Прескочи до съдържание

Uber - нещо като airbnb за таксита и превоз?

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 17 минути , epetkov каза:

А лобито на Uber  не е ли силно? 

Все си мисля, ча ако лобито на Uber беше силно, щяхме да имаме Uber - as simple as that. :wink:

• Харесвам 3
  • 3 месеца по-късно ...
Публикувано:

Здравейте,

Имам проблем с плащането към Uber, но в сайта им не откривам телефон или имейл за контакт. В момента сме в Милано и пак ми отказа картата, когато се опитах да резервирам кола. Пробвала съм 3-4 карти и е същото. Преди 2 години в САЩ имах същия проблем, но си инсталирах приложението на друга фирма и ползвах тях. 

Публикувано:

Не мога да помогна с Uber, но когато проучвах транспорта в Ломбардия ми излизаше като алтернатива freenow. Не съм ги ползвала, но като гледам са популярни.

• Харесвам 2
  • 3 години по-късно ...
Публикувано:
На 14.08.2021 г. в 23:38, iMari каза:

Не мога да помогна с Uber, но когато проучвах транспорта в Ломбардия ми излизаше като алтернатива freenow. Не съм ги ползвала, но като гледам са популярни.

Коментирам върху старо мнение, само за да споделя прясно инфо за FreeNow app-a. Преди 2 седмици го ползвахме в Барселона от/до летището и цената беше по-евтина от Uber. Има опция за плащане с КК, аз преди пътуване си вкарвам картата в съответното приложение, за да не губя време на място. Даже има чат с шофьора - докато го чакахме, ни писа след колко време ще пристигне и като цяло останахме много доволни.

• Харесвам 5
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:
На 12.03.2025 г. в 22:52, Яничка каза:

Коментирам върху старо мнение, само за да споделя прясно инфо за FreeNow app-a. Преди 2 седмици го ползвахме в Барселона от/до летището и цената беше по-евтина от Uber. Има опция за плащане с КК, аз преди пътуване си вкарвам картата в съответното приложение, за да не губя време на място. Даже има чат с шофьора - докато го чакахме, ни писа след колко време ще пристигне и като цяло останахме много доволни.

Прясна новина: FREENOW will be acquired by Lyft.

Последните съм ползвала предимно в Щатите. Дават по-ниски цени от Uber (последно наскоро с около 10$ надолу) и въобще са си ок като app.

• Харесвам 3
  • 2 месеца по-късно ...
Публикувано:

Промоция в Испания през GRUPON.ES

Благодарение на тази ексклузивна оферта от Groupon и Uber, ако сте нов потребител, можете да спестите до 50 евро при първите си пътувания.

Изберете опцията, която ви подхожда най-добре, и започнете да пътувате безпроблемно.

Какво предлагаме Изберете между:

Платете 1,99 евро и получете до 15 евро отстъпка от първото си пътуване

Платете 2,99 евро и получете до 30 евро отстъпка от първите си 3 пътувания (можете да използвате максимум 10 евро на пътуване)

Платете 3,99 евро и получете до 50 евро отстъпка от първите си 5 пътувания (можете да използвате максимум 10 евро на пътуване)

Тази оферта важи за продуктите UberX, Comfort, Black и Van и можете да заявите пътуване във всеки от следните 14 града в Испания: Мадрид, Барселона, Валенсия, Севиля, Малага, Сарагоса, Гранада, Аликанте, Мурсия, Майорка, Ибиса, Тенерифе, Билбао и Сантандер.

Стъпки за активиране:

Изтеглете приложението Uber

Създайте си акаунт: Р

егистрирайте се с мобилния си номер, имейл адрес и метод на плащане.

Важи само за нови потребители.

Достъп до секцията с промоции: Отворете приложението, докоснете иконата „Акаунт“ в горния десен ъгъл и изберете „Портфейл“ или „Портфейл“ (в зависимост от вашия език). Добавете промоционалния си код: В портфейла превъртете додолу и изберете последната опция „Добавяне на промоционален код“ и въведете кода, предоставен ви от Groupon. Потвърдете и това е всичко: Ще видите промоцията активирана във вашия акаунт. Отстъпката ще бъде автоматично приложена към следващите ви пътувания, в зависимост от избраната от вас  опция.

https://www.groupon.es/deals/uber-717389422?p=6&utm_content=uber-717389422&utm_term=deal_3&nlp=&CID=ES&uu=1d8c0164-26e9-11e9-bbe6-0242ac110002&tx=0&utm_source=g1&utm_medium=email&utm_id=3fbb969d-b54e-4b19-81ef-9f7a87223f0a&utm_campaign=madrid&sid=3fbb969d-b54e-4b19-81ef-9f7a87223f0a_0_20250625&t_division=madrid&utm_sendid=3fbb969d-b54e-4b19-81ef-9f7a87223f0a_0_20250625&date=20252506&sender=rm&s=body&c=image&d=deal-page

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 23 часа, Doctor Who каза:

Промоция в Испания през GRUPON.ES

Благодарение на тази ексклузивна оферта от Groupon и Uber, ако сте нов потребител, можете да спестите до 50 евро при първите си пътувания.

Изберете опцията, която ви подхожда най-добре, и започнете да пътувате безпроблемно.

Какво предлагаме Изберете между:

Платете 1,99 евро и получете до 15 евро отстъпка от първото си пътуване

Платете 2,99 евро и получете до 30 евро отстъпка от първите си 3 пътувания (можете да използвате максимум 10 евро на пътуване)

Платете 3,99 евро и получете до 50 евро отстъпка от първите си 5 пътувания (можете да използвате максимум 10 евро на пътуване)

Тази оферта важи за продуктите UberX, Comfort, Black и Van и можете да заявите пътуване във всеки от следните 14 града в Испания: Мадрид, Барселона, Валенсия, Севиля, Малага, Сарагоса, Гранада, Аликанте, Мурсия, Майорка, Ибиса, Тенерифе, Билбао и Сантандер.

Стъпки за активиране:

Изтеглете приложението Uber

Създайте си акаунт: Р

егистрирайте се с мобилния си номер, имейл адрес и метод на плащане.

Важи само за нови потребители.

Достъп до секцията с промоции: Отворете приложението, докоснете иконата „Акаунт“ в горния десен ъгъл и изберете „Портфейл“ или „Портфейл“ (в зависимост от вашия език). Добавете промоционалния си код: В портфейла превъртете додолу и изберете последната опция „Добавяне на промоционален код“ и въведете кода, предоставен ви от Groupon. Потвърдете и това е всичко: Ще видите промоцията активирана във вашия акаунт. Отстъпката ще бъде автоматично приложена към следващите ви пътувания, в зависимост от избраната от вас  опция.

https://www.groupon.es/deals/uber-717389422?p=6&utm_content=uber-717389422&utm_term=deal_3&nlp=&CID=ES&uu=1d8c0164-26e9-11e9-bbe6-0242ac110002&tx=0&utm_source=g1&utm_medium=email&utm_id=3fbb969d-b54e-4b19-81ef-9f7a87223f0a&utm_campaign=madrid&sid=3fbb969d-b54e-4b19-81ef-9f7a87223f0a_0_20250625&t_division=madrid&utm_sendid=3fbb969d-b54e-4b19-81ef-9f7a87223f0a_0_20250625&date=20252506&sender=rm&s=body&c=image&d=deal-page

Благодарение на това инфо взех код от испанската версия и там има допълнителни 0,41 цента отстъпка.Инсталирах приложението и активирах кода по описанието, но имам следното питане как се ползва приложението. Предстои ми една седмица във Валенсия и мисля да се възползвам от Uber, но нямам опит с тях.

Публикувано:
Преди 1 час, valpet каза:

Благодарение на това инфо взех код от испанската версия и там има допълнителни 0,41 цента отстъпка.Инсталирах приложението и активирах кода по описанието, но имам следното питане как се ползва приложението. Предстои ми една седмица във Валенсия и мисля да се възползвам от Uber, но нямам опит с тях.

Разгледай приложението, няма нищо сложно. Трябва да добавиш дебитна карта в него, за да го ползваш и интернет достъп. Пишеш къде искаш да отидеш, даваш локацията си, отговарят ти ... 

• Харесвам 3
  • 4 месеца по-късно ...
  • 2 месеца по-късно ...
Публикувано:

Uber навлиза в седем нови европейски страни с услугата си за доставка на храни

Снимка: Bloomberg LP

Uber планира да навлезе в седем нови европейски страни с бизнеса си за доставка на храни тази година в момент, когато технологичната компания засилва усилията си на пазара на доставки на храни, оценяван на милиарди евро, съобщава Financial Times, цитиран от Ройтерс.

Базираната в САЩ компания ще предостави услугата на пазари, сред които Чехия, Гърция и Румъния, като част от ход, с който се надява да постигне допълнителни 1 млрд. долара под формата на брутни резервации през следващите три години.

Сюзън Андерсън, глобален ръководител на отдела за доставки на Uber, съобщава пред FT, че е време „да вдигнем летвата, да променим нещата и да предоставим по-добра стойност в категорията“.

• Харесвам 1
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Няма ли най-сетне да влезнат и в България, Uber/Bolt с услуги за превоз? Преди две седмици, ми се наложи да ползвам в София TUDA по препоръка на познат - ужасна работа - пристигна  полиразпаднал се автомобил, за дистанция от Кр Село до Летището щяхме да се удушим от миризма на газ и изгорели газове в колата, на всяко преминаване през легнал полицай гумите опираха в калника на колата, а шофьора ни увещаваше, че само преди няколко часа е взел колата от сервиз.....🤥. Цената беше с около 15% по-ниска от стандартно такси, което очевидно не си струва. Ползвал съм и БОЛТ и ЮБЕР в различни градове в Европа и винаги съм бил много доволен. 

• Харесвам 2
Публикувано:

@sasho_n2 Аз пък нямам търпение да видя как ще се изроди Юбер, ако-когато тръгне тук и премине романтичния си период. Иначе за някои 15% е добре и за тези хора Туда и Максим си струват 🙂 за другите - най-доброто, което в момента София може да предложи на летище е Yellow. (след метро и "тате, закарай ме")

• Харесвам 4
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Само за протокола... Яндекс вече не оперира в Азербайджан (в момента съм в Баку и това ми го потвърдиxа няколко души, а и в приложението не дава опция за търсене на адрес). Има 3 подобни компании: Yango, Bolt и Uber. 

Яндекс остава в 10 държави: Русия, Беларус, Грузия, Казахстан, Киргизстан, Сърбия, Узбекистан, Литва, Молдова, Армения.   Допреди година бяxa в 15 държави.

(Не знам дали това е подxодящата тема. Може модератор да я премести, ако има тема за такива "таксита").

• Харесвам 4
Публикувано:

Според мен проблемът не е толкова в това дали Uber/Bolt ги има или не, а в нивото на услугата тук. И в момента ги има в София, но качеството е доста на късмет – нищо общо с това, което сме свикнали да получаваме в други европейски градове.

Има логика в това, че с времето всяка такава услуга „се изражда“ – в началото държат по-високо ниво, после започва компромис с коли и шофьори. В крайна сметка пазарът си казва думата – за едни 10–15% по-ниска цена е достатъчна, за други – не.

За София лично аз съм на мнение, че в момента е по-скоро въпрос на късмет и избор според ситуацията – метро, нормално такси или app, в зависимост от случая.

Иначе за Яндекс – да, те постепенно се изтеглят от доста пазари, което показва, че конкуренцията там става сериозна и пазарът се пренарежда, но това е все пак моето мнение 🙂

Публикувано:
22 minutes ago, Иван Попов said:

Според мен проблемът не е толкова в това дали Uber/Bolt ги има или не, а в нивото на услугата тук. И в момента ги има в София,

От кога ? Имаше анонс , но не съм разбрал да са вече в действие.

Tuda и Maxim доколкото знам тук са някакви полулегални бизнеси.Не знам дали има общо с оригиналния Maxim или само копират името.Bolt e естонска мултинационална компания , но в нета има много инфо, че упражняват доста по-занижен контрол над шофьорите и колите си в сравнение с Uber.Може и да си правят антиреклама 😉

• Харесвам 1
Публикувано:

Май явно съм се изразил малко подвеждащо 🙂

Имах предвид като цяло услугите тип „app за превоз“, а не че Uber реално оперира в момента в София – прави сте, че към момента няма такава услуга както в други държави.

По-скоро идеята ми беше, че дори и когато има такива платформи, нивото тук често е по-непостоянно и доста на късмет в сравнение с чужбина.

Иначе да – има различни варианти (вкл. Tuda/Maxim и т.н.), но явно и при тях контролът и качеството варират.

В крайна сметка не е толкова до името на компанията, а до това как се поддържа стандартът на местно ниво. Всичко става въпрос за пари 😊

Публикувано:

Ако Tuda/Maxim са полулегални, няма как контрола да е добър...

Аз не знам как е в БГ, те не са ли всъщност таксита, които ги викаш с приложение, вместо на улицата, нещо такова мислех, че е?

Публикувано:

По-скоро не са точно класически таксита. Идеята е същата – викаш кола през приложение, но контролът е доста по-различен и затова качеството варира.

Поне така беше – дано нещо не са го променили и аз да греша.

Публикувано:

Аз не ги ползвам и не знам как действат. Има ли опция да си избереш от няколко коли, на различни цени и реално предварително да е закована цената, да си я знаеш и да няма изненади? Вижда ли се къде е колата и как приближава към тебе, шофьорът вижда ли те тебе къде си точно? Снимка и име на шофьор, а също и на пътника (който поръчва)… с профил?

Вчера ползвах Болт, точно на този принцип са и е супер удобно (като Юбер и Яндекс). Но за Туда и Максим Максим нямам представа.

Публикувано:

Да, при Bolt (и подобни като Uber/Yango) е точно така – виждаш цената предварително, колата на картата в реално време, както и името и рейтинга на шофьора. Всичко е доста прозрачно и подредено.

При Tuda/Maxim обаче нещата са малко по-различни. Имат приложение с подобни функции, но не е толкова изпипано. Цената уж е фиксирана, но понякога се налага да я коригираш, за да намериш по-бързо кола. Контролът върху това кой те вози и в каква кола е по-слаб, а качеството доста варира.

Накратко – при Bolt плащаш за по-голяма сигурност и предвидимост, докато при другите две често е малко „на късмет“. Поне това е моето впечатление от ползването им – възможно е нещо да са променили.

Публикувано:

И двете ми звучат рускоезични и най-малкото са под някакви санкции в ЕС.

Брандирани коли на Maxim съм виждал из Централна Азия (добре изглеждащи нови автомобили спрямо местните таксита) ,  но и аз не знам на какъв принцип работят в София - ако изобщо имат общо с оригинала.

• Харесвам 1
Публикувано:

Много често използвах Туда преди да пуснат нощният автобус до летището. Доволна съм,може би съм вадила късмет! Предварително дава цената,като първоначално тя е нереално ниска,затова се налага да се увеличи(на стъпки с по лев,два),за да се намери шофьор. Случвало ми се е шофьорът да ми се обади и да предложи по-висока цена. Ако не приема това,правя нова заявка.

Никога не са ми взимали повече от обявената вече цена. По повод питането дали може да се избира от няколко коли-не може.

Изпращат номер и модел на колата,името на шофьора. Може да му се звънне по телефона.

При мен цените са били доста по-ниски от на другите таксита,съвсем не само 15%.

Питала съм шофьорите ,те ми твърдят,че Туда е приложението,иначе са си  Максим.

Максим ги имаше още преди десетина години. Нямаха приложение, виках ги по телефона за да водя майка по лекари. Още тогава бях много доволна.

• Харесвам 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.