Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 8 минути , ven62 каза:

Wizz и Ryan явно се състезават - Коя компания ще прецака пътниците с най-малкия салонен багаж като допълнителни точки се дават за тази, която го напише най-неясно:

от 1 ноември:

Ryanair

0 евро - едно багажче с рамери до 40х20х25

6 евро за priority т.е. на борда с един багаж до 55х40х20 и един до 40х20х25

8 евро за багаж в багажното с размер 55х40х20 

Wizzair

0 евро - едно багажче с рамери до 40х30х20

5-12 евро за priority т.е. на борда с един багаж до 55х40х23 и един до 40х30х20 см.

7-12 евро за багаж в багажното с размер 55х40х23 см.

Ами, аз не мога да излъча победител. 

Но и на двете компании бих дал точки за опцията да платя повече и да си дам "голе-е-мия" салонен багаж (55х40х...) да ми го мерят да е точно под 10 кг. и да ми го метат в багажното и после да чакам още един час на лентата, за да си го взема (евентуално здрав).

:smile:

The race to the bottom continues...:grin:

• Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)
преди 18 минути , ven62 каза:

Wizzair

:smile:

Доколкото разбирам чекираният багаж на Wizzair до 10 кг ще е с размери до 171х149х119 см, колкото е и за 20 и 32 кг. Просто ще има ограничение да е до 10 кг.
Това донякъде е добре, ако някой има куфар за ръчен багаж с размери 56x45x25 см, колкото беше големият им ръчен багаж до миналата година и колкото е все още например при Easyjet или Бритиш.

Редактирано от zzxxcc
  • Харесвам 2
Публикувано:

Как не им омръзна постоянно да сменят политиката за багажа? Толкова ли не могат да си харесат една схема и да я използват повече от 4 месеца?

• Харесвам 3
Публикувано:
5 minutes ago, ACM said:

Как не им омръзна постоянно да сменят политиката за багажа? Толкова ли не могат да си харесат една схема и да я използват повече от 4 месеца?

Не е лесно да оптимизираш схемата от гледна точка на удобство, приходи и потенциални критики от пътуващите. Събирането на ръчен багаж на гейтовете обаче очевадно беше обречена схема. Гейтовете не са мислени и проектирани за обработка на толкова много багаж.

Публикувано:
преди 25 минути , zzxxcc каза:

Доколкото разбирам чекираният багаж на Wizzair до 10 кг ще е с размери до 171х149х119 см, колкото е и за 20 и 32 кг. Просто ще има ограничение да е до 10 кг.
Това донякъде е добре, ако някой има куфар за ръчен багаж с размери 56x45x25 см, колкото беше големият им ръчен багаж до миналата година и колкото е все още например при Easyjet или Бритиш. 

Прав си.

Тия, Easyjet, как не са фалирали досега. Хем с няколко сантиметра им е по-голям ръчния багаж, хем нямат ограничение в теглото. 

В момента, Topfly каза:

Не е лесно да оптимизираш схемата от гледна точка на удобство, приходи и потенциални критики от пътуващите..

Защо масово се бърка "оптимизиране" с "редуциране".  :wink:

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, alhio каза:

Здравейте,

случайно някой тук да е пътувал с полета София - Ница от 27 август ? Имаше закъснение от над 3 часа.

Уиз доста се дърпат за искове от 3 и над 3 часа.За тях закъснение от/над 4 часа се счита за закъснение

преди 1 час, ven62 каза:

Ryanair

0 евро - едно багажче с рамери до 40х20х25

6 евро за priority т.е. на борда с един багаж до 55х40х20 и един до 40х20х25

8 евро за багаж в багажното с размер 55х40х20

Wizzair

0 евро - едно багажче с рамери до 40х30х20

5-12 евро за priority т.е. на борда с един багаж до 55х40х23 и един до 40х30х20 см.

По принцип тук си знаем, че НТА не са подходящи за прекачване, но с новите екстра разходи, за да пътувам с куфарчето си (а не с миниатюрна раничка), ползването на НТА за прекачване става безсмислено.

