jungfraujoch Публикувано: 21 март, 2020 Публикувано: 21 март, 2020 преди 8 часа, Георги Матеев каза: Но твърдо вярвам, че след близо година отдавна всичко ще е само лош спомен... Дано!И аз вярвам,че пак ще обикалям уличките на Венеция,ще ям най-вкусния сладолед във Флоренция и най фамозната пица в Бергамо! Тази година си мечтаех за италианските езера... 8
tch Публикувано: 21 март, 2020 Публикувано: 21 март, 2020 преди 9 часа, Георги Матеев каза: Но твърдо вярвам, че след близо година отдавна всичко ще е само лош спомен... Силно вероятно, скоро гладът ще стане по-силен от страха от зараза и взетите мерки ще бъдат премахнати в следствие на което ще е изграден стаден имунитет. А след още някоя друга година ще имаме и достъпна ваксина. 2 1
Янко Велков Публикувано: 22 март, 2020 Публикувано: 22 март, 2020 Да си призная, имах намерение да прекарам цялата си пролетна ваканция - от началото на март до средата на май - у дома, да се срещам с приятели и семейство, да мързелувам и попътувам из България, обаче в началото на февруари се срещнахме с моя близка приятелка във Венеция, и докато обикаляхме тесните улички между каналите тя ми предложи пътуване до Централна Америка през април - един месец само с раница, от Панама до Мексико, или обратно - както успеем да напаснем билетите. Нямаше как да откажа на подобно предложение - времето не беше кой знае колко, но пък то кога ли е? На бърза ръка купихме основните билети - Венеция-Мадрид-Панама и връщане през Богота, както и допълнителните полети Канкун-Мексико сити-Богота, и започнахме да правим планове. Тук трябва да вметна, че ако зависеше от мен, щяхме да кацнем в Панама с резервация за първата нощувка и нищо повече, но спътницата ми е пълната противоположност - прати ми google spreadsheet с целият график по дати, с графи за транспорт, нощувки, забележителности, цени, визи и дори секции за измината денивелация и дали хостелите по пътя предлагат хавлии! Междувременно си взех полет Варна-Бергамо за 10€, с идеята преди да стигна до летището във Венеция, да разгледам за два дни Флоренция, където никога не съм ходил. Скоро след това започнаха да пристигат новини за случаи на коронавирус в Милано, нещата се разрастнаха, полетът ми беше отменен. Ситуацията ескалираше бързо, но пък аз съм непоправим оптимист и си взех друг, директен полет Букурещ-Мадрид. Трябваше само да се прехвърля на самолета за Панама и да избягам от цялата тази истерия наоколо, но не - Панама въведе 14 дни карантина за всички пристигащи в страната, на практика обезсмисляйки цялото пътуване. Сега ще опитаме да си върнем част от сериозно увеличилите се разходи за билети, но здраве да е - пари се изкарват, това си е бял кахър. Междувременно все пак се надявам, че нещата ще се нормализират до към средата на април, и ще можем някак да отидем до Мексико и Гватемала поне и да си използваме част от самолетните билети! Докато чакам развитие си седя вкъщи и чета, играя компютърни игри и дори гледам филми (!), излизам почти всеки ден по задачи (като спазвам висока лична хигиена и съм свел срещите си до минимум) и чакам да мине тази масова психоза. Като че ли мнозинството от хората са толкова наплашени, че дори не намират т.нар. "мемета" с генерала за смешни, докато аз припадам от смях вкъщи 😄 11 1 1
valentin_st Публикувано: 24 март, 2020 Публикувано: 24 март, 2020 От селекцията "за по-добри дни". Видео, което докосва емоционално, влюбените в Португалия ще оценят високо. И с надежда всички да имаме възможност за скорошни пътувания! 12 1
Травеолани Публикувано: 24 март, 2020 Публикувано: 24 март, 2020 На 19.03.2020 г. в 13:00, krasen_denev каза: Оптимист съм,че ще успея да завърша започнатия разказ за пътуването ми до Румъния-Украйна-Литва-Латвия-Естония-Финландия-Полша-Унгария и Сърбия,което е на половина написано и събира прах някъде из форума. И аз имам да довършвам пътеписа си за Кауаи, май ми дойде и желанието да седна и да пиша! Имам и снимки, които не съм пускала тук. Дано и време ми остане 🙂 6 1
