Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 4 минути , stanimir каза:

Дано нацелят печелившите дестинации.

Аз пък че се радвам да имат 49% губещи и да ги сменят често 😉

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 2 часа, Argentique каза:

Всичките полети на Уиз и Райън да ги преместят в Пловдив дано! 😂 Да видите вий тогава 🤣

Хайде и няколко за @ДиянаВ в Русе да стоварят. 😘

Няма само един да кълне, я! 😂

И аз, и аз 😅 Омръзна ми да се суркам до София, до Варна, до Бургас… 😓

Преди 1 час, neuromancer каза:

то и Маракеш не е тръгнал още 😀

Сакън 🤐

1,98 лв. чиста пара̀ им дадох вчера за билети 😁 Ще си ги търся! 

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 2 часа, Пътувко каза:

Тук сме на различно мнение, от години пътувам главно с децата и полет в 6, 7 или в 8, за който трябва да станеш 3 часа поне преди това не е за моя случай. Летяхме доста пъти обедно време, супер е.  

Ми за Торино са дори вечерни, т.е. след работа.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 часа, feel_the_rush каза:

Да бе, ама от Букурещ има даже до 2 острова, от Будапеща също. При положение, че има такава тотална липса на вазмъжности, какво им пречи да пробват, ей така, една врътка 😆

Такива дълги полети (5-6 часа) са проблемни, защото идват с висок разход.

На практика това са 12 часа, близо е до работното време не екипажа и при лоша мто може да се надхвърли например.

Също така самолета ще може да прави една ротация, вместо две, съответно ще трябва да вади двойно по-голям приход, което пък заедно с високите оперативни разходи води и по-високи крайни цени. По-високите крайни цени отказват ценово чувствитетлните пътници и това започва да е и сериозен revenue management проблем.

Като добавим и, че Тенерифе е изцяло туристическа дестинация (няма бизнес или емигрантски трафик) това води и до неравномерно натоварване в различните дни, месеци и сезони, съответно част от полетите ще са на загуба. Като цяло печалбите в авиацията са ниски и дори няколко полета на загуба могат да изтрият печалбата от целия сезон.

То практически полети над 2500 км нито Райън, нито Уиз имат вече от София, а тези които имаше (Лисабон, Дубай) ги спряха и не се вижда тенденция за връщане.

преди 2 часа, randi каза:

Точно както няма логика и до Маракеш.

Има логика и тя се нарича стимул - Мароко наливат сериозни пари на авиокомпниите, за разлика от Испания.

Аз лично очаквах Райън да започнат, но финала на арабската епопея на Уиз ги постави в предна позиция.

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 1 час, Alexander каза:

Торино не го усетих като типичния италиански  град.

Ами щото в северна Италия хората очакват да видят централна и южна. Същото е и с Милано, който много хора не харесват, щото търсят чара на Флоренция, да речем. А той е другаде.

• Харесвам 3
Публикувано:

Към всичко (съвсем точно) казано от @adreno искам да добавя още нещо. Дори да изключим дотациите, които Мароко дава на авиокомпаниите (неслучайно Раян започна даже вътрешни полети там), то има и още една голяма разлика.

За Мароко туризмът е жизненоважен. Всеки чужденец се гали с перце и властите не дават и косъм да падне от главата му. Наистина много се стараят и неслучайно записват рекорд след рекорд в туризма. Освен това си е екзотика да кажеш, че си в Африка, но същевременно с практически нулев риск. Като човек ходил над 20 пъти в Мароко (не преувеличавам) смея да твърдя, че това е една прекрасна и безопасна страна, която предлага огромно разнообразие и много си заслужава. И съм убеден, че линията ще е успешна, особено след като я налазят и туристическите агенции.

Същевременно Испания страда от свръх-туризъм, в последните 2-3 години местните често организират анти-туристически протести и нескрито заявяват "не ви искаме, не идвайте". Та в общи линии на никого там не му пука за поредния турист, даже на места те карат да се чувстваш не добре дошъл, и това оказва негативно влияние в доста отношения. И освен това е 2-3 пъти по-скъпо от Мароко.

Така че в момента Маракеш е далеч по-логичен избор от Канарските острови. А защо има полет до Канарите от Букурещ? Защото Румъния е с 3 пъти по-голямо население и защото са свикнали да плащат по-скъпи билети.

• Харесвам 18
  • Благодаря 1
Публикувано:

Колко да са скъпи, Букурещ Гран Канария има по 50-60€ в посока за  септември и октомври топ месеци !

За Тенерифе са малко повече.

За тея цени дори с 20 схеми и прекачвания  в момента не може да се свалят до това ниво.

• Харесвам 1
Публикувано:

За мен тия острови са силно прехвалена дестинация , има толкова по-красиви места наблизо из Средиземноморието.По-добре Стокхолм , Копенхаген да върнат , гръцки острови , Севиля , Билбао , Бордо ,такива неща.Ама "на вкус и цвят товарищи нет " , ето че има хора харесващи и Кишинев. И аз давам един плюс за Маракеш.

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 56 минути , Георги Матеев каза:

Към всичко (съвсем точно) казано от @adreno искам да добавя още нещо. Дори да изключим дотациите, които Мароко дава на авиокомпаниите (неслучайно Раян започна даже вътрешни полети там), то има и още една голяма разлика.

