Прескочи до съдържание

Какво готвите?

ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 23 минути , AlexandraKo каза:

А, бъгнала се е! Таз снага, не е от лишения:)))))

Моята гледна точка е следната:

Предпочитам да хвана жена си за дупето, вместо за тазовите й кости.

:wink:

• Харесвам 6
  • Смея се 3
Публикувано:
Преди 1 час, ven62 каза:

Моята гледна точка е следната:

Предпочитам да хвана жена си за дупето, вместо за тазовите й кости.

:wink:

Ми даааа, жените са две категории: слаби и хубави:)))):girl_crazy:

• Харесвам 4
  • Смея се 5
Публикувано:

Ето я кето-тортата, нарязана:

152665AF-72D3-4DBA-8BE5-E922A54BA88D.jpeg.b52c4321b369f395bdca5ba434f2dfa6.jpeg

Много вкусно се получи, с модифицираното таханово тесто:)))

• Харесвам 11
Публикувано:

От много време дето ме врънка да направя мочи ,та първи опит набързо спретнати green tea mochi с паста от сладък боб и ягодки.

20210508_114510.jpg.9eb8462603819e227b96da5bbcf0f642.jpg

20210508_114649.jpg.54d536140739514cb88673ae7abe1c9e.jpg

• Харесвам 15
  • Браво 5
Публикувано:

Свинско печено: мариновано с мед и горчица, шпиковано със сини сливи.

Картофи с масло на фурна.

Гъби, задушени с масло.

Опърлени пиперки и зелена салата.

1.jpg

22.jpg

33.jpg

• Харесвам 18
  • Браво 7
Публикувано:

Пълнените ми домати с авокадо, чесън и бяла моцарела, пожънаха голям успех, та напълних пак.

Като добавка, за обедната кето пица.

Наздраве!

14F08717-BC14-41CB-B21D-C36ADF73F021.jpeg.7adc537224c4e57c652d317c2db28e45.jpeg

• Харесвам 18
  • Браво 2
Публикувано:
преди 28 минути , Eva eva каза:

Брауни с орехи и ром от Доминикана 🙂 

Рецепта https://www.cookwithasmile.com/най-вкусното-брауни-с-орехи/ 

DSC_0634-2.jpg

Ама че, сръчна булка си ти!
Кога търча по планините, кога и наготви😲

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 28 минути , Eva eva каза:

Брауни с орехи и ром от Доминикана 🙂 

Рецепта https://www.cookwithasmile.com/най-вкусното-брауни-с-орехи/ 

DSC_0634-2.jpg

@Eva eva почваме пак да готвиме ли ??? 

Много бързаш, да знаеш. :wacko:.  Аз тъкмо се оправдавах, че след почивката няма да вляза в кухнята, защото Ева така каза ( моя мъж не те хареса , нищо че не те познава) ... пък ти .. издъни ситуацията с това бързане 

• Харесвам 2
  • Смея се 7
Публикувано:
преди 27 минути , AlexandraKo каза:

Ама че, сръчна булка си ти!
Кога търча по планините, кога и наготви😲

Луд уморя няма, те са го казали хората  🙂  Иначе това брауни е лесно и бързо, за 10 минути го забърках.

преди 25 минути , funny каза:

@Eva eva почваме пак да готвиме ли ??? 

Много бързаш, да знаеш. :wacko:.  Аз тъкмо се оправдавах, че след почивката няма да вляза в кухнята, защото Ева така каза ( моя мъж не те хареса , нищо че не те познава) ... пък ти .. издъни ситуацията с това бързане 

@funny, започваме отново 🙂 Вчера моят, дребният, ми се донесе с една вафла, че в нас нямало нищо сладичко и аз днес бързо-бързо реагирВам 😄  Даже и за вечеря едни бързи гюведжета намятах, че вече трябва нещо да се яде :wacko:

• Харесвам 5
  • Смея се 2
  • Замислям се 1
Публикувано:

Уикенд посветен на подготовка за международна кухня

- Северна Африка: Засадих си майорана за първи път в живота си, искам да натисна бутон за бързо превъртане напред във времето и да е поникнала. В опаковката пишеше семена за 320 растения, ако нещо поникне, ще го мисля как да ги разсаждам за готвенето. Последния път, когато садих подправка в последната година беше мента - нито поникна, нито нищо. Вярно, мента на корен май хваща повече отколкото на семена, но имам съмнения и за успеха на майораната.

