Прескочи до съдържание

Темичка за оптимисти!


Препоръчани мнения

Положението е такова каквото е,  но това няма да е вечно.

 

Какъв е вашият обозрим хоризонт за бъдещи пътувания,  било то вече резервирани,  или такива които тепърва ще планирате? 

 

Аз отписвам всичко преди лятото (измъквайки се с минимални щети). С възможностите за ребукинг и канселиране ,  които предоставят  АК, може би ще препланирам, и добавям дни  към бъдещи пътувания.

 

До края на годината  "големите"  билети само през сайт на авиокомпания, защото всички посредници са ОК, само докато се омажат нещата. Възможността за директна комуникация с АК в близките месеци според мен си струва няколко лева отгоре. 

За вътрешни и лоу кост полети бих рискувал без замисляне. 

 

Доколкото знам при билет издаден от агенция авиокомпанията официално няма контрол над него до 24 часа преди полета. Промените се правят през агента,  макар да има доста изключения.  

 

Дори всичко да е ОК след  месец, по-добре малък буфер в който авиокомпании и пътници да се освестят. 

 

Вярвам, че още наесен ще има лоу кост осморки над Европа, и "Търся билет за"  ще се върне на първа страница.  

  • Харесвам 33
  • Браво 2
Връзка към мнение

Надявам се през лятото да се поуспокои ситуацията и есента да се отвори възможност за някое и друго пътуване. Имам опасения, че зимата може отново да се сговни положението, дано да не са основателни.  

Не знам (слава богу) как се чувстват наркоманите при абстиненция, но travel-абстиненцията, която се очертава за (не)известно време, хич не е приятна и чувствам как, ако не си купя някакъв билет скоро, ще почна да се изнервям. 

Иначе пътуванията, които ще се наложи да пропусна, не са много и щетите (финансови) няма да са големи, а веднъж да има полза и от обстоятелството, че се замотах с организацията на едно по-далечно като разстояние пътуване, понеже така не съм се набутал с резервации за настаняване, свързващи и вътрешни полети и др. подобни.

Бъдете здрави, дано да се оправи по-бързо положението и да можем пак да си бръмчим насам-натам! :smile3:

 

  • Харесвам 30
Връзка към мнение

Много ме радва темата! Тъй като съм оптимист, въпреки 3те ми пропаднали пътувания с немалки щети, се надявам пътуването ми до Япония втората половина на август да се осъществи. Да не говорим, че имам цял куп идеи и планове, но за момента, освен да си чета свързани с тях книги, друго не мога да направя. 

 

Желая на всички здраве, добро настроение и да си поддържаме интересите дори и виртуално. 

  • Харесвам 17
Връзка към мнение

Мислех тази година да сменя Франция с Италия, защото по незнайни причини все ми се изплъзва. От италианските райони само в Сицилия съм била, а то не се брои за Италия. Макрон, скъпи французи, обещавам, че дори и мислено повече няма да Ви изневерявам😉. Само нормализирайте стария континент до лятото🙂

  • Харесвам 8
Връзка към мнение

Тази година започна повече от прекрасно. Още на 04.01 пътуване извън България, е вярно, че до Одрин, но си е извън България. До края на януари имах закупени билети до Лондон и до Рим, които няма да се състоят. Финансовите загуби се надявам да не са много големи. Полетът ми до Рим, който е в началото на май, все още не е отменен. В края на февруари си смених паспорта и ми щукна идеята да потърся нещо до Канада. Намерих цени под 250€ за полет от Париж до Монреал. Пуснах молба за e TA и след два дни получих мейл, че съм добре дошъл в Канада ... И тогава коронавируса се развилня из цяла Европа, че и из света и положението се сговни много. Освен това със с хроничен бронхит и някакви наченки на астма и лекуващия ме лекар ми каза, че възможна среща с covid - 19 няма да бъде никак добре за мен Нямаше да има ни Лондон, ни Рим, да не говорим за Канада ...

Все пак съм оптимист и вярвам, че нещата ще се оправят. Пак ще пътуваме. Може би аз тази година ще пътувам повече из България, ще посетя места, които отдавна се каня. А може и някъде другаде да отидем

Единствено трябва да вярваме, че по-доброто предстои и няма да е все така 🙂

  • Харесвам 18
Връзка към мнение

В тази година на юбилеите /масово компанията сме на 50/ мечтаех за Френска Полинезия. С оглед на ситуацията, бих била щастлива на някой гръцки остров.

  • Харесвам 16
Връзка към мнение

Аз си мечтая да ми се осъществят плановете за Узбекистан наесен и някъде на топло през декември. Турските до Мардин и Фетие през май и юни съм ги отписала, почти....За мен чашата е наполовина пълна, никога наполовина празна. Каквото и да стане,ще го преживеем. Важното е да останем  хора, че доста разочарования от приятели почнаха да се трупат.

  • Харесвам 13
Връзка към мнение

Някаква вътрешна частичка в мен даже се радва, че ми връщат резервациите като ваучери. Сякаш казват "пътуването не е отменено, само е отложено". Ако ми бяха върнали пари, не знам дали толкова лесно щях да се хвърля да организирам същото пътуване, особено имайки предвид колко време, усилия и емоции ми отне. 

 

А сега, стабилен ваучер от Qatar Airways, стабилен ваучер за вътрешните полети от Jetstar Australia, 10% ваучер от предплатата за кемпера, общо взето пътуването е нарисувано. Може кешът да е много по-практичен и полезен, особено в тези времена на несигурност, но вътрешно се радвам че пътуването си остава точно толкова осъществимо колкото и преди. Не знам дали се разбира какво искам да кажа. А пък когато - тогава. 

  • Харесвам 33
  • Браво 1
Връзка към мнение

@stanimir, Чудесна тема, Станимире! Радва ме оптимизът ти и споделям напълно мнението ти, че тази година поне е по-добре да се купуват билети директно от авиокомпаниите и да не се правят планове преди лятото.


Аз започнах годината с пътуване по неприятен повод, на 14-15 януари летях по трасето Мадрид-София и Варна-София-Виена-Мадрид за да стигна навреме за погребението на дядо ми, на името на когото съм кръстен.
Много се надявах през март месец да пътувам за кеф, но уви с тази истерия ми изгоряха две пътувания. 19-22 март, пътуване до Вилнюс, с цел да видя Каунас и латвийската столица Рига, както и Юрмала. И 26-31 март, конференция в Хонолулу с 24 часа престой в Сеул. И това отиде по дяволите. Добрата новина е, че конференцията я отложиха за април 2021 в Лас Вегас, но се надявам, че тогава няма да има проблеми.


След като вдигнат всички забрани за пътувания, смятам да компенсирам по най-бързия начин и да намеря билети до Латвия или Литва, както и билети за Южна Корея до септември. Ще включа сигурно и Малта в плановете като бонус за някой уикенд септември-ноември.

А, иначе следващото ми планирано пътешествие е 11-20 юни в Грузия, Азербайджан и Армения. Купил съм билети директно с Ukrainian International Airlines, но не съм резервирал никакви хотели. Надявам се да се осъществи, но няма да се учудя ако изгори и то.

10-20 август имам круиз с Windstar като лектор, но още не са ми купили никакви билети от круизната компания и се надявам много, че това пътуване ще се осъществи, защото ми е стара мечта. Ако случайно и то отпадне ще компенсирам с 2 круиза през 2021, един карибски и един полинезийски.

Трябва да сме оптимисти и да пътуваме докато можем, че както виждате не се знае кога могат да ни спрат кранчето.

Пожелавам попътен вятър и успешни пътешествия на всички магеланци и честит ден на бащата на всички татковци! Днес е ден на бащата в Испания.

  • Харесвам 22
  • Замислям се 1
Връзка към мнение
Преди 1 час, Фил каза:

Не знам (слава богу) как се чувстват наркоманите при абстиненция, но travel-абстиненцията, която се очертава за (не)известно време, хич не е приятна и чувствам как, ако не си купя някакъв билет скоро, ще почна да се изнервям. 

А, ти билет пак можеш да си купиш, ако разходът ще то донесе някакво душевно удовлетворение. Сега нетът кипи от оферти. Друг е въпросът дали ще можеш да го използваш. 😄

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Ох.... и аз изпадам вече в travel-абстиненцията.

Нямам никакви загуби до момента, просто защото планирах няколко по-дълги уикенда из Европа и още нищо не бях букнала, както и обиколка с кола на балканите. Но... имам закупени билети за Етиопия :girl_dance:, та си чакам септември да дойде, с надежда, че нещата ще са се нормализирали до тогва. Само дето тази надежда в момента се бори със зъби и нокти с моята по принцип недоверчиво-песимистична натура :grin:

  • Харесвам 5
Връзка към мнение

Току що си смених хотела и полетите на RYANAIR за Виена за август.Брат ми казва,че съм голям оптимист и нещата надали ще се оправят дотогава ,но аз силно вярвам.че всичко ще отмине до лятото,ако хората са дисциплинирани и спазват карантината.

Така,че пак ще се пътува😍

Добре,че пътуването до Рио беше миналата година,че сега щях да видя зор.

  • Харесвам 9
Връзка към мнение

Празнувайки новата 2020 година в Гърция-Волос,в чудесната компания на приятели,си пожелахме да пътуваме винаги, когато можем.

Оптимистка съм.Приоритет ми е Европа.Но наистина не смятам да пътувам поне до есента.И то не защото ме е страх,а защото си мисля,че след такава пандемия няма да се чувствам комфортно.Някакво вътрешно и дано да е моментно чувство.

Не е драма,все пак животът ми не се върти само около пътешествията.

Ще заложа на градски обиколки в България,имам много непосетени красиви местенца,за които си мечтая.Както и планините,които винаги ме зареждат много положително.

И този период ще отмине,дано да е по-скоро.

На всички пожелавам здраве и повече възможности за пътешествия по широкия свят.

И една малка горска теменужка от нашата градинка за повече настроение и красота,които винаги са ни необходими.

89940886_10216385994711357_8146336419615342592_o.jpg

  • Харесвам 25
Връзка към мнение
преди 19 минути , Zaro каза:

А, ти билет пак можеш да си купиш, ако разходът ще то донесе някакво душевно удовлетворение. Сега нетът кипи от оферти. Друг е въпросът дали ще можеш да го използваш. 😄

Викаш, да си купи билетче и да му се радва, щом това го успокоява:))))))

 

Аз пък, никога / срам, срааааам/, не съм купувала самолетен билет от " онези" сайтове. Винаги си купувам от сайта на съответната АК.

Ние у нас сме песимист /Сър Антъни/ и оптимист - аз.

Като почна тази истерия с вируса, песимистът победи и  ме озапти, до второ нареждане, с купуване на билетки и резервации. Та финансови загуби няма никакви.

В интерес на истината, даже, малко се радвам, че ще се кротнем, за известно време. Че понякога, програмата много се сгъстяваше и започнах да се уморявам от събиране и разтуряне на куфари.

Приемам случващото се, като неочаквана, заслужена  почивка. Ще използвам времето, да сложа в ред много неща, дето, все са на опашката.

Имаме едни САЩ, от 18 септември, ако стане -  добре. Ако не стане - догодина. Там съм дала само едни 400 лева, дето не са проблем, дори да не ги върнат.

Когато имам проблеми, ги разделям на части, така, по-лесно се решават. Съгласно онази поговорка " слон се яде на парчета".

Така че, нека се справим с настоящата ситуация, да попремине тази истерия, после, всичко ще си дойде на мястото. И то - много бързо.

 

  • Харесвам 16
Връзка към мнение

Излиза, че аз съм по-голям оптимист от вас.... имам билети за Холандия за началото на май и все още отказвам да приема, че това пътуване няма да се осъществи 😞  Явно не е оптимизъм, а наивност, за да не използвам друга дума. Хубавото в случая, че финансово няма да има сериозни щети, но много, много се нядявам нещата да се оправят още лятото, до есента ми се вижда безкрайно дълъг срок.

  • Харесвам 12
Връзка към мнение

И аз съм голям оптимист (въпреки, че съм и хипохондрик) и имам едни билети за Япония в средата на май. Там съм даже по-голям оптимист и от Finnair, които вече не предлагат полета на отиване (ама в резервацията ми стои още де) 😄

  • Харесвам 11
  • Смея се 11
Връзка към мнение

Аз пък за тая година вече съм спретнал такова обикаляне по чукарите, че мамата си трака. Има толкова места, дето си викаш "ей го къде е под носа ни, ще намеря време" и все не остава време. Трябва все пак камъни да се събират. @ven62 нека да си събира строителен пясък от плажовете. 😄 

  • Харесвам 11
  • Браво 1
  • Смея се 4
Връзка към мнение
преди 2 минути , Zaro каза:

Аз пък за тая година вече съм спретнал такова обикаляне по чукарите, че мамата си трака. Има толкова места, дето си викаш "ей го къде е под носа ни, ще намеря време" и все не остава време. Трябва все пак камъни да се събират. @ven62 нека да си събира строителен пясък от плажовете. 😄 

Човек каквото сам си направи, никой друг не може да му го направи...:wink:

  • Харесвам 4
  • Браво 1
  • Смея се 7
Връзка към мнение
Дани Магелани

Поздравления за темата!

В момента трескаво анулирам априлските Канада, САЩ и Карибски круиз.

Майският ми Лондон си стои и чака ред.  Юнската Виена-също.

В края на годината ща или не, трябва да пътувам до САЩ, иначе полетите изгарят.

Ами ще си мечтая за декември.

Декември ще бъде април!

  • Харесвам 12
Връзка към мнение

Аз си промених пътуването до Краби и Куала Лумпур 8-21.04 за Пукет 17-30,12 . Успях да отменя 2 от  резервациите на хотелите продължавам да се боря с третата и с airasia . Парите съм ги прежалил , не са и толкова много сега поне имам време да изчета доста неща за Тайланд за 9 месеца .Никога не бях правил правил резервации с невъзвращаема стойност и никога няма да правя в бъдеще. Надявам се до лятото да се разминат нещата , че тази лудница почва да ми идва в повече . 

  • Харесвам 7
Връзка към мнение

Оптимисти сте 😎😷😉

За мене пролетта не е особено благодатен сезон за пътуване. По време на семестър се правят само някакви кратки забежки по празници. Един великденски Киев  и една Магеланска инвазия на миникруиз Копенхаген-Осло за 24ти май, за която и преди имах съмнения дали бих могъл да присъствам (ама пък иначе бях основен инстигатор на масовката 😆😷). Финансови щети почти нулеви. То пък пролетта е и най-кофти сезон за планина, навсякъде е кално. Така че хич не съм се изпритеснил, че няма да ходя по света. А аз си направих голямото пътуване за годината и ще ми държи влага за доста напред... Даже не съм си видял още всичките снимки.

Кефите ме! Трябва да се гледа оптимистично на нещата. Или поне хумористично. Лично аз се готвя за мобилизация вместо да пътувам. И го карам на сухи тренировки. Ето как с колежката @IskamvRio<3 борим гадините 😎😷

Имаме спирт. Стерилизираме йозетата (парят, не се барат!) И не се страхуваме да ги използваме 😋😷😎

🗡️ Експелиармус! 🗡️

FB_IMG_15845597895172530.jpg.4b720564ca667141a2793a9ed0408b7f.jpg

 

FB_IMG_15845597679551922.jpg.79e2cdb96293aa447aa7d0abe98bfcf6.jpg

 

FB_IMG_15845589540948554.jpg.733f1ca4f26573476a1393eddbad1a80.jpg

  • Харесвам 33
  • Браво 6
  • Смея се 9
Връзка към мнение

Тоя месец пропаднаха две пътувания, ама още другия месец - Кипър и през май Португалия очаквам да се реализират. Нищо няма да отменям и отлагам, даже напротив - очаквам да купя и за Санкт Петербург през юни.

  • Харесвам 4
  • Браво 5
Връзка към мнение
Георги Матеев

След като сравнително бързо преживях 3 отменени пътувания в следващите няколко седмици - до Родос, Армения и Кипър - открих, че ситуацията има далеч повече плюсове, отколкото минуси.

 

* почивката ми идва добре, ама наистина много добре... че голямо препускане беше последните години.

* преоткрих няколко стари приятелства, от което съм особено доволен.

* последната седмица говорих по телефона толкова много, колкото не съм през последните 3 години взети заедно. Даже почти бях забравил, че имам опция за разговори на телефона.

* най-сетне ще намеря време да прочета трите броя на National Geographic, които от месеци ми мухлясват в раницата и само ги разхождам с мен напред-назад, както и да свърша 500 вечно отлагани във времето досадни нещица.

* не съм писал толкова много във форума поне от година 🙂

* въздухът е СТРАННО чист.

* и може би най-важното... ситуацията генерално подейства на всички като един голям шамар и reality check... по мое мнение обществото беше започнало да става някак леко гнусно и арогантно (не говоря само за България!) през последните години, та сега с удоволствие забелязвам определено сплотяване и промяна в хората към по-добро.

 

Предстоят ми още 2-3 по-големи отмяни (като гледам най-малкото тоя Виетнам в началото на май със сигурност ще отиде на кино), които вече ще донесат и по-големи финансови щети. Но дори и за това грам не мога да се ядосам - животът ме е научил, че пари се губят и пари се изкарват, а и те доста отдавна не са мерило за личното ми щастие...

 

Дори не се моря да правя планове в момента, няма смисъл, поне не все още. Винаги съм бил оптимист, а сега повече отвсякога - усмивката винаги е по-добро решение от намръщеното лице 🙂 И знам, че сегашното положение няма да е завинаги, а когато отново може да се пътува - никой няма да може да ме спре да си пърхам волно и доволно 🐦

Пожелавам на всички да сме здрави, пък пътуванията ще ги наваксаме рано или късно. Е по-добре рано де 😎

 

P.S. Оптимизмът ми дотолкова прелива, че вчера си купих едно билетченце за 17-и Юни 🙂

  • Харесвам 37
  • Браво 12
Връзка към мнение

И при мен е подобно положението. Започнах годината в Китай- Саня на плаж и Шанхай - шопинг и правех планове за пълна обиколна на Южен Китай през април. Разбира се промених билетите - от Китай на Колумбия, но вчера и това пътуване отлетя чак за ноември/декември. Без финансови загуби, още само 1 вътрешен билет Картагена-Богота не са ми сменили, но хотелите много мило ми пребукнаха всичко, а бяха от скъпите и без право на отмяна.  Добре , че между капките се промъкнах и видях Борнео в края на февруари/ началото на март. Това са личните пътувания- пропаднали 2 служебни европейски досега.

Оптимистично - в края на юли - 1 седмица в Баку и околности, в август - Намибия, водопада Виктория, Ботсвана малко и малко Замбия. Дано всичко е наред. Ако по-рано се оправи положението - още в юни ще навестя съседите.

Но дано всичко е наред, че малко с този коронавирус се прекалява - ако броиш за негови жертви хора с масивен хеморолигичен инсулт, в безсъзнание от 7 дни, независимо от годините им, винаги ще имаш основание за отлагане на полети... Но дано греша 

  • Харесвам 9
  • Браво 1
Връзка към мнение
Дани Магелани
преди 16 минути , master_of_germs каза:

Оптимисти сте 😎😷😉

За мене пролетта не е особено благодатен сезон за пътуване. По време на семестър се правят само някакви кратки забежки по празници. Един великденски Киев  и една Магеланска инвазия на миникруиз Копенхаген-Осло за 24ти май, за която и преди имах съмнения дали бих могъл да присъствам (ама пък иначе бях основен инстигатор на масовката 😆😷). Финансови щети почти нулеви. То пък пролетта е и най-кофти сезон за планина, навсякъде е кално. Така че хич не съм се изпритеснил, че няма да ходя по света. А аз си направих голямото пътуване за годината и ще ми държи влага за доста напред... Даже не съм си видял още всичките снимки.

Кефите ме! Трябва да се гледа оптимистично на нещата. Или поне хумористично. Лично аз се готвя за мобилизация вместо да пътувам. И го карам на сухи тренировки. Ето как с колежката @IskamvRio<3 борим гадините 😎😷

Имаме спирт. Стерилизираме йозетата (парят, не се барат!) И не се страхуваме да ги използваме 😋😷😎

🗡️ Експелиармус! 🗡️

FB_IMG_15845597895172530.jpg.4b720564ca667141a2793a9ed0408b7f.jpg

 

FB_IMG_15845597679551922.jpg.79e2cdb96293aa447aa7d0abe98bfcf6.jpg

 

FB_IMG_15845589540948554.jpg.733f1ca4f26573476a1393eddbad1a80.jpg

Респект и благодарност към вас и всички ваши колеги!

  • Харесвам 9
  • Благодаря 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.