За пътуване отиване и връщане с 1 прекачване с един спътник ще трябва да платя минимум 40 евро допълнително с Уиз (5*2*2*2). Това само за удоволствието да съм с куфарче. Отделно е цената на билета. Звучи ми далеч от "нискотарифно".

Редактирано от vorbis
  • Харесвам 2
Публикувано:
На 10.10.2018 г. в 6:27, Mary каза:

ще трябва да пробвате по телефона.

Преди да  напиша във форума, вече бях  решил проблема. Исках да видя дали  е имало подобен случай.  Говорих с кол центъра и ми казаха , че могат да сменят чекирания багаж от полет "връщане"  на полет "отиване"  безплатно.  Казаха, че ще разчекират  (тази дума за първи път я чух)  цялата резервация  и ще трябва да направя  ново чекиране. Но  след като разбраха, че чекираният багаж е на едно и също лице от резервацията,  казаха да не предприемам нищо. Те ще ли да го оправят, а аз само да си  изтегля от профила новата бордна карта.  Бях истински приятно удовлетворен от  адекватната реакция на Wizz Air.  Днес имах  нов "проблем" с бордни карти . Имах 8 резервации за общо 43ма пътника  за днешния полет  на Уизз  от София до Франкфурт.  Бордните карти ги  направих след 48ия час преди полета   (по-рано и не можеше).  При бординга се  оказало, че  6 бордни карти (всички на една резервация)  са  за  обратния полет  от Франкфурт до  София, който обаче  ще бъде  на  15.10.18 в понеделник и за него аз не бих могъл да направя чекиране преди събота 13.10.15.   Очевидно грешката е на Уизз.  Да, аз е трябвало да ги видя картите,  но изхождах от презумпцията, че човек не може да тръгне в първи клас, ако  не се е родил преди 7 години. В крайна сметка не са ги карали да си плащат за чекиране на летището и са им дали бордн карти за полета до Франкфурт.

преди 18 минути , vorbis каза:

Звучи ми далеч от "нискотарифно".

По-скоро вече можем да говорим за малкотарифни авиокомпании, предлагащи тарифа с багаж и тарифа без багаж и  многотарифни компании, предлагащи тарифи за какво ли не. 🙂

Публикувано:

А някой помни ли от миналата година какво се случваше с Wizz маратона в София ? Едно време даваха ваучери в Македония, при нас има ли нещо ? Сега ще е на 14 Октомври.

https://topsport.bg/athletics/rekorden-broy-uchastnitsi-se-ochakvat-na-maratona-v-sofiya.html

Публикувано:
преди 2 часа, vorbis каза:

Звучи ми далеч от "нискотарифно".

Е, нискотарифно означава не, че ти плащаш малко, ами че на хартия има ниска тарифа. Има ли я? Има я. Малко като вица за салам от кон и канарче в съотношение 50/50 - един кон/едно канарче.

Публикувано:
преди 11 часа, alhio каза:

Здравейте,

случайно някой тук да е пътувал с полета София - Ница от 27 август ? Имаше закъснение от над 3 часа. В момента съм в "диалог" с WizzAir за обещетение по EU261.

За момента отговорът им е  "extraordinary circumstances", т.е. отричане на всякаква вина...

Ако не ти се занимава повече ги пускаш на някой от посредниците и така. Няма да имаш разходи, ако им откажат и на тях. 

преди 10 часа, Ivko каза:

Уиз доста се дърпат за искове от 3 и над 3 часа.За тях закъснение от/над 4 часа се счита за закъснение

То това не зависи от тях, ако влизат в регулацията трябва да плащат, ако условията го изискват. 

Публикувано:

Не знам как влезе това "ниско тарифни"  в българския език, правилния термин за мен е ниско разходни, тоест компания с оптимизирани разходи.

Това че ползват част от рекламния бюджет да пускат евтини полети, не значи че не гонят максимални печалби.

• Харесвам 7
На 11.10.2018 г. в 9:33, bibi каза:

Ето това ми пише на мен в профила. Билети, закупени през септември за полет през февруари без прайорити и доп. багаж.

Screenshot_2018-10-11-09-31-10~2.png

Хм, и аз имам купени билети още от лятото за март догодина (различни дестинации), без прайорити   и сега видях, че  имам добавен "1 x 10 кг чекиран багаж".  Какви размери трябва да е този "чекиран багаж" като сантиметри? И ще трябва да се редя по опашки значи за чекиране... Тамън мислех да ги избегна и да ми вземат куфара на изхода

В "подробности за цената" виждам добавени 16.00 лв за 1 × 10 kg чекиран багаж, после на други такси имам  минус 16 лв

image.png.1ab188ade767630e88b54f04cdadddee.png

Редактирано от montepinar
Публикувано:
преди 6 минути , montepinar каза:

Какви размери трябва да е този "чекиран багаж" като сантиметри?

На 10.10.2018 г. в 19:04, stanimir каза:
  • Width: 149 cm
  • Height: 119 cm
  • Length: 171 cm

преди 6 минути , montepinar каза:

И ще трябва да се редя по опашки значи за чекиране...

Да... Освен ако не си платиш Priority и да се качиш с малкия и големия си багаж на борда.

Много мерси за отговора.

Сега видях и за другия ми полет, че е с добавени и после с извадени 8 евро за въпросния 1 х 10 кг чекиран багаж

image.png.ae8af4ebed693b62cbdf61be294564e4.png

Той е в евро, защото е между държави от Еврозоната.

Значи... от така направените промени при Раянеър и Уизеър да разбирам ли, че няма опцията "голям ръчен, ама в багажното", тоест да ти го вземат за багажното на изхода, без да се редиш на опашка... поне при уизеър?

Публикувано:
преди 30 минути , montepinar каза:

Значи... от така направените промени при Раянеър и Уизеър да разбирам ли, че няма опцията "голям ръчен, ама в багажното", тоест да ти го вземат за багажното на изхода, без да се редиш на опашка... поне при уизеър?

Голям ръчен багаж от 1.11.2018 ще има само за пътници закупили приорити и те ще могат да го вземат с тях на борда заедно с още една по-малка по размер чанта. От тази дата и за двете авиокомпании ще отпадне възможността да се взема ръчен багаж на изхода. Изтъкват, че това бави полетите им.

Благодаря. Аз така или иначе прайорити (както между другото си го произнасят по летищата в цяла Европа, защото така е на английски, само на софийското съм чувал побългарената версия) не възнамерявам да им плащам повече. Правил съм го и особен келепир няма. Но ако човек се притеснява да не му чупят куфара или да не се чопва от него... не знам дали на софийското летище се случват неща като това тук  ... видеото е от вчера,  от летището в Будапеща. (откраднати са очила за 250€)

• Шок 2
Публикувано:
4 minutes ago, Zaro said:

А ако теоретично повечко пътници си платят priority, за да си вкарат по още едно куфарче на борда, ко праим?:prankster:

Ограничен брой е и то. 

Няма за целия самолет. 😁

Публикувано:
преди 1 минута , Zaro каза:

А ако теоретично повечко пътници си платят priority, за да си вкарат по още едно куфарче на борда, ко праим?:prankster:

Би трябвало priority да са софтуерно ограничени в зависимост от типа/вместимостта на самолета. 

В момента, aleksandrina каза:

Ограничен брой е и то. 

Няма за целия самолет. 😁

Пишем едновременно. :smile:

• Харесвам 1
Публикувано:

Как да се поправи грешка,тъй като направих резервация в Уиз на мъж,а по късно при чекирането не се получава ,защото момчето е родено през 2011.Бордната карта на майката изтеглих,но такава на детето не става. Писах на имейл,но все още няма отговор.Полета е в неделя 14.10. Дайте съвет!!!

Публикувано:

Ще трябва с тях да говориш да го оправят, по телефона най-добре, че по мейла могат да отговорят следващата неделя

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• stebal
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.