Прескочи до съдържание

Съвети за кратка Андалусия

jul

Препоръчани мнения

Публикувано:
На 30.12.2024 г. в 10:50, Tokotome каза:

Здравейте, в средата на февруари отиваме за 4 пълни дни. Идеята ми е да е доста интензивно с еднодневни екскурзии до Севиля, Гибралтар и Каминито Дел Рей + 1 ден за Малага. Оставам с впечатлението, че обществения транспорт до тези места е вариант, както може би и рент-а-кар (от гледна точка на спестено време със сигурност). Знам, че един ден за Севиля е малко, но поне за разглеждане на основното се надявам да е окей. Приемам съвети за промени в програмата и дали има смисъл нощувките да са само в Малага, че ми се вижда малко 50/50 дали да е така, или да тръгнем към Севиля, да спим там и на другия ден да поемем към Гибралтар, примерно.

Благодаря предварително!

Защо не погледнеш темата на @ДиянаВ, която в 4 дни вмести с обществен транспорт Малага, Каминито дел рей, Кордоба и Гранада. Ако сте с кола, от какъв зор пък да нощувате само в Малага. 

И по-горе съм го писал. Два пълни дни в Севиля са санитарен, но недостатъчен минимум.

• Харесвам 5
  • 4 месеца по-късно ...
Публикувано:
На 17.11.2024 г. в 21:54, master_of_germs каза:

Севиля си иска отделно пътуване като два пълни дни от сутрин до вечер са някакъв абсолютен минимум за нея и не виждам защо изобщо ти я предлагат. А и на тебе ти е лесна от Букурещ. Като залетиш натам, мога да давам съвети за места наоколо, които не съм виждал някой във форума да е описвал досега.

Мастър, имам еднопосочен билет за Севиля за 11 декември. За сега нямам връщане, но следя цените за 3 възможности, ако не се случи нещо щуро в последния момент:

-  от Малага /най-вероятна?/

- от Севиля

- от Мадрид

Въртят ми се поне 4 нощувки - 3 пълни дни и една привечер в Севиля и още 2/3 някъде, зависи

Кои са тези места около Севиля, които не си виждал във форума да се обсъждат?

Ако тръгна да се връщам през Малага, накъде да поема? Привлича ме Кадис и Гибралтар. Или към Ронда, за която първоначално се насочих, но впоследствие разколебах. Не че имам нещо сигурно като програма, но …

Публикувано:
преди 7 минути , ДиянаВ каза:

Кои са тези места около Севиля, които не си виждал във форума да се обсъждат?

1) Рио Tинто

2) Арасена

Публикувано:
преди 10 минути , master_of_germs каза:

1) Рио Tинто

2) Арасена

Хубави са, да.

Мамка й, Андалусия, колко пътувания трябва да направи човек дотам, че да включи всичките си желания😉

• Харесвам 2
  • Смея се 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Ще използвам и аз тази тема за кратък съвет за кратка Андалусия, за да си оформим плана преди да отворя самостоятелна тема, евентуално 😄

Кацаме на 13.10 късно вечерта в Малага и на 22.10 късно вечерта се връщаме обратно от Валенсия.

Идеята беше Андалусия 7 дни + Валенсия 2, но като видях че с рент-а-кар е над 6ч път, а с влак пак е толкова, но се минава през Мадрид, се чудим дали да не променим програмата и да включим и Мадрид(така и така ще минаваме от там, ако пътуваме с влакове). 

Таа, какво мислите за следното разпределение:
2 нощувки Малага

3 Севиля

2 Мадрид

2 Валенсия

Първата нощувка в Малага е ясна, защото полета е късен, на следващия ден разглеждане на града, пак нощувка, на следващия ден дей трип за Алхамбра и вечерта пътуване към Севиля за първа нощувка. От там няма да правим други дей трипове ще се фокусираме изцяло върху Севиля, Мадрид и Валенсия. 
Чуденката е дали да не изключим 2-рата нощувка в Малага и пътя до Гранада/Алхамбра в полза на Севиля.. Така и така няма да можем да видим всичко, поне да се фокусираме хубаво в, доколкото чета и чувам, един от най-хубавите градове в Испания 🙂 

Публикувано:
преди 40 минути , Kosta Grudov каза:

Ще използвам и аз тази тема за кратък съвет за кратка Андалусия, за да си оформим плана преди да отворя самостоятелна тема, евентуално 😄

Кацаме на 13.10 късно вечерта в Малага и на 22.10 късно вечерта се връщаме обратно от Валенсия.

