Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:

Ако най-сетне осмишлиш, че никой не се радва, а вместо да се вайка човек е по-добре да търси решение,  може и да ти олекне. 

За съжаление известно време ще е така, дали няколко месеца,  дали година, но ще  свърши. 

По-добре да има единни ясни правила при които да се пътува , отколкото  хаосът  сега.

Ето,  @AlexandraKo вече е обърнала чашка шампанско, а вие винаги може да направите... едни мекици.  Все има какво да се прави. 

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 12 минути , stanimir каза:

Ако най-сетне осмишлиш, че никой не се радва, а вместо да се вайка човек е по-добре да търси решение,  може и да ти олекне. 

За съжаление известно време ще е така, дали няколко месеца,  дали година, но ще  свърши. 

По-добре да има единни ясни правила при които да се пътува , отколкото  хаоса  сега.

Ето,  @AlexandraKo вече е обърнала чашка шампанско, а вие винаги може да направите... едни мекици.  Все има какво да се прави. 

Още не е, че бъркаше едно тортЕ,  ама, след малко сипвам:)))))))

• Харесвам 2
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 9 часа, FlyTraveler каза:

Ами, честито на всички ни! Това няма да остане само за Белгия, ще се включат и други европейски държави, най-малкото тези наоколо. Много е вероятно и в България да ги наложат тези мерки.

Това е много екзистенциален въпрос, но и политически.В България за разлика от другите нормални страни в ЕС идат избори и Ричи диадемката иска кръчмите да отворят. Ако управляващите не отворят ще изгубят доста гласове, така че решението тук ще бъде политическо и вероятно в цяла Европа всичко ще е затворено, а ние ще отворим барове, фитнеси и т.н. Това ми напомня как преди 6 месеца само Белгия и Нидерландия нямаха изисквания , а сега първи напират за тотални ограничения и мерки. Да се подготвим какво ни чака нас след няколко месеца след изборите какъв пик ни чака и дали ще има кой да взема решения.

• Харесвам 2
Публикувано:

А, палачинки направих, не мекици, докато се вайках. Ми там е проблема, човек, миналата година вярвах, че ще свърши. Тази година не. Аз гледам тенденциите, не обещанията. Щото първо маските не предпазваха, после станаха задължителни даже на плажа, после затегнаха с обещание, че да имали уж хората спокойна Коледа, после затегнаха още на Коледа и тя беше забранена, после за НГ дори фойерверките отмениха, ама нали като дойдели ваксините, после дойдоха ваксините и казаха, че всъщност не предпазвали

и мерки ще има и след тях, после се оказа, че маските не били достатъчни, трябвало да са по - специални маски, после се оказа нов щам, после поискаха по 2 теста да се прави човек, казаха че затварят до спадане на бройките, бройките спандаха, но после затегнаха още за всеки случай. Ти какво очакваш да се промени? Танца с вируса е, като спадат бройките, да отпуснат положението, те вече го затяга още повече. Еми то може и при 100 бройки на ден да се каже, че е опасно и си стойте вкъщи, каква сигурност имаш ? След като лъжат за всяко нещо? До вчера искаха 1 тест, ок, сега искали два и се радваме, ми утре ще искат всеки ден и вие ще кажете ура?!!? 

• Харесвам 11
Публикувано:
преди 9 минути , stanimir каза:

Май и аз ще си сипя. 

Ми ха, наздраве, аз приключих с тортЕто и приседнах:)))🍾

Ний, дет не се вайкаме, сме го ударили на живот:)))

• Харесвам 7
  • Браво 7
Публикувано:
преди 36 минути , vinidj каза:

Това е много екзистенциален въпрос, но и политически.В България за разлика от другите нормални страни в ЕС идат избори и Ричи диадемката иска кръчмите да отворят. Ако управляващите не отворят ще изгубят доста гласове, така че решението тук ще бъде политическо и вероятно в цяла Европа всичко ще е затворено, а ние ще отворим барове, фитнеси и т.н. Това ми напомня как преди 6 месеца само Белгия и Нидерландия нямаха изисквания , а сега първи напират за тотални ограничения и мерки. Да се подготвим какво ни чака нас след няколко месеца след изборите какъв пик ни чака и дали ще има кой да взема решения.

