Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:

@AlexandraKo С праз никога не съм готвила, но мога да опитам. Иначе тази плънка я научих от един ресторант в Лъки, там правят най-уникалната пъстърва, пълнена с лук, чесън и орехи. Стафидите си ги добавих сама, защото обичам да ги слагам в иначе солени манджи. Но не съм правила такива риба от мнооого време, тук само треска и сьомга взимаме, даже тази вечер ще пържа готова панирана треска с картофки 🙂

  • Харесвам 3
Публикувано:
преди 15 минути , Bore каза:

@Eva eva благодаря за рецептата!

преди 1.30ч.20210417_134337.jpg.ebb4828340f5bde0c62a7d7697816256.jpg20210417_151933.jpg.c82870b19ce060327e5e806580c14ab5.jpgи сега. Много вкусна стана.

@Bore Страхотна ти е баницата 🙂  Много добре изглежда 🙂 Радвам се, че съм била полезна 🙂 

  • Харесвам 3
Публикувано:

Супер банички показвате, браво! Ще се опитам само да се облизвам пред тях, защото уж трябва да се поотслабва веч. Но, запазвам рецептата за по-натам. 

Малката ми щерка е голям фен на лимоните, обича много кисели неща. Та ме врънка за лимонови неща отдавна. Щях да й правя торта лимоново-шоколадова за рождения ден, отказах се, че не знам дали друг ще я хареса, после мислех лимонов тарт, пак се отказах, та най накрая онзи ден купих био лимони (заради кората) и днес спретнах прословутия лимонов кърд, той е  без нишесте, и с много наситен лимонов вкус. 

IMG_20210418_102203.jpg

IMG_20210418_102157.jpg

  • Харесвам 26
  • Браво 1
Публикувано: (редактирано)

Пастет от тиквички по рецепта на Теодора Титова-домашни вкусотии.

Много лесна и вкусна разядка.

Намазана върху сухар с чаша бяло винце е чудесна!

20210418_115026.jpg

 

20210418_115044.jpg

Редактирано от jungfraujoch
  • Харесвам 16
  • Браво 3
Публикувано:
преди 4 часа, luba_rizova каза:

Супер банички показвате, браво! Ще се опитам само да се облизвам пред тях, защото уж трябва да се поотслабва веч. Но, запазвам рецептата за по-натам. 

Малката ми щерка е голям фен на лимоните, обича много кисели неща. Та ме врънка за лимонови неща отдавна. Щях да й правя торта лимоново-шоколадова за рождения ден, отказах се, че не знам дали друг ще я хареса, после мислех лимонов тарт, пак се отказах, та най накрая онзи ден купих био лимони (заради кората) и днес спретнах прословутия лимонов кърд, той е  без нишесте, и с много наситен лимонов вкус. 

IMG_20210418_102203.jpg

IMG_20210418_102157.jpg

И аз обичам по-кисели десерти. Моля за рецептата!

Публикувано:

Понеже вчера сготвих, днес наплесках една кето торта, за идея ползвах една от нета.

Рецептата:

 

https://www.vilistime.com/bg/2021/02/26/keto-torta-rojden-den/

 

Моята модификация:

4 яйца, 150 гр кисело мляко,250гр смлени орехи, 3 лъжици еритритол, 3 супени с връх лъжици кокосови стърготини, пакетче 10 грама бакпулвер.

Разбих яйцата с еритритола на крем, добавих млякото, стърготините, накрая - бакпулвера. Получи се смес, по-течна от кексова. Изпекох в продълговата форма с падащо дъно, че са необходими два блата. Този го разрязах по средата и получих два.

Понеже изрязах крайчетата, та и опитах - чуден блат се е получил-пухкав и вкусен.

Крем - 200 гр. Течна сметана 31%, разбита с еритритол+250 грама маскарпоне . Получи  се това:

 

4EE2F7A0-FD5E-4619-8964-8BD3209D8FE7.jpeg.d4b9a3fed2bc7d4e0fd62ca59bc2de3b.jpeg

  • Харесвам 17
  • Браво 2
Публикувано:

@AlexandraKo, много добре ти изглежда тортето. Кога ли ще събера смелост и аз да направя нещо подобно, да опитам и аз сладичко 🙂  Днес снимах последното парче от баницата от онзи ден по-официално и направих барчета за дребния. За вечеря - боб с мръвки микс 🙂 

Продукти:

·      1 ч.ч. овесени ядки /финни/;

·      ½ ч.ч. мед;

·      2 ч.л. какао;

·      1 кафе - 30 мл.;

·      5 с.л. кокос/ядки/семена

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Овесените ядки, ядките и семената се запичат леко в сух тиган. Добавя се меда и останалите продукти. Разбърква се хубаво и се разстила в тавичка с хартия. Стои в хладилник 2 часа.

