Прескочи до съдържание

Жените ви гладят ли?

stanislavpp

Препоръчани мнения

преди 45 минути , Topfly каза:

Ако някой знае за по ефективна машина за гладене, нека да сподели!

Képtalálatok a következőre: гладачна машина калинка

Заповядай - the Ultimate Ютия , в бяло е много много елегантна  :

https://www.lg.com/us/styler/lg-S3RFBN-styler

• Замислям се 1
Връзка към коментар
3 minutes ago, stanislavpp said:

Заповядай - the Ultimate Ютия , в бяло е много много елегантна  :

https://www.lg.com/us/styler/lg-S3RFBN-styler

Сериозно се замислих, но преди да направя подобна инвестиция ще е необходимо доста да прочета по темата. Ти виждал ли си на практика подобно чудо?

Връзка към коментар

Виждал съм го в магазин , отзивите са повече от положителни. Цената изглежда стряскаща , но ако човек търси  да купи нова сушилня , тогава цената е доста по-достъпна . Все пак получаваш сушилня , химическо чистене и гладачна машина.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Дани Магелани
преди 24 минути , stanislavpp каза:

Виждал съм го в магазин , отзивите са повече от положителни. Цената изглежда стряскаща , но ако човек търси  да купи нова сушилня , тогава цената е доста по-достъпна . Все пак получаваш сушилня , химическо чистене и гладачна машина.

А какви са размерите на тази техника?

Видях ги.

Интересно съчетание на функциите. 

Връзка към коментар
26 minutes ago, stanislavpp said:

Цената на домакинските уреди си струва да ги сметнеш през времето което ти спестяват и парите които изкарваш на час, като работиш или би платил на някой да ти свърши тази работа. На една съседка и се струваха много скъпи прахосмукачките роботи, но когато разделихме на работочас колко ще и струва прахосмученето с робота за момент не се замисли да направи инвестицията 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 13 минути , Topfly каза:

Цената на домакинските уреди си струва да ги сметнеш през времето което ти спестяват и парите които изкарваш на час, като работиш или би платил на някой да ти свърши тази работа. На една съседка и се струваха много скъпи прахосмукачките роботи, но когато разделихме на работочас колко ще и струва прахосмученето с робота за момент не се замисли да направи инвестицията 🙂

Я покажи някой от тези роботи. моля 😄 Иначе изчисленията са хубаво нещо, но аз лично изчислявам инвестициите в домакинска помощ колко не обичам дадена дейност и това ми е най-сериозния мотиватор. 

Връзка към коментар
28 minutes ago, Rainy said:

Я покажи някой от тези роботи. моля 😄 Иначе изчисленията са хубаво нещо, но аз лично изчислявам инвестициите в домакинска помощ колко не обичам дадена дейност и това ми е най-сериозния мотиватор. 

Аз съм фен на най-обикновените роботи на Irobot. Що се отнася до сметките още е по гадно като разбереш домакинска работа, която мразиш, колко евтино я извършваш спрямо алтернатива да се автоматизира. Последно време когато наемаме апартамент винаги гледам да има миялна машина, но за мое голямо съжаление Booking нямат възможност за търсене на апартаменти оборудвани с миялна машина...Винаги трябва да четеш описанието и да гледаш снимките...

Képtalálatok a következőre: irobot roomba

Помещението трябва да се подготви за робота, като вдигнеш столовете, събереш играчките и т.н. , така че при нас всякакви функции за предварително програмиране са излишни. Хубавото на роботите прахосмукачки е, че можеш да ги пускаш всеки ден, докато с ръчната прахосмукачка повечето хора максимум седмично веднъж минават.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 11 часа, ven62 каза:

Не знам точно как, но в Куско жените ни са си разменили имейлите.

Искам да кажа, че горния списък вече е в пощата на жена ти... Ясно е, че изгладен няма да ходиш, но поне се пази от ютии...:wink:

По отношение на останалите списъци. Много сте доверчиви - няколко голи твърдения в 2-3 поста и сте готови.

Само аз (снимки на мусаката МИ) и @Mistress of Germs (Каквото и да говори @master_of_germs  - сигурен съм, че го глади поне два пъти дневно - и сутрин и вечер :wink: ) сме представили убедителни доказателства.

Сега, 2 професионални съвета:

- Дъските за гладене са измишльотина

- Глади се седнал на висока маса. (Само за мъжете) За жените - имате си гуру - питайте си я нея.

За снимките на ютии - всеки може да снима ютията вкъщи.:biggrin:

Но колко са хората със задълбочени познания в областта. Да започна с тази снимка:

P1170772.JPG.9e6f83f515b65f97bbf03e07cac514cf.JPG

:smile:

Да, ето още няколко съвета за гладене:

1. Най-важното правило – проверете етикета на дрехата преди да започнете да я гладите!

2. Дъската за гладене трябва да е на височината на кръста – така ще виждате по-добре дрехите. Мястото, където ще я поставите, трябва да е добре осветено.

3. Пресушените дрехи се гладят доста трудно, затова е добре да ги гладите леко влажни, или ги напръскайте с малко вода преди това.

4. Ако са се натрупали цял куп дрехи, разделете ги по материи, тъй като определени материи изискват по-специално гладене.

5. Както споменахме, определени материи се гладят по-внимателно от други и ето малко насоки:

– Светлата коприна се глади от лицевата страна, а тъмната – от опаковата. Тази материя се глади през тензух с ютия на ниска температура. Дрехите от изкусвена коприна се гладят със средно гореща ютия, винаги от опаковата страна.

– Вълнените дрехи се гладят още влажни, за да се вдига пара, и през тензух.

– Плетените дрехи и тези от трико се гладят сухи и от опаковата страна.

– Дрехите от кадифе се гладят във въздуха, само с пара.

6. Гладете по дължината на дрехите, а не по ширината им, за да избегнете разтягането. 

7. Ризите, полите, роклите, официалните панталони се окачват на закачалки веднага след като се изгладят и не се прибират, докато не изстине плата. Не забравяйте, че ризите се гладят от опаковата страна и започнете от яката.

8. Цветните дрехи се гладят от опаковата страна, за да не останат по-светли линии от ютията. 

9. Дрехи с апликации, мъниста, бродерии, дантели се гладят през тензух. Ако не разполагате с такъв, дрехата се глади от опаковата страна.

10. Не е добре да гладите саката си вкъщи, тъй като е по-вероятно да променят силуета си. 

• Харесвам 5
  • Браво 11
  • Смея се 1
Връзка към коментар
Дани Магелани
преди 26 минути , Брани каза:

Да, ето още няколко съвета за гладене:

1. Най-важното правило – проверете етикета на дрехата преди да започнете да я гладите!

2. Дъската за гладене трябва да е на височината на кръста – така ще виждате по-добре дрехите. Мястото, където ще я поставите, трябва да е добре осветено.

3. Пресушените дрехи се гладят доста трудно, затова е добре да ги гладите леко влажни, или ги напръскайте с малко вода преди това.

4. Ако са се натрупали цял куп дрехи, разделете ги по материи, тъй като определени материи изискват по-специално гладене.

5. Както споменахме, определени материи се гладят по-внимателно от други и ето малко насоки:

– Светлата коприна се глади от лицевата страна, а тъмната – от опаковата. Тази материя се глади през тензух с ютия на ниска температура. Дрехите от изкусвена коприна се гладят със средно гореща ютия, винаги от опаковата страна.

– Вълнените дрехи се гладят още влажни, за да се вдига пара, и през тензух.

– Плетените дрехи и тези от трико се гладят сухи и от опаковата страна.

– Дрехите от кадифе се гладят във въздуха, само с пара.

6. Гладете по дължината на дрехите, а не по ширината им, за да избегнете разтягането. 

7. Ризите, полите, роклите, официалните панталони се окачват на закачалки веднага след като се изгладят и не се прибират, докато не изстине плата. Не забравяйте, че ризите се гладят от опаковата страна и започнете от яката.

8. Цветните дрехи се гладят от опаковата страна, за да не останат по-светли линии от ютията. 

9. Дрехи с апликации, мъниста, бродерии, дантели се гладят през тензух. Ако не разполагате с такъв, дрехата се глади от опаковата страна.

10. Не е добре да гладите саката си вкъщи, тъй като е по-вероятно да променят силуета си. 

Втори кандидат за титла "Мъж мечта"!

Ама като не знам какво е половото разделение в твоята Галактика, смея ли да го кажа! Да не сгафя нещо!

• Смея се 3
Връзка към коментар
преди 3 минути , Дани Магелани каза:

Втори кандидат за титла "Мъж мечта"!

Ама като не знам какво е половото разделение в твоята Галактика, смея ли да го кажа! Да не сгафя нещо!

Може да е нескромно, но аз не съм кандидат, а носител на титлата. Това може да се докаже с обикновено математическо изчисление: "мъж мечта" е подмножество на "непоносимо велик"! 🙂 Но призовавам останалите мъже тук да не се отчайват - нека се борят мъжки за сребърния медал! 😛

• Харесвам 1
  • Браво 3
  • Смея се 6
Връзка към коментар

Специални благодарности на @Брани за изключително полезния пост!

Покрай тази тема се бях амбицирала да почна да гладя по-често и по-старателно - благодарение на Брани осъзнах, че това няма да стане!

• Смея се 12
Връзка към коментар
преди 6 минути , samuraika каза:

Покрай тази тема се бях амбицирала да почна да гладя по-често и по-старателно - благодарение на Брани осъзнах, че това няма да стане!

Радвам се! Аз обичам да помагам на хората да сбъднат мечтите си! 🙂

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар

@Брани,браво! 🙂

Само едно допълнение:

Преди 1 час, Брани каза:

Ако сте мъж и не перете често има сериозен риск да предозирате перилният препарат.И в този случай,ако тръгнете да гладите леко влажни светли тъкани има вероятност да станат на жълти петна.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 18 часа, Костов каза:

Един мъж никога не знае дали блатоверната му няма да реши да използва ютията не по предназначение...

@Костов, извинявай, че се заяждам за правописни грешки, ама си просиш удар с оня tefal, ако те чете Костова. 😄 

..."Мълчанието е блато" - гласи една жабешка поговорка... 😄 🐸

• Смея се 7
Връзка към коментар
преди 12 минути , samuraika каза:

А аз направо се комплексирах! 😂 И след поста на Брани установих, че и ризите не ги гладя правилно 😂.

Никакъв шанс по-честото гладене да влезе в списъка с 10-тте ми точки за вършене през новата година. 🙂 

• Харесвам 2
  • Смея се 4
Връзка към коментар
преди 4 минути , Мари Николова каза:

@Брани,браво! 🙂

Само едно допълнение:

Ако сте мъж и не перете често

Отново не искам да се самоизтъквам, но всъщност всеки ден или през ден!

А правилата не са мои, а от интернет, забравих да сложа кавички, но се подписвам под тях 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 7 минути , Брани каза:

Отново не искам да се самоизтъквам, но всъщност всеки ден или през ден!

В твоята перфектност не съм се съмнявала,но останах с впечатление,че постът ти е първата глава на Интергалактически Наръчник на Перфектният Мъж 🙃

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 часа, master_of_germs каза:

@Костов, извинявай, че се заяждам за правописни грешки, ама си просиш удар с оня tefal, ако те чете Костова. 😄 

..."Мълчанието е блато" - гласи една жабешка поговорка... 😄 🐸

@master_of_germs, забележката ти е напълно основателна. Добре че блаГоверната не чете форума, че щеше да има близка среща между  Tefal и главата Костова 🙂

• Смея се 5
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

@Костов не разбрах от къде се разбра, че ютията на сем. Костови е Tefal? Защото, у дома Tefal са тиганите, а те са олекотени, т.е. не са кой знае колко рискови в семеен скандал😉

• Смея се 1
Връзка към коментар

от гладене на готвене ли минахте??😃

Не съм по гладенето, но мога понеже преди много години трябваше да гладя морска униформа с мноогоо 15на ръба на горнището само, отделно още толкова за официалната.

По готвенето мога да пусна много неща, ама май ще е по-добре отделна тема

• Харесвам 4
Връзка към коментар

След като вирусът окупира и темата за хумор, тази било за гладене, било за готвене остана незасегната, плюс още 2-3 теми за споделяне на изживяванията от скорошно пътуване. Така че, който има провалено пътуване, тук е добре дошъл с всякакви домашни въпроси🙂

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.