Alexander Публикувано: 26 март, 2020 Публикувано: 26 март, 2020 Бях забравил за мини круиза, той е последна грижа
AlexandraKo Публикувано: 26 март, 2020 Публикувано: 26 март, 2020 преди 23 минути , wiliko каза: Да дам рапорт ли... отидоха ми така стройно организираните уИкенди... 1. Уикенд - София -Неапол - Бари -София - 20-22.03.2020 - Анулирани 2. Уикенд - София - Нюрнберг-София - 27-29.03.2020 - за сега не са анулирани и ще духаме супата на Wizz, но поне си прибрах детето предварително....защото това пътуване имаше за основна цел това.... 3. Уикенд - София - Ница - Виена -София 3-6.04.2020 - и тук греда част от билетите са анулирани, друга не.... ....дали не съм оптимист... А 😉 даже с вече солидно нарасттващият ми актив в розовите...вече се оглеждам за бъдещи възстановки на вече провалените ми.... Ако погледнем, от моята оптимистична гледна точка, изглежда така: Добре че, има карантина - с тия двудневки с по 4 полета, щяхте да се убиете от търчане и от път. За 2 дни, кое по- напред в Бари, кое в Неапол? Пък така, ще си починете и ще съберете сили за по- длъжки трипове. Преди 1 час, Фичо каза: Я да видим кои са най-големите оптимисти - кой си е купувал билети след 15.03 и за къде? Фичо, това не се нарича оптимизъм. А има друго име. Да отворим нова тема: каква глупост сътворих, по време на карантината.:((( Дано не се сбъднат прогнозите ми, че лошо. 1 2
tanil1965 Публикувано: 26 март, 2020 Публикувано: 26 март, 2020 преди 32 минути , Фичо каза: Отпадналите и провалени пътувания ги оставете за другите теми, да не разваляме оптимистичния дух тук! Имах предвид покупката на билети да е осъществена след 15.03, а не самите пътуванията да са за този период E, да де. На 11.03. брои ли се? Аз и от Копенхаген не съм се съвсем отказала, прекроявам си програмата, предвид това, че остана само един полет седмично, променям нощувки и така. Не, че някой ще ми се върже да пътуваме, то и аз не бих, ама....
stanimir Публикувано: 26 март, 2020 Автор Публикувано: 26 март, 2020 преди 47 минути , AlexandraKo каза: Фичо, това не се нарича оптимизъм. А има друго име. Да отворим нова тема: каква глупост сътворих, по време на карантината.:((( Дано не се сбъднат прогнозите ми, че лошо. При добра оферта и мечтана дестинация не бих се колебал да купя полет на някоя от топ авиокомпаниите за след 5-6 месеца. Вероятно е обаче да има сериозни размествания откъм часове, може би дни на полетите и т. н. Със сигурност авиацията няма да умре. Споделям мисълта, че "Не можем да оставим лекарството да навреди повече от самия проблем" и до броени месеци светът ще бъде отново отворен, каквато и да е цената. 5
Stanislav Dimitrov Публикувано: 26 март, 2020 Публикувано: 26 март, 2020 Редовно следя fly4free и ако падне някоя оферта скачам.Според мен от юни ще е ОК за полети.А април и май имат много празници,и ако стане чудо и масовата психоза се прекрати ще се ходи с колата.Имам планове за Венеция през Далмация,а освен това съм обещал на една приятелка гости в Брюксел. 3
jungfraujoch Публикувано: 26 март, 2020 Публикувано: 26 март, 2020 Оптимистка съм! Цитирам @Костов от темата Искам да се похваля-Жив и здрав съм и хората които обичам са живи и здрави. И @Lyubina от същата тема-Цъфнаха ми орхидеите. Много се радвам на такива уж обикновени,но толкова важни неща от ежедневието.И на хората,които ги оценяват. Защото самолетен билет всеки може да купи.Пътуване всеки може да организира.Дай Боже в следващите месеци да е така!Но никой не може да предвиди в каква ситуация ще бъде света. Аз лично пътувам 3-4 пъти годишно.Нямам кредити или каквито и да е парични задължения към хора и институции.Не правя дългосрочни планове.Приоритет ми е Европа,не че не искам да видя и други континенти.Просто се съобразявам със здравословното си състояние и това на семейството ми,както и банковата си сметка. Оптимистка съм,че ще посетя всички европейски столици. Никой не е светец и у всеки човек има лошотия.Оптимистка съм,че доброто у хората е повече и се проявява в трудни моменти. Оптимистка съм-светът ще го има и ще става още по-красив,защото човечеството ще разбере,оцени и прилага научените уроци по време на пандемията Covid 19. Смятам,че оптимизъм не значи да хвърчиш в небесата и да игнорираш всичко.Оптимизъм е да си мечтател с цел,към която се стремиш и да си щастлив,когато тя стане реалност! Пожелавам на всички магеланци здраве и красиви,споделени пътешествия! 12 1
