Прескочи до съдържание

Обстановката в Египет


Lindt

Препоръчани мнения

В момента, kaka reni каза:

Много точно казано. Ще се наложи да бъдем оптимисти :)

 

 

Няма нужда да сте оптимисти, а просто по възможност игнорирайте въпроса. Ако искате да се притеснявате за нещо, това нека да бъде сигурността ви на пътя. В Египет годишно от ПТП загиват 12 000 души (общо за целия ЕС загиналите в ПТП са 15 000 души годишно) цък

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Официално изявление относно двата случая в Египет от последните дни. Убитите германки не са туристки, а работещи в курорта, до момента няма яснота за мотивите на нападателя, но бидейки извършено с нож и неорганизирано, нападението не се квалифицира като терористичен акт, разседват се лични мотиви. Подробно е обяснено и за другото нападение, в Египет мишени на тероризъм са само полицията и армията.

http://www.sis.gov.eg/Story/114805?lang=en-us

 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 1 година по-късно ...
преди 27 минути , naTpuoT каза:

@veseliache, @Capitan Morgan, и който е ходил натам скоро може ли да сподели впечатления, от гледна точка на сигурността при самостоятелно организирани посещения в страната.

Извън атракционите е голяма цигания. Видят ли те че си с различен от тяхната кожа цвят и започват офертите за каквото се сетиш. Египетското добър ден е 1 $. Има много полиция и всички си носят калашници като нещо нормално. По пътищата е пълно с police check point и как седят там нещата със самостоятелно пътуване не мога да кажа. В пустинята ако ходиш без да си го завил предварително могат да си те застрелят. 

IMG_20181101_105017.jpg

IMG_20181101_101517.jpg

IMG_20181101_083155.jpg

IMG_20181101_101202.jpg

IMG_20181101_101317.jpg

IMG_20181101_095035.jpg

IMG_20181101_104709.jpg

IMG_20181101_102557.jpg

  • Харесвам 9
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Аз се върнах преди 2 седмици, но организирана група. Бяхме програмата с круиза+ Кайро- не ми се видя опасно, НО имайте предвид, че местните в т.ч. деца и жени са ужасно, наистина ужасно досадни и това ме притесняваше много. Ако бяхме сами още по-зле. Този проблем хич не е за пренебрегване. Първата вечер в Хургада един младеж ни вози на частно (не беше такси) от хотела до центъра на града. Там паркира на пазара и ни прикрепи един друг младеж да ни разхожда, тогава никой не ни закачаше, защото бяхме с местен. Така бива, но иначе самостоятелно е доста изнервящо. Цената на пакетите трудно ще я докарате сами, защото освен екскурзиите включва и входните такси за посещаваните обекти, което не е малко.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

ние бяхме на организирано пътуване, но видяхме доста чужденци, които пътуваха самостоятелно с децата си. Разхождахме се и сами из Луксор, Едфу и Асуан и нямахме абсолютно никакви проблеми. Наистина търговците са доста нахални, а от децата няма отърване. Голяма е мизерия в нетуристическите места. Има много пропускателни пунктове по пътищата и доколкото разбрах нощем ги затварят, та няма как да се предвижвате по това време. 

Мисля, че спокойно можете да се организирате сами и на място да наемате транспорт до забележителностите в района. 

  • Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 52 минути , Capitan Morgan каза:

Видят ли те че си с различен от тяхната кожа цвят и започват офертите за каквото се сетиш.

преди 50 минути , viola7707 каза:

са ужасно, наистина ужасно досадни и това ме притесняваше много.

преди 35 минути , veseliache каза:

Наистина търговците са доста нахални, а от децата няма отърване.

 

To това си е така май в цяла Африка... И в Танзания беше така, и в Мароко... Търговците с бохчите в Западна Европа, които също са от Черния континент не правят изключение... Просто това си им е в кръвта...

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Ааааа не. Току що египетските пирати (търговци) ни взеха на абордаж  🤣

  п. с. Слаб е нета да кача клипче, но цирка е уникален. Тия хвърлиха 20 парчета на най - горната палуба на 3 етажен кораб, а после нашите им ги връщат хах

IMG_20181102_170443.jpg

IMG_20181102_170536.jpg

  • Харесвам 1
  • Смея се 7
Връзка към коментар
преди 17 минути , Capitan Morgan каза:

Ааааа не. Току що египетските пирати (търговци) ни взеха на абордаж  🤣

 

IMG_20181102_170443.jpg

IMG_20181102_170536.jpg

хаха и при нас се лепнаха и мятаха товари, мятаха, а накрая никой не им ги хвърли обратно и тия изпаднаха в ужас ;)))))

  • Смея се 4
Връзка към коментар
преди 3 минути , veseliache каза:

хаха и при нас се лепнаха и мятаха товари, мятаха, а накрая никой не им ги хвърли обратно и тия изпаднаха в ужас ;)))))

Тук е културно. Направиха оборота, лодкаря направи и предмишница от толкова хвърляне 😀

 

IMG_20181102_172022.jpg

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Хавлиите ги взехме по 5 долара,а са огромни. Далавера си е . Като пътувахме към Нубийското селище едни дечица изникнаха буквално изпод водата на импровизиран сал и запяха африкански ритми. Първо беше шок, а после затанцувахме по лодката.

