tonik Публикувано: 16 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 16 февруари, 2016 През май вече нечовешка жега ли е? Примерно 8-18 май? На този сайт може да се проверява историята на времето през различните години. Повечето популярни дестинации по света са покрити 30 години назад. Винаги го ползвам като планирам пътуване. http://freemeteo.bg/weather/marrakech/history/monthly-history/?gid=2542997&station=12955&month=5&year=2015&language=bulgarian&country=morocco 4 Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 16 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 16 февруари, 2016 Мерси за линка, мда, може би през май не е добра идея да се ходи, последните 2 години си е било горещо, имало е и приятни дни, до 30 градуса. Връзка към коментар
Ивайла Публикувано: 9 март, 2016 Сподели Публикувано: 9 март, 2016 (редактирано) Моето второ Мароко свърши. Всичко мина по план, видяхме всичко,което бяхме запланували. Не ни хареса единствено Тетуан - може би вместо него трябваше да останем още един ден покрай океана и да видим Есауира. Маракеш, Сиди Ифни, водопадите Узуд, тридневен тур в пустинята с планините Атлас,Todra Gorde, Dades Valley, Ait Ben Haddou, филмовите студиа в Warzazate, Ifrane,Фес, Мекнес ,Волубилис , Шефшауен и Тетуан. Мога да препоръчам фирма за кола ,имам телефона на момчетата в Маракеш и Фес, момчетата с тура за пустинята се оказаха повече от страхотни - шефът беше с тениска с българското знаме в наша чест(защото се появихме на 03.03.), шофьорът ни води у тях да пием чай, не искам да разказвам как живее със семейството си и колко щастлив изглежда, Нямаше неприятни изненади, единственото, което изключително ме стрестна, е как се изгубихме първата вечер в Медината на Маракеш , въпреки двата gps-а, които имахме...Не бях сигурна, че ще успеем да си намерим риада после. Изгубихме се като за три часа обикаляне и търсене на нещо, което би трябвало да е на десет минути. Извън медините и изключително агресивните местни "give me your thank you", попаднахме само на свестни , услужливи и мили хора... Ако има трети път, ще отида пак покрай океана и може би в пустинята.Казабланка, Рабат, Тетуан и дори Фес(след две ходения ) не са моето Мароко... Ако някой има въпроси по неговото пътуване - насреща съм, докато още помня всичко Благодаря на всички, които ми помогнаха с информация за моето пътуване! Не отлагайте пътуването до Мароко - много шарена и различна държава... Редактирано 9 март, 2016 от Ивайла 9 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 9 март, 2016 Сподели Публикувано: 9 март, 2016 Моето второ Мароко свърши. ... Когато имаш повече свободно време, може ли да опишеш малко по-подробно цялото пътуване? С повече практически насоки, маршрут, кола, местни фирми, които сте използвали, цени и т.н. А, ако добавиш и малко от чудесните ти снимки ще е прекрасно! 2 Връзка към коментар
alienad Публикувано: 9 март, 2016 Сподели Публикувано: 9 март, 2016 И аз ще съм доволна да науча повече. Моля 2 Връзка към коментар
Ивайла Публикувано: 11 март, 2016 Сподели Публикувано: 11 март, 2016 (редактирано) Не съм аз човека, който може да бъде най - полезен за Мароко, но понеже помолихте... Това ми беше второто пътуване до Мароко, но тъй като първия път бях с туристическа агенция, сега се чувствах така, все едно за първи път отивам там. Пътувахме по познатата схема София - Милано, Милано - Маракеш, връщането - Фес - Мадрид, Мадрид - София.Софийските полети с Wizz, другите - с Rayn. Четирите полета излязоха 125 евро,, но можеше и 25 евро по - малко, едните билети ги купихме, и след това цените паднаха още. Исках този път да видя неща, за които е необходима кола, да пообикаляме на спокойствие. Колата я наехме на случаен принцип,попаднахме на много точни момчета, после от тях наехме кола и във Фес и ползвахме около 40 евро отстъпка . Блокираха ни 800 евро първия път, а втория - 500 евро, тъй като нямахме повече. Два дни спахме в Маракеш, в Медината, в приятен риад, но на място, което трудно открихме и с gps. Два дни за Маракеш изобщо не стигат, но при нас беше по - скоро отправна точка . Ходихме до Сиди Ифни, да видим каменните арки. Това ми е най - любимото място в Мароко, поне засега.