Прескочи до съдържание

GullivAir - новата българска авиокомпания

Препоръчани мнения

Публикувано:

Аз съм в потрес.....

И за да не е съвсем спам ще кажа, че знайни и незнайни за мен инфлуенсъри бълват цял ден по всички платформи реклама за тези полети. Повечето от тях постоянно се рекламират като спестовници. Може би, ако намалят малко парите за реклама от авиокомпанията, ще успят да предложат по-сносни цени на билетите. Само като идея 😉

• Харесвам 5
  • Смея се 5
Публикувано:

На фона на изчезналите от българския пазар катарци, това че гъливерци продължават да пускат тези полети на свободна продажба е добра новина за пътуващите. Не е най-тънката цена, нито най-бързото, но е нещо. Не всеки има нервите (поздрави за клетниците с деца), времето (здравейте, колеги роби) и т.н. за да прави осморки по континентите и да се чуди на кое летище ще увисне. Всяка инициатива е супер за този пазар тук.

ПС: Сега видях горното мнение, не съм инфлуенц и уверено избягвам българската сфера, но наистина вярвам в положителните страни на пазарната конкуренция. А цените им и предишните години на свободна продажба не бяха от тънките доколкото помня, но не се наемам да цитирам цифри техните спрямо Катарците или Турските. 

• Харесвам 7
Публикувано:

Последния сезон полетите на тез бяха сериозно празни. Сега се опитват да ги рекламират и някой да разбере, че съществуват изобщо.

• Харесвам 5
  • Смея се 1
Публикувано:

А, нека летят, нищо против разбира се.

Дано да внесат малко конкуренция, ама с няколко чартъра, едва ли някой ще им обърне внимание извън родните инфлуенсъри и по-заможни кифли 

Явно форума е скучен напоследък, щом толкова внимание им се обръща.

• Харесвам 3
Публикувано:
7 hours ago, Duke said:

Да, ако е на един билет с една авиокомпания..........освен ако не се казваш Георги Матеев и за теб времето, удобството и рисковете за изпускане на полет да изглеждат по различен начин... 😉 

Кои са пък тия чак толкова заети хора😄Не са от форума.Ако.е за хора с възможности за които 1000€ полет до Тайланд не е нещо за което да се терзаят съм по-съгласен.

• Харесвам 2
Публикувано:

За тези пари двама души могат да стигнат до Южна Америка, а тук говорим за един човек до Тайланд с тази „маршрутка“. 😄

Хубаво е, че GullivAir се опитват да правят реклама на маршрута и да покажат, че има директна връзка от София, но рекламата сама по себе си не означава продажби. Ако цената не е конкурентна и маршрутът не е достатъчно удобен, хората просто ще изберат друг вариант.

Лично аз за такава сума бих предпочел нормално прекачване с по-голяма авиокомпания, отколкото да плащам премиум цена за нещо, което като усещане е по-близо до „маршрутка“. 😂

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 14 минути , polyglota80 каза:

За тези пари двама души могат да стигнат до Южна Америка: къде намери такива цени ми е интересно?

Wroclaw – Santiago de Chile – Berlin

29 Oct – 11 Nov (487 EUR)
29 Oct – 17 Nov (487 EUR)
5 – 17 Nov (487 EUR)
7 Dec – 25 Jan (487 

Информация от преди седмица. 

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 22 минути , Иван Попов каза:

Wroclaw – Santiago de Chile – Berlin

29 Oct – 11 Nov (487 EUR)
29 Oct – 17 Nov (487 EUR)
5 – 17 Nov (487 EUR)
7 Dec – 25 Jan (487 

Информация от преди седмица. 

А до там как ще стигнеш?

Не казвам, че цената на нашите е ОК, ама да предлагаш това е несериозно.

Поне още 2 полета, най-вероятно поне една нощувка по пътя...

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 15 минути , jorocontrola каза:

А до там как ще стигнеш?

е, то какво "магленско" има в това да се качиш от къщи и да слезеш в хотела? Обаче, за съжаление тези цени не са актуални вече 

• Харесвам 3
Публикувано:
Преди 1 час, stormbringer каза:

Обаче, за съжаление тези цени не са актуални вече 

Не знам какво точно се е предлагало, но търсачката в момента дава 24+ часа на посока. Като сложим отиване до Вроцвал и връщане от Берлин, сам смятай колко време ще отиде в пътуване само до там. Да не ти отиде половината отпуска само за това...

Ако ми се ходи в Чили, ще чакам промо от Мадрид или нещо такова за директен полет 😉

Публикувано:
преди 8 минути , jorocontrola каза:

Не знам какво точно се е предлагало, но търсачката в момента дава 24+ часа на посока. Като сложим отиване до Вроцвал и връщане от Берлин, сам смятай колко време ще отиде в пътуване само до там. Да не ти отиде половината отпуска само за това...

Както вече казах трябва да се стигне също до там. Ако ми се ходи в Чили, ще чакам промо от Мадрид или нещо такова за директен полет 😉

Много често има цени около 850 евро с Търкиш от София с два стопа. Времето е горе-долу около 24 часа.

• Харесвам 1
Публикувано:

В темата с общите промоции имаше доста добри неща с тръгване от София.Южна Америка си е далеч и ако вместо за 24 стигна  за 28 часа,  спестявайки 300-400€ , не бих се и замислил. Търкиш почнаха ли директните до Сантяго или още имат стоп в Сао Паулу? В конкретния случай с тръгването от София  полетите наобратно кацат на LHR рано сутрин , което означава да кажем до 20€ за трансфер + полет до София , но лесно може всичко да  е до 50-60€ . Дори бих си взел полет с 12 часа дневен престой в Ню Йорк ...колко пък да не може да се чупиш от работа още един ден , ако може да го прекараш в Ню Йорк for free ? С Азия е още по-лесно.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 15 минути , stanimir каза:

Търкиш почнаха ли директните до Сантяго или още имат стоп в Сао Паулу? 

Със стоп в Сау Паулу.

• Харесвам 3
Публикувано:

Всъщност, полетите до Банкок са с един стоп, като до нова година са със стоп на Малдивите (с изключене на първата седмица на ноември, когато стоповете са в Пукет), а след нова година при двата полета седмично местоположението на стоповете се редува - единият в Пукет, другият - на Малдивите. 
И може да ни се струват скъпички, обаче на немалко дати ги показва sold out, но това може да са квази-чартъри.

• Харесвам 3
Публикувано:

Ама аз не мога да разбера защо търсенето на по-изгодни цени се свърза с някакво безкрайно обикаляне из летища, загуба на време и даже една наземна отсечка с камили. Особено, когато говорим за пътуване към Азия.

Най-често пътувам до Истанбул с кола и оттам полетите до цяла Азия са на едно прекачване, рядко над 400-500 евро. Подобна опция е и пътуване до Атина, може и със самолет. За притежатели на Star Alliance Gold - дори Light тарифата на Aеgean има включен багаж. Време не губя - абонирала съм се за всякакви оферти, сайтове и авиокопмании, които следят вместо мен. Нямам против различното мнение, но имайте в предвид, че четат и хора, които никога не са се самоорганизирали преди и такива мнения ги отказват тотално.

Air Arabia лети от Истанбул и Атина до Малдивите за 450 евро (с едно прекачване), Air Asia лето от Истанбул до Куала Лумпур за 350-400 евро. Директно. Оттам ще си намерите връзка до Тайланд, гарантирам ви. 

• Харесвам 7
Публикувано:
Преди 1 час, feel_the_rush каза:

но имайте в предвид, че четат и хора, които никога не са се самоорганизирали преди и такива мнения ги отказват тотално.

А, каква е корелацията между самоорганизирането и изпилването на цените?

Публикувано:

Май тоя "спор" го водим вече десетки пъти.Нека е  "всекиму според възможностите , всекиму според потребностите".Дори не е задължително да съвпадат 😏

• Харесвам 3
Публикувано:

Виждам, че горе сравняваме краставици с домати, но ето и моите "5 ст'инки".

1. Полетите са в най-натоварения период от годината за пътуване до Пукет - Коледа и Нова година.
2. Аз лично ще летя в същия период с катарците, като имам по 2 връзки, а цената не е по-ниска.
3. Да не говорим, че има риск да се замотае багаж по летищата, изпускане на свързващи полети. 

Ако някой намери по-добри цени и за по-кратко време до Пукет, за същите дати, да пише, че да не се "мина" 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 32 минути , stanimir каза:

Май тоя "спор" го водим вече десетки пъти.Нека е  "всекиму според възможностите , всекиму според потребностите".Дори не е задължително да съвпадат 😏

Може би защото една неистина повторена сто пъти се превръща в истина, но това въобще не означава, че крушите се превръщат в ябълки... 😉 

Публикувано:

Щом си доволен от избора си няма как да си се минал.Не рови повече.

Duke , ами не.Има повече от една истина тук 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 4 часа, jorocontrola каза:

А до там как ще стигнеш?

Аз не казвам, че това е най-удобният вариант за Чили или че бих тръгнал точно така на всяка цена. 

Дадох го като пример за сравнението в цените – преди седмица имаше 487 евро до Сантяго, докато тук говорим за доста сериозна сума за един човек до Тайланд с GullivAir ама с полет от София.

Разбира се, до Вроцлав трябва да се стигне, от Берлин трябва да се прибереш и това добавя време и разходи. Но по тази логика аз, понеже не живея до София, защо изобщо да летя оттам? Да чакам самолетът направо от вкъщи да ме вземе ли? 

При пътуванията почти винаги има някаква логистика до началната точка. Въпросът е дали крайната цена и маршрутът си заслужават, всеки сам си преценява кое да избере. 

Моята теза беше просто, че при добра промоция до Южна Америка могат да излизат цени, които правят тази оферта до Тайланд да изглежда доста скъпа.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 4 минути , stanimir каза:

Duke , ами не.Има повече от една истина тук 🙂

Точно така и "моята" истина е общовалидната, а не "частната"... 😛 

И тук не говорим за спор, а за категоричност в изразеното мнение. Когато се спекулира с частното за сметка на общоприетото е нормално някой да реагира. Интересно, че точно тези спорове се пораждат, подклаждат и възобновяват периодично от любителите на "частното" с категоричност водеща до абсурдност. Моята реакция винаги е била, че подобни "врътки" са подходящи само за определена група от хора и не могат да се извеждат като правило за поведение именно защото в нашия форум периодично поглеждат и необременени пътешественици. Ако ще спорим на тема дали съотношението между "частни" и "общовалидни" случаи е 1:10 или 2:10 е вече друго нещо, но няма как съотношението да е 6:10, за да накланяме везните в една посока...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 9 минути , Иван Попов каза:

Но по тази логика аз, понеже не живея до София, защо изобщо да летя оттам? Да чакам самолетът направо от вкъщи да ме вземе ли? 

Не си спомням да съм те карам да летиш от София. Не пречи и да чакаш да дойде самолета до вас. Съвсем в правото си си 🙂

Просто казвам, че предлагаш почти абсурдна комбинация, от която никой в този форум може би не би се възползвал. Цената дори не мисля, че има голямо значение в този случай...

Публикувано:

Тогава все едно ще сме форума на eSky например. Аз лично не намирам никаква полза да се пише тук , ако ги няма десетината "логистични" теми.Останалото е като навсякъде другаде.

• Харесвам 6

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.