Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

преди 10 минути , DaBo каза:

@AlexandraKo, намерих ето този сайт:

https://avtentichnoto.com/shop/млечни/

Може и да си харесаш нещо!

 

От снощи - постен гювеч и таратор. Съвсем ни е пролетно вече. 😊

 

921764E0-46C7-4434-8335-CE5F3C8E096F.jpeg.2e81b7313b2211fd81becdc0daa5b871.jpeg

Благодаря за сайта!

Ама, няма цени и няма как да поръчам онлайн.

Сигурно по телефона трябва.

Връзка към коментар
11 minutes ago, AlexandraKo said:

Благодаря за сайта!

Ама, няма цени и няма как да поръчам онлайн.

Сигурно по телефона трябва.

Не съм поръчвала, но по телефона най-бързо ще те ориентират. То с тази карантина не се знае какво изобщо имат в наличност и дали доставят.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Всеки ден съвсем съзнателно и мазохистично влизам в тази тема. Не само много вкусно-изглеждащи неща, но и страшно красиви. Ще се опитам да направя някои от предложените неща. А сладкишите, които представяте, са просто невероятни!! Много благодаря за вкусното вдъхновение!    

  • Харесвам 6
Връзка към коментар
14 hours ago, Василена said:

Една пролетна фантазия, защото обичам да си измислям нещата.

DSCF3866.JPG

Дали може рецепта или някакви инструкции? Изглежда ми като нещо, което много ще ми хареса. 😉

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 16 часа, Василена каза:

Една пролетна фантазия, защото обичам да си измислям нещата.

DSCF3866.JPG

Може ли на лични рецептата за тази фантазия? изглежда много вкусно.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, samuraika каза:

Окономияки

 

 

IMG_20200409_200839.jpg

@samuraika, изглежда страхотно, а съм сигурна, че и на вкус е така! Ех, тази Япония🇯🇵... Пак ми се приходи! :girl_in_love:

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Може ли някой специалист по козунаците да обясни по-подробно тайната на правенето им.

И по-точно как да станат на конци. Много често, ако спазя рецептата, стават на конци,но не са достатъчно сладки,

а ако добавя повече захар, стават като курабии. 😀

Ще съм много благодарна за рецепта, така че тази година да блесна с превъзходни козунаци.

  • Харесвам 4
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Не слагай допълнително захар- това е причината да приличат на курабии. Вариант е с пълнеж - сладко, шоколад, вариант е преди да ги сплетеш да наръсиш на самите фитили захар (не само отгоре). 

  • Харесвам 4
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
6 minutes ago, aleksandrina said:

Не слагай допълнително захар- това е причината да приличат на курабии. Вариант е с пълнеж - сладко, шоколад, вариант е преди да ги сплетеш да наръсиш на самите фитили захар (не само отгоре). 

+1

Много често също се използва и течен подсладител в допълнение. Той не прави тестото тежко, както захарта.

 

Аз меся с планетарен миксер и доста материал замина в кофата, докато му хвана цаката.

  • Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 24 минути , alienad каза:

Може ли някой специалист по козунаците да обясни по-подробно тайната на правенето им.

И по-точно как да станат на конци. Много често, ако спазя рецептата, стават на конци,но не са достатъчно сладки,

а ако добавя повече захар, стават като курабии. 😀

Ще съм много благодарна за рецепта, така че тази година да блесна с превъзходни козунаци.

Правихме едни по рецепта на влогърка станаха страхотни и ги разбихме само миксер тъй като ме мързеше за повече месене за рецепта незнам дали може да се публикува линк IMG_20200325_135531.jpg.946dc475346b410094a50b5eac2262f1.jpgIMG-20200325-WA0009.jpeg.545d457e6fb0af19448a0fcf438cb471.jpeg

  • Харесвам 5
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 37 минути , Julian999 каза:

Правихме едни по рецепта на влогърка станаха страхотни и ги разбихме само миксер тъй като ме мързеше за повече месене за рецепта незнам дали може да се публикува линк IMG_20200325_135531.jpg.946dc475346b410094a50b5eac2262f1.jpgIMG-20200325-WA0009.jpeg.545d457e6fb0af19448a0fcf438cb471.jpeg

Давай линка, моля, че и аз съм наумила да меся тази година.

Първо, че взеха да се оливат с цените 12-15-18 лева за козунак, ми се види много.

Отделно, дето уж е с белгийски шоколад, пък е като бисквити “ Катеричка” :))))

Преди няколко дни ми подариха един такъв, не беше лош, ама и не беше Уау.

Аз го обичам, с много захар отгоре:)))

 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 4 минути , AlexandraKo каза:

Давай линка, моля, че и аз съм наумила да меся тази година.

Първо, че взеха да се оливат с цените 12-15-18 лева за козунак, ми се види много.

Отделно, дето уж е с белгийски шоколад, пък е като бисквити “ Катеричка” :))))

Преди няколко дни ми подариха един такъв, не беше лош, ама и не беше Уау.

Аз го обичам, с много захар отгоре:)))

 

@AlexandraKo стана на конци супер лесен и се получи от първия път топъл топъл със сиренце го излапахме http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2017/03/secrets-of-easter-bread-new-fool-proof.html?m=1 дано да ви хареса

  • Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 3 минути , Julian999 каза:

@AlexandraKo стана на конци супер лесен и се получи от първия път топъл топъл със сиренце го излапахме http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2017/03/secrets-of-easter-bread-new-fool-proof.html?m=1 дано да ви хареса

Благодаря ти!
Аз намерих и едно клипче по въпроса:

 

  • Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 35 минути , Костов каза:

Нещо съвсем обикновено

И в най-обикновените неща се влага смисъл и желание, което ги прави необикновени и неповторими!

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
Преди 1 час, AlexandraKo каза:

Благодаря ти!
Аз намерих и едно клипче по въпроса:

 

Аз тази година ще правя за първи път козунак.По рецепта на баба ми,Бог да я прости.Нейните ставаха на конци.Отгоре слагаше бадеми,а в самото тесто стафиди.Всички продукти трябва да са на стайна температура.После при  втасването и месенето,колкото е по-топло в помещението,толкова по-добре.И най-вече трябва да се внимава при печенето да не изгори.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.