Прескочи до съдържание

Какво готвите?

ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:

@rdd, бих ти препоръчал тази сметана, ако говорим за животинска сметана, която да не те разорява. Става и за разбиване, и за готвене. Винаги имам по 1 в хладилника. Мисля, че и в Билла има животинска сметана, която да не е супер скъпа, но скоро не съм купувала. Разбира се, и Президент е опция, но цента й е по 3. Де факто човек и да иска, други опции за нерастителна сметана у нас няма - тази на Лидъл, подобната на Билла, и Президент. Хопла и подобни са растителни боклуци и изобщо не бива да се ползват. А, и да добавя, че аз често вместо сметана за някои неща ползвам Маскарпоне, така че и това е опция, която да не те притеснява с растителните си мазнини. 

16092373151051133313259583918885.jpg

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Наполеон се описва като сладкиш с многолистно тесто със маслен или сладкарски крем (pastry cream, creme patissierie). А сладкарския крем има много разновидности, най-общо прясно мляко, жълтъци (евeнтуално цели яйца), захар, нишесте, ванилия, често се добавя масло, но в някои версии за по-лек и пухкав крем, вместо масло се добавя разбита сметана (към изстудения вече сварен крем).  Мисля, че и с вариант масло и със сметана, все ще е вкусно. A наскоро попаднах на рецепта за торта Наполеон със бисквити "Сълзица", с които се редят три слоя, като три блата. Аз никога не съм правила "Наполеон" (или ако съм правила, съм забравила 😀 ) и нямам предпочитана и изпитана рецепта.

• Харесвам 3
Публикувано:
53 minutes ago, rdd said:

Аха, има добавена сметана. Кремът ще стане по-лек и въздушен от другите рецепти. Във всички случаи ще е вкусно, който и вариант да избереш 🙂 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Цял ден слушам тази песен, много свежа.

Искам да съм на някой плаж, да танцувам, да пея... Вместо това готвя свинчо с мандарини, добре се получи 🙂  Рецепта http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2020/12/clementine-glazed-christmas-pork.html

DSC_0784-2.jpg

• Харесвам 18
  • Браво 3
Публикувано:

Ние вчера,привечер, се наплюскахме при мама, с топла баница, та не  готвих.:)))

F380DB54-EB65-4295-9B8B-1039348A4BB6.jpeg.aaf65b20061189bd6663056be7e5f99c.jpeg

Закуската за днес. Малко кромид, половин чушка, половин домат, моцарела и едно яйце, за няколко митнути в МВ. Става бързо, пухкаво и вкусно:И с герданче от черита,  нали са празници:)))

1FFFDB97-E2A1-4B12-8525-5A5E5523DE08.thumb.jpeg.150f182f30135844d9267b0e04e7834f.jpeg

• Харесвам 14
Публикувано:
преди 10 часа, Eva eva каза:

Цял ден слушам тази песен, много свежа.

Искам да съм на някой плаж, да танцувам, да пея... Вместо това готвя свинчо с мандарини, добре се получи 🙂  Рецепта http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2020/12/clementine-glazed-christmas-pork.html

DSC_0784-2.jpg

И аз го гледах това свинско, чудех се за Нова година дали да не го направя. Още се колебая заедно с 2-3 други рецепти - разни рула със свинско месо. 

Вие измислихте ли вече новогодишното меню? ☺

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, Бръмбар каза:

И аз го гледах това свинско, чудех се за Нова година дали да не го направя. Още се колебая заедно с 2-3 други рецепти - разни рула със свинско месо. 

Дааааа!
Свински рибички и дивеч ще майсторя:))))

И ще повтарям чушките с боб, че на Сър Антъни, много му харесаха, колкото и да не е, ястие за благородници:))))):crazy::girl_cray2:

• Харесвам 6
Публикувано:
3 hours ago, Бръмбар said:

Пак ще жертвам 8 часа приготовления за трима човека, но с идеята следващите дни нищо да не правя. Е само онази торта Медовик за занимавка с детето 😉

Както казах, за шампанското вместо ягоди - тиквеник с късмети 😀.

За любимия ми тиган - палачинкови рулца с различни плънки - пушена сьомга, рачешки рулца, маслини, пилешко филе, праз, моркови ...

