, падна ми се Мароко. Като малък си мислех, че мароците и торбалан живеят там. Май е време да проверя дали това е истина. @peterpup, стягай се друже, ще ходим да видим Мароците и Торбалан. 🤣🤣🤣

• Харесвам 7
  • Смея се 3
Връзка към коментар

Благодаря на всички за страхотната сбирка! Изкарах си страхотно!

@Mary , благодаря за баницата, бисквитките и късметите! Страхотни са! И ти страхотна! Както и на твоята помощница @Ellena (дано съм улучул акаунта, че имаме и Elena с едно l и не си спомням точния акаунт)!

А, за късметите. То просто е знак от съдбата, абсолютно точно си ги уцелила @Mary за мен! За мен Нова Зеландия ми е топ дестинацията, най-най-най. С нашия основател @Георги ще се хванем и ще тръгнем натам 😛
Друга желана дестинация от мен е Исландия, а то се падна, че с @домосед ще ходим натам! Какво повече да искам от живота? Огромен късмет. 

Нека всички да сме живи и здрави и да продължим да пътешестваме до безкрай!
Весели празници!

• Харесвам 13
Връзка към коментар

Купон като за Магеланци, всичко на ниво, с много планове и споделени идеи, настроение и усмивки. 

За усърдието на нашата Снежанка нямам думи, благодаря за което 🍀Поли също заслужава аплодисменти или поне бира 🍻 за това че ни организира и обгрижва всеки път 

От изтегления от мен Късмет ще трябва с @Радослав да ходим в Панама, а с @wilks в Боливия... 😂...той ми предложи да идем пак в Патагония...а аз не съм от хората отказващи тази дефиниция 

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
  • Браво 2
Връзка към коментар
преди 1 час, Branko каза:

Праи се на ударена нещо 🙂 🙂

🤣🤣🤣

Бранкооо, не съм си  пила гинкобилобата вчера, не е от виното, пих една чаша. УжасТ!😄

Само нещо се обърках, последно къде ще ходим - в Австралия или Нова Зеландия? Навита съм и за двете, но да запиша, че както се разбра, не помня много 😃😃😃

• Харесвам 5
  • Смея се 2
Връзка към коментар
1 hour ago, Mary said:

Лелее, няма лошо ще се повторя без проблем😄

1 hour ago, Mary said:

Няма проблем, да се повтори ако трябва 

1 hour ago, Branko said:

Праи се на ударена нещо 🙂 🙂

Връзка към коментар
преди 23 минути , Happy_Traveler каза:

@Mary за мен може ли късмет? 🙂 

Освен утре да напиша още няколко. 😁

Тези, които пуснах, бяха последните останали у мен. 
С удоволствие ще ти измисля нещо и на теб, но утре. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.