- Азия: Засадих и кориандър. Взех го направо с корените от щанда за подправки в саксия в супермаркета. Имам съмнения и за неговото бъдеще, защото май му бяха орязали корените, за да го оформят в саксията за продажба. Няма 24 часа от покупката с посяването, а вече е оклюмал. 😞 Не знам дали да му бая да се хване или още утре да го готвя в нещо преди да е заминал съвсем.

kor.jpg

• Харесвам 4
Публикувано:

@Coo, аз миналата година направих подобен експеримент със семена микс, купени от Практикер. Имаше копър, мента, магданоз, рукола. Първо ги сложих в една "тавичка" с прозрачен капак, като мини-оранжерия. И като порастнаха, ги прехвърли в саксия. Всички поникнаха, не всички се хванаха, но до към август все си имах пресни подправки.

Тази година обаче нещо загубих ентусиазъм. 

• Харесвам 3
Публикувано:

@Lyubina Ако не тръгне нищо до месец в саксията, ще взема още един пакет семена и ще пробвам така! Само детето да не ги пояде майораните като кълновете докато растат в кутията 😂

ПС: Малко от кориандъра вече се пресели във вечните ловни полета на гуакамоле. Другата ще пробвам да не консумирам, дано се захване. Има корен, колкото и да е осакатен, би трябвало от него да избиват още стръкове.

• Харесвам 2
Публикувано:

Днес обещах да правя ягодов чийзкейк. Явно ще ходя да си купя форма за печене. Но може ли да избегна бисквитите за блата? Струва ми се странно да се занимавам да готвя, а да стартирам с продукт с 10 консерванта и 5 ароматизатора + палмово масло?

• Смея се 4
Публикувано:
преди 2 часа, Lindt каза:

Днес обещах да правя ягодов чийзкейк. Явно ще ходя да си купя форма за печене. Но може ли да избегна бисквитите за блата? Струва ми се странно да се занимавам да готвя, а да стартирам с продукт с 10 консерванта и 5 ароматизатора + палмово масло?

Аз си пека бисквитки, когато правя чийз или бисквитена торта 🙂 

• Харесвам 1
  • Браво 3
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 57 минути , Eva eva каза:

Верно ли?! 

А мелиш ли брашното?

Ако кажеш "Да" - ще питам за още по-назад - жънеш, сееш, ...

...

btw, ти само една ли си или сте 2 - Eva + Eva.

И да те предупредя - другите магеланки скоро ще те намразят, ако ... вече не са.:wink:

:clapping:

• Харесвам 2
  • Смея се 6
Публикувано:
преди 10 минути , ven62 каза:

Верно ли?! 

А мелиш ли брашното?

Ако кажеш "Да" - ще питам за още по-назад - жънеш, сееш, ...

...

И да те предупредя - другите магеланки скоро ще те намразят, ако ... вече не са.:wink:

:clapping:

Хаха, е чак до мелене на брашно не съм стигнала...засега 😄 Не могат да ме намразят дамите магеланки, те са толкова мили 🙂  Я как ми се радват на творенията 🙂 

Една съм, но с две лица, близнак 🙂 По този повод се сетих следната случка - миналата година бяхме доста народ в Елзас, включително и една колежка. С нея много си приказваме в работата, може да се каже, че сме приятелки, но основно се виждаме в службата. И миналата година в Елзас с нея като замятахме едни вина, доста вино изпихме. И тя, в края на вечерта като изтърси "Абе, Ева, ти си била много яка 😄".  Умрях да се смея, чак не мога да си представя какво ѝ е било мнението за мен преди Елзас 😄 Сега често се хилим по този повод 😄 

• Харесвам 4
  • Браво 1
  • Смея се 6
Публикувано:
преди 4 минути , Eva eva каза:

като замятахме едни вина, доста вино изпихме. И тя, в края на вечерта като изтърси "Абе, Ева, ти си била много яка 😄".

Щом ша са мята вино и аз казвам същото! 😀

• Харесвам 2
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 1 час, Eva eva каза:

Не го бях планирала и нямах време, иначе ми хрумна това решение. То и сега не знам дали ще се стегне този чийзкейк до следобед. Вчера на прибиране от Родопите купих ягоди, а тате има рожден ден, та се захванах с тази нелепа идея с чийзкейка 🤔 А даже не съм сигурна, че обичам чийзкейк.  

Купих си формичка, намерих желатин след 20 минути ровене в кауфланд, взех ванилова захар и филаделфия и тогава тези гадове пуснаха анонс, че временно нямат плащане с карта, а аз не си носех нищо, освен дайнърс.

Дори в бебешките бисквити има палмово масло, прочетох всички съдържания на бисквитки. Тези с надпис без палмова мазнина имат други 8 съставки, на които да се мръщя. В крайна сметка само пазаруването глътна 1 час от живота ми, така че се обявявам за дъщеря на годината  🤣

Работи се по рецептата на @Роца, която е крайно време да ми даде значка топ фен  😊 https://marmottesetchocolat.com/blog/2012/05/cheesecake-aux-fraises.html?fbclid=IwAR0kt26mM-OrPvDhWXzy37WzC7yC_H-Pc3fxO_q7LowEwatdzZg-eBZBOXk

• Харесвам 4
  • Браво 4
Публикувано:

@Lindt, виж го как се движи, леко го поразклати, примерно след час и ако не е започнал да стяга хубаво можеш да го сложиш във фризера. Ще стегне по-бързо така. Внимателно само, че как съм бърсала разлят чийз във фризер 😄  Чудно изглежда сладкишът на @Роца, сигурна съм, че и твоят ще стане перфектен 🙂 

И аз бях така като теб преди години - гледам, гледам състава, само боклуци вътре в продуктите. И бебешките, и тези дето се водят уж "био" са пълни с химия. 

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 15 минути , Lindt каза:

Не го бях планирала и нямах време, иначе ми хрумна това решение. То и сега не знам дали ще се стегне този чийзкейк до следобед. Вчера на прибиране от Родопите купих ягоди, а тате има рожден ден, та се захванах с тази нелепа идея с чийзкейка 🤔 А даже не съм сигурна, че обичам чийзкейк.  

Купих си формичка, намерих желатин след 20 минути ровене в кауфланд, взех ванилова захар и филаделфия и тогава тези гадове пуснаха анонс, че временно нямат плащане с карта, а аз не си носех нищо, освен дайнърс.

Дори в бебешките бисквити има палмово масло, прочетох всички съдържания на бисквитки. Тези с надпис без палмова мазнина имат други 8 съставки, на които да се мръщя. В крайна сметка само пазаруването глътна 1 час от живота ми, така че се обявявам за дъщеря на годината  🤣

Работи се по рецептата на @Роца, която е крайно време да ми даде значка топ фен  😊 https://marmottesetchocolat.com/blog/2012/05/cheesecake-aux-fraises.html?fbclid=IwAR0kt26mM-OrPvDhWXzy37WzC7yC_H-Pc3fxO_q7LowEwatdzZg-eBZBOXk

преди 3 минути , Eva eva каза:

@Lindt, виж го как се движи, леко го поразклати, примерно след час и ако не е започнал да стяга хубаво можеш да го сложиш във фризера. Ще стегне по-бързо така. Внимателно само, че как съм бърсала разлят чийз във фризер 😄  Чудно изглежда сладкишът на @Роца, сигурна съм, че и твоят ще стане перфектен 🙂 

И аз бях така като теб преди години - гледам, гледам състава, само боклуци вътре в продуктите. И бебешките, и тези дето се водят уж "био" са пълни с химия. 

Време е @Георги да се замисли за live video.

И не, не заради @Георги Матеев и пейзажите около него...

• Харесвам 2
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 2 часа, ven62 каза:

Трайчо Трайков отишъл на концерт на "Дюран Дюран" в Баден Баден... :sarcastic:

• Смея се 5
Публикувано:
преди 6 минути , chandni каза:

Трайчо Трайков отишъл на концерт на "Дюран Дюран" в Баден Баден... :sarcastic:

Ти не виждаш ли как "вършее", а очевидно няма 4 ръце. Ясно е, че е клонирана.

@chandni @chandni, ти по-добре слагай още снимки от дрона-дрон и, ако обичаш, да ми отговориш на въпроса за Корола-Королата в съответната тема. 

:biggrin:

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 2 минути , ven62 каза:

Ти не виждаш ли как "вършее", а очевидно няма 4 ръце. Ясно е, че е клонирана.

@chandni @chandni, ти по-добре слагай още снимки от дрона-дрон и, ако обичаш, да ми отговориш на въпроса за Корола-Королата в съответната тема. 

:biggrin:

Други снимки няма... 3 батерии ток "изгори" мъжът ми да я снима тази църква, така че други обекти не сме снимали. За Королата повече не мога да ти отговоря... Там има по-големи специалисти, които разбирати и от дизели, и най-вече от хибриди, така че тихичко се свивам в ъгъла. А ти по-добре започни да пишеш по същество в тази тема... стига само си "консумирал"! :laugh:

• Смея се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.