Прескочи до съдържание

Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Препоръчани мнения

преди 1 час, vorbis каза:

Всички тези добри новини за отпадането на маските по самолети, влакове и др. означава ли, че предстоящата зима ще бъде спокойна за пътуване, или пак ще бъде с бустери, сертификати и локдауни?

Някой, който е запознат със статистиките по страни или пък такъв с кристална топка, да даде мнение. 🙂

Не е нужна кристална топка , за да види човек тренда - след всеки нов вариант/мутация , вирусът отслабва смъртоносният си ефект ( това , което е и нормалният сценарий за който говореха учените/докторите от ден 1) . Съответно мерките единствено само ще намаляват , локдауни са изключени , поне докато /ако изобщо се появи доста по-смъртоносен вариант , за който днешните ваксини нямат да са ефикасни. 

Бустери/сертификати ще се изискват от определени общества и за в бъдеще , дали от интровертни такива като Япония или от малки туристически-насочени-тропически държавици, които имат по-крехка здравна система с нисък капацитет.

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
На 30.09.2022 г. в 23:04, vorbis каза:

Всички тези добри новини за отпадането на маските по самолети, влакове и др. означава ли, че предстоящата зима ще бъде спокойна за пътуване, или пак ще бъде с бустери, сертификати и локдауни?

Някой, който е запознат със статистиките по страни или пък такъв с кристална топка, да даде мнение. 🙂

Европейците са ваксинирани минимум трикратно и проблема за тях е решен, да му мислим ние в България с тия 27% темп.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
На 30.09.2022 г. в 17:04, vorbis каза:

Всеки разбира ограниченията различно, на един маските са му проблем, на друг изискванията за тестове не са проблем...

Миналата зима в разгара на вълната на омикрон почти нямаше ограничения, така че не виждам защо тази да има (говоря от моя гледна точка, посетих Щатите през декември, което няколко месеца преди това беше немислимо и беше пълна лудница от хора навсякъде по летищата).

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Всички Ковид рестрикции за влизане в Канада отпадат от 1 октомври 2022.

https://www.canada.ca/en/public-health/news/2022/09/government-of-canada-to-remove-covid-19-border-and-travel-measures-effective-october-1.html

• Харесвам 9
  • Браво 2
Връзка към коментар
преди 22 часа, vinidj каза:

Европейците са ваксинирани минимум трикратно и проблема за тях е решен, да му мислим ние в България с тия 27% темп.

В Италия уж до 30.9 беше задължително с маски в автобус,а миналата седмица се возих и в Неапол и Венеция,и не се носеха,освен от шофьорката на единия.

Преди седмица си сложих бустер с новата ваксина против Омикрон и ми изчезнаха болките в ставите ,получени след боледуване от Ковид.

• Харесвам 11
Връзка към коментар
На 25.09.2022 г. в 17:21, bad kid каза:

В Гърция със сигурност нямало да има никакви мерки октомври.

@bad kid Извинявай, за Гърция къде го прочете (тъй като се чудим за едно пътуване)? 

Връзка към коментар
преди 4 часа, dimitrov6 каза:

Преди седмица си сложих бустер с новата ваксина против Омикрон и ми изчезнаха болките в ставите ,получени след боледуване от Ковид.

Клин клин избива  🙂

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Той за помагане помага а артрита, но много вреди на стомаха, така че трябва да се внимава. и АКо се пие, да е кардио/протект варианта, тъй като дозировката(75/100мг) на ацетилсалициловата киселина там е по-малка и е точно за разреждане на кръвта. "Обикновенните" таблетки по 500мг не трябва да се пият с цел разреждане на кръвта дългосрочно.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 10 часа, Roberto Baggio каза:

Здравейте, някой може ли да помогне за Камбоджа? Какви са последните изисквания за влизане във връзка с Covid - 19?

Камбоджа маха всички ковид свързани ограничения с незабавен ефект от днес.

• Харесвам 10
  • Благодаря 1
  • Браво 2
Връзка към коментар

За Бразилия и Чили чета, че напълно ваксинираните влизат без тест. Две дози от преди година и половина дали се считат за завършена ваксинация за тези страни?

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 9 часа, DGTG каза:

За Малта нали няма никакви ковид изисквания и ограничения?

Абсолютно никакви (в момента сме в Малта).

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
От поста на Юлияна Антонова, завърнала се "удома" преди 3 дни след няколкомесечно пребиваване Удома, в България:

"Бях позабравила за превантивните мерки, включващи маските и дистанция.
В препълнения самолет установявам, че над 90-95% са японци. Всички, без изключение са (сме) с маски. Бях позабравила, че се носят превантивно…"

По-същественото е - пак през Ю. Антонова: 
От цикъла й “Добрата новина"

че:

"Япония ще възобнови безвизовото влизане за индивидуални пътници на 11 октомври, обяви премиерът Фумио Кишида в четвъртък в Ню Йорк, доближавайки своите гранични правила до нормите отпреди пандемията за първи път от около две години и половина.
„Ние ще премахнем ограничението за броя на хората, влизащи в страната, и ще възобновим приемането на индивидуални пътувания и безвизови пътувания“, каза Кишида.

(Новината ще зарадва всички мои приятели, които сърдечно съм поканила да ми гостуват).
Октомври и ноември е сезонът за посещение и съзерцание на красивите кленове гори, обагрени в яркочервено в прохладното, но не студено време."

Да, съществено е, че покани и мен - една много ранна сутрин по тъмно, по телефона, специално ми го написа, миналата седмица. Държи лично да ми покаже Токио. (По време на Алеята на книгата изсипалият се следобеден дъжд помогна да се разминем, първа среща щеше да ни бъде, ако не сме се засичали по коридорите на НЕГ някога, което остава още неустановено.)

🇯🇵   Та догодина ще вместя в графика си и Страната на изгряващото слънце, най-вероятно наесен.

310300504_10160333692389490_5976531778069555473_n.jpg

• Харесвам 5
Връзка към коментар

За Мавриций искат PLF, сваля се от тук: https://safemauritius.govmu.org/

Показване от телефона е достатъчно. Искат го преди полета за там, както и на отделно гише при пристигане на острова.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.