Прескочи до съдържание

HES код за пътуване в Турция

AlexandraKo

Препоръчани мнения

преди 2 часа, Mary каза:

Ако пътувате за Турция със самолет е задължително попълването на тази форма

Да. Това е отговорът. От днес действа електронната анкета без значение с какво пътувате.  Смс-ите отпадат за Hes код.

• Харесвам 6
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...
преди 13 минути , imarev каза:

През приложението може да се извади HES кодът и с български номер след като се направи регистрация в него.HayatEveSigar-поне за айфон го има,за Андроид не съм проверявал.

Трябва ли вече да си в Турция или може и преди пътуване да се направи оттук?

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 17 минути , imarev каза:

През приложението може да се извади HES кодът и с български номер след като се направи регистрация в него.HayatEveSigar-поне за айфон го има,за Андроид не съм проверявал.

Инсталирах го, но не получавам код за верификация.С Айфон съм и аз.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 23 минути , AlexandraKo каза:

Инсталирах го, но не получавам код за верификация.С Айфон съм и аз.

Аз съм пробвала няколко пъти от България и също не ми праща код.

Аз Хес код си имам, ама исках да тествам и приложението.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 8 минути , Mary каза:

Аз съм пробвала няколко пъти от България и също не ми праща код.

Аз Хес код си имам, ама исках да тествам и приложението.

А,  не че ми трябва, ама щото, @imarevрече, че става, Та рекох да пробвам:((

Но не би:((((

• Харесвам 2
Връзка към коментар

От България пробвам,до сега много пъти съм опитвал,но не съм получавал нищо,днес дойде.На следващата стъпка след въвеждането иска данните от паспорт имена и т.н.В момента паспортът ми не е в мен,за да го докарам до края.

4DBDA25C-880B-476D-BD83-792B2D8DD3AD.jpeg

• Харесвам 8
Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

При сухопътно преминаване на турската граница изисква ли се HES код? Със сертификат за ваксинация съм и няма да летя или да ползвам градски транспорт.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 25 минути , Zelen Burgas каза:

При сухопътно преминаване на турската граница изисква ли се HES код? Със сертификат за ваксинация съм и няма да летя или да ползвам градски транспорт.

На границата - не. Но на нас наскоро в Истанбул ни искаха в хотела и при влизане в МОЛ-овете. Градски транспорт не сме ползвали, бяхме с колата.

Все пак, според мен не е излишно да се презастрахова човек, още повече че някъде пише, че може да бъде проверен на границата.

HES-кодът вече се получава онлайн в рамките на няколко минути. Попълва се формуляр за влизане в Турция в рамките на 72 часа преди пътуването на адрес: https://register.health.gov.tr/

hes.png.2dec3c845c9830578f23e17be6abf3e3.png

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Здравейте,

Да попитам, в момента 02.07.2021г. ако се влиза с кола през ГКПП необходим ли е HES код?

От това, което чета, разбирам че не е, но все пак ако някой наскоро е ходил с кола от БГ да сподели?

Благодаря!

Връзка към коментар
преди 5 минути , mitkot каза:

Здравейте,

Да попитам, в момента 02.07.2021г. ако се влиза с кола през ГКПП необходим ли е HES код?

От това, което чета, разбирам че не е, но все пак ако някой наскоро е ходил с кола от БГ да сподели?

Благодаря!

Хес код на границата не искат.

Искат в хотелите, транспорта и някои други места - молове и т.н.

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Hes кодът спокойно се прави и през телефона с бг номер,както се изясни вече преди време.Тук проблемът е,че при пращането на потвърдителния код за приложението,ако телефонът ти е на Виваком смс-ът идва и всичко е ОК,обаче ако е на Теленор смс така и не пристига и не можеш да си направиш код.Това от собствен опит от преди две седмици.За А1 незнам как стоят нещата.

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 4 часа, mitkot каза:

Здравейте,

Благодаря!

Днес минахме и не ни го поискаха никъде. В темата Ограничения при ..... скоро пуснах линк, за който не е необходимо приложение, а си сваляш pdf с бар код и кода.

Връзка към коментар
преди 12 часа, MayaS каза:

Днес минахме и не ни го поискаха никъде. В темата Ограничения при ..... скоро пуснах линк, за който не е необходимо приложение, а си сваляш pdf с бар код и кода.

А ти би ли могла (или пък някой друг) да го сложиш този линк на видно място в темата, за да е лесен за използване?

Връзка към коментар
преди 16 часа, imarev каза:

Hes кодът спокойно се прави и през телефона с бг номер,както се изясни вече преди време.Тук проблемът е,че при пращането на потвърдителния код за приложението,ако телефонът ти е на Виваком смс-ът идва и всичко е ОК,обаче ако е на Теленор смс така и не пристига и не можеш да си направиш код.Това от собствен опит от преди две седмици.За А1 незнам как стоят нещата.

На Виваком номер не идва потвърдителния смс - личен опит от миналата седмица

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Здравейте, мисля за уикенда да пътуваме до Истанбул, двама възрастни и две деца, с кола. Нямам много време за планиране и четене, интересува ме дали е необходим към момента HES код и как се генерира? 

Връзка към коментар
Преди 1 час, Ninkata17 каза:

Здравейте, мисля за уикенда да пътуваме до Истанбул, двама възрастни и две деца, с кола. Нямам много време за планиране и четене, интересува ме дали е необходим към момента HES код и как се генерира? 

Ще ви бъде необходим за настаняване в хотел, за посещение на молове и за синхронизиране на Истанбулкарт с него.

Може да се получи по няколко начина:

- с използването на приложението Hayat Eve Sığar

- с изпращането на sms по този начин:

hes-kodu-1.png

- с попълването на тази форма - https://register.health.gov.tr/

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 7 часа, Mary каза:

- с изпращането на sms по този начин:

С Теленор не става - тествано. SMS-ът се изпраща, но отговор не идва.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 1 минута , chandni каза:

С Теленор не става - тествано. SMS-ът се изпраща, но отговор не идва.

До скоро беше проблем и с А1, но преди няколко дни успешно получих sms и от тях.

Преди това само Виваком работеше безотказно.

Дано скоро и с Теленор да става.

Винаги е варинат и там на място да се изкара.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 5 минути , nino каза:

А в хотела как да им кажа , че искам да ми синхронизират хес кода с истанбулкарт ? Може би по- скоро ,че искам да го свържат с картата.

Достатъчно ще е да подадете и Истанбулкарт. :smile:

Там на място вие също можете да синхронизирате картата - през линка, който сега не работи от тук или на някои метростанции.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 1 минута , Mary каза:

Достатъчно ще е да подадете и Истанбулкарт. :smile:

Там на място вие също можете да синхронизирате картата - през линка, който сега не рабато от тук или на някои метростанции.

Благодаря много !

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 46 минути , Mary каза:

До скоро беше проблем и с А1, но преди няколко дни успешно получих sms и от тях.

Преди това само Виваком работеше безотказно.

Дано скоро и с Теленор да става.

Винаги е варинат и там на място да се изкара.

С Теленор тествано преди 10-ина дни,работеше безотказно тогава.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.