Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)
преди 1 час, aleksandrina каза:

Ryanair предлагаха куфари преди, но сега не ги намирам. Явно са ги махнали, че не могат да смогнат сами на промените си. 😄

Стават и за Уизеър. 🙂

image.png.1b814257a171a34008f69c0e12e52886.png

Там са си и разширяват гамата им: https://www.ryanair.com/ie/en/samsonite/buy-now

Редактирано от Таньо
  • Харесвам 4
  • Браво 1
Публикувано:
Преди 1 час, Георги Матеев каза:

А аз като казвам от месеци, че постепенно вървим към размер "несесер"

Че какво повече му трябва на един свободен човек! :grin:

• Смея се 3
Публикувано:

Нещо се обърках и направо ме заболява главата, когато трябва да проумявам в подобни новини. 

Ако не искам да взема големия багаж 55x40x23 на борда, а да си го оставя както при последната промяна на чек-ина, пак ли трябва да си взема приорити?

Тъкмо след последния си полет с Уиз, отново ги сложих в графата "готини", след като Варна-София ми подариха приорити и ме сложиха на аварийните места, а сега какви работи правят... 

Публикувано:
преди 41 минути , Shlosera каза:

Нещо се обърках и направо ме заболява главата, когато трябва да проумявам в подобни новини. 

Ако не искам да взема големия багаж 55x40x23 на борда, а да си го оставя както при последната промяна на чек-ина, пак ли трябва да си взема приорити?

Да. Важното за тях е да го плащаме този размер куфар 55x40x23 

И картинка за онагледяване на новите правила:

mail.jpg

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 11 минути , Jenbel каза:

Да. Важното за тях е да го плащаме този размер куфар 55x40x23 

И картинка за онагледяване на новите правила:

mail.jpg

И аз не мога да разбера от тая картинка нищо. Ако не съм платил нищо допълнително, мога освен малкия да си кача и 10 кг в багажното така ли ? И какви размери са тези 10 кг. Или ако не си платил приорити си имаш малкия единствено и ако искаш ?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 12 минути , edbloom каза:

И аз не мога да разбера от тая картинка нищо. Ако не съм платил нищо допълнително, мога освен малкия да си кача и 10 кг в багажното така ли ? И какви размери са тези 10 кг. Или ако не си платил приорити си имаш малкия единствено и ако искаш ?

Ако не си платил нищо допълнително, билета ти е закупен преди днес и пътуваш след 1-ви ноември, имаш право на малкия багаж(носиш го в кабината) и  ще получиш бонус ЧЕКИРАН багаж от 10кг.

До 1-ви ноември си важат старите правила.

• Харесвам 3

От 01.11 :

Без приорити имаш право единствено на малкия 40х30х20.

С приорити имаш право в салона  на малкия 40х30х20  + още един 55х40х23

С или без приорити  ( и в двата случая)  към горните две опции имаш право да добавиш и чекиран багаж по избор до 10,  20 или 30 кг. 

Ограничението е единствено в килограмите,  допустимия размер е еднакъв за трите категории чекиран багаж и е :

• Width: 149 cm
  • Height: 119 cm
  • Length: 171 cm

За полети след 01.11 закупени до днес чекирания багаж от 10 кг.  ще е безплатен. 

Извън посочените ограничения разбира се остава непроменена и възможността да се носят на борда нещата закупени от безмитните магазини. 

Редактирано от stanimir
  • Харесвам 8
Публикувано:
преди 18 минути , stanimir каза:

От 01.11 :

Без приорити имаш право единствено на малкия 40х30х20.

С приорити имаш право в салона  на малкия 40х30х20  + още един 55х40х23

Е това не ми беше ясно. Говоря ако пътувам след въвеждането на новите правила, да кажем Януари, а съм го купил Декември - не платя ли приорити - единствено малък, за да мога и голям плащам допълнително.

• Харесвам 2
Публикувано:
1 minute ago, noshtna_ptica said:

Интересно ми е дали WDC ще дава по 10 лв дискаунт и за малкото чекирано куфарче?

Въпросът е дискаунт от какво, защото с тези динамични цени на багажа реално човек и идея няма колко ще плати. Преди няколко дни за полет от Брюксел Уиз ер ми предложиха цена за чекиран от 20 килограма багаж само за 4 евро с дискаунт клуб. Имало е случай обаче когато за същия багаж съм плащал и 30 евро. Да не говорим, че има разлика между това да платиш на момента багажа или да го добавиш по късно...

В момента ако човек направи едно търсене с търсачка и иска да си чекира багаж реално не може да сравни офертите. Има доста авиокомпании при които първо трябва да попълниш личните данни на пътника и чак тогава може да стигнеш до цените на екстри, като багаж, запазено място и т.н.

Уж има конкуренция, но авиокомпаниите съзнателно усложняват възможността на пътниците да сравнят офертите и търсачките за билети реално стават все по малко полезни 😞

• Харесвам 2
Публикувано:

В условията пише 7€, пробвах реално 16лв. За 10кг. София-Париж и София -Ница за декември при различна цена на основния билет. Имам дискаунт.

Публикувано:
8 minutes ago, EliDion said:

В условията пише 7€, пробвах реално 16лв. За 10кг. София-Париж и София -Ница за декември при различна цена на основния билет. Имам дискаунт.

Не е 7 евро, а почва от 7 евро. Реално цената и тук ще е динамична.

Wizz Air has introduced a 10kg checked in bag to facilitate comfortable travel experience with prices starting from as low as €7.

https://wizzair.com/en-gb/information-and-services/about-us/news/2018/10/10/wizz-air-introduces-new-customer-focused-baggage-policy-br-onboard-bag-guaranteed-for-all#/

Явно са се усетили, че много хора прекарват безплатно повече багаж, вместо да ги ръгат по багажните отделения над седалките, и са видели тази неизползвана възможност.

Няма лошо, според мен единствената глупост е размера. Преди години малкият багаж беше 45/35/25 или нещо подобно, сега е още по-икономичен. Трябваше да си оставят раниците безплатно, куфарите с пари.

Но, както е казал шопът, законът (изискването на Уиз) е врата у поле. Тестова резервация показва, че Priority по примерна дестинация струва 12.00 лв, а чекиран 10 кг багаж е 14.00. Ако си вземеш priority и поискаш да си оставиш куфарчето в багажното, едва ли ще те върнат. А вътре можеш да набухаш неща за чекиран багаж.

Редактирано от Zaro
  • Харесвам 2
Публикувано:
37 minutes ago, Zaro said:

Но, както е казал шопът, законът (изискването на Уиз) е врата у поле. Тестова резервация показва, че Priority по примерна дестинация струва 12.00 лв, а чекиран 10 кг багаж е 14.00. Ако си вземеш priority и поискаш да си оставиш куфарчето в багажното, едва ли ще те върнат. А вътре можеш да набухаш неща за чекиран багаж.

Според мен ще те върнат. Вече няма да има смесване на ръчен и чекиран багаж. Ако си купил Priority няма да имаш право на чекиран багаж, защото чекираният багаж ще се плаща допълнително.

• Харесвам 2
Публикувано:

На 5.10 - София-Ларнака събраха всички куфари. Ние бяхме с един нормален и един приорити билети, приоритито си мина с куфара и раница (тип "швейцарска" от Кауфланд), а на нормалния - куфарчето му отиде в багажното. Мисълта ми е, че с новите правила (зависи от дестинацията, годишния сезон и периода на пътуване) бих спестила едното приорити, две раници и куфар - са екстра.

Публикувано:
преди 9 часа, Zaro каза:

Производителите на чанти и раници да почват работа по последната мода в авиационния сектор.

Аз пък се надявам производителите на якета да се сетят да предложат на пазара модели с по 4 голеееми джоба с размери 25х30 - два отпред и два отзад. В първия да се побира бельото, във втория - поне две ризи и три фланелки, в третия - чифт-два панталони/дънки, в четвъртия - шнорхел, маска, фотоапарат или кой за каквото е тръгнал. Да помислят и за две по-малки горни джобчета за тоалетни принадлежности, маша за коса, сешоар или малка ютия. Могат да добавят към така оформения модел и една-две халки отстрани, на които да могат да се закачат резервен чифт обувки и чехли. И за да не изземам изяло работата на моделиерите, оставям на тях да помислят и за още нещо практично.

Производителите на панталони нека не остават по-назад и да предложат и те нещо!

При това положение, вече оборудван по новата мода, преставам въобще да мисля за нови багажни правила, да чета всеки ден за промени и да си пълня харда излишно 🙂

• Харесвам 4
  • Браво 1
  • Смея се 10
Публикувано:
преди 2 минути , Petkan каза:

Аз пък се надявам производителите на якета да се сетят да предложат на пазара модели с по 4 голеееми джоба с размери 25х30 - два отпред и два отзад. В първия да се побира бельото, във втория - поне две ризи и три фланелки, в третия - чифт-два панталони/дънки, в четвъртия - шнорхел, маска, фотоапарат или кой за каквото е тръгнал. Да помислят и за две по-малки горни джобчета за тоалетни принадлежности, маша за коса, сешоар или малка ютия. Могат да добавят към така оформения модел и една-две халки отстрани, на които да могат да се закачат резервен чифт обувки и чехли. И за да не изземам изяло работата на моделиерите, оставям на тях да помислят и за още нещо практично.

Производителите на панталони нека не остават по-назад и да предложат и те нещо!

При това положение, вече оборудван по новата мода, преставам въобще да мисля за нови багажни правила, да чета всеки ден за промени и да си пълня харда излишно 🙂

Тогава ще почнат да ни теглят :grin:

Има ги  от  близо десетина години,  при това от самото начало се шият... в България /Стара Загора.

http://www.jaktogo.com/Index/

Редактирано от stanimir
  • Харесвам 9
  • Браво 3
  • Смея се 4

Подобно на RyanAir, и при полетите с Wizz Air, само пътниците с Wizz Priority ще могат да вземат със себе си и по-голям ръчен багаж (55 x 40 x 23 см). Останалите пътници ще могат да пътуват само с малък ръчен багаж с размери 40 x 30 x 20 см.

Добрата новина в случая е, че вече на всички пътници ще им е гарантирано правото да вземат малкия си ръчен багаж със себе си на борда на самолета, без значение дали са си закупили Wizz Priority.

Другата новина е свързана с добавянето на нова категория регистриран (check-in) багаж. Тя ще е за багаж с тегло до 10 кг., а цената започва от 7 Евро за полет.

Правилата ще влязат в сила за полети от 01 Ноември 2018.
Пътниците с резервации без приоритет направени преди 10 Октомври за полети след 01 Ноември, ще получат безплатен регистриран багаж до 10кг. А пътниците с резервации включващи регистриран багаж ще получат безплатно Wizz Priority.

Хайде и тея да не видят нещо...аз това намерих, закупени преди 10 октомври, което значи че след това ще се заплащат 

Редактирано от zvezda9001

Ето това ми пише на мен в профила. Билети, закупени през септември за полет през февруари без прайорити и доп. багаж.

Screenshot_2018-10-11-09-31-10~2.png

Редактирано от bibi
  • Харесвам 2
Публикувано:

Здравейте,

случайно някой тук да е пътувал с полета София - Ница от 27 август ? Имаше закъснение от над 3 часа. В момента съм в "диалог" с WizzAir за обещетение по EU261.

За момента отговорът им е  "extraordinary circumstances", т.е. отричане на всякаква вина...

Wizz и Ryan явно се състезават - Коя компания ще прецака пътниците с най-малкия салонен багаж като допълнителни точки се дават за тази, която го напише най-неясно:

от 1 ноември:

Ryanair

0 евро - едно багажче с рамери до 40х20х25

6 евро за priority т.е. на борда с един багаж до 55х40х20 и един до 40х20х25

8 евро за багаж в багажното с размер 55х40х20

Wizzair

0 евро - едно багажче с рамери до 40х30х20

5-12 евро за priority т.е. на борда с един багаж до 55х40х23 и един до 40х30х20 см.

7-12 евро за багаж в багажното с размер 55х40х23 см.

Ами, аз не мога да излъча победител.

Но и на двете компании бих дал точки за опцията да платя повече и да си дам "голе-е-мия" салонен багаж (55х40х...) да ми го мерят да е точно под 10 кг. и да ми го метат в багажното и после да чакам още един час на лентата, за да си го взема (евентуално здрав).

:smile:

Редактирано от ven62
  • Харесвам 11
Публикувано:

И за гарнитура, докато тече панаира с новите условия за багажите :grin:, изглежда е изчезнала (без много шум) наличната преди възможност, при закупен двупосочен билет след чекиране за полета на отиване, да можеш да чекираш и полета наобратно, ако е до 15дни.   

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   3 магеланци

• Ирина
    • Branko
    • polyglota80
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.