Всичко, навсякъде са политически решения. 

• Харесвам 4
Публикувано:

Ох, а защо всеки възприема несъгласието с общото мнение за вайкане ?

Нали не очаквате  да сме стадо, единомислещо и  единодействащо ? Ще има и такива и онакива мнения и за добро или зло това държи равновесието в обществото.

• Харесвам 12
Публикувано:

https://www.dnes.bg/obshtestvo/2021/01/22/zlatnite-godini-v-masoviia-turizym-niama-da-se-vyrnat.477475 - да забелязвате, че щяло да се набляга на здравния туризъм??? А културния? Кому е нужна култура, всъщност. 

Отмениха карнавала в Рио, дето го били преместили за юли. 

Еми А де. 

И, да, не се вайкам, страдам си. Ще чакам май месец да видя какво ще се случи и така. 

Живи и здрави всички, ще си говорим януари догодина пак. Дано има промяна до тогава. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Само да напомня, че едно от малкото неща, за което имаше консенсус в началото на пандемията, беше че като се появи силно разпространяема мутация, ще е много по-малко смъртоностна. И много бързо ще стане като с гриповете. Прекарват го огромни маси хора, но смъртността е ниска. Е, появи се такава мутация, но нещо политиците и някои псевдо учени забравиха природните закони. Защо ли?

• Харесвам 13
Публикувано:

Аз иначе съм напълно съгласен с @FlyTraveler относно сговнясването на международното положение в последните двайсетина години, медийно и политическо.

По ирония това са годините в които имахме най-голяма свобода за движение. 

Няма и преди двайсетина години се редяхме нощем по опашки за шенгенска виза, която нито беше евтина, нито гарантирана. 

Преди това имаше врвме когато и това нямахме, можеше да идем до СССР или ГДР и още малко... 

Едното свърши, другото свърши,тоя дръглив вирус също ще си иде. 

Младите ги разбирам, те не са преживяли това, ама вие? 

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 6 минути , stanimir каза:

сговнясването на международното положение в последните двайсетина години, медийно и политическо.

По ирония това са годините в които имахме най-голяма свобода за движение. 

А така. На няколко пъти се спомена как се налагат ограниченията. Какво било станало след 11 септември. Ми един бегъл поглед върху статистиката за полетите показва какво се случи, при всички тогавашни ограничения. 

• Харесвам 5
Публикувано:

Еми за себе си мога да кажа - не ми се преживява пак. Докато за Западна Европа бяха десетки години на благоденствие, тук не беше така. И точно взехме глътка въздух преди 10 години и сега това. На мен ми е много е рамките на един живот и хиперинфлации и безработици и бедност и какво ли не. А сега вярвам, че съм ограбена. Преди не съм ги чувствала така и съм го приемала. И преди можеше да направиш нещо - да избягаш на Запад, да се мъчиш  да пробиваш там, да вземеш паспорт и да пътуваш и да живееш като човек, а не като скот само за яденето и пиенето, сега никакъв изход няма. 

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 14 минути , Роми каза:

Защо ли?

Вчера Борката Джонсън е имаше изказване, че тази мутация може да бъде по-смъртоносна. Говореше за 30-на % даже. Сега изследват. 

https://www.google.bg/amp/s/amp.theguardian.com/world/2021/jan/22/new-uk-covid-variant-may-be-more-deadly-says-boris-johnson

Публикувано:

Що да няма? PCR тест и си на Запад,  някъде даже и тест не искат. Ако навремето можеше да се бяга от България само срещу едно бъркане в носа. 

Милиони загубиха всичките си спестявания за пенсия,  пирамиди, световни финансови кризи, навсякъде хора минават през трудности. Мислех, че колкото повече пътуваме, толкова по-осъзнаваме, че земен рай няма никъде , и сме се простили с много илюзии. 