Hristo Kolev Публикувано: 26 март, 2020 Публикувано: 26 март, 2020 Здравейте на всички! Много ми харесва оптимистичният поглед върху ситуацията, мисля, че всички имаме нужда от това. За щастие, успях да започна силно годината със студентска конференция в Индонезия и кратък престой в Сингапур през януари. Върнах се в България средата на февруари за междусеместриалната ваканция (уча в Германия) и веднага се родиха доста планове, които обаче май няма да се осъществят. Имах купени билети за Атина на гости на приятели за средата на март, не бяха отменени, но не се престраших да пътувам. Голямата болка е едната седмица в Мароко за рождения ми ден, отново на гости на местен приятел, която трябваше да се случи в края на април, но очаквам да се отмени всеки момент. Отделно не се знае кога пак ще може да се отиде до Германия, семестърът засега е с доста неясноти. Да не говорим за две провалени младежки програми - в Москва и Торонто. Въпреки всичко съм оптимист, че всичко ще се оправи и ще имаме възможност максимално скоро да обикаляме по света. Кроя планове за една Португалия лятото, но не смея нищо да преприема засега. Поздрави и бъдете здрави! 8
wilks Публикувано: 27 март, 2020 Публикувано: 27 март, 2020 (редактирано) Идеята ми всъщност беше, че вирусът и цялата тази тъпотия ще минат и заминат. Човечеството със сигурност няма да се затрие. Хилядолетната еволюция го гарантира, По този въпрос с вируса сега съм абсолютно без съмнение оптимист. Както съм оптимист, и че хората няма да допуснат отново да се случи същото догодина със следващия вирус. Даже не е нужен оптимизъм, а позитивизъм, Защото без него, хората се смахват дори и без опасни вируси. Доброто настроение, вкусната храна и приятните занимания с близки по нагласа хора, винаги са били най-добрата и универсална ваксина за хората. Много по-страшно обаче би било, ако да речем маслините почнат да дават плод без костилки, или дините без семки. Надявам се схващате смисъла, да не изреждам всички растения и животни. А, да, и най-важното - пчелите и птичките да продължи да ги има. Защото без тях планетата наистина ще си замине много по-бързо и сигурно, отколкото всички вируси и войни накуп биха го направили. В края на май най-късно смятам да летя, стига да има с какво, а цялото това безумие около вируса (не с него, а заради него), да е приключило много по-рано 🙂 Пазете се, и късмет! 😉 Редактирано 27 март, 2020 от Георги 17 1 5
Биксбит Публикувано: 27 март, 2020 Публикувано: 27 март, 2020 преди 1 час, wilks каза: Преди известно време се питах защо ... Чудя се ти ли си прочел моите мисли или аз твоите? 🤔 Съвпадението им е пълно 🙂 1 1
Емилия Публикувано: 27 март, 2020 Публикувано: 27 март, 2020 преди 21 часа, AlexandraKo каза: А ти предплати ли? Не съм, до 1 юни ми е безплатното анулиране. Но имам самолетни билети. 4 броя! 1
wiliko Публикувано: 27 март, 2020 Публикувано: 27 март, 2020 преди 2 часа, wilks каза: В края на май най-късно смятам да летя, стига да има с какво, а цялото това безумие около вируса (не с него, а заради него), да е приключило много по-рано 🙂 Пазете се, и късмет! 😉 и аз така смятам... 😜..дотогава ще кроя планове за останалата половина от годината...че Злото никога не спи...визирам себе си...😉 1 1
