Прескочи до съдържание

Какво готвите?

ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 4 минути , Светославов каза:

Не вярвам да не го знаеш, забравила ли си...Чашка ракийка при варенето, помага доста за кое да е месо, с което сме набори 🙂

Просеко в халба...Шок и ужас!

Абе, турих вино, ама, дъртото си е дърто:)))

Срам голям, ама установих, че една бутилка Просеко не стига за две халби...

Сега иде сакралният въпрос - бутилката ли е малка или, халбата голяма:))

Абе - проблем, след проблем!
Дай , Боже, само такива проблеми!

• Харесвам 4
  • Смея се 9
Публикувано:
преди 24 минути , AlexandraKo каза:

Значииии, не се наложе да отварям втората бутилка:))) Таман допих едната)))След три часа, се беше посварил, тоз дракон:)))

Одрах, обезкостих и сега се пече, с червено вино и зеленчуци:))

Герой! Дано драконът да е вкусен! 

Снощи, като ме подгони безсънието, направих баклава, която видях в един от сутрешните блокове - с плънка от орехи, какао и натрошени бисквити. Странен вкус, но беше интересен експеримент.

Аз мисля да направя за Нова година нещо познато и лесно - капама. Хвърляш всичко в гювеча и го забравяш на ниска температура.

• Харесвам 8
Публикувано:
В момента, Дани Магелани каза:

Герой! Дано драконът да е вкусен! 

Снощи, като ме подгони безсънието, направих баклава, която видях в един от сутрешните блокове - с плънка от орехи, какао и натрошени бисквити. Странен вкус, но беше интересен експеримент.

Аз мисля да направя за Нова година нещо познато и лесно - капама. Хвърляш всичко в гювеча и го забравяш на ниска температура.

Ще видииим!
Иначе , бульонът, след отпенване, стана доста тлъстичък, вероятно и манджата с него, ще вкусничка. Единственият ми ВИП клиент, дано, да я хареса:))))))

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 37 минути , AlexandraKo каза:

Абе, турих вино, ама, дъртото си е дърто:)))

Пенке бре чети...!

Ракия!

Дани, и аз утре ще пълня капамавата тенджУра. 🙂 Жената трябва да я хване липсата за няколко часа, че да не ми се пречка. 

• Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:
Преди 1 час, Светославов каза:

Пенке бре чети...!

Ракия!

Дани, и аз утре ще пълня капамавата тенджУра. 🙂 Жената трябва да я хване липсата за няколко часа, че да не ми се пречка. 

Чете Пенка, ама рИкия нЕма:))))

Публикувано:
преди 1 минута , AlexandraKo каза:

Чете Пенка, ама рИкия нЕма:))))

Докторе, кат нема ракия, спирт нали има!

Руснаците и с одеколон я заместваха успешно.😋

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Публикувано:
В момента, Дани Магелани каза:

Докторе, кат нема ракия, спирт нали има!

Руснаците и с одеколон я заместваха успешно.😋

Ееее, то остана и с френски парфюми да готвим, че нямаме ракия и “Тройной”:))))

Спирайте с предложенията, кокошката увря!🤪

• Смея се 10
Публикувано:

Тъй като се върнах скоро от ОАЕ, готвя един емиратски мачбус. Жена ми даже спореше, че не мога да го направя, понеже нямам подправките. Да се бяхме хванали на бас поне 😄

134551347_10157957597806658_836250512645149401_n.jpg

• Харесвам 9
  • Браво 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 2 часа, Дани Магелани каза:

До тук много ми хареса идеята ти с това "Хвърляш всичко в гювеча и го забравяш". Отивам да търся рецепти за капама за да видя преди хвърлянето и забравянето колко въртене в кухнята е 😉

• Харесвам 1
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 1 час, funny каза:

До тук много ми хареса идеята ти с това "Хвърляш всичко в гювеча и го забравяш". Отивам да търся рецепти за капама за да видя преди хвърлянето и забравянето колко въртене в кухнята е 😉

Ами, като имаш предвид, че с тая кокошка се разправям от 12 на обяд, тЕ сега, манджата е готова:(((В 19.30:(((((

A6BF78C5-F0AF-428B-BD26-5272EF295445.thumb.jpeg.37df206a0b8ffcad46d711bf79c07cac.jpeg

Чистото време, за да отиде всичко в тавата - къде 3 часа . И още 4, за самото готвене. Понеже и аз пека на бавен огън.