 

DSC_0322-2.jpg

 

DSC_0329-2.jpg

  • Харесвам 17
  • Шок 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 1 минута , Eva eva каза:

@AlexandraKo, много добре ти изглежда тортето. Кога ли ще събера смелост и аз да направя нещо подобно, да опитам и аз сладичко 🙂  Днес снимах последното парче от баницата от онзи ден по-официално и направих барчета за дребния. За вечеря - боб с мръвки микс 🙂 

Продукти:

·      1 ч.ч. овесени ядки /финни/;

·      ½ ч.ч. мед;

·      2 ч.л. какао;

·      1 кафе - 30 мл.;

·      5 с.л. кокос/ядки/семена

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Овесените ядки, ядките и семената се запичат леко в сух тиган. Добавя се меда и останалите продукти. Разбърква се хубаво и се разстила в тавичка с хартия. Стои в хладилник 2 часа.

 

DSC_0322-2.jpg

 

DSC_0329-2.jpg

Ми тортЕто е с еритритол, бая сладичко:)))Да ти кажа, според мен, напълно си замества захарта, пробвала ли си?

У нас захар не сме купували, не знам от кога, за кафето ползваме медец, а липсата на захар , компенсираме , с много киви в този сезон.

  • Харесвам 4
Публикувано:
преди 26 минути , AlexandraKo каза:

Ми тортЕто е с еритритол, бая сладичко:)))Да ти кажа, според мен, напълно си замества захарта, пробвала ли си?

У нас захар не сме купували, не знам от кога, за кафето ползваме медец, а липсата на захар , компенсираме , с много киви в този сезон.

Не, не съм. Може и да опитам някога 🙂 

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, Eva eva каза:

@AlexandraKo, много добре ти изглежда тортето. Кога ли ще събера смелост и аз да направя нещо подобно, да опитам и аз сладичко 🙂  Днес снимах последното парче от баницата от онзи ден по-официално и направих барчета за дребния. За вечеря - боб с мръвки микс 🙂 

Продукти:

·      1 ч.ч. овесени ядки /финни/;

·      ½ ч.ч. мед;

·      2 ч.л. какао;

·      1 кафе - 30 мл.;

·      5 с.л. кокос/ядки/семена

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Овесените ядки, ядките и семената се запичат леко в сух тиган. Добавя се меда и останалите продукти. Разбърква се хубаво и се разстила в тавичка с хартия. Стои в хладилник 2 часа.

 

DSC_0322-2.jpg

 

DSC_0329-2.jpg

Ама че си!

В първия момент си помислих, че си правила барчета от боб и мръвки, та ми трепна сърчицето и се зачетох в рецептата, а то... :cray:

  • Смея се 8
Публикувано:
преди 41 минути , Goal & Boss каза:

Ама че си!

В първия момент си помислих, че си правила барчета от боб и мръвки, та ми трепна сърчицето и се зачетох в рецептата, а то... :cray:

Бъзикаш се ти, ама в Япония почти всички сладки бяха с бобена паста... :girl_crazy:

  • Смея се 2
Публикувано:
преди 22 минути , Eva eva каза:

Чудя се дали мога да направя сач в тава?  🙂  Нещо такова, но в тава 🙂 

 

pi1.JPG

Що да не може? По-назад в темата съм показала нещо подобно:

 

image.jpeg.c6945bcb8b50210cf5ce3839dc9b9bd4.jpeg

 

Само яйцето ще го чукнеш накрая, като е опечено.

  • Харесвам 6
Публикувано:
преди 23 минути , Eva eva каза:

Чудя се дали мога да направя сач в тава?  🙂  Нещо такова, но в тава 🙂 

 

pi1.JPG

Ако ми се паднеш да ти правя магелански подарък, ще имаш сач за Коледа.

