Прескочи до съдържание

Банки без такси за зареждане на Револют с карта

Препоръчани мнения

преди 4 минути , stormbringer каза:

От как има такси за зареждане на Revolut, някой зареждал ли е през карта на Unicredit и има ли информация там как са таксите? 

Четете другата тема

Банки без такси за зареждане на Револют с карта

Там скоро четох ,че няма,защото и аз съм с карта на Unicredit.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 17 часа, stormbringer каза:

От как има такси за зареждане на Revolut, някой зареждал ли е през карта на Unicredit и има ли информация там как са таксите? 

Привет, такса с дебитна няма, минава като плащане на ПОС терминал, курсът е 1,96 (инфо от последните 7 дни), преди се случваше и на фиксинга. Изглежда, че сред промените за март месец не се предвижда такса, но май се въвежда такса теглене на банкомат на УКБ с карта на банката. 🙄

• Харесвам 1
Връзка към коментар
On 2/13/2020 at 4:58 PM, stormbringer said:

Зареждане ЛВ-ЛВ от Мастеркард на Уникредит на 11.02 - без такса

Но от петък има някакъв проблем и зареждането спря да работи с карти на Уникредит (VPAY i Mastercard). Успях да зраедя от кредитна карта VISA на ПИБ.

Revolut съпорта потвърди че има проблем при тях, но фикс още няма

Връзка към коментар

Аз ли нещо недовиждам, ама зареждам Револют от МК на Пощенска и нямам кьорава такса. Само за СМС- сите вземат изродите, че и ДДС за всеки. Къде ги пишат тия такси?
Вчера пристигна и месечното извлечение и там - само преводите и съобщенията фигурират.

Преди, като зареждах с МК на Пиреос, пак май нямаше такса.

Връзка към коментар
преди 19 минути , jul каза:

Виж си след няколко дни при осчетоводяването, при мен се появи по-късно. Първоначално беше само сумата, която съм заредила. 

Заредила съм Револют в края на миналия месец. Би трябвало, в извлечението, което ми излиза на 15 , следващия месец, да е отразено веднага , след транзакцията.

Сега гледах едно примерно извлечение и там, така беше показано:

Теглене на банкомат - 50 лева.

Такса теглене на банкомат - 2 лева.

Може ли, повече от 20 дни, да не е отразена тази такса?
Ма, кво ли питам и аз, с нашите банки, всичко може:((((

Има ли някой,  който е вещ, да каже със сигурност, за МК на Пощенска?

Връзка към коментар
преди 48 минути , AlexandraKo каза:

Заредила съм Револют в края на миналия месец. Би трябвало, в извлечението, което ми излиза на 15 , следващия месец, да е отразено веднага , след транзакцията.

Сега гледах едно примерно извлечение и там, така беше показано:

Теглене на банкомат - 50 лева.

Такса теглене на банкомат - 2 лева.

Може ли, повече от 20 дни, да не е отразена тази такса?
Ма, кво ли питам и аз, с нашите банки, всичко може:((((

Има ли някой,  който е вещ, да каже със сигурност, за МК на Пощенска?

На предната страница съм писала, точно с МК на Пощенска. Преведени на 26.01, осчетоводени на 28.01 - за 100лв - 50ст автоматична такса

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , savagejo каза:

На предната страница съм писала, точно с МК на Пощенска. Преведени на 26.01, осчетоводени на 28.01 - за 100лв - 50ст автоматична такса

Благодаря, не съм ровила из темата, че много, много, не ме интересува. Щото, въобще ме мога да им ги схвана всичките такси, таксички, проценти и пр. и предпочитам, да не се затормозявам:))))Но ми стана интересно, транзакция на 25 януари, до днес не е отразена такса. Ще гледам натам, какво се случва.

Връзка към коментар
В момента, AlexandraKo каза:

Благодаря, не съм ровила из темата, че много, много, не ме интересува. Щото, въобще ме мога да им ги схвана всичките такси, таксички, проценти и пр. и предпочитам, да не се затормозявам:))))Но ми стана интересно, транзакция на 25 януари, до днес не е отразена такса. Ще гледам натам, какво се случва.

Предполагам, че е възможно да са различен тип картите? Иначе със сигурност до сега трябва да е осчетоводена и да се вижда в онлайн банкирането ти. Извелчения не гледам и не мога да помогна там.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 35 минути , savagejo каза:

Предполагам, че е възможно да са различен тип картите? Иначе със сигурност до сега трябва да е осчетоводена и да се вижда в онлайн банкирането ти. Извелчения не гледам и не мога да помогна там.