Емилия Публикувано: 26 март, 2020 Публикувано: 26 март, 2020 Ох, аз имам една резервация за Сицилия, края на юни. @AlexandraKo така хубаво беше описала едно село там, с хотелче до плажа, че не можах да устоя... Още тая надежда, че ще стане работата...🤞 2
AlexandraKo Публикувано: 26 март, 2020 Публикувано: 26 март, 2020 преди 8 минути , Емилия каза: Ох, аз имам една резервация за Сицилия, края на юни. @AlexandraKo така хубаво беше описала едно село там, с хотелче до плажа, че не можах да устоя... Още тая надежда, че ще стане работата...🤞 Аз Пунта Сека, си го бях предвидила дежурно за началото на юни. Че и за две седмички, толкова ни хареса лани. И пак, къщата на плажа. Ама, Сър Антъни, още в началото на кризата, почна да предрича това, което е сега и аз реших да поизчакам. Щото, къщата на плажа я вземам през Букинг, но има единствена опция - плаща се веднага и не можеш да се отказваш, да променяш или, да искаш връщане на парите. Реших, че като се върнем от Лансароте, тогава ще купувам билети и ще буквам. То пък, тъкмо си дойдохме, суйни-буйни, отпочинали, заредени със слънце и емоция, и след малко , затвориха държавата.:)))) Няма нищо, щом си си решила, ще отидеш. И съм сигурна, че много ще ти хареса. Ако обичаш спокойствието. Нека сега да изгазим тази киша, натам ще го мислим.😀 2
Емилия Публикувано: 26 март, 2020 Публикувано: 26 март, 2020 Аз букнах още през ноември. Даже си писахме с човека, че искаме с 2 спални и да гледа към морето. И той пусна заради нас резервациите в съседната къща, която пак е негова, за да мога да резервирам толкова рано... Ама ако не стане сега, със сигурност ще стане догодина, много съм се навила за там 🙂 1
AlexandraKo Публикувано: 26 март, 2020 Публикувано: 26 март, 2020 преди 4 минути , Емилия каза: Аз букнах още през ноември. Даже си писахме с човека, че искаме с 2 спални и да гледа към морето. И той пусна заради нас резервациите в съседната къща, която пак е негова, за да мога да резервирам толкова рано... Ама ако не стане сега, със сигурност ще стане догодина, много съм се навила за там 🙂 А ти предплати ли?
Фил Публикувано: 26 март, 2020 Публикувано: 26 март, 2020 На 21.03.2020 г. в 9:23, Георги Матеев каза: Погледнато от призмата на настоящия апокалипсис в Италия дали не ме тресе як оптимизъм, а? Чудя се дали да се изказвам за неща, които не разбирам особено, обаче ми се струва, че може би, когато премине тая история, точно страните, в които сега се вихри най-мощно гадината (Италия, Испания и пр.) после ще бъдат относително най-сигурни, защото ще има най-много хора с имунитет. 4
Георги Матеев Публикувано: 26 март, 2020 Публикувано: 26 март, 2020 преди 3 минути , Фичо каза: Чудя се дали да се изказвам за неща, които не разбирам особено, обаче ми се струва, че може би, когато премине тая история, точно страните, в които сега се вихри най-мощно гадината (Италия, Испания и пр.) после ще бъдат относително най-сигурни, защото ще има най-много хора с имунитет. Да ти кажа честно разсъждавах по същия начин... Ще поживеем и ще видим 🙂 2
Фил Публикувано: 26 март, 2020 Публикувано: 26 март, 2020 Я да видим кои са най-големите оптимисти - кой си е купувал билети след 15.03 и за къде? 2 1
Роми Публикувано: 26 март, 2020 Публикувано: 26 март, 2020 Аз само си смених билета от април за ноември за Колумбия. Но предпочетох този вариант пред ваучер за 24 месеца. Не се брои като закупен билет, но все пак е вид оптимизъм. И освен това проучвам сериозно за тигрово сафари в Индия за нова година или януари 2021. 4
Георги Матеев Публикувано: 26 март, 2020 Публикувано: 26 март, 2020 преди 16 минути , Фичо каза: Я да видим кои са най-големите оптимисти - кой си е купувал билети след 15.03 и за къде? Не е точно нов билет, но все още не съм отменил пътуването до Камчатка в края на май. Все още тая наивно-оптимистична надежда да се случи 🙂 Иначе тея дни си взех билетче до Будапеща за средата на юни... ей така за да предизвикам съдбата 🙂 1 1
Alexander Публикувано: 26 март, 2020 Публикувано: 26 март, 2020 След като ми отпаднаха 3 различни пътувания, се надявам с пълна сила да успеем да видим поне Санкт Петербург в началото на юли. За след това нямам нищо и скоро няма да имам.