Върнахме се същата вечер, но според мен е по - добре да се спи някъде по пътя и на другия ден да се отиде и до Есауира. Ние не ходихме, защото нямахме време. Втория ден в Маракеш беше посветен на най - основните забележителности - градините Мажорел,Sadian tombs и Madrasa Ben Yousuff. Това са моите топ три места за Маракеш, разбира се и Jemaa El Fna и Медината. по обед тръгнахме за водопадите Узуд,също много красиво място.Внимавайте с gps-ите - платеният Tom Tom ни прекара през заобиколни пътища и до Сиди Ифни, и до Узуд, да не говоря за връщането от Шефшауен до Фес...Безплатният Here се оказа с доста по - оптимални маршрути... Следващите три дни бяха планирани за тур в пустинята, искахме да тръгнем от Маракеш и да се върнем във Фес.Намерихме фирмата случайно в интернет. Цените по принцип за мен са безумни - около 300 евро, но, тъй като бяхме петима, за нас беше по 150 евро. Изборът на фирма си е чисто тото..Първо бяхме намерили фирма, която се оказа абсолютен фантом - намерих отзиви в някакъв форум, че въпросната фирма е всъщност само един човек, който живее в Англия и препраща своите клиенти към други фирми. Я ги вземат от хотела, я не...Един човек беше писал, че след като го закарали в пустинята отказали да го върнат - изнудвали го да си вземе такси за разстояние от около 7 - 8 часа шофиране... Нашата фирма се оказа повече от късмет. Мorocco Excursions Company. Препоръчвам! Изключително точни момчета, изкарахме си страхотно. Единственото, което според мен не беше ок е,че бяхме петима в джип и един трябваше да стои отзад, на мястото за децата. Но той пък каза, че даже му е по - удобно, защото е много по - широко... Според мен трябваше да ни предупредят, че един ще се вози там, за да решим дали ни устройва...На сайта на фирмата можете да видите маршрута, видяхме страхотно красиви места, самото пътуване е много приятно заради местата, покрай които минаваш. Хубавото е, че бяхме само ние и можехме да спрем когато си искаме, където си искаме и за колкото време си искаме. Шофьорът беше изключително приятно момче, даже ни води у тях да пием чай...Нощта в пустинята е едно от нещата, които са ме впечатлили най - много досега. Страхотен залез, цветове като от фотошоп, пълна тишина през нощта, звездите...Изобщо - не трябва да се пропуска, поне според мен. Пътуването от пустинята към Фес е не по - малко колоритно, на 250 км от Мерзуга, около Ifrane, хората караха ски и правеха снежни човеци. В снега виждаш и маймуни...Шарена, различна и много цветна държава е Мароко. Да кажа още нещо важно за фирмите за различни еккурзии. На място със сигурност е по - евтино, но нямаш гаранция на кого ще попаднеш. Вечерта преди тура бях на вечеря с арабския си гид от предното ми пътуване до Мароко. Питах го какъв е шанса да не се появи никой от фирмата за да ни вземат. Каза ми, че щом сме платили някаква сума (в нашия случай - 30 процента депозит), шансът да ни измамят е доста голям. Друга опасност е, да дойде човек да ви вземе и след половин час да се разбере, че всъщност е объркал хотела и трябва да вземе други туристи. Връщат ви във вашия хотел, където ви казват , че са дошли да ви търсят от друга фирма, но, тъй като ви е нямало, гърмите с парите...Изобщо, царе са на различните видове измами, не знам как се отървахме без да ни се случи нещо такова...Шефът на нашата фирма си живее в Мерзуга, той ни посрещна там, облечен с тениска с цветовете на българското знаме , тъй като се появихме на 03.03.Оказа се, че миналата година на трети март пак е имал българи, които са носили националния флаг и са го развели в пустинята. За Фес - не е моето място. Включихме го в програмата за да покажа Медината на останалите в групата , за да е по - близо до Шефшауен, а и полетът за връщане беше оттам. Риадът, който бяхме избрали го прочетох тук , във форума, риад Sunrise. Много любезен мениджър(малко са ми странни като се представят "I am the manager" а спи в "офиса", тоест във вътрешния двор), даже прекалено любезен, особено към мен, малко в повече ми дойде, но пък ни намери гид за Медината. Системата е, ние плащаме на него, той - на гида, гида - пак на него. Оказа се приятен човек, разбира се, почна да ни мъкне по разни магазини, но като видя , че нямаме интерес, ни остави на мира. Ремонтираха мястото за боядисване на кожи заради предстоящото посещение на краля. Всичко беше изпразнено, изчистено, като чисто ново...