Ми, някаква промоционална е, без такса за първата година. Знам ли я? Ще взема да прочета ОУ, ама, те са  едно голямо тесте листове, хич не ми се започваха, та си останах неинформирана:((((((

Имах Виза на Пиреос и тази ми я издадоха, само че, МК, след обединяването.

Сега се върнах , за да разгледам, от датата на издаване, всички транзакции.

Никъде няма такси отразени - пазарувала съм в чужбина и тук, и съм зареждала Револют. 

От банкомат не тегля, по принцип, от никоя карта. 

Връзка към коментар
преди 3 минути , AlexandraKo каза:

Ми, някаква промоционална е, без такса за първата година. Знам ли я? Ще взема да прочета ОУ, ама, те са  едно голямо тесте листове, хич не ми се започваха, та си останах неинформирана:((((((

Никъде няма такси отразени - пазарувала съм в чужбина и тук, и съм зареждала Револют. 

Странно, моята е такава, обединяването с Пиреос, ама то пак не пречи да са различни де 🙂 

И аз не тегля, катрите на Пиреос ползвах само за Револют и онлайн плащания, но тия на Пощенска... ще ги махам, много такси и таксички имат, поне моите МК - кредитна и дебитна.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 23 минути , savagejo каза:

Странно, моята е такава, обединяването с Пиреос, ама то пак не пречи да са различни де 🙂 

И аз не тегля, катрите на Пиреос ползвах само за Револют и онлайн плащания, но тия на Пощенска... ще ги махам, много такси и таксички имат, поне моите МК - кредитна и дебитна.

Сега видях - говорим за различни карти.

Ти - за МК Дебит, аз - за КК МК.

Сигурно оттам идва различността.

И сега им погледнах тарифите - вероятно, го отчита като пазаруване, което е без такса.

Връзка към коментар
Преди 1 час, AlexandraKo каза:

Сега видях - говорим за различни карти.

Ти - за МК Дебит, аз - за КК МК.

Сигурно оттам идва различността.

И сега им погледнах тарифите - вероятно, го отчита като пазаруване, което е без такса.

Ами с КК МК на Пощенска още преди декември месец се опитах да си прехвърля пари - 250лв пристигнаха в сметката, но ми бяха одържали 252,50 от картата - 1%. Не като такса, а просто сумата беше по-голяма. Провери дали и при теб не е такъв проблема.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 4 часа, AlexandraKo каза:

Имах 2 кредитни карти Виза на Пиреос, които преиздадоха като мастъркард към Пощенска и наложиха много такси за ползване на кредитната карта. След това едната мастъркард беше преиздадена като Виза кредитна карта. След кратка разправия с Пощенска банка, поне разбрах какви такси налагат по кредитна карта мастъркард/Виза без значение дали плащането е на пос терминал, в интернет и т.н.

1. Транзакция в чуждестранна валута -- начисляват такса от 1 % и предлагат изключително дървен курса за превалутиране. И така се получава приблизително такса от около 2 %. На няколко пъти бях предупреден от банката, че при плащане в чуждестранна валута с кредитна карта се начислява такса от 2%.

2. Транзакция за зареждане на Револют -- 1 % при зареждане в лева и 2 % при зареждане в евро. При заредени 100 лв, Пощенска взимат 101 лв. При заредени 100 евро, Пощенска взе 201.48 лв 

Та, накратко, кредитни карти мастъркард/Виза на Пощенска банка са изключително неизгодни за зареждане на Револют.

Междувременно, докато сменя банката, ползвам следната схема за зареждане на револют

1. През Paysera -- 50 ст такса превод към сметка на Paysera, превалутиране в Paysera и превод в евро към Револют.

2. През Apple Pay => Curve => Visa Credit Card на Пощенска банка. Наскоро направих две зареждания в лв, които минаха без такси 🙂  от 1 %.

Скоро ще ходя пак да се разправям с Пощенска банка, за да разбера защо при предишни зареждания на Револют в лева са начислявали такса 1 %, а в последните две транзакции (Apple Pay => Curve => Visa Credit Card) такава такса няма.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 6 часа, Yavor каза:

Имах 2 кредитни карти Виза на Пиреос, които преиздадоха като мастъркард към Пощенска и наложиха много такси за ползване на кредитната карта. След това едната мастъркард беше преиздадена като Виза кредитна карта. След кратка разправия с Пощенска банка, поне разбрах какви такси налагат по кредитна карта мастъркард/Виза без значение дали плащането е на пос терминал, в интернет и т.н.

1. Транзакция в чуждестранна валута -- начисляват такса от 1 % и предлагат изключително дървен курса за превалутиране. И така се получава приблизително такса от около 2 %. На няколко пъти бях предупреден от банката, че при плащане в чуждестранна валута с кредитна карта се начислява такса от 2%.

2. Транзакция за зареждане на Револют -- 1 % при зареждане в лева и 2 % при зареждане в евро. При заредени 100 лв, Пощенска взимат 101 лв. При заредени 100 евро, Пощенска взе 201.48 лв 

Та, накратко, кредитни карти мастъркард/Виза на Пощенска банка са изключително неизгодни за зареждане на Револют.

Междувременно, докато сменя банката, ползвам следната схема за зареждане на револют

1. През Paysera -- 50 ст такса превод към сметка на Paysera, превалутиране в Paysera и превод в евро към Револют.

2. През Apple Pay => Curve => Visa Credit Card на Пощенска банка. Наскоро направих две зареждания в лв, които минаха без такси 🙂  от 1 %.

Скоро ще ходя пак да се разправям с Пощенска банка, за да разбера защо при предишни зареждания на Револют в лева са начислявали такса 1 %, а в последните две транзакции (Apple Pay => Curve => Visa Credit Card) такава такса няма.

Да,  аз тази КК ,също ще я махам, но имах известни съображения., за това се мОтам още.

Но ето скрийншот на едно прехвърляне в Револют, на 600 лева - ни такса, ни повече като обща сума.

Какво става, не е ясно. Тия дни пак ще зареждам и ще видя, този път как ще е.

514719766_Screenshot(93).png.f0af79d874bd5a11074bd87dbe23f353.png

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Дебитна виза на Прокредит няма такса за зареждане на Револт, ама пък на тях месечната такса им е в небесата от много отдавна.

Последно видях 10 лв.

Връзка към коментар
преди 59 минути , AlexandraKo каза:

Да,  аз тази КК ,също ще я махам, но имах известни съображения., за това се мОтам още.

Но ето скрийншот на едно прехвърляне в Револют, на 600 лева - ни такса, ни повече като обща сума.

Какво става, не е ясно. Тия дни пак ще зареждам и ще видя, този път как ще е.

514719766_Screenshot(93).png.f0af79d874bd5a11074bd87dbe23f353.png

36 стотинки за sms 😳 Тея банка или мобилен оператор са...

• Харесвам 2
  • Шок 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 7 часа, Yavor каза:

Събери всички от клона, разкажи им за схемата, след което откажи да си тръгнеш, докато не ти начислят таксата от зареждането през ейпъл пей 😉 ... защотто те приходите им и без това са малки 🙂 

• Харесвам 2
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 19 минути , Георги Матеев каза:

36 стотинки за sms 😳 Тея банка или мобилен оператор са...

Да бе, нали по-горе се оплаках, че и ДДС на СМС-а.

Връзка към коментар
преди 8 часа, Yavor каза:

И аз съм на мнение, че с това си действие просто ще ги накараш да слагат такса и през Апъл пей. 
По-скоро си зареждай разумно докато може

• Харесвам 2
Връзка към коментар

@Yavor  и @AlexandraKo  и аз съм като вас с крдитна идебитна карта от Пощенска по наследство от Пиреос.

Вчера реших да си заредя Революта, защото ще пътувам другата седмица и изненада - не става. Нито дебитната, нито кредитната карта. Отивам днес в банката - били блокирали преводите към револют, защото имало много източени карти ?! Не можаха да ми обяснят какво точно означава това. Но да знаете, че ако тия дни не минават преводите - трябва да кажете лично в някой клон, да ви отблокират картата!

Приемам препоръки за смяна на основната банка...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 58 минути , Емилия каза:

@Yavor  и @AlexandraKo  и аз съм като вас с крдитна идебитна карта от Пощенска по наследство от Пиреос.

Вчера реших да си заредя Революта, защото ще пътувам другата седмица и изненада - не става. Нито дебитната, нито кредитната карта. Отивам днес в банката - били блокирали преводите към револют, защото имало много източени карти ?! Не можаха да ми обяснят какво точно означава това. Но да знаете, че ако тия дни не минават преводите - трябва да кажете лично в някой клон, да ви отблокират картата!

Току-що пробвах, прехвърлих 300 лева, без проблем.

Връзка към коментар
Преди 1 час, Емилия каза:

Tова е абсурдно, все едно някой да ти хакне банкирането и да си преведе в собствената сметка парите ти, след което да си мисли, че няма как да го хванат 🙂.

Пощенска за пореден път смятат клиентите си за зеленчуци 😉  

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Емилия каза:

Имах вече тази разправия с Пощенска, че даже пуснах и оплакване, ама те от Пощенска си правят каквото искат.  Та, кофти банка. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.