Идеята беше Андалусия 7 дни + Валенсия 2, но като видях че с рент-а-кар е над 6ч път, а с влак пак е толкова, но се минава през Мадрид, се чудим дали да не променим програмата и да включим и Мадрид(така и така ще минаваме от там, ако пътуваме с влакове). 

Таа, какво мислите за следното разпределение:
2 нощувки Малага

3 Севиля

2 Мадрид

2 Валенсия

Първата нощувка в Малага е ясна, защото полета е късен, на следващия ден разглеждане на града, пак нощувка, на следващия ден дей трип за Алхамбра и вечерта пътуване към Севиля за първа нощувка. От там няма да правим други дей трипове ще се фокусираме изцяло върху Севиля, Мадрид и Валенсия. 
Чуденката е дали да не изключим 2-рата нощувка в Малага и пътя до Гранада/Алхамбра в полза на Севиля.. Така и така няма да можем да видим всичко, поне да се фокусираме хубаво в, доколкото чета и чувам, един от най-хубавите градове в Испания 🙂 

Няма правилна или неправилна програма. И в двата случая няма да останете разочаровани. Липсва Кордоба, но няма начин да обхванеш всичко наведнъж. 

От друга страна, ако обмисляте да отрежете една нощувка от Малага, можете да я прехвърлите в Кордоба след като разгледате Алхамбра и Гранада. Т.е. Малага (1)- Кордоба (1) - Севиля (3) и т.н. Така скъсявате пътя във втория ден вместо Малага - Гранада - Севиля  да бъде Магала - Гранада - Кордоба, а на следващия ден остава Кордоба - Севиля. 

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 43 минути , Kosta Grudov каза:

с рент-а-кар е над 6ч път, а с влак пак е толкова,

Преди няколко години имаше доста евтини полети Валенсия - Севиля 

• Благодаря 1
Публикувано:
Преди 1 час, deyan каза:

Преди няколко години имаше доста евтини полети Валенсия - Севиля 

Има ги и сега - намират се за 20-30евро, но имаме добавени чекирани багажи и това ще оскъпи доста за 4-ма човека, по-скоро ще останем с опцията за влак до Мадрид..

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 33 минути , Kosta Grudov каза:

Има ги и сега - намират се за 20-30евро, но имаме добавени чекирани багажи и това ще оскъпи доста за 4-ма човека, по-скоро ще останем с опцията за влак до Мадрид..

Аз пътувах някога с влак Севиля-Мадрид и напълно подкрепям. Стига се бързо (с 300 км/ч се движи влакът) и то център-център, без да се губи ненужно време и пари за път до летищата. Пък и багажът е безплатен. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Аз точно това се канех да питам по-рано. как стоят нещата с багажа. НА мене програмата ми е прекалено градска, ама  пък щом така сте решили, явно ви харесва. С толкова багаж, Кордоба трудно ще се вмъкне, освен като еднодневка. Аз цял ден не бих стоял в Малага. Даже дали да не си направите Гранада като еднодневка от Малага; познавам хора, които го правиха така и бяха доволни, защото не си мъкнеха багажа.Моментално щях да ви кажа (пък нека @Alexander и @Crazy Horse ме анатемосат), да не се занимавате с Мадрид, а да използвате времето между двете нощувки там да разгледате Толедо. Според мене е по-добре да се спи в Толедо, но повечето хора го правят еднодневно, а и с багаж това изглежда като по-добър вариант. Пък Мадрид става и за по-кратки вечерни разходки.

От моя гледна точка пътуването, почвайки с Гранада и свършвайки във Валенсия, има постоянна лека низходяща градация, но пък хората сме различни и може вие да го усетите съвсем по друг начин. Просто всичко си е красиво там. 🙂

• Благодаря 1
  • Смея се 1
Публикувано:

Аз като ходих в Малага, Кордоба и Гранада, най-скъпи бяха нощувките в Малага, така че и това прецени. Може и да съм хванала някакъв период, защото имаше “събор на производители” или нещо подобно.

• Благодаря 1
  • Замислям се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.