П.П. Ма пък, станала чудна манджа, ей сега я опитахме, за вечеря.

• Харесвам 4
  • Шок 1
  • Браво 4
  • Замислям се 2
Публикувано:
преди 2 часа, ДиянаВ каза:

@Бръмбар торта всякак се яде, дори и с лъжичка. А твоето пънче изгрежда супер🙂

Мисля, че точно с лъжица ще се яде и според мен ще е супер сладко, ама карай да върви - да ни е сладка годината. 😀

преди 12 минути , funny каза:

Преди да хвърлиш и забравиш има известна врътня. Не че съм правила, но съм гледала майка ☺. Но тя слага и ред сарми в капамата, освен ред зеле и сто вида месо. Много е вкусно, но ядохме на Коледа (не от мен правена) и сега ще я пропусна, че ще сме същия състав като по Коледа, ама този път у нас.  В крайна сметка някакво руло от месо навих и го оставих да се маринова, утре мисля само да го изпека и да направя 1-2 салати. Все пак не трябва да се преуморява човек с готвене, че трябва да има сили и за празнуване ☺

• Харесвам 6
Публикувано:

Колко пък да е дълга подготовката?

Няма по-проста рецепта за капама. 

Капамата по бански предполага на дъното да се сложи нарязано кисело зеле и ориз. Аз слагам и ред постни зелеви сърми. След това редя различните сурови меса - вратни свински,  телешки пържоли, пилешки бутчета и  др., предварително добре изкиснати поне 12 ч. в няколко води, овкусени с любимите подправки. Най- отгоре суджуци. Наливам малко вода.

Мазнина не слагам. Месата пускат достатъчно. Вино също не слагам, но някои го правят. Аз не харесвам да ми се смесва аромата на вино и този на зелето. Не запържвам нищо. Така е по-щадящо стомаха.

Хапва се с добра компания.

ПП  Някои слагат сланина и кървавица, но аз не слагам.

• Харесвам 9
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 13 минути , Дани Магелани каза:

Колко пък да е дълга подготовката?

Няма по-проста рецепта за капама. 

Капамата по бански предполага на дъното да се сложи нарязано кисело зеле и ориз. Аз слагам и ред постни зелеви сърми. След това редя различните сурови меса - вратни свински,  телешки пържоли, пилешки бутчета и  др., предварително добре изкиснати поне 12 ч. в няколко води, овкусени с любимите подправки. Най- отгоре суджуци. Наливам малко вода.

Мазнина не слагам. Месата пускат достатъчно. Вино също не слагам, но някои го правят. Аз не харесвам да ми се смесва аромата на вино и този на зелето. Не запържвам нищо. Така е по-щадящо стомаха.

Хапва се с добра компания.

ПП  Някои слагат сланина и кървавица, но аз не слагам.

Предполагам ако пропуснем сърмите, в предвид че има и зеле и ориз на дъното , пак ще се получи ?

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 минути , funny каза:

Предполагам ако пропуснем сърмите, в предвид че има и зеле и ориз на дъното , пак ще се получи ?

Oпределено няма да е същото. Чароматът на капамата се дължи именно на смесването на множеството аромати - от киселото зеле, през ориза и стигнеш до качествената наденица и шарените телешки и свински пържолки, черния пипер, кимион...

П.С. Извинявай... Видях, че все пак ще има кисело зеле, и ориз, та няма да е проблем, че сармите не са завити... 🙂

• Харесвам 7
Публикувано:
В момента, funny каза:

Да. Може да се правят всякакви вариации. Ключът е в смесването на различните аромати. Аз използвам зелето или сърмите като гарнитура. Гледам да е повече, че месото омръзва. 