Фил Публикувано: 26 март, 2020 Публикувано: 26 март, 2020 преди 1 минута , Alexander каза: се надявам с пълна сила да успеем да видим поне Санкт Петербург в началото на юли. И аз уж се надявам за същото в края на юни ... 1
pepsii Публикувано: 26 март, 2020 Публикувано: 26 март, 2020 На мен освен доста служебни ми изгоряха частни Турция и Италия през април. Но си пазя Коморски острови за Май и Палау за Ноември. Да видим 🙂 2
Crazy Horse Публикувано: 26 март, 2020 Публикувано: 26 март, 2020 И аз макар и да съм оптимист, не съм купувал никакви нови билети, след като ми се провалиха мартенските пътувания до Литва/Латвия и до Сеул/Хонолулу. Имам кавказко кръгче до Грузия, Азербайджан и Армения 11-20 юни и се надявам поне него да спася. Но, докато не приключи официално коронната истерия няма да купувам нови билети. Отшуми ли обаче, Латвия и Сеул няма да им се размине.
tanil1965 Публикувано: 26 март, 2020 Публикувано: 26 март, 2020 То моето незнам дали е оптимизъм или по-скоро глупост, но купих билети до Ханя 13-16 юни. Ей, така за един бърз плаж. Бях си казала, че ако билетите паднат под 350 лв. за двама, да купувам и го направих . Дори малко ме е яд, че не взех за цяла седмица престой, но съпруга ми беше решил да сменя работата и някак не вървеше по- дълго отсъствие. Е, той е по-умен от мен и се отказа от това си намерение на този етап, но аз вече бях взела билетите. Но имайки предвид, колко пропуснати пътувания имаме през последните години, едно повече или по-малко, все тая. Ами ако всичко утихне и нямаме готовност? От по-преди имаме Копенхаген /круиза/, който май пропада, едно Бергамо, и то вече замина и Санкт Петербург септември. 1
Фил Публикувано: 26 март, 2020 Публикувано: 26 март, 2020 И като стана дума за оптимисти и за Петербург - за най-смелите оптимисти - намират се билети под 100лв в началото на юни. 2
wiliko Публикувано: 26 март, 2020 Публикувано: 26 март, 2020 преди 58 минути , Фичо каза: Я да видим кои са най-големите оптимисти - кой си е купувал билети след 15.03 и за къде? Да дам рапорт ли... отидоха ми така стройно организираните уИкенди... 1. Уикенд - София -Неапол - Бари -София - 20-22.03.2020 - Анулирани 2. Уикенд - София - Нюрнберг-София - 27-29.03.2020 - за сега не са анулирани и ще духаме супата на Wizz, но поне си прибрах детето предварително....защото това пътуване имаше за основна цел това.... 3. Уикенд - София - Ница - Виена -София 3-6.04.2020 - и тук греда част от билетите са анулирани, друга не.... ....дали не съм оптимист... А 😉 даже с вече солидно нарасттващият ми актив в розовите...вече се оглеждам за бъдещи възстановки на вече провалените ми.... 1
Фил Публикувано: 26 март, 2020 Публикувано: 26 март, 2020 Отпадналите и провалени пътувания ги оставете за другите теми, да не разваляме оптимистичния дух тук! преди 3 минути , wiliko каза: Да дам рапорт ли... отидоха ми така стройно организираните уИкенди... Имах предвид покупката на билети да е осъществена след 15.03, а не самите пътуванията да са за този период 1
Lyubina Публикувано: 26 март, 2020 Публикувано: 26 март, 2020 Оптимист съм и винаги съм била, нямам резервации, щото няма да ме пуснат да се шматкам по света и у нас, ... Някой ще трябва да работи. 😞
wiliko Публикувано: 26 март, 2020 Публикувано: 26 март, 2020 преди 15 минути , Фичо каза: Отпадналите и провалени пътувания ги оставете за другите теми, да не разваляме оптимистичния дух тук! Имах предвид покупката на билети да е осъществена след 15.03, а не самите пътуванията да са за този период ми аз съм си накупила още от преди 15 март достатъчно... 😜 и пак ще си купя... да реализирам 20% кредит, че имам загуби за избиване ... 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега