Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

преди 7 часа, Pantelej Putnik каза:

Брашно Манитоба не съм взел. Ще пробвам с трите нови вида. Дано стане. Кухнята ми е заприличала на лаборатория. 🤣

 

Как го поддържаш? На колко дни се "храни"? Отнемаш ли от количеството на кваса преди да добавяш при хранене?

Квасът е твърд и като го нахраня, го оформям като малка питка и живее е хладилника. Лятото и по месец не съм го хранила и е оцелял. Подхранвам го няколко часа преди да меся или предишния ден. Зависи колко време имам. Държа в хладилника( по-бавно се развива, за месене на следващия ден) или на топло на плота за 4-5 часа, ако ще го ползвам на обяд например. Моят квас е куче, както казва една приятелка, издържа на всичко. Ако меся често, не ми остава остатъчен квас. Ако имам излишен, го слагам в палачинки или кекс. Когато го подхранвам преди месене, отделям колкото ми е нужно за хляба и останала малка част, прибирам в бурканче в хладилника.

Снимките са брат му, който живее в Белгия, тъкмо ме подсети да го подхраня преди да тръгна😂😂😂

П.п. Другата седмица в Лидл ще пускат брашно от спелта, много го харесвам и е на добра цена.

IMG_20231103_155213.jpg

 

IMG_20231103_155158.jpg

 

IMG_20231103_154333.jpg

 

IMG_20231103_154326.jpg

  • Харесвам 7
  • Браво 4
Връзка към коментар

Не съм пускала никакви снимки скоро, но снощи правих една салата и мисля, че е добра идея. Днес пак ще я правя, че много ни хареса. Основата е от крема сирене, мъничко кисело мляко( може и натрошено сирене), сол, зехтин, чесън, черен пипер. Бейби спанак и печена тиква със сол и черен пипер се разполагат отгоре. Наръсих с пармезан и разбърках дресинг от зехтин, сол, чесън на прах, балсамико и няколко капки лимонов сок. За разкош ръснах запечени кедрови ядки.

Гледах клипче в нета, но не запомних точните продукти, моя импровизация е това.

Смотана е снимката, ама на лампа толкоз😀😀😀

IMG_20231102_195028.jpg

  • Харесвам 16
  • Браво 3
Връзка към коментар

 "Рошави" бисквитки  а-ла  @ДиянаВ с аромат на ябълки и канела (благодарност от целокупната фамилия)

Вече замириса на Коледа...с което напомням на Дияна, че Коледната тема я очаква:girl_witch:

 

20231102_121535.jpg.cc3249b9702a598ea98a5ce40c390aae.jpg

 

20231102_114635.jpg.5119833c12f1ae2c13a2e7e5ddb045e1.jpg

 

20231102_121621.jpg

  • Харесвам 11
  • Смея се 4
Връзка към коментар
преди 1 час, Kalina Ivanova каза:

 "Рошави" бисквитки  а-ла  @ДиянаВ с аромат на ябълки и канела (благодарност от целокупната фамилия)

20231102_114635.jpg.5119833c12f1ae2c13a2e7e5ddb045e1.jpg

 

20231102_121621.jpg

Може ли рецептата? Изглеждат много вкусни.

Връзка към коментар
преди 31 минути , Stryper каза:

Може ли рецептата? Изглеждат много вкусни.

Даже не помня, че съм правила😄. Като е топло и си трая, и още повече ме мързи🙃

Това открих тук. Ако @Kalina Ivanova има подобрен вариант, няма да се сърдя да го представи. Върху името нямам авторски права😄

На 15.10.2022 г. в 17:30, ДиянаВ каза:

Да не мислиш, че много съм ровила. Хванах, каквото излиза първо по търсене😄, че имам една чанта с ароматни ябълки от Балкана🙂

Ето тази https://recepti.gotvach.bg/r-133844-Уникални_курабийки_с_ябълки?p=4

Има я и в ютуб на една жена със силен руски акцент, може и да е същата. Там бакпулверът е 1 пак. - 10 гр.

Дай тиквата. Аз още не съм колила тиква, но другата седмица може🙂

 

  • Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 12 часа, elenitta каза:

Още една идея и изчезвам😂

Картофени "пилешки" бутчета и пак снощната салата

IMG_20231103_192717.jpg

 

IMG_20231103_192438.jpg

 

IMG_20231103_192428.jpg

 

IMG_20231103_192455.jpg

 

IMG_20231103_192607.jpg

Много интересно! Сподели рецептата за картофените бутчета, моля!

  • Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към коментар

@Stryper, рецептата е тази, която Дияна е посочила. Аз добавих само коледен микс аромати, нищо че времето навън никак не предполага Коледа

Бисквитките са мнооого вкусни:ok:

 

А защо съм качила две еднакви снимки, нямам обяснение:girl_wacko:

  • Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 3 часа, Дани Магелани каза:

Много интересно! Сподели рецептата за картофените бутчета, моля!

Пак гледах някакво клипче в нета и нямам точни продукти, но в общи линии направих смес като за картофени кюфтета - сварени картофи, яйце, настърган кашкавал, черен пипер, сол, чубрица, подправка за пиле, червен пипер. Различното е сварени пилешки бутчета, накълцани на дребно и добавени в картофената смес. Запазих костите от бутчета. Взех топка от сместа и по средата сложих кокалче. Оформих като бутче. Имах само 4 кокалчета, останалото направих на обикновени кюфтета. Потопих в разбито яйце и овалях в галета в галета.

  • Харесвам 7
  • Благодаря 1
  • Браво 6
Връзка към коментар
преди 7 минути , elenitta каза:

Пак гледах някакво клипче в нета и нямам точни продукти, но в общи линии направих смес като за картофени кюфтета - сварени картофи, яйце, настърган кашкавал, черен пипер, сол, чубрица, подправка за пиле, червен пипер. Различното е сварени пилешки бутчета, накълцани на дребно и добавени в картофената смес. Запазих костите от бутчета. Взех топка от сместа и по средата сложих кокалче. Оформих като бутче. Имах само 4 кокалчета, останалото направих на обикновени кюфтета. Потопих в разбито яйце и овалях в галета в галета.

Леле, респект! Как ти се занимава с такива детайлни дейности! 👏👏👏

  • Харесвам 3
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Връзка към коментар

Отчитам се. Първите ми хлябове с квас.

20231105_122216.jpg.4fdd77362da45f0c4dc67e8c080fa287.jpg

 

20231105_122147.jpg.0e1f342365a26443088d38a11cbd1e8a.jpg

 

20231105_121616.jpg.7186afc94357bc1b5fe88787ccd2aca8.jpg

 

20231105_093959.jpg.1a41df4417af4eaf53bb4b95627f75b7.jpg

 

20231105_141633.jpg.f3c912e458b4107460ce30a1186ac0b6.jpg

 

Очаквах сякаш по-големи дупки, но пък след като го натисна отгоре здраво и се връща в изходно положение - всичко е ОК.

  • Харесвам 17
  • Браво 13
Връзка към коментар
преди 1 час, Pantelej Putnik каза:

Отчитам се. Първите ми хлябове с квас.

20231105_122216.jpg.4fdd77362da45f0c4dc67e8c080fa287.jpg

 

20231105_122147.jpg.0e1f342365a26443088d38a11cbd1e8a.jpg

 

20231105_121616.jpg.7186afc94357bc1b5fe88787ccd2aca8.jpg

 

20231105_093959.jpg.1a41df4417af4eaf53bb4b95627f75b7.jpg

 

20231105_141633.jpg.f3c912e458b4107460ce30a1186ac0b6.jpg

 

Очаквах сякаш по-големи дупки, но пък след като го натисна отгоре здраво и се връща в изходно положение - всичко е ОК.

Млад е кваса, затова. Поне месец и половина му трябва за големи дупки, но тъкмо ще си усъвършенстваш процеса и ще го нагодиш по твоя ритъм. Воля и упоритост трябва, но ти ги имаш!

  • Харесвам 4
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Значи, всички теории на конспирациите са доказано верни! След Бари днес влизам в Лидл - бурата! После в Кауфланд - стекове риба тон! И как да не направи човек сандвичи и стекове -абсурд!

Сандвич с шишче от риба тон, салата с бурата и риба тон стек с пармезан и балсамова редукция -

 

IMG20231109195347.jpg

 

IMG20231109200135.jpg

 

IMG20231109194858.jpg

  • Харесвам 15
  • Браво 2
Връзка към коментар

Дойде време разделно, да взема и аз да пиша в тази тема!

 

Аз варя яйца или картофи като търся в Гугъл имформация, горд съм с единственото нещо, което мога да правя като хората - яйца на очи. Става ви ясно какъв готвач съм ...

 

Миналата седмица си взехме Нинджа и се преентусиазирах да готвя някакви простички неща, а днес преживях пика в моята кариера - телешко по Бургундски!

IMG-45ab0168b305cd030c034e11c8762b17-V.jpg.5a345dc0c7639b7f0d1b30f446becfe1.jpg

 

Смея да твърдя, че е доста прилично на вкус!

  • Харесвам 12
  • Благодаря 1
  • Браво 18
Връзка към коментар
преди 19 минути , Gentleman Basta каза:

днес преживях пика в моята кариера - телешко по Бургундски!

Пожелавам да е само междинна спирка по трънливия и понякога, а с времето и по-често,  вкусен път ! 🙂 

  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Не, няма да питам за рецепта, но е свързано с готвене и затова реших да задам въпрос в подходящата тема за кулинари...

 

Искам да взема мултикукър на сина ми, за да го улесня малко в ежедневието. Целта е лесно да приготвя манджи, супи и всякакви разни неща. Тъй като вкъщи съпругата ми готви превъзходно и през ум не ми е минавало да мисля за домашен мултикукър и съответно двамата сме абсолютно на тъмно по отношение на този уред. Мога ли да помоля за мнения и препоръки за конкретна марка и модел. Искам да го поръчам онлайн с доставка в Нидерландия. Сега видях един модел в местната верига магазини и моля за мнение става или не става:

 

https://www.mediamarkt.nl/nl/product/_tefal-cy7548-turbo-cuisine-1703060.html

 

Ето и списък на останалите предлагани марки и модели за преглед и коментар:

 

https://www.mediamarkt.nl/nl/search.html?query=Multicooker&t=1699949918561&ga_query=Multicooker

Връзка към коментар
преди 5 минути , Duke каза:

Не, няма да питам за рецепта, но е свързано с готвене и затова реших да задам въпрос в подходящата тема за кулинари...

 

Искам да взема мултикукър на сина ми, за да го улесня малко в ежедневието. Целта е лесно да приготвя манджи, супи и всякакви разни неща. Тъй като вкъщи съпругата ми готви превъзходно и през ум не ми е минавало да мисля за домашен мултикукър и съответно двамата сме абсолютно на тъмно по отношение на този уред. Мога ли да помоля за мнения и препоръки за конкретна марка и модел. Искам да го поръчам онлайн с доставка в Нидерландия. Сега видях един модел в местната верига магазини и моля за мнение става или не става:

 

https://www.mediamarkt.nl/nl/product/_tefal-cy7548-turbo-cuisine-1703060.html

 

Ето и списък на останалите предлагани марки и модели за преглед и коментар:

 

https://www.mediamarkt.nl/nl/search.html?query=Multicooker&t=1699949918561&ga_query=Multicooker

Аз съм огромен фен на мултикукърите под налягане. Имам Филипс в БГ, а тук съм с Истант пот.

Виж дали има Instant pot в Нидерландия. Повечето мултикукъри имат сравнително еднакви програми (колкото повече - толкова по-добре), но Инстант потът е със стоманена тенджера, вместо с тефлоново покритие. Тефал - категорично не!

https://instantpot.bg/

 

В европейските амазони го има, предполгам, че предлагат и безплатна доставка.

  • Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 17 минути , Duke каза:

Не, няма да питам за рецепта, но е свързано с готвене и затова реших да задам въпрос в подходящата тема за кулинари...

 

Искам да взема мултикукър на сина ми, за да го улесня малко в ежедневието. Целта е лесно да приготвя манджи, супи и всякакви разни неща. Тъй като вкъщи съпругата ми готви превъзходно и през ум не ми е минавало да мисля за домашен мултикукър и съответно двамата сме абсолютно на тъмно по отношение на този уред. Мога ли да помоля за мнения и препоръки за конкретна марка и модел. Искам да го поръчам онлайн с доставка в Нидерландия. Сега видях един модел в местната верига магазини и моля за мнение става или не става:

 

https://www.mediamarkt.nl/nl/product/_tefal-cy7548-turbo-cuisine-1703060.html

 

Ето и списък на останалите предлагани марки и модели за преглед и коментар:

 

https://www.mediamarkt.nl/nl/search.html?query=Multicooker&t=1699949918561&ga_query=Multicooker

Ние взехме Ninja преди седмица: 

https://www.emag.bg/multikukyr-11-in-1-ninja-1460w-6-l-11-programi-cheren-srebrist-ol550eu/pd/DYNK1SMBM/

 

Засега сме доволни от това как прави яхнии и супи, а също и от парата за броколи и карфиол. Обаче се справих крайно зле вчера с едни пуешки бутчета и като цяло air fryer функцията изобщо не ми е ясна. 

 

Но за instantpot виждам много повече рецепти и може би би било по-лесно за начинаещ. 

  • Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 20 минути , DaBo каза:

В европейските амазони го има, предполгам, че предлагат и безплатна доставка.

Можеш ли да ме ориентираш към конкретен модел? Целта не е да се подготвя за участие в Hell's Kitchen, а по-скоро като тамагочи да изпълнява последователни действия по поставяне на конкретни продукти (и там каквото трябва) с краен резултат готово за консумация ястие...

 

https://www.amazon.nl/s?k=instantpot&ref=nav_bb_sb

Връзка към коментар
преди 16 минути , Lindt каза:

Ние взехме Ninja преди седмица: 

https://www.emag.bg/multikukyr-11-in-1-ninja-1460w-6-l-11-programi-cheren-srebrist-ol550eu/pd/DYNK1SMBM/

 

Засега сме доволни от това как прави яхнии и супи, а също и от парата за броколи и карфиол. Обаче се справих крайно зле вчера с едни пуешки бутчета и като цяло air fryer функцията изобщо не ми е ясна. 

 

Но за instantpot виждам много повече рецепти и може би би било по-лесно за начинаещ. 

 

И ние имаме по-стария модел 7 л с допълнителен капак за готвене под налягане. Аз ползвам естествено повече air fryer-а с функцията грил за пилешки крилца и разни наденички. Стават чудесни, аз преди това пилешки крилца не бях опитвал. Но проблема ни е основния съд, търся да купя резервен, не откривам никъде. Вашия с покритие ли е или неръждаем?

  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 12 минути , traveler каза:

 

И ние имаме по-стария модел 7 л с допълнителен капак за готвене под налягане. Аз ползвам естествено повече air fryer-а с функцията грил за пилешки крилца и разни наденички. Стават чудесни, аз преди това пилешки крилца не бях опитвал. Но проблема ни е основния съд, търся да купя резервен, не откривам никъде. Вашия с покритие ли е или неръждаем?

Има някакво покритие, да. Дано намериш, че би било кофти да не може да се смени, ако се надере. 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 39 минути , Duke каза:

Можеш ли да ме ориентираш към конкретен модел? Целта не е да се подготвя за участие в Hell's Kitchen, а по-скоро като тамагочи да изпълнява последователни действия по поставяне на конкретни продукти (и там каквото трябва) с краен резултат готово за консумация ястие...

 

https://www.amazon.nl/s?k=instantpot&ref=nav_bb_sb

При по-висок бюджет - категорично този:

https://www.amazon.nl/Instant-Pot-Duo-Plus-voedselverwarmer/dp/B083KM6BZS/ref=sr_1_17?keywords=instant+pot&qid=1699954316&sr=8-17

 

Този е един от първите им модели, доказал се във времето:

https://www.amazon.nl/Instant-Pot-programmeerbare-elektrische-snelkookpan/dp/B08Z4HCGDH/ref=sr_1_5?keywords=instant%2Bpot&qid=1699954316&sr=8-5&th=1

 

Продават допълнителни стоманени вътрешни съдове, както и стъклени капаци. Готви, хапва, вади стоманената тенджера, слага й стъкления капак и я прибира в хладилника. Ако му остане повечко, замразява в пликове като тези на икея (зип пликове) в легнало положение. Така, когато няма време да си готви, вади, размразява и си хапва.

Както са казали хората: work smart, not hard 😉

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Последни парченца ЕСЕН

 

Тези тричките бяха на изсъхнало клонче. Какво Велико, съзидателно нещо е Природата

20231114_110505.jpg.8e3534d8d00217af32adb723b90c2387.jpg

 

20231114_104643.jpg.0030e060d336115e783c5805ca954ed2.jpg

 

...и сега какво да ги правя:wink:

Всяка идея, как да ги запазя за по дълга употреба е добре дошла

20231114_111927.jpg.9b2118dbc96d7d501a5a2ddfe0ebda77.jpg

  • Харесвам 16
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.