Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 25 минути , Kalina Ivanova каза:

Освен на крокети по този начин, съм ги правила и на кюфтета.

Аз преди доста време съм правила руло от тиквички, със сос  от цедено мляко, копър, чесън, намазани върху блата и после плънката е домат, краставица, кашкавал или моцарела или пък на който каквото му харесва.... Мисля, че @Lindt скоро пуска точно такова руло от тиквички. Много е вкусно, но е малко пипкаво - да ги настържеш, да забъркаш блата, да го изпечеш, после да чакаш 24 часа да стегне в хладилник... 🙂 В това забързано ежедневие няма време за такива неща 🙂

  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 42 минути , chandni каза:

Аз преди доста време съм правила руло от тиквички, със сос  от цедено мляко, копър, чесън, намазани върху блата и после плънката е домат, краставица, кашкавал или моцарела или пък на който каквото му харесва.... Мисля, че @Lindt скоро пуска точно такова руло от тиквички. Много е вкусно, но е малко пипкаво - да ги настържеш, да забъркаш блата, да го изпечеш, после да чакаш 24 часа да стегне в хладилник... 🙂 В това забързано ежедневие няма време за такива неща 🙂

Не съм аз. Аз пусках за руло от спанак. Но и руло от тиквички бих направила 🙂

Сега се сещам покрай рулото , че все забравям да споделя как покрай тази тема и голямото ми любопитство към храна обноските ми съвсем дадоха фира. И когато се засякохме с @Eva eva до Априлци, първосигнално си поисках нещо за ядене 🤣. И даже го изядох рулцето, така че имаше полза, но бих определила поведението си като нагло и неадекватно 🥺

Благодаря на @Eva eva , беше вкусно 😇

  • Харесвам 2
  • Смея се 7
Публикувано:
преди 8 минути , Lindt каза:

Не съм аз. Аз пусках за руло от спанак. Но и руло от тиквички бих направила 🙂

Сега се сещам покрай рулото , че все забравям да споделя как покрай тази тема и голямото ми любопитство към храна обноските ми съвсем дадоха фира. И когато се засякохме с @Eva eva до Априлци, първосигнално си поисках нещо за ядене 🤣. И даже го изядох рулцето, така че имаше полза, но бих определила поведението си като нагло и неадекватно 🥺

Благодаря на @Eva eva , беше вкусно 😇

В моите очи не изглежда неадекватно, още по-малко нагло. За мен е лично, приятелско, сантиментално ...

Баси якото да срещнеш Ева ева с раница с храна 🥰😋

  • Харесвам 1
  • Смея се 11
Публикувано:
преди 38 минути , Lindt каза:

Не съм аз. Аз пусках за руло от спанак.

А, вярно, че беше от спанак... но все пак си ти. 🙂 Просто не е било от тиквички, а от друг зеленчук 🙂

  • Харесвам 1
Публикувано:

@Lindt ти пък, наистина много хубаво беше, че се засякохме 🙂 Права е @ДиянаВ, беше много приятелско и весело даже. Радвам се, че ти е харесало 🙂 Ще се радвам да се засечем скоро по нови водопади и върхове,  а аз пак ще нося храничка, както казва моят син 🙂  

  • Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 1 час, chandni каза:

Аз преди доста време съм правила руло от тиквички, със сос  от цедено мляко, копър, чесън, намазани върху блата и после плънката е домат, краставица, кашкавал или моцарела или пък на който каквото му харесва.... Мисля, че @Lindt скоро пуска точно такова руло от тиквички. Много е вкусно, но е малко пипкаво - да ги настържеш, да забъркаш блата, да го изпечеш, после да чакаш 24 часа да стегне в хладилник... 🙂 В това забързано ежедневие няма време за такива неща 🙂

За рулото даде тон @Julian999, после се сюрлисахме всички в рулоправенето:))))

  • Харесвам 5
Публикувано:
преди 17 минути , AlexandraKo каза:

За рулото даде тон @Julian999, после се сюрлисахме всички в рулоправенето:))))

Интересна думичка, ще си я запиша, както и примера с употребата и. 🙂 

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 часа, Светославов каза:

Интересна думичка, ще си я запиша, както и примера с употребата и. 🙂 

Тази си е моя:)))Измислих си я, от “сюрия”- като се изсипе сюрията нанейде, се сюрлисва:))Мога, да ти я дам назаем, като ти притрябва:))

И други имам:))

 

Пък да кажа, че на @Kalina Ivanova тиквената рецепта, работи и за рибешки филенца.

ПеЦнах едни от бяла риба. С мариновани лукчета и артишок в зехтин, ще пият бяло вино.

 

AB042C2D-E4D0-473F-9DCC-B5D103AEF712.jpeg.8b4447a8a6eb449f01a7702bebbfebca.jpeg
 

И набръжко, крем супа. Купих готова зеленчукова смес за Минестроне, добавих кервиз, джинджифил, пресни домати, сложих подправчици+няколко лъжици готварска сметана накрая, копър -за разкош:))))

 

9F2A2E91-0FCB-4B0F-90E8-1F55C121F215.jpeg.65c46770607f4db9f45b88b731a38d8a.jpeg

 

  • Харесвам 14
  • Браво 1
Публикувано:

Подета от форумната вълна, и аз правих тиквичките на @Kalina Ivanova, които останаха неснимани, понеже бързо се изядоха. И да вметна, че правя по-подобна технология (т.е "мариновани" в сметана и подправки и после оваляни в пармезан и галета или смлян корнфлейкс) и пилешки филенца и добре се получват. Както и @AlexandraKo е изпробвала, метода може да се приложи успешно и към други продукти.

 

Една вариация на тема овесена каша с ананас от консерва. Имах една отворена със шест шайби и се чудех какво да я правя, използвах тази рецепта, но с консерва и вместо със ядково мляко със течността от ананаса в консервата + ги направих в 6 индивидуални форми: https://nadiapetrova.bg/2013/12/cake-for-breakfast/

 

DSC03728.JPG.1d85b2f718851d88157c4c4b9feb2727.JPG

 

И пилешко филе с гриловани чушки и зелен лук и пюре от боб (от консерва): Ancho Chicken Breast with Black Beans, Bell Peppers & Scallions Recipe | EatingWell

DSC03715.JPG.63d97c8d80e2d1e7bb701f1c9813dd44.JPG

 

  • Харесвам 13
  • Браво 3
Публикувано:

След смяна на термостата на фурната, отново пиците стават за 3-4 Мин, дори не засилих на максимум, другият път ще надуя още.

 

Махнах и първата термозащита за повече температура 🧐.

 

Стнанах много ловък с лопатата и камъка, чудя се как досега съм карал без тях, много съм доволен от тях.

 

 Пиците са домати, моцарела, панчета. Брашното е Caputo di Napoli.

 

 

 

 

 

 

244BD05D-47C5-4229-9ABB-F701794C8408.jpeg

C971A155-FC30-4720-86FA-452C9122DB2C.jpeg

894E4B03-84B7-47E3-B7FE-41C01338CC0D.jpeg

  • Харесвам 14
  • Браво 1
Публикувано:

@Eva eva, май не трябва да пускаш къде ще ходиш из България в другите теми във форума, че има сериозна опасност да те пресрещаме, както вече установихме, че не ходиш с празна раница 😆 Професионална работа, не ходиш неподготвена 😄

  • Харесвам 3
  • Шок 1
  • Смея се 9
Публикувано:
Преди 1 час, jul каза:

@Eva eva, май не трябва да пускаш къде ще ходиш из България в другите теми във форума, че има сериозна опасност да те пресрещаме, както вече установихме, че не ходиш с празна раница 😆 Професионална работа, не ходиш неподготвена 😄

Хаха, нищо няма да казвам  😄  Ще са маркирам само като се прибера 😄 

Ох, сетих се, преди години моят син отива на някаква екскурзия. Тогава той беше още малък, някъде 4-5 клас, точно бях започнала да правя торти и сладкиши. И съм го заредила сериозно с бисквитки, кекс някакъв, сакън, да не остане гладно детето 😄 Той си хапнал и останалото го раздал на децата и учителите. Заприказвал с един от учителите и като взел, че изтърсил, че майка му е професионалист по торти и прави най-вкусната спаначена торта на света. И ми дал номера на учителя. Аз не знам, обаче, за този разговор. И господинът ми звъни на следващия ден, да си поръча торта за след 3 дни и като започва да ми обяснява да бъде за незнам си колко човека, да има незнам си какъв надпис, че имал рожден ден и аз 🥶 Разбрахме се и двамата се смяхме много. И се прибира моят син, питам го защо така е казал на човека и той "Мамооооо, бизнес ти измислих, да имаме повече парички" 😄 

 

И от вчера отново браунито с орехи и ром от Доминикана, този път с пълнозърнесто брашно. Също стана хубаво. 

Рецепта  https://www.cookwithasmile.com/най-вкусното-брауни-с-орехи/

 

DSC_0834-2.jpg

  • Харесвам 13
  • Браво 8
  • Смея се 6
Публикувано:

При нас седмицата е тематична, основно индийска кухня. Много е приятно, почти като на пътуване.

Даже много се гордях с първата си веган рецепта за леща, но Фичо ми обърна внимание, че варива като боб и леща често са си постни и не е страшна изненада.

Рецептата е от много старите записки на @Роца, на нас много ни хареса 🙂

https://marmottesetchocolat.com/blog/2010/02/m-massala-daa.html?fbclid=IwAR2-3HRIINnmuqtWB9Cb-IXGodPx5bAQSohBAex_XN-J3280bwkHZEuMM5g

Днес правих пиле Тика Масала, което също е чудесно е точно по наш вкус. С особено удоволствие сложих почти цяла чашка подправки в тигана и още толкова върху пилето🙂

https://www.kitchensanctuary.com/chicken-tikka-masala/?fbclid=IwAR3yYlKVG4rNc20MIIb9ELacPf6rm_fTpslQTkkN_JVHBJizuMoJ9kNecMc

IMG_20210520_213608.jpg.720179e7087bcfa4d7749e0687261a46.jpgIMG_20210520_213509.jpg.5459697759bd67b89b6b5774af2a9c2a.jpg

 

П.П. Трябва ми по-диетична тема за другата седмица 🙂 

ПП.2 С какво мога да замествам украсата от зелен кориандър, който не обичаме? 

 

  • Харесвам 12
  • Браво 6
Публикувано:
В момента, Роца каза:

@Lindt, радвам се, че рецептата ви е харесала! 🙂 

Всичко ни харесва 🙂 Даже мисля толкова да свикнем с твоите рецепти, че когато дойдем в Париж, изобщо да не се притесняваш да ни донесеш нещо 😇

  • Смея се 12
Публикувано:
преди 5 минути , Lindt каза:

Всичко ни харесва 🙂 Даже мисля толкова да свикнем с твоите рецепти, че когато дойдем в Париж, изобщо да не се притесняваш да ни донесеш нещо 😇

Няма проблем! Вие елате, пък другото ще го нагласим 🙂 

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

А тия тестА за пица, замразени ли са?

 

Залових едни превъзходни, свински гърдички. По-тлъстичките сготвих, с малко прясно зелце+повечко домати:

 

22986135-CF31-4673-AD08-1093CEBA05B4.jpeg.0cfc2353ae88c2cc5cf2b9adcfa22d3e.jpeg

 

А другите, покиснах в марината и метнах на скарата:

 

E48655A1-9A66-4861-9DA8-08C3979C2467.jpeg.74111c04c4fe67caacb4a1b9865c5494.jpeg 

 

Да е сигурна вечерята, че сега ще майсторя едни измишльотини:))

Ако станат, ще покажа. За сега - имам идея:)))

 

 

  • Харесвам 10
Публикувано:
преди 2 часа, AlexandraKo каза:

тия тестА за пица, замразени ли са?

 

Да.Аз за пръв път купувам. Ще пробвам и ще споделя дали се е получило нещо.Има рецепта на опаковката. 

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 48 минути , jungfraujoch каза:

Да.Аз за пръв път купувам. Ще пробвам и ще споделя дали се е получило нещо.Има рецепта на опаковката. 

Благодаря ти!

А пък аз, ти взех назаем, за малко, идеята за солената торта и направих нещо подобно:

1.Задуших в масло, почти до готовност, зеленчуци - пресен кромид,пресен чесън, тиквичка, патладжан, морков, цвекло,чушки, с черен пипер, куркума, щипка червен чили и щипка сол, трябва да е почти безсолно.

След като стана готова тази смес, я изсипах в откопчаваща се форма и сложих в горещата фурна, да се нагорещи.

2.Отгоре изсипах смес от 3 яйца, 250 гр.Грана Падано на люспи и 2 лъжици готварска сметана.

Дозапекох, докато се зачерви:

 

A4FF0449-535E-404D-8432-98C24063E820.jpeg.ba1f1cacbbd3e49274376ae24dd4fdfa.jpeg

 

Ето го и нарязано:

 

ED46F49F-2428-493E-A950-64D5D1189A4D.jpeg.bf03022e55836998c192fbb25a57a560.jpeg

 

Вкусничко се получи. 
А казвам, солта да е малко, защото, Грана Падано -то е соленко и има опасност, да се пресоли тортата:)))

 

E696874C-AC55-4FF0-832E-D95625329DFD.jpeg

  • Харесвам 20
  • Браво 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.