Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:

Уф, днеска - на пазар на Метро. Щото, аз обичам “ Ricard”, а мосюто обича “Pernod”, и не ще да пие Рикар:((((, а Перно, намирам само там.

 Сервирала съм вечерята., че нали , след малко ще съм заета:))))Агнешко печено, със зелена салатка.

Когато пека агнето, на дъното на тавата, нареждам по две - три връзки пресен лук и пресен чесън, + връзка девесил. Лукчетата стават невероятно вкусни, правя ги, като венче,около месцето.

Ще се пие Перно/Рикар / аз мойто, вече съм го почнала:))).

И шардоне, дето си пием на Меди Вали .

 

1123084937_IMG_20200411_1712143.jpg.d435e0610c42452ca89195fd7a02e2c6.jpg

 

52099877-02FB-4D1C-B9CE-3EB646C779F8.jpeg.62e895f9e3db8b7799946d09beb4fca9.jpeg

  • Харесвам 27
  • Браво 4
Публикувано:
преди 11 минути , Alexander каза:

Тъкмо щях да питам как само Перно/Рикар с това агнешко и мернах по-надолу бялото винце!

Аааа, как без винце!
Наздраве!:drinks:

  • Харесвам 1
  • Благодаря 3
  • Браво 1
Публикувано:
На 9.04.2020 г. в 17:38, AlexandraKo каза:

Благодаря ти!
Аз намерих и едно клипче по въпроса:

 

@AlexandraKo, днес - за проба, направих козунак по посочената от теб рецепта и стана много вкусен.

 

viber_image_2020-04-11_16-46-48.jpg.e5eb5a5aaf30498e23bbfc2873465aed.jpg

 

Тестото се получи много еластично, точно като на видеото. Не съм добавяла течен подсладител, но и така са добре.

Дори имат концииии!

 

viber_image_2020-04-11_17-02-44.jpg.3884bd94c562777c5be9400e8052f0e5.jpg

  • Харесвам 12
  • Браво 12
Публикувано:
преди 10 минути , alienad каза:

@AlexandraKo, днес - за проба, направих козунак по посочената от теб рецепта и стана много вкусен.

 

viber_image_2020-04-11_16-46-48.jpg.e5eb5a5aaf30498e23bbfc2873465aed.jpg

 

Тестото се получи много еластично, точно като на видеото. Не съм добавяла течен подсладител, но и така са добре.

Дори имат концииии!

 

viber_image_2020-04-11_17-02-44.jpg.3884bd94c562777c5be9400e8052f0e5.jpg

Йеееее, радвам сееее! Браво на теб!
Днес купих брашно за козунаци, както препоръча жената от клипчето.

И ще се пробвам и аз тези дни.Дано , мога се похвали и аз:))))

 

 

  • Харесвам 1
Публикувано:

А аз в момента съм се хванала да меся сладки кифлички с шоколад. Ако стават за показване, по- късно ще ги покажа. 🙂 А утре козунак.

  • Харесвам 7
Публикувано:
преди 3 часа, AlexandraKo каза:

Йеееее, радвам сееее! Браво на теб!
Днес купих брашно за козунаци, както препоръча жената от клипчето.

И ще се пробвам и аз тези дни.Дано , мога се похвали и аз:))))

 

 

Може ли да ми покажеш какво брашно купи? С глутен? Нещо ме хвана мерака покрай тази тема.  Никога не съм месила козунаци. 

  • Браво 1
Публикувано:
преди 7 минути , slujitel каза:

Може ли да ми покажеш какво брашно купи? С глутен? Нещо ме хвана мерака покрай тази тема.  Никога не съм месила козунаци. 

0012078_brano-za-kozunak-1kg10br-topaz-mel_550.jpeg.d814957440c98d3eb1475865dd98adc1.jpeg         sofiq_mel_kozunak_1_kg.jpg.1e02c1772d5477bdf88c631b2316f4f7.jpg

 

 

 

Все пак мисля, че всички вие пропускате една съставка!!

 

http://topolino.blog.bg/recepti/2017/03/19/domashen-kozunak-s-rakiia.1516445

  • Благодаря 1
  • Смея се 1
Публикувано:

Оказа се, че мас нямаме в нас в момента, а не ми се ходеше да търся и направих тестото с 50 на 50 масло и олио, като смесих  рецептите на две магеланки.

 

Тестото стана много добре и бухна много, даже излезе от тавата! Доста  меко го оставих, понеже гледах и някакво видео вчера на някаква жена, която твърдеше, че е добре да е много меко.

 

Станаха горе/долу добре, но аз не съм доволен и няма да ги пускам снимки на крайният резултат, другата седмица поправителен и тогава може би ще пусна.

 

 

92933041_686788022129582_4682071027646201856_n.jpg

93133848_662117714552812_44308214065397760_n.jpg

  • Харесвам 7
Публикувано:

Много добре ти изглежда тестото. ✌️На мен оформянето също не ми се отдава много-много.

Колко меко е мекото тесто също е въпрос на личен усет и най-вече опит!

  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 32 минути , slujitel каза:

Може ли да ми покажеш какво брашно купи? С глутен? Нещо ме хвана мерака покрай тази тема.  Никога не съм месила козунаци. 

BC9D66A0-E4F9-4B62-AC4A-F1B2BE3C8047.jpeg.6d25f4873dbe2ee66ad8e8bb5e26162b.jpeg

 

Това купих от Метро.

И аз никога не съм месила, но сега ще се пробвам. По онова клипче, дето го показах, по- напред в темата.

@alienad се похвали преди малко, че вече го е пробвала и са станали чудесни.

  • Благодаря 1
Публикувано:

Аз и торта никога не съм правила / колкото и да ви е чудно/, сър Антъни не яде нищо сладко, не обича, просто и ако направя, ще трябва да  го изплюскам сама. То и тази, в понеделник, смятам, да я раздам на  махалата, като ида на работа:)))))

Ама @Eva eva, така ме зарази, че се опретнах и скопосах първата си торта.

Простичка, че да не се изложа.

 

https://recepti.gotvach.bg/r-93147-Бисквитена_Торта_с_Маскарпоне_и_Нутела

 

Че даже, си купих днес и откопчавща се форма, че  нямах:((((

 

Резултат - чудесен. Много вкусно, ма то, кат туриш маскарпоне / много го обичаме/, течен шоколад, орехи и бадеми, как да не е вкусно. Калориите няма да ги броим:((((

Ето и резултатът:

 

7D0B0C37-61CE-4255-B89A-D71113E3E1A1.jpeg.a8f7794a6aea4f877e8b2d6b09c487ec.jpeg

 

 

Ето и с цветенцата, които Сърът, току-що ми донесе:)))))

 

45270C0C-441E-45D1-AFA6-7B3946E9D0D9.jpeg.9bdb92ff10dc9b28e0f4b2ea45ab2717.jpeg

 

 

преди 5 минути , aleksandrina каза:

Кифличките с шоколад. Малко по-различни очаквах да станат, но следващия път. Иначе са много вкусни. 

 

IMG_20200411_220122.jpg

Ми супер са си!
Ти какво очакване имаше?

  • Харесвам 5
  • Браво 9
Публикувано:
6 minutes ago, AlexandraKo said:

Ми супер са си!
Ти какво очакване имаше?

Доста по-бухнали ги очаквах. Ама каквито- такива. 🥐

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 17 минути , aleksandrina каза:

Доста по-бухнали ги очаквах. Ама каквито- такива. 🥐

Ако към тестото добавиш малко тринитротолуол, ще станат не бухнали, ами направо избухнали! :smile:

  • Смея се 4
Публикувано:
преди 5 часа, AlexandraKo каза:

Щото, аз обичам “ Ricard”, а мосюто обича “Pernod”

Никога не е късно за една мастичка. На всичко отива 🙂

  • Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:

Не ви е срам!!!

До сега страдах, че не летят самолети, щото просто ми се пътува. Сега страдам, че не летят самолети и не мога да си взема от на @AlexandraKo любимото винце да го опитам 😟

Браво Алекс, чудна тортичка, ама аз предупредих да не ги правите тези, дето @Eva eva ни зарибява с тях, не защото са лоши, а защото са ВКУСНИ!!! Аз съм си записала една с кондензирано мляко, ама ще гледам да е поне седмица след козунаците (в къщи толкова брашно и захар не е се е консумирало никога!).

 

А аз да се оплача - тук няма агнешко по магазините - просто не им е в менюто. И ще го карам на пилешки бутчета. Но ще си открадна това с пресния лук и чесън под тях.

 

@Alexander недей така потайно - кажи кои рецепти си смесил. Тестото изглежда идеално! Просто можеш да го разделиш за козунак и за кифлички с някакъв пълнеж. Аз така правя. Че омръзва по великден 3-4 дни подред козунак за закуска. А от останалите козунаци/кифлички става чудно тирамису после, като изсъхнат и се напоят с кафе.

 

@chandni браво на мъжа ти! Открадвам си идеята!

 

@DaBo наскоро давах рецептата за домашна мая (квас) на една приятелка в Португалия. Там от два месеца няма мая по магазините - всички са станали пекари и хлебари и тя не може да намери мая. Тук си има, ама аз се намирам на работа.

  • Харесвам 5
Публикувано:
преди 10 часа, slujitel каза:

Може ли да ми покажеш какво брашно купи? С глутен?

Всяко пшенично брашно има глутен. Обикновено на пакета пише, че е за козунак. А ако не пише, то по типа брашно може да се ориентираш - тип 450.

Малко инфо за пшеничните брашна - Тук

  • Харесвам 3
  • Благодаря 2
Публикувано:

Сърът още спи, но вече   съм сервирала празничната закуска.И снощи,като сервирах и тортата,ми беше закачена  втората звезда на Мишлен:))))))

Като се напъна и с козунака ,току-виж,станали повече.:)))Ми то,четох,че някакъв готвач,имал къде 20:))))))

 

317681659_IMG_20200412_0926582.jpg.9aeed97a8845be42a6ca89b1e9d93b7e.jpg

 

464307765_IMG_20200412_0931373.jpg.5bcc2d829d5a30bf4832c0f600fc1d11.jpg

 

И да се похваля - имам си лапад,коприва,пресен лук, чесън и марулки от градината на село .И много яйца,от свободни кокошки.

Еко био и пр:)))

950900151_IMG_20200412_1001522.jpg.ab3e695c745b58cd56b3ce46845d1121.jpg

 

Че Сър Антъни ,вчера ходи на село,да упражни контрол върху земите.

Тия дни ще падне готвене на зелени манджи:)))))

Съхранила съм си соса от агнешкото печено вчера и с него ще сготвя една копривка ,тутакси.Обожаваме зелении,всякакви.

  • Харесвам 16
  • Браво 4
Публикувано:
преди 2 минути , Светославов каза:

Цъфнало, цъфнало

цвеке шарено 🙂

Даааа, а след малко ще бъде изядено:)))))

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

    • eloena
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.