iMari Публикувано: 2 април, 2020 Публикувано: 2 април, 2020 Ако все пак сте останали непоправими оптимисти,ето малко ниски цени за традиционно скъпи дестинации.Между другото тези дни ми попадна статия с някакво изследване,че страните,в които от десетилетия ваксината срещу туберкулоза е задължителна са по-малко засегнати от корона вируса.Тези страни разбираемо са в Източна Европа. 2
AlexandraKo Публикувано: 7 април, 2020 Публикувано: 7 април, 2020 Хайде, да си пожелаем, от днес, нещата да тръгнат към окончателно оправяне:))) И честит празник, на всички колеги! @stanimir, @Sara, @Lyubina @master_of_germs и на всички други колеги-съфорумци, дето не ги знам! 18 6
Lyubina Публикувано: 7 април, 2020 Публикувано: 7 април, 2020 Благодаря сърдечно @AlexandraKo! Поздрави и на теб, на всички колеги и на всички магеланци, също честит празник! Все пак, навремето СЗО го обяви като Световен ден на здравето! Бъдете здрави! 5 1
jungfraujoch Публикувано: 7 април, 2020 Публикувано: 7 април, 2020 Преди 1 час, AlexandraKo каза: Хайде, да си пожелаем, от днес, нещата да тръгнат към окончателно оправяне:))) И честит празник, на всички колеги! @stanimir, @Sara, @Lyubina @master_of_germs и на всички други колеги-съфорумци, дето не ги знам! Добавям @Mistress of Germs и @mary_shery-момичетата,които освен,че са медицински работници,са и чудесни хора! Честит Празник на всички,които се грижат са здравето и живота ни!Бъдете благословени! 9
Mamas Публикувано: 7 април, 2020 Публикувано: 7 април, 2020 Да се включа и аз като оптимист: планираните ми италиански езера "изгоряха" за щастие без последствия, но имам букнат и платен хотелв края на юли в Гръцко. За първи път от години по това време. Викам си: "Ако ние не можем, поне децата ще отидат, нали са младоженци!" Кой да предположи, че няма да е до човек, а до ситуация. Дано се оправи до тогава. А младоженците имат сватбено пътешествие 01-09.05 - София Брюксел с Раян и връщане от Париж с България еър. Само полети са букнали, дано поне имат късмет с връщане на пари или замяна на полет. Честит празник на всички здравни работници! 4
Sara Публикувано: 8 април, 2020 Публикувано: 8 април, 2020 преди 21 часа, AlexandraKo каза: Хайде, да си пожелаем, от днес, нещата да тръгнат към окончателно оправяне:))) И честит празник, на всички колеги! Благодаря,В., AlexandraKo. Честито и на теб и на колегите, благодаря за безкрайният оптимизъм и цветност, с който зареждаш форума!Бъдете здрави! 3
ZORI Публикувано: 8 април, 2020 Публикувано: 8 април, 2020 Почти съм сигурна за себе си, че няма да предприема никакви пътувания за тази година, пък ако нещата толкова се успокоят и променят, знае ли човек, може ще ми хрумне. За сега се моля да се прибера благополучно в къщи при семейството.. Е то се знае, че ще бъде в карана, но поне на родна земя. Иначе сега за престоя ми В Германия бях се наточила да си джъткам да пообиколя Северна Германия... Е да... Ама... Нена 12-ти трябваше да летя за Виена и оттам за Канада. Е.. не ми е било писано точно сега Канада. Аз съм благодарна, че успяхме да си изкараме един хубав круиз до Карибите, защото точно след нашето завръщане се започна всичко. И въобще не искам да знам хората от круизите какъв ужас са изживяли, говоря за круизите кораби, които не бяха допуснати да акустира сума ти и време. Е, сега ще имам едни валечери в профила си, които няма да мога да ползвам. Но пак казвам Благодаря! Благодарна съм за всяка предоставена ми възможност, както за отнета такава, защото както се казва, човек никога не знае какво гуБу и какво печели...понеже съм много земна и назовавам нещата с истинските им имена, което не винаги се харесва. Да бъдем оптимист! Ще раздавам валчери за Flixbus, Ryanair, aircanada I Brukselskite линии. Бъдете здрави! Пак ще пътуваме! 7
Биксбит Публикувано: 8 април, 2020 Публикувано: 8 април, 2020 В момента съм на принципа: Те ги анулират, аз купувам нови. 😄 По тая схема анулирания априлски до Ларнака го заместих с юнски. Вече имам билет и за юли до Санкт Петербург. Август по принцип ми е планинарски месец из България, за септември също имам билет. Абе лафа е "Я колко моем да лежим, мързелувам или пътувам, они толкоз карантина не моат да ми дадат" 2 7
