Прескочи до съдържание

Банки без такси за зареждане на Револют с карта

Препоръчани мнения

преди 14 часа, AlexandraKo каза:

Току-що пробвах, прехвърлих 300 лева, без проблем.

Може би защото вече си зареждала с тази карта и не си се оплакала, че някой ти е източил парите 😉

Отказах се да търся логика вече. А така си бях свикнала с Пиреос и се разбирахме...

Питах ги, дали утре ще блокират трансферите към ОББ например, но не ми отговориха

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Цветелин каза:

В четвъртък заредих 25 лв. в Revolut чрез дебитна карта Visa на ДСК. Днес операцията е осчетоводена и нямам начислена такса.

Ха! Как така? Аз също имам виза и на мен ми ги осчетоводиха като паричен трансфер.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Цветелин каза:

В четвъртък заредих 25 лв. в Revolut чрез дебитна карта Visa на ДСК. Днес операцията е осчетоводена и нямам начислена такса.

преди 14 минути , Guinness каза:

Ха! Как така? Аз също имам виза и на мен ми ги осчетоводиха като паричен трансфер.

Ами ако е имало по-здрав отпор от клиентите и е последвало масово закриване на сметки и прехвърляне на пари в други банки (както направихме ние), е взъможно да са премахнали таксата поне за дебитни.

Връзка към коментар
Преди 1 час, Guinness каза:

revolut.jpg.eab396a9af76755cdf54ba2fa52c1609.jpg

Може би промяната е направена в края на миналата седмица.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Сега ми излезе осчетоводяването по зареждане с виртуална виза на ДСК. Операция от 17.02, осчетоводено 19.02 - картова операция, няма такса.

За сравнение на 31.01. пак е било картова операция, но са ми начислили такса 1%.

• Харесвам 2
  • Замислям се 4
Връзка към коментар

И в Булбанк вече начисляват такса  - зареждам 120 лв в революта, транзакцията е за 120.23 лв и с промемнено основание :

19 Фев 2020     Операция с карта     120.23 BGN     

За сравнение предна транзакция, без такса изглеждаше така:

08 Фев 2020     ПОС 220.00 BGN авт.код:11- Revolut**5406*/Revolut.com/GBR/PAN:5169****/CT:08     220.00 BGN

• Шок 1
Връзка към коментар

Това с дебитна или с кредитна карта е? И що за такса е 23 стотинки - няма и 0.2%?

P.S.: Тази транзакция още не е осчетоводена, изчакай до утре да видиш как ще изглежда.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

И аз да кажа, че с виртуалната виза на ДСК няма начислена такса, вече е осчетоводено. За сметка на това, направих проба и с виза електрон от експресбанк, с която уж вече нямаше да има такса за плащане на пос в чужбина и имам 78 неща закачени, след осчетоводяването. 

Връзка към коментар
5 hours ago, Ilian359 said:

Това с дебитна или с кредитна карта е? И що за такса е 23 стотинки - няма и 0.2%?

P.S.: Тази транзакция още не е осчетоводена, изчакай до утре да видиш как ще изглежда.

дебитна карта

Прав си, осчетоводенот оизглежда вече така :

19 Фев 2020     ПОС 120.00 BGN авт.код:44 - Revolut**5406*/Revolut.com/GBR/PAN:5169****/CT:08     120.00 BGN

Сега въпроса е какво стана с тия 23 стотинки?

• Браво 1
Връзка към коментар
преди 6 минути , Ilian359 каза:

Не се смейте, а сметнете мащаба ако го прилагат на всяка транзакция...

Изобщо не е смешно: 

Операция No: 87200326884378 ПЛАЩАНЕ НА ПОС В ЧУЖБИНА Дата на транз. : 18.02.20 00: 00 Карта: 43... 4 VISA/MC DIMITAR S... GBR REVOLUT. COM - REVOLUT*3171* Устройство: A0017430 Сума на транзакцията: 25.00 Валута: BGN Курс: 1.96000
18.02.2020
-25.30 BGN

Операция No: 87200326884378 ТАКСА ПЛАЩАНЕ НА ПОС В ЧУЖБИНА
19.02.2020
-0.50 BGN

Операция No: 87200326884378 ТАКСА ПЛАЩАНЕ НА ПОС В ЧУЖБИНА
19.02.2020

-0.13

BGN

• Харесвам 1
  • Шок 1
Връзка към коментар

Хайде пак по нов начин излиза. Качих в неделя, вчера са осчетоводени като VISA P2P - ИЗПРАЩАНЕ СУМИ. Нито плащане на ПОС, нито картова операция. Начислена такса няма.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Е как става този номер не знам. И моето е от 25.02. Една и съща банка, различни неща всеки път. Направо супер ясно, така че клиентът да знае и да е сигурен в правилата.

Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Здравейте, пътешественици!

Пак опирам до Вас и предварително благодаря.

От скоро имам Револют, но все още нищо не съм направила, освен едно топ-ъп-ване от дебитна левова Виза на ЦКБ в края на февруари. (за да издадат Револют-пластика - беше задължително). Сумата беше 25 лева и нямаше за тогавашния момента комисионни.

1. Има ли някакви комисионни за зареждане лева -лева на Револют с ЦКБ дебитна Виза към момента?

2. Има ли някакъв праг на комисионните в зависимост от топ-ъп-ваната сума - т.е. прехвърлям 20 лева, прехвърлям 200 лева и т.н. при операцията по т.1.

3. Все още не съм наясно с прехвърлянето от Револют към друга сметка - някой да ме посъветва какво ще стане, ако от Револют прехвърля левове в кредитна левова Мастър на Уникредит. (Предвид Корона-обстановката не ми се ходи по банкомати и/или банкови клонове, както и да пипам банкноти).

4. При прехвърляне от Револют левове в дебитна левова карта в Уникредит на друго лице (дъщеря ми) какви такси да очаквам?

Мерси предварително! бъдете здави!

Връзка към коментар
2 hours ago, Balkanka said:

Здравейте, пътешественици!

Пак опирам до Вас и предварително благодаря.

От скоро имам Револют, но все още нищо не съм направила, освен едно топ-ъп-ване от дебитна левова Виза на ЦКБ в края на февруари. (за да издадат Револют-пластика - беше задължително). Сумата беше 25 лева и нямаше за тогавашния момента комисионни.

1. Има ли някакви комисионни за зареждане лева -лева на Револют с ЦКБ дебитна Виза към момента?

Към настоящия момент няма.

2. Има ли някакъв праг на комисионните в зависимост от топ-ъп-ваната сума - т.е. прехвърлям 20 лева, прехвърлям 200 лева и т.н. при операцията по т.1.

Прагът е 2000 лв. После ЦКБ таксуват 1% от сумата

3. Все още не съм наясно с прехвърлянето от Револют към друга сметка - някой да ме посъветва какво ще стане, ако от Револют прехвърля левове в кредитна левова Мастър на Уникредит. (Предвид Корона-обстановката не ми се ходи по банкомати и/или банкови клонове, както и да пипам банкноти).

Превод от револютската сметка към сметка в ЦКБ минава безтаксово. Превода в ЦКБ се отразява в извлечението като превод от Райфайзен. За Уникредит не знам.

4. При прехвърляне от Револют левове в дебитна левова карта в Уникредит на друго лице (дъщеря ми) какви такси да очаквам?

Проверете условията на Уникредит най-добре.

А ако смятате да превеждате регулярно пари на дъщеря си, по-добре и тя да си извади револютска карта. Трансферите Револют - Револют са безплатни и мигновени.

Мерси предварително! бъдете здави!

Връзка към коментар

Здравей,

1. Хубаво е да си гледате тарифата на банката, а не да питате по форуми, дали има такса, защото ->към т2

2. Аз поне такъв праг от 2000 лв за топъпване в тарифата не намирам(не съм клиент на банката и може да пропускам)

3. Пак без да претендирам за изчерпателност, но не знам БГ банка, която да има такса за входящ левов превод( а ти такъв искаш да правиш). Аз така си погасявам кредитната карта към Пощенска.

4. От Револют към дебитна карта няма как да прехвърляш. Можеш да прехвърлиш към сметката, към която е картата( пак според моя опит не съм чувал да има такса или лимит за входящ превод от БГ банка)

Та така. Гледайте си тарифите регулярно, да знам, че е досадно, но да не останете изненадани.

Здраве и от мен 😉

Връзка към коментар
1 hour ago, Zlia said:

2. Аз поне такъв праг от 2000 лв за топъпване в тарифата не намирам(не съм клиент на банката и може да пропускам)

😉

Аз понеже съм клиент на банката и не пропускам, споделям опит. Кой на квото иска да вярва!

Връзка към коментар
преди 44 минути , Mut ant каза:

Аз понеже съм клиент на банката и не пропускам, споделям опит. Кой на квото иска да вярва!

Би ли споделил по коя точка от тарифата те таксуват за топъп над 2000 лв(сборно)

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.