Напразно си бях наплашила приятелите с ужасяващата миризма. Интересни неща ни разказа за образованието им в медресетата, за произхода на арабските цифри и т.н.. Имам му координатите, от свестните гидове е. Цената за 5 човека за половин ден - 30 евро, но според мен е 25, а 5 са процента, който гида дава на управителя на риада.При всички положения си заслужи парите. След като се загубихме в Медината на Маракеш, за Фес беше повече от сигурно, че щяхме да обикаляме много повече време да търсим най - интересните места Медината.... Взехме си колата и тръгнахме към Мекнес и Волубилис. Спахме отново във Фес, за да не мъкнем куфари всеки ден ...На следващия ден тръгнахме към Шефшауен. 206 км уж трябваше да пътуваме около 3 часа, 3 часа и половина, но Tom Tom ни прекара през един път като за пет часа...Ужасно беше, 40 км максимум...Завои, няма мантинели, а си в планината и може да се изтърколиш надолу. За пътищата в Мароко - идеални, без този странен маршрут от Фес към Шефшауен. Шофирането - въпрос на късмет не те блъснат, да не се блъснеш, да не удариш пешеходците , велосипедисти и всякакви странни превозни средства, които изскачат отвсякъде, а нощно време са без всякакви светлоотразители... Шефшауен е чудно местенце, там е единственото място, където нямахме късмет с храната...Седнахме на една тераса на площада - един час докато ни вземат поръчкат, която най -накрая си я написахме, после сигурно пак толкова да донесат някои неща, другите явно ги нямаха, но не си направиха труда да ни уведомят...В моята чаша чай преди това сигурно е имало портокалов сок - не съм много гнуслива, но това ми дойде повече...Риадът в Шефшауен беше също късмет - на 5 минути пеша от площада, паркинга е точно до него.Riad Dahlia. Там пък ни пуснаха българска музика - докато закусваме и се усетихме, че всъщност слушаме Криско..... Последният ден преди полета беше за Тетуан и връщане във Фес. Тетуан изобщо не ни хареса, бих заменила този ден за още един край океана... Това е, най - общо...Аз си изкарах повече от хубаво, за мен Мароко от '"must see" места, но аз харесвам арабските държави. С изключение на мюезина - в Турция никога не ми е пречело, но в Мароко имах чувството, че обявяват въздушна атака... Не се сещам за друго, препоръчвам си риадите и в Маракеш(riad Hcekarram,с уговорката, че е труден за намиране), и във Фе]с(riad Sunrise, на влизане в Медината), и в Шефшауен(риад Dahlia), фирмата за кола в Маракеш и Фес(www.holidayinncars.com) и фирмата за тур в пустинята (Morocco Excursions Company). Редактирано 11 март, 2016 от Ивайла 18 1 Връзка към коментар
alienad Публикувано: 11 март, 2016 Сподели Публикувано: 11 март, 2016 (редактирано) Мерси за разказа - надъхващо е, а и снимките от пустинята много ми харесаха - какво златно-оранжево! Редактирано 11 март, 2016 от alienad 1 Връзка към коментар
bay_kolio Публикувано: 11 март, 2016 Сподели Публикувано: 11 март, 2016 Страхотно върна ми вкуса от Мароко. Съвсем печен магеланец мароканец си вече. БлагодаряПустинята е..... 1 Връзка към коментар
Ивайла Публикувано: 11 март, 2016 Сподели Публикувано: 11 март, 2016 Страхотно върна ми вкуса от Мароко. Съвсем печен магеланец мароканец си вече. Благодаря Пустинята е..... Шукран... Връзка към коментар
Tsanev Публикувано: 17 март, 2016 Сподели Публикувано: 17 март, 2016 Здравейте, моля за малко помощ. Опитвам да организирам една седмица около Маракеш в началото на Май. Дали някой е наемал кола+шофьора за около 5 дни? ИВАЙЛА ми препоръча фирми (за което и благодаря :-)), но се оказа, че нямат англоговорящи шофьори :-). Иначе искат по 60 Евро на ден за комплект + бензина, ама като не разумяват ингилизки какво да ги правя!? Връзка към коментар