Георги Матеев Публикувано: 8 април, 2020 Публикувано: 8 април, 2020 Днес съм много оптимистично настроен и бързам да споделя 🙂 Но първо малко предистория. През 2017 на експедицията до Антарктида създадох изключително добро приятелство с моя съкаютник - (в момента вече) 70-годишен южноафриканец, прекрасен човек и не по-малко откачен от мен на тема пътуване, та съвсем очаквано много си паснахме. Оттогава подържаме постоянна връзка и правим съвместни пътешествия поне 2 пъти годишно из целия свят. Последно се видяхме миналия месец, когато обикаляхме заедно из Норвегия. Той после остана в Лондон, а аз на пожар се прибрах в София, че у нас точно започваше извънредното положение. Седмица по-късно той се върна в Кейптаун и само 48 часа по-късно започна да има неприятни симптоми. Отиде в болница и уви даде позитивен резултат за Covid-19, като почти 100% се беше заразил в Англия, която в онзи момент все още имаше илюзията за стаден имунитет и не налагаше никакви рестрикции. Човекът веднага бе хоспитализиран и през следващите 15 дни мина през всички стадии на короната, като на моменти беше особено зле. Ужасно много се притеснявах за него, особено предвид и по-напредналата му възраст. Та, страхотната новина - вчера най-сетне го изписаха от болницата и се прибира вкъщи! Прати ми снимки и изглежда наистина добре. Разбира се, все още не е възстановен 100% и ще трябва да пази леглото още 10-ина дни, но най-лошото определено е минало и в голяма степен е преборил вируса. Отдъхнах си! И лъч надежда се появи на небосклона... 28 16
Lyubina Публикувано: 24 април, 2020 Публикувано: 24 април, 2020 Като сме оптимисти, да задам една питанка: как при толкова много пътуващи хора, никой от нас не се разболя (пепел ми на езика ;) ) или поне не е положителен за антитела? Или просто никой от нас не се е изследвал? Аз мисля да направя експеримент. Знам че тези тестове не се отличават с висока чувствителност и специфичност, но все пак... След три пътувания из половин Европа (е, пропуснах Италия и Испания) за трите месеца преди извънредното положение, чак пък изобщо да не съм срещнала вирусоносител ми се струва малко вероятно (особено по летищата и самолетите). Та значи, любопитна съм. 7
antea Публикувано: 24 април, 2020 Публикувано: 24 април, 2020 аз се тествах миналата седмица (върнахме се от Испания на 29 февруари), и нямах нито IgM, нито IgG тела, при положение че от тогава сме си плътно тримата вкъщи, смятам, че и при другите от семейството ще е същото - отрицателен тест 2
Дани Магелани Публикувано: 24 април, 2020 Публикувано: 24 април, 2020 преди 43 минути , antea каза: аз се тествах миналата седмица (върнахме се от Испания на 29 февруари), и нямах нито IgM, нито IgG тела, при положение че от тогава сме си плътно тримата вкъщи, смятам, че и при другите от семейството ще е същото - отрицателен тест И аз направих същия тест миналата седмица. Отрицателен за двата вида антитела. През януари в Япония имаше доста китайци. Реших да проверя дали не съм изкарала нещо на крак. 2
Lyubina Публикувано: 24 април, 2020 Публикувано: 24 април, 2020 Е, разочаровате ме. Аз таях надежда, че може да съм го прихванала от някъде по пътищата си, ама вие двете, с толкова рискове и да ви се размине...
antea Публикувано: 24 април, 2020 Публикувано: 24 април, 2020 преди 21 минути , Lyubina каза: Е, разочаровате ме. Аз таях надежда, че може да съм го прихванала от някъде по пътищата си, ама вие двете, с толкова рискове и да ви се размине... толкова години му се дразнех на този голям белег БЦЖ на рамото, а и никотинът ми е в повече... майтапа настрана, би било прекалено хубаво, ако горното наистина има значение, чак такъв оптимист не съм 3
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега