Прескочи до съдържание

Календар на magelanci.com за 2021: Правила, участие, срокове и коментари

Препоръчани мнения

В момента, master_of_germs каза:

Нито ще е първият, нито последният случай на семейни или несемейни двойки да участват в календара поотделно, че и да се класират снимки и на двамата 🙂 Виж, от тази година има и друга тенденция - единият партньор да снима другия и да участва така в календара 😉 Това е допустимо само ако сниманият персонаж не е магеланец и е дал съгласие. Давам тоест идея на @ven62 : ако не навие жена си да си направи профил и да участва, и ако продължава да не я слуша, то за следващия календар вместо някоя баба по далечни места да снима жена си за календара!  😉 

Ако беше магеланка, нямаше ли да мога да я пускам? Това не го знаех 😄 Добре, че не е магеланка (ама ще взема да я направя)

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 минути , master_of_germs каза:

...Давам тоест идея на @ven62 : ако не навие жена си да си направи профил и да участва, и ако продължава да не я слуша, то за следващия календар вместо някоя баба по далечни места да снима жена си за календара!  😉 

:biggrin:

Ще излезе, че се фукам.

Но, тогава, нямате никакъв шанс, честно!

• Харесвам 1
  • Браво 5
Връзка към коментар
преди 4 минути , ven62 каза:

:biggrin:

Ще излезе, че се фукам.

Но, тогава, нямате никакъв шанс, честно!

Фукай се смело! Аз често си се фукам - ама като е за фукане, как да се удържиш (тук даже доста се удържам) 😄

• Харесвам 3
  • Браво 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 36 минути , bobole4e каза:

Ау.. Избора на жена ти е бил страхотен. 🤩

Подкрепям! Наистина снимката е прекрасна, е и твоята си я бива, но изборът на жена ти е уау! 😄

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 13 минути , Фичо каза:

Хем съм ти казвал да слушаш жената! :biggrin:

Нищо де и двете са хубави! :yes:

Всъщност и двете са нейни. Тя е снимала.

"Бабата" е моя, ама какво от това.:grin:

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 час, master_of_germs каза:

Аз скърбя и за Тонгариро, @wiliko, deja vu...

И за пингвините рева, и за лъвчетата, ама...

Но поне има и от Перу, и от Нова Зеландия, и от Патагония, и от Кения страхотни кадри.

така е като не си научих урока и да пускам снимки само от една дестинация.... 😜

• Харесвам 4
  • Шок 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар

@Георги, аз съм абсолютно против тазгодишното ти разпределение конкретно за моите снимки!

Изключваш две уникални снимки, за да "вкараш" снимка от Аржентина, която я имаше и в миналогодишния календар(подобна де)!

Би трябвало предимството за участие на снимката да се дава според събраните гласове.

Ледник Перито Морено, Аржентина - 91 гласа срещу снимка от Аржентина, подобна на миналогодишната, с 48 гласа.

Не можеш да ме убедиш, че това е начина да се реши ситуацията!

1-IMG_6833-3.JPG

За всички харесали уникалните пингвини, ето ги отново:

2-IMG_4011-2.JPG

Е, тази, която ще я гледате в календара няма да я показвам.

• Харесвам 10
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 9 минути , Tedy каза:

@ven62, тази година пуснах само една снимка и реших дилемата с избора. 🙂

за това пък снимката е топ

една от малкото фотографски издържани снимки (имам предвид като фотография, не като екзотичност на мястото, трудност за достигане по време на ковид, сладурски животинчета и други емоции) от предложенията

изобщо не искам да омаловажавам личните емоции, но те много трудно се предават на други хора чрез снимка

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , neuromancer каза:

за това пък снимката е топ

една от малкото фотографски издържани снимки (имам предвид като фотография, не като екзотичност на мястото, трудност за достигане по време на ковид, сладурски животинчета и други емоции) от предложенията

изобщо не искам да омаловажавам личните емоции, но те много трудно се предават на други хора чрез снимка

Между другото, аз така си представям снимките за календар, ама най-вероятно ще бъда нападнат сега, че това не е фотографски форум 😄

• Смея се 2
Връзка към коментар
преди 2 часа, ven62 каза:

Жена ми искаше да пуснем тази:

Вен, тази би била чудесна, ако го нямаше върха на борчето (или каквото е там) насред езерото. А и е някак "бъбрива". Избраната от теб е много по-добра! Доволна съм, че ще е в календара 🙂

• Харесвам 2
Връзка към коментар
4 minutes ago, ivailo_radev said:

Между другото, аз така си представям снимките за календар, ама най-вероятно ще бъда нападнат сега, че това не е фотографски форум 😄

То и на мен ми се ще да са малко по-фотографски издържани, но не можем да искаме от всички магеланци да са и топ фотографи. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , ivailo_radev каза:

Не знам дали ще си нападнат или неразбран, но има точно 1 брой @Tedy във форума 🙂 Аз лично съм й благодарна, че участва само с един кадър, защото иначе отпадащите нейни снимки създават ужасно чувство към календара всяка година. 

Докато покрай правилата отпадат най-одобряваните снимки, винаги ще е неприятно и за гласуващи, и за участници. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 8 минути , Mary каза:

@Георги, аз съм абсолютно против тазгодишното ти разпределение конкретно за моите снимки!

Изключваш две уникални снимки, за да "вкараш" снимка от Аржентина, която я имаше и в миналогодишния календар(подобна де)!

Би трябвало предимството за участие на снимката да се дава според събраните гласове.

Ледник Перито Морено, Аржентина - 91 гласа срещу снимка от Аржентина, подобна на миналогодишната, с 48 гласа.

Както казах, разпределението не го правя аз, прави го регламента. Абсолютно  грам лично усещане, чувство и субективизъм няма в селекцията. Дали е най-подходяща и дали може да се подобри, както казах приемам предложения, но те не могат да са от типа на "виж тази снимка колко е по-хубава от другата". В случая може би ако си харесваш някоя от трите снимки по-малко, можеше просто да не участваш с нея и така щяхме да имаме две от Аржентина.

А трите ти снимки имат относително равен брой гласове (91, 86, 81), класирани са и трите, какъвто и регламент да измислим за да е обективен това ще са взаимозаменяеми снимки по всички правила. Субективната селекция в случая можеш ти да я направиш като избереш коя снимка да участва и коя не.

преди 10 минути , ivailo_radev каза:

Целта на календара никога не е била да е "фотографски". Ако беше така, въобще нямаше да си играем на гласуване, анкети и т.н., а просто щях да помоля няколко човека, които се занимават с фотография или професионално или сериозно любителски да дадат по няколко кадъра и така. И това не е нападка, а просто констатация.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 23 минути , Mary каза:

1-IMG_6833-3.JPG

За всички харесали уникалните пингвини, ето ги отново:

2-IMG_4011-2.JPG

Е, тази, която ще я гледате в календара няма да я показвам.

ама вече ще заплача моля ви се върнете пингвинитеееееее, как може това е уникална снимка...честно казано съм разочарована от махането на бабата и пингвините и това не го мисля само аз, а повечето магелнаци...не знам този календар на мнението на повечето ли се прави или на един! Георги ясно ми е че не ти е лесно, но да сложиш тази снимка на фона на тези пингвини или ледниг е пълна глупост! Хайде правила правила, ама нали все пак търсим уникалност в календара, собствениците на снимките дори не са съгласни...

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 18 минути , ivailo_radev каза:

Именно, че не е фотографски форум, използването на художническа четка (в случая photoshop и тем подобни) за напудряне на снимките, е нелепо.....

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 1 минута , zvezda9001 каза:

ама вече ще заплача моля ви се върнете пингвинитеееееее, как може това е уникална снимка...честно казано съм разочарована от махането на бабата и пингвините и това не го мисля само аз, а повечето магелнаци...не знам този календар на мнението на повечето ли се прави или на един! Георги ясно ми е че не ти е лесно, но да сложиш тази снимка на фона на тези пингвини или ледниг е пълна глупост!

Ама за кой път трябва да напиша, че снимките не ги избирам аз? Снимките ги избират първо тези, които ги пускат, после ги избира регламента. На регламентът не му пука за баби и пингвини. И предупреждението какво може да се случи, ако участваш с повече от една снимка го има на заглавната страница на темата! Моля, не ми прехвърляйте вина на мен, аз субективно решение не съм взел.

• Харесвам 9
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , vino4erpec каза:

Именно, че не е фотографски форум, използването на художническа четка (в случая photoshop и темподобни) за напудряне на снимките, е нелепо.....

Дъвкан е този въпрос и ще ти дам есенцията: от много време необработени снимки не могат да се видят. Дали ще бъде телефонът или фотоапаратът, обработка има. А липсата на ръчна обработка на снимки ще доведе до по-грозен календар. 

Може би за следващата година трябва да се пуснат някакви гайдове как се обработват снимки, за да не се чувства някой онеправдан поради мързел/незнание/нежелание.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 5 минути , vino4erpec каза:

Именно, че не е фотографски форум, използването на художническа четка (в случая photoshop и тем подобни) за напудряне на снимките, е нелепо.....

снимките от телефон винаги са вече напудрени, дори в момента, в който ги гледаш на екрана след снимката

колко да се ползва фотошоп си избира всеки лично за себе си, или му го налага регламента на конкурса, но въпроса е колко,не дали

една грамотно снимана снимка няма нужда от художническа четка, и това че изглежда добре не се дължи на четка

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 58 минути , Tedy каза:

@ven62, тази година пуснах само една снимка и реших дилемата с избора. 🙂

За сега огорчението съвсем не преобладава. Все пак аз не съм фотограф, а и … как да кажа, имам собствено мнение за амбициозността и нейните граници.

Но нищо чудно в бъдеще да стигна до твоето заключение, както и до това на @AlexandraKo .

Леле, @Mary ,  ти си дори по-прецакана и от мен. Не с една, а с две снимки.

Загледан в "собствения си пъп" не видях, че ледника липсва.

Жалко, за кой ли път.

• Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 7 минути , neuromancer каза:

снимките от телефон винаги са вече напудрени, дори в момента, в който ги гледаш на екрана след снимката

колко да се ползва фотошоп си избира всеки лично за себе си, или му го налага регламента на конкурса, но въпроса е колко,не дали

една грамотно снимана снимка няма нужда от художническа четка, и това че изглежда добре не се дължи на четка

Един провокативен въпрос: Има ли някой досега, който да е против обработените снимки и да е качил необработена?

Подвъпрос: Форумът позволява ли изобщо качване на необработени файлове (raw - знам, че и те не са напълно необработени)?

P.S. Много се извинявам за голямото лирично отклонение, което определено не му е тук мястото.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.