Редактирано от viola7707
Връзка към коментар

И аз се върнах от организирана екскурзия в Хургада миналата събота. Сама си бях букнала всички допълнителни екскурзии от Getyourguide.com. Не съм усетила някакво притеснение - нещата изглеждат спокойно. Бяхме в хотел в центъра на Хургада и всяка вечер 4 момичета излизахме на разходка по сергиите и до Марината за наргиле - вярно, че от всякъде подвикват и са доста досадни, но не са агресивни. Единственото притеснително е, че лепнах някакво стомашно разстройство, което според Google се казва Egyptian tummy bug, та малко съм се притеснила. Някой, ако е имал подобни проблеми и сподели бих била много благодарна? О, и трафика естествено е някаква пълна лудница - бибиткането е универсален сигнал за всякакви маневри - както гид-а ни каза - Egyptian way of driving. 

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 13 минути , Pepi Popova каза:

Единственото притеснително е, че лепнах някакво стомашно разстройство, което според Google се казва Egyptian tummy bug, та малко съм се притеснила. Някой, ако е имал подобни проблеми и сподели бих била много благодарна?

Аз го знам като „проклятието на фараона“. Мен ме хвана след като се върнах, държа ме около две седмици. Отслабнах няколко кила 😉

Всъщност има ли някой да не го е хващал това на първо посещение?

 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 4 часа, Goal & Boss каза:

Аз го знам като „проклятието на фараона“. Мен ме хвана след като се върнах, държа ме около две седмици. Отслабнах няколко кила 😉

Всъщност има ли някой да не го е хващал това на първо посещение?

 

Никакъв проблем при 10 дневно самоорганизирано посещение с хранене почти на всякакви места, включително и от сергии по пазари. 

Редактирано от FlyTraveler
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Пресни впечатления относно сигурността. Сутринта в 5 хванахме полет Асуан - Кайро. Бях си запазил от нета трансфер за 9 евро от Макдоналдса в Асуан до летището. В уреченото време не дойде никой 🙄 Спря някаква трошка(такси) с доста невдъхващо доверие човек и почна да ни офертира за 300 египетски като беше готов и за 100 да ни метне (10лв). Аз обаче не бях готов да се кача при него все още. Реших да изчакам и след 10 м пристигна друга по - нова кола с двама младежи (95% нямаха 18). Колата не беше тази от потвръжденито, младежите не могат да прочетат или разберат нищо на английски, абе направо идилия в 2 през ноща😀 Тъкмо се чудех кой път да хващам и момчето ми показва съобщение с мойте имена и номера на полет. Оказа се че замествал някого. Качихме се, пуснах си офлайн карта да видя на къде ни карат все пак. Нито една оптимизация на картата не се спази. Минахме по възможно най - краткия път през язовирната стена.

1ва проверка - полицейски пост на язовирната стена плюс отваряне на багажника

2ра - преди летището. Проверка на всички в колата + пак багажника

3та - за влизане в сградата на летището един човел ни гледа паспорти и билети.

4та - скенер паспорти и билети

Чекирането го пропуснахме че бяхме с мобилни бордни карти и 1 раница

5та - отново скенер и пак паспорти и билети. Тук искаше да ни бие печат на билетите и гледаше малко тъпо като му подавахме телефоните

6та - паспорти и билети за качване на рейсчето към самолета. 

Не съм свършил, имаше и 7ма🤗 На качване на стълбата на самолета отново паспорти и билети. 

 Днес в Кайро никакви проблеми. Цял ден бяхме с местен гид, но става и за самостоятелно. Тук хората не са толкова напористи и си личи че не е на всяка цена продажбата на нещо . Аз лично се чувствах сигурно, а Кайро е супер 🙂

 

  • Харесвам 10
  • Браво 2
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...
  • 3 седмици по-късно ...
На 2.11.2018 г. в 22:59, FlyTraveler каза:

Никакъв проблем при 10 дневно самоорганизирано посещение с хранене почти на всякакви места, включително и от сергии по пазари. 

А какъв беше маршрутът Ви? 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.