Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 2 минути , searus каза:

Май описа точно сладкиша от линка, на който наистина се каня от няколко години, но ми се струва твърде сложен 🤣 ако обаче ми каже някой, че всъщност е супер лесен и бърз, може да се пробвам 😉

Аз съм го правила, но нещо не ми се получи. Начупи ми се при обръщането, след това не се хареса от народа. Изхвърлих го половината. Но това беше преди доста време, тогава нямах толкова опит 🙂 По принцип на супичка рецептите са много добри 🙂 С този сайт се научих да правя десерти 🙂 

  • Харесвам 5
Публикувано:
Преди 1 час, Lindt каза:

Имам си формичка за мъфини и ми се пробват различни мънички нещица в нея.

Вчера правих ябълкови розички: 

 

PXL_20250109_135951844.PORTRAIT.ORIGINAL.jpg.121ff49ce24897537c9915c742d2062b.jpg

 

PXL_20250109_1528348353.jpg.f9963a353ff0ecf98a26a1b36e22063b.jpg

 

PXL_20250109_162256490.PORTRAIT.ORIGINAL2.jpg.8eb69be0681974e471b35b0922fed46b.jpg

 

https://foolproofliving.com/how-to-make-apple-roses/#wprm-recipe-video-container-15636

 

Мисля мини чийзкейкове и банички да са следващите, но ако някой е готов да споделя идеи, супер! 

Приоритетно обаче имаме 2 литра прекрасно прясно мляко и идвам да питам какво да правя с него - флан, крем карамел? @Роца

 

 

Имах удоволствието да ги тествам 😊, феноменални бяха👏👏👏
Да направиш пак😃

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
  • Браво 3
Дани Магелани
Публикувано:
преди 10 минути , searus каза:

Май описа точно сладкиша от линка, на който наистина се каня от няколко години, но ми се струва твърде сложен 🤣 ако обаче ми каже някой, че всъщност е супер лесен и бърз, може да се пробвам 😉

Супер лесно е ако си правила крем карамел. Само следиш водата в голямата тава да не заври, че става на шупли.

  • Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 часа, Lindt каза:

Имам си формичка за мъфини и ми се пробват различни мънички нещица в нея.

 

Мисля мини чийзкейкове и банички да са следващите, но ако някой е готов да споделя идеи, супер! 

Приоритетно обаче имаме 2 литра прекрасно прясно мляко и идвам да питам какво да правя с него - флан, крем карамел? @Роца

Да са ти честити!

Във формите можеш да правиш и мини омлети (примерно със зеленчуци), мини-пици, мини-кексчета...

 

За прясното мляко вече са ти дали идеи, но да добавя - нормандското мляко с ориз (teurgeule) - https://marmottesetchocolat.com/blog/2019/05/teurgoule-мляко-с-ориз-по-нормандски.html

 

Ако пък търсиш и нещо солено - можеш да го вложиш в гратен дофиноа (става и само с мляко, ако нямаш сметана https://marmottesetchocolat.com/blog/2021/04/gratin-dauphinois-огретен-от-дофине.html),  бешамел за лазаня или за огретен от карфиол, правила съм и  свинско, печено в мляко (по тази рецепта - https://www.bonappetit.com/recipe/maiale-al-latte-milk-braised-pork?srsltid=AfmBOoqBlYR3iXMiPxSz3AKsfwQO57GzCb4qfAsHgxJtd3whyIX23RHZ)

  • Харесвам 2
  • Благодаря 2
Публикувано:
преди 3 часа, Lindt каза:

Приоритетно обаче имаме 2 литра прекрасно прясно мляко и идвам да питам какво да правя с него

Когато имам млечни продукти, които трябва бързо да оползотворя, ги готвя заедно с едно пиле: в една тенджера от йенско стъкло с капак, слагам прясно мляко, кисело мляко, синьо сирене, топено сирене, краве сирене- всякакви остатъци. Прибавям любими подправки и става чудно ястие. На фурна и в микровълнова съм го правила.

  • Харесвам 6
  • Благодаря 2
Публикувано:

Изобщо не е сложен. Кодрит кадир е това. Става прекрасен. От един форум си бях намерила рецептата стъпка по стъпка и нея правя. В кексова форма. Това е моя:

 

318104_10150739779636647_629801646_9578410_277376789_n.jpeg

 

А това е рецептата:

 

received_553451016700381.jpeg

  • Харесвам 11
  • Браво 5
Дани Магелани
Публикувано:
преди 14 часа, aleksandrina каза:

Изобщо не е сложен. Кодрит кадир е това. Става прекрасен. От един форум си бях намерила рецептата стъпка по стъпка и нея правя. В кексова форма. Това е моя:

 

318104_10150739779636647_629801646_9578410_277376789_n.jpeg

 

А това е рецептата:

 

received_553451016700381.jpeg

Чудесна идея за кексовата форма!

Публикувано:

В събота имах време и продължих квасените си опити, този път с 50% пълнозърнесто брашно. Станаха два хляба, като експериментирах с втасване на топло и в хладилник, този е по добрият, който седя на студено.

На другия ден се сетих, че приятели ми бяха пращали една странна рецепта с тиква, а аз имах една останала след тиквения пай. Много е интересна. Слага се чесън, джинджифил, къри, портокалов сок и кокосово мляко, а гарнитурата от сотирани гъби чудесно балансират сладостта на супата. Хлябът също добре се върза. Можеше още вода да сложа, че малко на бебешко пюре бие. Рецептата е от това видео, дамите да не се разсейват много от младежа 😄 https://www.facebook.com/share/r/1E9kthp6fr/ Качвам и преведената рецепта, като при пюрирането се слага водата.

Последната снимка е от един сандвич с мортадела, проволоне, моцарела, горчица и малко масло. Тук може да видите как става. https://www.facebook.com/share/r/19GKc1Nd6D/ Тя го прави с пушена скаморца, но пише, че се прави с проволоне, а и според мен пушенето щеше да превземе всичко. При мен малко стана гаф, сиренето се стопи прекалено бързо като го обърнах, а после докато го обърна отново отгоре, стана малко мазало... Та в последния момент допълних с моцарелата, което добре балансира соленият вкус на всичко останало.

 

20250112_130917.jpg

20250112_222043.jpg

20250113_222917.jpg

 

IMG-e18c9da3aec4a9e6ec0baf2578724b72-V.jpg

  • Харесвам 15
  • Браво 8
Публикувано:

При последното ми ходене до корейско-японския супермаркет в Големия Град (щото в наше село такива екстри нямаме), си взех едно "бяло" кимчи - технологията му е същата като на червеното, но няма лют червен пипер. Та в събота го пробвах, и му "приших балтон" - бибимбап и корейска супа с яйца (gyeran-guk). Соджуто е по подразбиране 🤣

И от по-рано през седмицата - tiramisu overnight oats - овесени ядки, накиснати в мляко с кафе, с кисело мляко и ванилия, но рецептата има нужда от доизкусуряване

20250111_124549.jpg

 

20250107_081048.jpg

  • Харесвам 11
  • Браво 7
Публикувано:
преди 10 часа, horus92 каза:

....

На другия ден се сетих, че приятели ми бяха пращали една странна рецепта с тиква, ...

 

20250112_130917.jpg

20250112_222043.jpg

20250113_222917.jpg

 

IMG-e18c9da3aec4a9e6ec0baf2578724b72-V.jpg

Еха, ... какви приятели имаш ... да ти завиди човек.:wink:

 

:biggrin:

 

  • Смея се 6

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

    • horus92
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.