Свински флейки и филета на фурна. Хареса ми идеята на @Eva eva за портокалово-мандаринен вкус. Ако знае нещо и за филенца/пържолки, може да сподели

Една тава ориз с праз - да има като гарнитура за следващите дни 😀

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 18 минути , ДиянаВ каза:

палачинкови рулца с различни плънки -

Твоето меню почти като моето :laugh: -последните години много ми харесва да правя спаначено или палачинково руло-пекат се във фурната и после с плънка по желание. От както успях една година да ги опека без проблем, все това правя-като нямам спанак  е палачинково. Месото го пека със сос от топено сирене. Обичам да меся питка за нова година, днес ще си направя тортата-тази година ще пробвам Червено кадифе. Баницата с късмети също е за нова година при нас-да си видиш късмета за следващата година 🙂. И руска салата, която тази година ще направя с домашна майонеза 🙂

• Харесвам 8
Публикувано:

Идвам да се оплача, от една  нахална кокошка:((

Суйна-буйна, сутринта извадих един хубав фазан от фризера, да се размръзва и отидох, да поработя. С намерението, кат се върна, да се е размръзнал и да го готвя.

Върнах се аз, нахвърлих му се и изненадаааа:(((((

Не съм извадила фазан, ами, една домашна, селска кокошка. Дет , я даде комшийката на село, баба, на къде 80.

Еми, ще готвя кокошка, значи:(Пърхам, покрай нея:(

След някое време, взех да имам основателни подозрения, че кокошката и бабата са наборки или, най-много, с две - три години разлика, в полза на кокошката.😪

Докато приготвях разни зеленчуци за придружители, белих лук и картофки, кълцах моркови, кервиз, мих и чистих гъби, гледайки / слушайки балета “Лешникотрошачката” , великолепен спектакъл на операта на Питсбърг, се надявах, да се посвари.

Да, ама - не:(

След два и кусур  часа варене,  дори, не е чула, че трябва да се свари:((Добре че, не я турИх, директно да се пече. Щеше да стане, за 2 януари 2021.

По принцип, фъркати не ядем. Ни кокошки, ни пуйки, ни бройлери. Само, на Съра дивечите. Ама тях, нали, ги обработвам, преди готвене, та става лесно.

Изнервих се. Наложи се, да си сипя една халба Просеко / да, да, не чаша, ами -халба/, докато чакам.

Ще ви държа в течение, на тез мъки:)))))

E253120B-E2BF-4527-A15E-08CFBCAD7C51.thumb.jpeg.2bcae55844a483809823e992965ccff1.jpeg

• Харесвам 4
  • Шок 1
  • Браво 1
  • Смея се 19
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 30 минути , AlexandraKo каза:

Идвам да се оплача, от една  нахална кокошка:((

Суйна-буйна, сутринта извадих един хубав фазан от фризера, да се размръзва и отидох, да поработя. С намерението, кат се върна, да се е размръзнал и да го готвя.

Върнах се аз, нахвърлих му се и изненадаааа:(((((

Не съм извадила фазан, ами, една домашна, селска кокошка. Дет , я даде комшийката на село, баба, на къде 80.

Еми, ще готвя кокошка, значи:(Пърхам, покрай нея:(

След някое време, взех да имам основателни подозрения, че кокошката и бабата са наборки или, най-много, с две - три години разлика, в полза на кокошката.😪

Докато приготвях разни зеленчуци за придружители, белих лук и картофки, кълцах моркови, кервиз, мих и чистих гъби, гледайки / слушайки балета “Лешникотрошачката” , великолепен спектакъл на операта на Питсбърг, се надявах, да се посвари.

Да, ама - не:(

След два и кусур  часа варене,  дори, не е чула, че трябва да се свари:((Добре че, не я турИх, директно да се пече. Щеше да стане, за 2 януари 2021.

По принцип, фъркати не ядем. Ни кокошки, ни пуйки, ни бройлери. Само, на Съра дивечите. Ама тях, нали, ги обработвам, преди готвене, та става лесно.

Изнервих се. Наложи се, да си сипя една халба Просеко / да, да, не чаша, ами -халба/, докато чакам.

Ще ви държа в течение, на тез мъки:)))))

E253120B-E2BF-4527-A15E-08CFBCAD7C51.thumb.jpeg.2bcae55844a483809823e992965ccff1.jpeg

Няма да е скоро. Или я сложи в тенджера под налягане или вади втора бутилка.

• Харесвам 3
  • Смея се 3
Публикувано:
В момента, Дани Магелани каза:

Няма да е скоро. Или я сложи в тенджера под налягане или вади втора бутилка.

Е, тенджера под налягане нямам. Такива дърти, не съм  ги готвила скоро. Обичаме овнешко. Ми то увира по- сръчно:)))

Може би, втората бутилка ми е вариант:)))Мерси за съветЯ🍸:give_rose:

• Смея се 1
Публикувано:

Ахааа, аз затова питах навремето за домашните птици. Че ми се случи някакво такова преди време (подозирам, че беше петел), побеля ми косата.