ECC Публикувано: 17 март, 2016 Сподели Публикувано: 17 март, 2016 (редактирано) Защо търсиш кола с шофьор? Миналата година бяхме десет дена с рент кар в Мароко.Движението не е по-кофти от България.Единствено в Маракеш навито ни вкара в медината,стигнахме на едно кръгово и посоката,която ни показваше беше към забранена улица.Проблемът беше,че на кръговото имаше ченгета.Попитахме ги накъде и те ни показаха същата забранена улица и казаха,че няма проблем. Според мен движението си е ОК.Да не си помислиш,че съм някакъв супер шофьор.Преди месец бяхме в Шри ланка.Ако трябваше да шофирам там нямаше да се получи.Там бяхме с кола с шофьор и се смяхме с него,че аз няма да мина повече от половин километър без да причиня ПТП,както и той,ако шофира в България. Иначе бях запазил кола от Rentalcars,но на място се оказа,че ще я получим от Europcar. Редактирано 17 март, 2016 от Emil Chakalov 1 Връзка към коментар
Ивайла Публикувано: 17 март, 2016 Сподели Публикувано: 17 март, 2016 Аз също мисля, че с навигация и повишено внимание ще се оправите сами. Безплатната here даваше по - добри маршрути от Tom Tom, може би зависи от настройките , не знам...Аз ви препоръчвам да отделите време и за пустинята, пътя до там е страхотно изживяване...Две фирми мога да ви препоръчам, ако не искате сами, въпреки, че с малко повече четене ще се оправите и без фирма... 1 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 17 март, 2016 Сподели Публикувано: 17 март, 2016 Здравейте, моля за малко помощ. Опитвам да организирам една седмица около Маракеш в началото на Май. Дали някой е наемал кола+шофьора за около 5 дни? ИВАЙЛА ми препоръча фирми (за което и благодаря :-)), но се оказа, че нямат англоговорящи шофьори :-). Иначе искат по 60 Евро на ден за комплект + бензина, ама като не разумяват ингилизки какво да ги правя!? Също мога да препоръчам - нямам на идея за цена, но са прави магеланци... Връзка към коментар
Tsanev Публикувано: 17 март, 2016 Сподели Публикувано: 17 март, 2016 ами значи Vaya con Dios - ще караме сами Моля, ако имате препоръки за хотели, пратете ми на съобщение. Става дума за Узд, Маракеш, Аит Бен Хаду и Сиди Инфи. В Тайланд и Камбоджа ползвах за навигиране MAPS.ME (по препоръка на магеланци ), която се представи чудесно - дали ще се оправи и в Мароко? Връзка към коментар
seagull_29 Публикувано: 17 март, 2016 Сподели Публикувано: 17 март, 2016 ами значи Vaya con Dios - ще караме сами Моля, ако имате препоръки за хотели, пратете ми на съобщение. Става дума за Узд, Маракеш, Аит Бен Хаду и Сиди Инфи. В Тайланд и Камбоджа ползвах за навигиране MAPS.ME (по препоръка на магеланци ), която се представи чудесно - дали ще се оправи и в Мароко? Вие кога по-точно ще пътувате? И ние сме началото на Май, от 7ми до 15ти. Ще е хубаво да се засечем с магеланци и може би да споделим пътуването през пустинята, защото сме само двама и може би ще ни излезе скъпо. Връзка към коментар
Ивайла Публикувано: 17 март, 2016 Сподели Публикувано: 17 март, 2016 Нашият риад в Маракеш не го препоръчвам, защото е труден за намиране, а и нямаше врата към банята и тоалетната, по пътя за пустинята спахме в Gourge Dades, ето тук: Kasbah Auberge Tifawen, много приятно място, с много вкусна закуска и още по - хубава гледка ...До Сиди Ифни ходихме за ден, но е по - добре да се спи по пътя.. 1 Връзка към коментар
seagull_29 Публикувано: 17 март, 2016 Сподели Публикувано: 17 март, 2016 Ивайла, много хубави снимки и супер полезна информация. Покрай това обаче започнах да се притеснявам малко дали ще се справим сами с моята приятелка. Имахме неблагоразумието да запазим билетите преди да направим каквито и да било проучвания и сега и двата ни полета на отиване и връщане са от Фез. Двете задължителни неща, които искаме са Шефшауен и турът през пустинята. Имаме само 7 дни. Като човек с опит в Мароко как би ни препоръчала да го организираме? Аз мисля да нощуваме една вечер във Фез, след това да направим трип до Шефшауен - тръгваме сутринта и се връщаме вечерта във Фез. След това