Прескочи до съдържание

Банки без такси за зареждане на Револют с карта

Препоръчани мнения

Искам да споделя за притежаващи Visa credit на БАКБ,че след направен опит за зареждане със сумата от 50 лева след осчетоводяване от банката днес установих такса 0,25 лева.В процент това е 0.5% от сумата.

Връзка към коментар
На 27.03.2020 г. в 9:35, valpet каза:

Искам да споделя за притежаващи Visa credit на БАКБ,че след направен опит за зареждане със сумата от 50 лева след осчетоводяване от банката днес установих такса 0,25 лева.В процент това е 0.5% от сумата.

Здравей,

Стана ми интересно и им прегледах тарифата на БАКБ, и не виждам такава такса. Аз бих им звъннал да ми кажат на какво основание ме таксуват, но ти си знаеш 😉

Връзка към коментар
На 24.03.2020 г. в 15:15, Mut ant каза:

Информацията до тук съм събрал в един файл - Банки и такси към Revolut

Файлът е достъпен и всеки може да пише вътре.

Някой модератор ако иска да го пинне.

Дай достъп

Цитат

Нужно ви е разрешение.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Здравейте.

Зареждам Revolut основно с дебитна карта на Тексим.

Не бях обърнал внимание досега,защото сумите са малки,но ми направи впечатление,че при зареждане банката удържа някакви стотинки първоначално,а след известно време се възстановяват отново по сметката.

Не би ли трябвало просто да не  удържа от самото начало,а не с такива акробатики.

Може би трябва да питам в самата банка.

Хубав ден на всички.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...
  • 1 месец по-късно ...

Аз лично първо прехвърлям пари на A1 Wallet и от там в Револют и избягвам такса Паричен трансфер на ДСК. Процедурата може да се осъществи и с Phyre/Pay Vivacom.

ДСК -> Top-up A1 Wallet -> Revolut (без такса до 500 лв. на месец)

ДСК -> Банков превод по IBAN в A1 Wallet -> Revolut (1 лв. такса)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

С ДСК Wizz в последните няколко месеца нямаше такса за зареждане, защото се отчиташе като плащане на ПОС, но миналата седмица установих, че транзакцията е миналата като паричен трансфер, със съответните такси 1лв+1%+лихва. Може и въпрос на късмет да е било до сега, за това винаги пробвам първо с малка сума.

Това ме навежда към следното питане. Имам Apple Pay, закачен към Curve, който е закачен към ДСК Wizz. Някой да е пробвал да зарежда Revolut този начин?

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

С ДСК Wizz - през iCard - top-up и след това в Револют, ако някой е ползвал този път, начислява ли се такса от ДСК?

Пробвах да заредя Револят с Curve - ДСК Wizz зад него и беше отчетено като паричен трансфер, после прочетох, че МСС кода излиза директно към банката.

Връзка към коментар
преди 19 часа, agenta каза:

С ДСК Wizz - през iCard - top-up и след това в Револют, ако някой е ползвал този път, начислява ли се такса от ДСК?

Пробвах да заредя Револят с Curve - ДСК Wizz зад него и беше отчетено като паричен трансфер, после прочетох, че МСС кода излиза директно към банката.

По официални данни, Кърв към момента не предават кодовете, т.е. ако си пробвал отдавна да зареждаш така - не пречи да повториш:

https://community.curve.app/t/credit-card-merchant-categories-not-working/23463

Връзка към коментар
33 minutes ago, macf1an said:

По официални данни, Кърв към момента не предават кодовете, т.е. ако си пробвал отдавна да зареждаш така - не пречи да повториш:

https://community.curve.app/t/credit-card-merchant-categories-not-working/23463

Последно зареждах Револют на 09.08 през схемата Curve - ДСК Wizz и в извлечението на ДСК, след осчетоводяване стана паричен трансфер, със съответните такси.

Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

От моя опит със захранване на револют:

от дебитна карта дск - 15 лв. такса

от дебитна карта в пощенска банка -  5лв. такса 

Става въпрос за една и съща сума, въпроса ми е има ли по-изгодна банка за захранване на револют ?

• Шок 1
Връзка към коментар
преди 1 час, Kristinna каза:

От моя опит със захранване на револют:

от дебитна карта в пощенска банка -  5лв. такса 

Става въпрос за една и съща сума, въпроса ми е има ли по-изгодна банка за захранване на револют ?

Таксите за зареждане на Револют са доста дискутирани в тази тема, разгледай назад...

Връзка към коментар
преди 5 часа, Kristinna каза:

От кога е зареждането и какъв е видът на картата, с която сте зареждали - Виза или Мастъркард?

Аз имам 2 зареждания на 01.09 и 02.09 с дебитна Виза и нямам такса, а и не съм имал много отдавна. 

Представителят на банката във форума беше споменал, че част от транзакциите, предимно такива с Мастъркард, минават като паричен трансфер:

Връзка към коментар
14 hours ago, yordanov said:

От кога е зареждането и какъв е видът на картата, с която сте зареждали - Виза или Мастъркард?

Аз имам 2 зареждания на 01.09 и 02.09 с дебитна Виза и нямам такса, а и не съм имал много отдавна. 

Представителят на банката във форума беше споменал, че част от транзакциите, предимно такива с Мастъркард, минават като паричен трансфер:

Миналата седмица беше трансфера от мастъркард на дск към револют виза обаче, възможно е заради това да е такава таксата, на мъжа ми революта е мастъркард ще пробвам към него да видя ще има ли разлика.

Връзка към коментар
преди 16 минути , Kristinna каза:

Миналата седмица беше трансфера от мастъркард на дск към револют виза обаче, възможно е заради това да е такава таксата, на мъжа ми революта е мастъркард ще пробвам към него да видя ще има ли разлика.

В сайта на ДСК има обявена тарифа на услугите им. Проверете там и може да намерите отговор на така зададения въпрос. Нито казвате каква е картата( кредитна или дебитна), нито каква е била сумата на зареждане и съответно таксата за тази сума. 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.