Накрая, след час и половина в тенджерата под налягане пак трудно се ядеше.

Та, значи, споделям и съчуствам.

Само нямам просеко да споделя, че продължавам да работя, но довечера със сигурност 😉 

• Харесвам 1
Публикувано:

как час и половина под налягане, аз толкова много и телешко не съм готвил вече 10 години откак се занимавам с тая работа

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 45 минути , Lyubina каза:

Накрая, след час и половина в тенджерата под налягане пак трудно се ядеше.

Това звучи като рецептата за варене на македонска глава... А как се вари македонска глава ще попитате...? Много просто! Слагате главата в тенджера под налягане, наливате вода и затискате главата с камък, за да не изплува... Включвате котлона и варите, варите, варите... и варите... Два часа след като омекне камъкът, главата е готова! Добър апетит! :laugh1:

• Харесвам 5
  • Смея се 11
Публикувано:

Значииии, не се наложе да отварям втората бутилка:))) Таман допих едната)))След три часа, се беше посварил, тоз дракон:)))

Одрах, обезкостих и сега се пече, с червено вино и зеленчуци:))

Има надежда, докат си дойде,  любимият ми мъж, да съм натотвила.

Абе, кокоши екшън!

преди 30 минути , neuromancer каза:

как час и половина под налягане, аз толкова много и телешко не съм готвил вече 10 години откак се занимавам с тая работа

Абе, толкова дърто телешко, колкото селска кокошка, не се видЕл:)))

Нали казах, умирам за овнешко - ми, никога не съм варила по три часа:(

Тая кокошка,  ме уби:)))

• Смея се 7
Публикувано:

@AlexandraKo, съчувствам ти и съм на път да те последвам с отварянето на бутилка просеко, понеже и аз нещо се изнервих, ама не с кокошка, а с една торта. Реших да почна с тортата за утре, понеже идеят за основното още не ми се е избистрила и избрах това коледно пънче, нищо че Коледата мина вече. 

https://thehappyfoodie.co.uk/recipes/chocolate-log-sweet-chestnut-puree-honeyed-cream-and-crushed-honeycomb-filling

Обаче нещо не ми се получи твърде, напука ми се блата и даже се поразкъса, освен това поради липса на double cream  в наш'то село, реших да сложа маскарпоне, с мазането на кестеновото пюре и маскарпонето, което е твърде гъсто доразкъсах и без това напукания блат, и понеже се ядосах и го завих криво-ляво забравих да сложа натрошения Twix, който бях купила и решила да използвам наместо Crunchie bar. Нищо, ще си го изям с просекото за утеха 😀

Ей това намазах накрая, сега виждам, че и наклона не е правилния, но повече няма да се занимавам 😎. Утре ще видим на вкус как е и става ли за ядене

20201230_155200.jpg.3d93e1963daf6056eb5bc5035b57cd7a.jpg

• Харесвам 17
  • Браво 2
Публикувано:
преди 3 минути , Бръмбар каза:

@AlexandraKo, съчувствам ти и съм на път да те последвам с отварянето на бутилка просеко, понеже и аз нещо се изнервих, ама не с кокошка, а с една торта. Реших да почна с тортата за утре, понеже идеят за основното още не ми се е избистрила и избрах това коледно пънче, нищо че Коледата мина вече. 

https://thehappyfoodie.co.uk/recipes/chocolate-log-sweet-chestnut-puree-honeyed-cream-and-crushed-honeycomb-filling

Обаче нещо не ми се получи твърде, напука ми се блата и даже се поразкъса, освен това поради липса на double cream  в наш'то село, реших да сложа маскарпоне, с мазането на кестеновото пюре и маскарпонето, което е твърде гъсто доразкъсах и без това напукания блат, и понеже се ядосах и го завих криво-ляво забравих да сложа натрошения Twix, който бях купила и решила да използвам наместо Crunchie bar. Нищо, ще си го изям с просекото за утеха 😀

Ей това намазах накрая, сега виждам, че и наклона не е правилния, но повече няма да се занимавам 😎. Утре ще видим на вкус как е и става ли за ядене

20201230_155200.jpg.3d93e1963daf6056eb5bc5035b57cd7a.jpg

Еееее, ти си просиш комплимент!
Ми супер си изглежда, а пък, с тия ингредиенти, нама как да е лошо:)))

Публикувано:
преди 1 час, AlexandraKo каза:

След два и кусур  часа варене,  дори, не е чула, че трябва да се свари:((

Не вярвам да не го знаеш, забравила ли си...Чашка ракийка при варенето, помага доста за кое да е месо, с което сме набори 🙂

Просеко в халба...Шок и ужас!

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.