Някой от най-изтъкнатите съфорумци са напуснали места, които уж би трябвало да са рай и са само мечта за милиони,но явно на живо не е съвсем така. Всеки си има нещо. 

• Харесвам 9
Публикувано:
Преди 1 час, funny каза:

Ох, а защо всеки възприема несъгласието с общото мнение за вайкане ?

Нали не очаквате  да сме стадо, единомислещо и  единодействащо ? Ще има и такива и онакива мнения и за добро или зло това държи равновесието в обществото.

Ама, @funny,аз също не съм съгласна, с това, което се случва:(Но предпочитам , като не зависи нищо, лично от мен, да не си товаря психиката,  като имам някакво препятствие, да намеря начин, да го заобиколя. Следвам  примера на водата - винаги намира път, не можеш да я спреш.

Или пък, умея по-лесно да се приспособявам ли и колкото,  и да е лошо, като има “протокол за лечение”, не се притеснявам.

преди 38 минути , luba_rizova каза:

Еми за себе си мога да кажа - не ми се преживява пак. Докато за Западна Европа бяха десетки години на благоденствие, тук не беше така. И точно взехме глътка въздух преди 10 години и сега това. На мен ми е много е рамките на един живот и хиперинфлации и безработици и бедност и какво ли не. А сега вярвам, че съм ограбена. Преди не съм ги чувствала така и съм го приемала. И преди можеше да направиш нещо - да избягаш на Запад, да се мъчиш  да пробиваш там, да вземеш паспорт и да пътуваш и да живееш като човек, а не като скот само за яденето и пиенето, сега никакъв изход няма. 

Ооо, ще го преживеем, ако се наложи и още как!

• Харесвам 12
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 17 минути , luba_rizova каза:

Е, не става дума, че трябва да го преживямаме пак, а за това как да подходи човек, когато вече е минал по тоя път - разни зими, кръстени на политици, хиперинфлация. Има хора, които са преживели още повече. Дай да си режем вените по дължина. :sleep:

Обаче с това никак не съм съгласен:

преди 17 минути , luba_rizova каза:

никакъв изход няма. 

Изход няма, щото криво-ляво, с куп уговорки, влязохме в списъка на държавите, в които проблемите са битовизми, котката на съседа, дребни нередности в ежедневието, защото за немалко хора големите проблеми по оцеляването изчезнаха. Нещата, които не можем да си позволим, са все по-малко, та в тоя ред на мисли, изход няма, щото има всичко.

• Харесвам 13
Публикувано:
преди 10 минути , AlexandraKo каза:

Ама, @funny,аз също не съм съгласна, с това, което се случва:(Но предпочитам , като не зависи нищо, лично от мен, да не си товаря психиката,  като имам някакво препятствие, да намеря начин, да го заобиколя. Следвам  примера на водата - винаги намира път, не можеш да я спреш.

Или пък, умея по-лесно да се приспособявам ли, и колкото и да е лошо, като има “протокол за лечение”, не се притеснявам.

Ами може би защото считам, че всичко си зависи от нас и за това се ядосвам .

От нас зависи да мислим и анализираме, да не се съгласяваме сляпо с нечии твърдения, да не се подаваме на манипулации от всякакъв вид а да търсим аргументи за тях .... и прочие такива ...

А колкото за "протокол за лечение " .... някак резултатите не го показват.

Как при  досегашните болести от които умират хора в пъти повече не задействаха правителства, политици , медици да ни спасяват от тях а сега изведнъж рязко се загрижиха за оцеляване на човечеството ?  ( рак - 9,5 млн. годишно, туберколоза - 1,4 млн. годишно, хепатит - над 600 х. годишно, грип - 300-600х. годишно) 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 1 минута , funny каза:

От нас зависи да мислим и анализираме, да не се съгласяваме сляпо с нечии твърдения, да не се подаваме на манипулации от всякакъв вид а да търсим аргументи за тях .... и

Да променяме нещата, които можем, да приемаме тези, които не можем, и да правим разликата между тях.