пътуваме до Маракеш, откъдето тръгваме на другия ден през пустинята - 3 дни връщайки се направо във Фез за полета. Как ти звучи плана, постижим ли е според теб, имайки предвид, че ще пътуваме с обществен транспорт и не мислим да наемаме кола? Може би трябва да пренощуваме една вечер в Шефшауен? Знаеш ли случайно дали има директен превоз от там до Маракеш, за да избегнем връщането до Фез ако се спрем на този вариант? Извинявай за многото въпроси, но както казах малко се притеснявам, че ще отидем неподготвени и ще сгафим някъде, въпреки, че доста неща за Мароко изчетох досега. Благодаря за отговорите предварително Връзка към коментар
seagull_29 Публикувано: 17 март, 2016 Сподели Публикувано: 17 март, 2016 Също така много ти благодаря, че препоръчваш фирмата, с която сте пътували в пустинята. Сега виждам, че може и да се направи обратното нещо - от Фез до Маракеш да ни бъде трипа. За да съм сигурен - това ли е сайта им? Вие през интернет ли резервирахте или на място? Не виждам да са обявени цени - как мислиш, да се свържа ли директно с тях да отправя запитване и колко мислиш, че ще струва за двама човека г-д? http://www.morocco-excursion.com/Marrakech-to-fes-3days-desert-trip.htm Пак се извинявам за безкрайните въпроси, дано не е прекалено много Връзка към коментар
Ивайла Публикувано: 17 март, 2016 Сподели Публикувано: 17 март, 2016 Аз не съм с много опит, но ще ви кажа какво мисля, другите магеланци също ще ви посъветват... Мароко е голяма държава, разстоянията , които искате да минете не са малки.. За тур в пустинята мога да ви препоръчам две фирми - едната, с която бях аз, и на шофьора с когото бяхме, той си има своя фирма. Ако сте без кола, няма как да отиде в пустинята с автобус, поне аз не знам такъв вариант...От Маракеш до Фес, доколкото помня, пътя беше девет часа с автобус ( като започнах да правя програмата проверявах за обществен транспорт, но се оказа, че ще отнеме и повече пари, и повече време)..Не знам защо ще ходите до там, ако на другия ден ще тръгвате пак нанякъде. Маракеш си иска поне два дни за разглеждане...Фирмите с пустинята могат да ви вземат от Фес и да ви върнат пак там. Само че, като сте само двама , ще ви е по - скъпо...За Шефшауен, трябваше да стигнем за три часа , три часа и половина, но ни отне 5 часа, не знам защо ТомТом ни прекара през ужасен път... По принцип навсякъде предлагат еднодневни екскурзии до Шефшауен от Фес, в нашия риад цената беше 180 евро - за мен това е безумно много....От Шефшауен до Маракеш са около 600 км, , с автобус сигурно 8 или повече.... Моят съвет, намерете още двама приятели, които да пътуват с вас за да си наемете кола (ако не сте шофьори или цената ви идва много). За мен един ден във Фес е абсолютно достатъчен, откажете се или от Шефшауен, или от Маракеш. Ако сте без кола, по - добре се откажете от Шефшауен - много приятно градче, много, но ще ви отнеме много време в пътуване,а там мога да ви препоръчам риад. Маракеш за мен е по - характерен за Мароко. А и няма да загубите чак толкова време в път. Фес, спане и разглеждане на Медината, пътуване за Маракеш, там два дни, после три в пустинята и преди полета е добре да спите във Фес според мен... На този сайт си проверявах транспорта: www.oncf.ma. Ако сте с кола ще видите доста повече... Връзка към коментар
Tsanev Публикувано: 17 март, 2016 Сподели Публикувано: 17 март, 2016 Вие кога по-точно ще пътувате? И ние сме началото на Май, от 7ми до 15ти. Ще е хубаво да се засечем с магеланци и може би да споделим пътуването през пустинята, защото сме само двама и може би ще ни излезе скъпо. :-) за съжаление няма да се засечем :-( ние караме на 29, и излитаме на 6. А пари къде да вземем, и от каква валута - Евро? Връзка към коментар
Ивайла Публикувано: 17 март, 2016 Сподели Публикувано: 17 март, 2016 (редактирано) Също така много ти благодаря, че препоръчваш фирмата, с която сте пътували в пустинята. Сега виждам, че може и да се направи обратното нещо - от Фез до Маракеш да ни бъде трипа. За да съм сигурен - това ли е сайта им? Вие през интернет ли резервирахте или на място? Не виждам да са обявени цени - как мислиш, да се свържа ли директно с тях да отправя запитване и колко мислиш, че ще струва за двама човека г-д? http://www.morocco-excursion.com/Marrakech-to-fes-3days-desert-trip.htm Пак се извинявам за безкрайните въпроси, дано не е прекалено много Пиши и питай, ние не сме се пазарили, но ти опитай, знам ли, може да помогне. По принцип повече хора е по - евтино...Със сигурност ще може от Фес до Маракеш Ето ти още една фирма- също я препоръчвам, момчето говори всякакви езици - http://moroccopopulartours.com/- който ти даде по - добра цена. ... Резервирахме я по интернет, искат 30% капаро, платено през PayPal. Имахме голям късмет, че не са измамници...Ако търсите на място, сигурно ще намерите по -добра цена, но не се знае на кого ще попаднете.... Редактирано 17 март, 2016 от Ивайла Връзка към коментар
Гост Публикувано: 17 март, 2016 Сподели Публикувано: 17 март, 2016 :-) за съжаление няма да се засечем :-( ние караме на 29, и излитаме на 6. А пари къде да вземем, и от каква валута - Евро? Местна валута - освен ако нямате договорки за евро. Официално не се продава извън Мароко. Аз не успях да купя от Англия. Не че не ми доставиха от България... Нашият риад - прелест. http://www.riad-abaca.com/badra/ Фирмата за турове - Саид е много надежден. Това аз да го кажа каквато съм прегенция... http://www.moroccodeserttrips.com/excursion-desert-maroc-1.php Връзка към коментар
Ивайла Публикувано: 17 март, 2016 Сподели Публикувано: 17 март, 2016 (редактирано) :-) за съжаление няма да се засечем :-( ние караме на 29, и излитаме на 6. А пари къде да вземем, и от каква валута - Евро? За валутата - на сайта на Външно министерство пише, че не може да се внася повече от 2000 дирхама(200 евро). Ние взехме по 2000 дирхама и на летището обърнахме евро, курсът е фиксиран..Взехме си и сим карта , която ни свърши супер работа.... За пустинята - ако можете, вземете си тридневния тур, не че ще ви стигне, но иначе е съвсем малко и ще изпуснете ужасно много красиви места...И най - вече, усещането , докато пътувате в тази част на Мароко... Редактирано 17 март, 2016 от Ивайла 1 Връзка към коментар
seagull_29 Публикувано: 17 март, 2016 Сподели Публикувано: 17 март, 2016 (редактирано) Мерси за отговорите. За двама души с кола ще излезе доста скъпо. Засега не се намират други хора, които да пътуват с нас. Надявам се да изкочи някой от форума всъщност. Трябва да кажа, че Мароко никога преди не ме е привличал, но веднъж попаднах на статия за Шефшауен и тогава си казах "някой ден ще посетя това място". Не бих се отказал от там. 180 евро е безумие, затова ще го направим сами с автобус и нощувка там може би. До Маракеш искаме да отидем заради дюните Чегага. Четох, че са по-близко до Маракеш. Не знаех, че има трипове, които могат да те вземат от Фез и да те върнат във Фез. Това звучи като добра идея. Маракеш може и за друг път да остане, ще видим. Двата приоритета са Шефшауен и камила + нощувка в пустинята. Редактирано 17 март, 2016 от seagull_29 Връзка към коментар
Lirea Публикувано: 17 март, 2016 Сподели Публикувано: 17 март, 2016 Каза ми, че щом сме платили някаква сума (в нашия случай - 30 процента депозит), шансът да ни измамят е доста голям. Друга опасност е, да дойде човек да ви вземе и след половин час да се разбере, че всъщност е объркал хотела и трябва да вземе други туристи. Връщат ви във вашия хотел, където ви казват , че са дошли да ви търсят от друга фирма, но, тъй като ви е нямало, гърмите с парите...Изобщо, царе са на различните видове измами, не знам как се отървахме без да ни се случи нещо такова. Хубаво ме наплаши с това. Аз резервирах един 3-дневен тур от Маракеш до Фес с компания, която бяха споменали по-назад в тази тема, но реално май никой не я е пробвал (http://www.igomorocco.com/Morocco-desert-tours/3-days-merzouga-shared-desert-tour-from-marrakech-to-fes.html). Платих 30%, че на всичкото отгоре миналата седмица навих още двама души да дойдат с нас и резервирах и за тях. Дано да не стават сакатлъци. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега