Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:

В редките случаи, когато меся, го правя или в една огромна керамична купа, която се пазя специално за целта, или направо на работния плот в кухнята (дървен е... или по-точно - псевдодървен, от пресована дървесина  😁)

  • Благодаря 1
Публикувано:

@Lindt, В редките случаи, когато меся - според зависи от обема на това, което меся 🙂 

или в купа, или върху една голяма дървена дъска, в краен случай, върху една най-обикновена мушама, за да не си цапам плота на масата в кухнята 🙂 (пък и после лесно я мия). 

Не съм забелязала да има разлика в крайния резултат, или поне разликата не смятам че се дължи на повърхността върху която меся, а на настроението ми, съставките, рецептата, .... и още вероятно поне 100 причини мога да намеря 🙂 

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 43 минути , neuromancer каза:

Аз в контекста на всички теми, мисля, че сега се избира материал за бъдещия плот...

Аз не съм специалист, ама в нас е гранитогрес и няма оплаквания с месенето. Лесно се чисти. Има и плот от МДФ, който трябва да се сетя да го завинтя по-здрави за стената, че не е съвсем ок, той също става за тия работи.

Мда, за бъдещия си плот си мисля и то за остров или ще мина и с маса за изнесена работна повърхност.

И май не ми е зa месенето, а за останали в паметта ми дразнещи спомени от разточване и отлепяне на разни бисквити, кифлички и курабийки. При мама тези неща се правят на гранит или стъкло, а и направо се реже, и в настоящото вкъщи едно, че уж все внимавам и пак ми е изгорен плотът, второ просто не ми е удобно и искам следващия път да ми е приятно.  

Публикувано:
преди 12 минути , Lindt каза:

Мда, за бъдещия си плот си мисля и то за остров или ще мина и с маса за изнесена работна повърхност.

И май не ми е зa месенето, а за останали в паметта ми дразнещи спомени от разточване и отлепяне на разни бисквити, кифлички и курабийки. При мама тези неща се правят на гранит или стъкло, а и направо се реже, и в настоящото вкъщи едно, че уж все внимавам и пак ми е изгорен плотът, второ просто не ми е удобно и искам следващия път да ми е приятно.  

А, за изгарянето - винаги дъска. Няколко имаме вкъщи и винаги топли неща се слагат на тях.

  • Харесвам 4
Публикувано:

Не помня откога не съм месила... Но всъщност не меся на ръка. Месенето се извършва от планетарен миксер. 😉 Аз само наблюдавам процеса и корегирам желаната мекота на тестото. 😜 Иначе оформянето съм го правила върху всякакъв вид плот, като най-чисто е върху силиконовите подложки.

  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 минути , ivailo_radev каза:

Това нещо като SpaceX Dragon ли е? 😄

😂

Не точно, ето това е моят:

 

Спойлер

Кънчо, както галено му казвам.

 

KMM060.jpg.43fdacc5949dac362f46919cf0a8ec7c.jpg

 

Имам и разни други приставки към него и съм супер доволна.

  • Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:
преди 11 минути , ivailo_radev каза:

Това нещо като SpaceX Dragon ли е? 😄

Не те интересува като какво е. Каквото и да е - важното е жена ти да не си го пожелае.:wink:

  • Браво 1
  • Смея се 11
Публикувано:
преди 3 минути , ven62 каза:

Не те интересува като какво е. Каквото и да е - важното е жена ти да не си го пожелае.:wink:

А не, ние експлоатираме детето за месене на тесто. И за много други неща де.

  • Смея се 6
Публикувано:
преди 20 часа, Lindt каза:

Може ли месещите, точещи и готвещи дами в темата (е, сигурно можех и без полови ограничения) да ми споделят на какъв вид плот извършват тези дейности: камък, дърво, изкуствен материал? И дали са доволни или биха си го сменили 🙂

В последните 2 години съм с кухненски мат /dough mat/, сууупер ми е удобно. Лесно се поддържа и съхранява /на руло/.

 

Silicone Pastry Mat Extra Thick Non-Stick Baking Mat, 28" x 20" Rolling  Dough with Measurements Non-Slip Silicone Mat, Kneading Mat, Counter Mat,  ...

 

Снимката е от нета. Има с различни размери и дебелина. Аз си купих по-големичък, а и не е от "лигавите" с консистенция на балон. По-скоро като силиконова мушама да кажем.

 

  • Харесвам 8
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 3 часа, jul каза:

В последните 2 години съм с кухненски мат /dough mat/, сууупер ми е удобно. Лесно се поддържа и съхранява /на руло/.

И аз такава подложка имах предвид. Нашата е бяла.

  • Харесвам 3
Публикувано:

Много неприятно ни изненадват в обедните часове със спиране на водата по 2-3 пъти седмично. Та след като ми провалиха плановете за ризото или поне салата, повторих една пробвана през седмицата рецепта.

Предния път добавих сирене и се получи една локва в тиган, този път с кашкавала на конци ястието ставаше за сипване в плитка чиния 🙂 

 

https://inthebeniskitchen.com/2025/02/09/млечен-спанак-с-яйца/

 

Ползвам тази рецепта, но с двойно количество яйца и сирене, че трябват протеини. 

https://inthebeniskitchen.com/2025/02/09/млечен-спанак-с-яйца/

PXL_20250214_104736395.PORTRAIT.ORIGINAL~2.jpg

 

PXL_20250214_110353760.PORTRAIT.ORIGINAL~2.jpg

 

PXL_20250214_111407141.PORTRAIT.ORIGINAL.jpg

  • Харесвам 16

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.