  • Харесвам 4
Публикувано:
преди 8 минути , chandni каза:

Бъзикаш се ти, ама в Япония почти всички сладки бяха с бобена паста... :girl_crazy:

Хаха, да. Аз съм правила бобена торта и стана много вкусна 🙂 Ако някой се интересува от рецептата - да каже 🙂 

 

image.png.874fc50421e50c53de51e92e74b69150.png

 

@Дани Магелани, ще се запиша тогава, че няколко години пропускам 🙂 Хич не съм социална 🙂 

@AlexandraKo, благодаря за отговора! Ще пробвам тези дни 🙂 

  • Харесвам 12
  • Браво 1
Публикувано:
преди 12 минути , chandni каза:

Бъзикаш се ти, ама в Япония почти всички сладки бяха с бобена паста... :girl_crazy:

Добре, че имат и небобени сладки. Така и не възприех вкуса им.

  • Харесвам 3
Публикувано:
преди 43 минути , Дани Магелани каза:

Ако ми се паднеш да ти правя магелански подарък, ще имаш сач за Коледа.

Сега ще я мотивираш да регистрира ощт 3-4 акаунта, че да си увеличи шанса да ѝ се паднеш за джудже... :girl_crazy:

 

И за да не съм изцяло offtopic, тази вечер пилешки крилца ROSO на фурна - предварително мариновани и препечени до хрупкавост, зелена салата с маруля, краставици, зелен лук, репички и домашен дресинг с лимонов сок, зехтин, сол, чер пипер, дижонска горчица, а за десерт... любимият решил да ме поглези с любимите ми френски макарони! :girl_pinkglassesf:

  • Харесвам 10
  • Шок 1
  • Браво 2
Публикувано:
преди 5 минути , chandni каза:

а за десерт... любимият решил да ме поглези с любимите ми френски макарони! :girl_pinkglassesf:

Ако кажеш, че той ги е правил, ще има черна завист сред магеланките!😄

  • Харесвам 1
Публикувано:

Малееее, днеска ще се надувам:)))

Тортата станала страхотна! Че оня ден се изложих с плодовата - разсипа се и я ядохме като крем:( да не кажа-като каша с плодове:(

Ей сега я опитахме:

 

DE3D6161-16D2-45C1-BD3C-24F800265AC5.jpeg.ae824dbec362d08b7ecc7c1079a1fe14.jpeg


Хехе, направих извод - колкото по-тънки блатовете и повече кремът, толкова по-вкусно:)))

Дали не направих откритие?:girl_dance:

  • Харесвам 12
  • Браво 7
Публикувано:
преди 10 минути , chandni каза:

....... любимият решил да ме поглези с любимите ми френски макарони! :girl_pinkglassesf:

 

Явно си пропуснала този дружелюбен съвет в хумор 😉

 

image.png.b74cba37228cce3f10a4103a13729588.png

  • Смея се 13
Публикувано:
преди 54 минути , Eva eva каза:

Хаха, да. Аз съм правила бобена торта и стана много вкусна 🙂 Ако някой се интересува от рецептата - да каже 🙂 

 

image.png.874fc50421e50c53de51e92e74b69150.png

 

@Дани Магелани, ще се запиша тогава, че няколко години пропускам 🙂 Хич не съм социална 🙂 

@AlexandraKo, благодаря за отговора! Ще пробвам тези дни 🙂 

@Eva eva давай рецептата за бобената торта. От както не съм летял вече няколко месеца ве избива на друта вълна.

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 20 минути , Bore каза:

@Eva eva давай рецептата за бобената торта. От както не съм летял вече няколко месеца ве избива на друта вълна.

Няма лошо, в тези времена и аз установих, че ми харесва да плескам в кухнята:)))):girl_crazy:Кога успешно, кога безуспешно, все си е емоция:)),Пък и човек не знае, какво може. 
Да дава @Eva evaбобената торта, че да я почвамеее!:girl_crazy:

  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 22 минути , Дани Магелани каза:

Ако кажеш, че той ги е правил, ще има черна завист сред магеланките!😄

Не, купил ми ги е... :girl_crazy: Не е по сладкарските изпълнения.  Солените храни са му специалитета 😉 

преди 18 минути , Lindt каза:

 

Явно си пропуснала този дружелюбен съвет в хумор 😉

 

image.png.b74cba37228cce3f10a4103a13729588.png

:laugh1: Хахаха, явно... 

  • Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.