Кърт Вонегът

• Харесвам 4
  • Браво 1
Публикувано:

И какво като отидеш с ПСР? Какво ще правиш? Всичко затворено, музеи не работят, заведения, вечерен час... Няма земен рай, ама поне имаш свободата да седиш вкъщи, да се изпикаеш пред Айфеловата кула, да отидеш на театър, да се видиш с приятели, че и да се хвърлиш в Темза, да му се не види. 

То е ясно, че ще го преживеем. Ама там е проблема. Животът не е само да дишаме, да ядем и да работим, ако сме от щастливците, които имат работа де. Чини ми се, че това дето ни прави хора са другите неща, на които нямаме право, а се очаква да им се радваме. 

Заро, е, да де. Точно по повод оцеляването се върнахме в първи клас поне бедна държава като нашата. Е не днес, но скоро. 

Както и да е, всички се надяваме на добри времена, а за младите дори време има. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Пропускам злокачествените заболявания, че там темата ще стане като световния океан,.... 

Но за другите изброени заболявания нещата много отдавна са под контрол. Няма да се впускам в подробности, но лечение има и за туберкулозата, и за хепатит.... Пък и всички знаят как се разпространява хепатит В, или С. Противогрипните ваксини са на пазара вече 20 (и повече) години. Нещата и там са доста ясни. 

• Харесвам 11
Публикувано:

Вярно ли си се изпикала пред Айфеловата кула? 

Може би защото музеите вече ги видях гледам по-ведро на нещата. 

• Харесвам 3
  • Смея се 7
Публикувано:
В момента, Lyubina каза:

Пропускам злокачествените заболявания, че там темата ще стане като световния океан,.... 

Но за другите изброени заболявания нещата много отдавна са под контрол. Няма да се впускам в подробности, но лечение има и за туберкулозата, и за хепатит.... Пък и всички знаят как се разпространява хепатит В, или С. Противогрипните ваксини са на пазара вече 20 (и повече) години. Нещата и там са доста ясни. 

И въпреки това смъртността е ужасяваща нали ?

Т.е ок ни е след лечение и ваксина да има над милион жертви годишно от туберколоза ? И нямаше проблем тези заразоносители ( болните от туберколоза) да пътуват, работят, ходят по заведения и музеи , Не сме и затворени по домовете, социалноизолирани , въпреки броя заболели и починали от туберколоза годишно, само защото има ваксина .....

Еми честно - не го разбирам.

Ако това ще е принципа- явно като се въведат, изкупят и пласират ваксините ще ни оставят да си живеем живота и пак ще си умират хората от коронавирус, НО контролирано и с ваксина ?!?!?!?!?

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 24 минути , Zaro каза:

Да променяме нещата, които можем, да приемаме тези, които не можем, и да правим разликата между тях.

Кърт Вонегът

Още предния път, щях да река, че Вонегът е изплагиатствал, молитвата:

“Господи,
Дай ми спокойствие
Да приема нещата, които не мога да променя,
Смелост да променя онези, които мога да променя,
И мъдрост да виждам разликата между тях...“

Приписват я на Св. Франциск от Асизи.

преди 26 минути , funny каза:

Ами може би защото считам, че всичко си зависи от нас и за това се ядосвам .

От нас зависи да мислим и анализираме, да не се съгласяваме сляпо с нечии твърдения, да не се подаваме на манипулации от всякакъв вид а да търсим аргументи за тях .... и прочие такива ...

А колкото за "протокол за лечение " .... някак резултатите не го показват.

Как при  досегашните болести от които умират хора в пъти повече не задействаха правителства, политици , медици да ни спасяват от тях а сега изведнъж рязко се загрижиха за оцеляване на човечеството ?  ( рак - 9,5 млн. годишно, туберколоза - 1,4 млн. годишно, хепатит - над 600 х. годишно, грип - 300-600х. годишно) 

@funnyИмах предвид, не буквално болестите, а възможността за пътуване, с двата теста.

• Харесвам 4
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.