Пропуснах да напиша печеш в гювеч първо на по-висока, след 30-40 мин. на по-ниска температура.

Писали сме едновременно.

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Публикувано:

Пълнени патладжани, с кайма+зеленчуци и поръсени накрая с пармиджано:

077DC6FE-4205-4C07-8D03-6574537B7708.jpeg.4fa77387604207cea13a19e35c8669e4.jpeg

Сложих рибиците в марината от зехтин, вино и подправки, ще ги готвя утре. За днес, стига толкова:(

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 5 часа, neuromancer каза:

как час и половина под налягане, аз толкова много и телешко не съм готвил вече 10 години откак се занимавам с тая работа

Щото е телешко, а не дрът селски петел 🤣

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Публикувано:

@AlexandraKo, големи приключения с този твой дракон! 😂 Важното е, че накрая е бил вкусен.

Аз тъкмо сложих баклавата да се напоява тихо и спокойно, руската салата е готова и това ще са единствените "готвени" неща за утре вечер. 

А днес пак правих рамен. Щерката с ужас установи напоследък, че близките й приятелки не могат да ядат с клечки, а са фенки на анимета и манга, та ми ги води вкъщи на "обучение" 😂 и тази вечер едно девойче дойде и ще остане да спи вкъщи. Та вечеряхме shoyo ramen, със свинско филе.

20201230_195958.jpg

• Харесвам 19
  • Браво 4
Публикувано:
преди 23 минути , Роца каза:

@AlexandraKo, големи приключения с този твой дракон! 😂 Важното е, че накрая е бил вкусен.

Аз тъкмо сложих баклавата да се напоява тихо и спокойно, руската салата е готова и това ще са единствените "готвени" неща за утре вечер. 

А днес пак правих рамен. Щерката с ужас установи напоследък, че близките й приятелки не могат да ядат с клечки, а са фенки на анимета и манга, та ми ги води вкъщи на "обучение" 😂 и тази вечер едно девойче дойде и ще остане да спи вкъщи. Та вечеряхме shoyo ramen, със свинско филе.

20201230_195958.jpg

По повод на дракона, се сетих, за един виц:

На село, двама ги сватосват. На първата среща, тя възкликва - “ мислех, че си млад”!
Пък той я оглежда внимателно и вика:” Ми, кат та гледам и ти няма да увриш в първата вода”...

• Смея се 18
Публикувано:
преди 10 минути , Роца каза:

20201230_195958.jpg

Оф, защо мен никой от моите приятели не ме кани на такива обучения 🤣🤣🤣(малко лирично отклонение)

Приготвих  чийзкейк без печене. Стяга в хладилника. Утре ще го довърша като добавя сладкото от борвинки отгоре:

Трябва нещо такова да се получи (стара снимка от преди): 

20201204_193034.jpg.f2720fc7ffcfbe1bbb6da029caf9daaf.jpg

• Харесвам 16
  • Браво 10
Публикувано:
Преди 1 час, Граф Вронски каза:

Оф, защо мен никой от моите приятели не ме кани на такива обучения 🤣🤣🤣(малко лирично отклонение)

Приготвих  чийзкейк без печене. Стяга в хладилника. Утре ще го довърша като добавя сладкото от борвинки отгоре:

Ми кво да те канят, ти всичко си можеш!:))

• Смея се 1
Публикувано:
преди 9 часа, Граф Вронски каза:

Може ли рецептата на това прекрасно нещо без печене? 

Публикувано:
преди 26 минути , slujitel каза:

Може ли рецептата на това прекрасно нещо без печене? 

Да, разбира се.

received_10210381071915249.jpeg.9de8b50b6c9ebe5f5c519de3e7c19022.jpeg

Като втория слой (белия) го правя на ръка, а не с миксер. Веднъж го направих и му беше много, та тортата/чийзкейкът се разпадна и не беше вкусен.

• Харесвам 8

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.