За Мароко туризмът е жизненоважен. Всеки чужденец се гали с перце и властите не дават и косъм да падне от главата му. Наистина много се стараят и неслучайно записват рекорд след рекорд в туризма. Освен това си е екзотика да кажеш, че си в Африка, но същевременно с практически нулев риск. Като човек ходил над 20 пъти в Мароко (не преувеличавам) смея да твърдя, че това е една прекрасна и безопасна страна, която предлага огромно разнообразие и много си заслужава. И съм убеден, че линията ще е успешна, особено след като я налазят и туристическите агенции.

точно тая седмица гледахме Babel на Иняриту, че го бяхме позабравили, и си помислих, че Мароко е последното място, на което ще искам да отида, после Уиз пуснаха линията и си помислих - твърдо НЕ, помня и един фрапантен пътепис тук за розови и лилави котки из Шефшауен, който също ме беше поотказал, и ти сега така да кажеш... и пак размишления :smile:

• Харесвам 4
Публикувано:
43 minutes ago, stanimir said:

За мен тия острови са силно прехвалена дестинация , има толкова по-красиви места наблизо из Средиземноморието.По-добре Стокхолм , Копенхаген да върнат , гръцки острови , Севиля , Билбао , Бордо ,такива неща.Ама "на вкус и цвят товарищи нет " , ето че има хора харесващи и Кишинев. И аз давам един плюс за Маракеш.

Категорично не съм съгласен. За мен Канарите са най-доброто място в Европа за почивка, а може би и за живеене с няколко обиколки преди всички останали. 

Няма друго такова място с подобно съчетание на природа и климат. Средиземноморието е хубаво, но морето е студено поне няколко месеца в годината. Севиля и подобни са смърт през лятото. Много харесвам Скандинавия и Прибалтика, но след октомври там ще умреш от студ или в най-добрия случай ще се депресираш сериозно от дъжд, вятър и мрак.

Канарските острови са прекрасни през цялата година.

• Харесвам 10
Публикувано:

Само да вметна, че маршрутите от и до Букурещ не ги летят само румънци...Даже то си е хъб и там си се прекачват и си летят за другаде. Явно обстановката и летищата в Букурещ предлагат по-добри и надеждни в дългосрочен план условия. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Само да не се набълбукате с билети по новите дестинации и след месец Търкиш като избухнат с голямото промо вече да сте останали без дни  отпуск.

• Харесвам 3
  • Смея се 15
Публикувано:
преди 3 часа, Alexander каза:

Колко да са скъпи, Букурещ Гран Канария има по 50-60€ в посока за  септември и октомври топ месеци !

За Тенерифе са малко повече.

За тея цени дори с 20 схеми и прекачвания  в момента не може да се свалят до това ниво.

Брей, София - ланзароте през февруари с Луфтханза ми излезе около 220 лева в двете посоки, при това с багаж тип приорити. Благодаря, че ми казаха за далаверата тогава, едва ли щях да я намеря сам

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 31 минути , stanimir каза:

Само да не се набълбукате с билети по новите дестинации и след месец Търкиш като избухнат с голямото промо вече да сте останали без дни  отпуск.

И освен това, нека и Qatar да не забравяме, че и те пускат понякога септември 😃

Публикувано:

Относно новите маршрути - бих се зарадвал повече на малко по-различни дестинации от рода на Порто, Фуншал, Рейкявик, евентуално връщане на Катания и Стокхолм, но Уиз си знаят най-добре.

Честно казано бих се учудил ако Торино, Ламеция и Кишинев изкарат повече от година, времето ще покаже.

За Маракеш не съм сигурен, но и не ме вълнува, защото нямам никакво желание да ходя там.

Също така ще бъда много доволен ако върнат третата машина във Варна.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 9 часа, stanimir каза:

Странно е наистина , нали стандартът в София вече изпреварва този в Букурещ и Будапеща , и се изравнил с Атина , а дестинациите кът.Само имоти се купуват , а малко се лети 😞

преди 9 часа, feel_the_rush каза:

Да бе, ама от Букурещ има даже до 2 острова, от Будапеща също. При положение, че има такава тотална липса на вазмъжности, какво им пречи да пробват, ей така, една врътка 😆

Е, с малката разлика, че изброите градове имат минимум 500-хиляди по-голямо население.

Публикувано:

Копенхаген, Валенсия, Атина, Кьолн - все са дестинации, които ми се иска да върнат преди да експериментират с нови...

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 3 минути , Ilian359 каза:

Копенхаген, Валенсия, Атина, Кьолн - все са дестинации, които ми се иска да върнат преди да експериментират с нови...

Валенсия си я има от София, но е само 2 седмично.

image.png.596f8f56bee896e565d0553a59aa004a.png

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 12 минути , Иван Попов каза:

Валенсия си я има от София, но е само 2 седмично.

image.png.596f8f56bee896e565d0553a59aa004a.png

:yahoo:Аз реших, че като я спират след октомври, няма да я пуснат повече...

• Харесвам 2
Публикувано:
В момента, adreno каза:

Такива дълги полети (5-6 часа) са проблемни, защото идват с висок разход.

На практика това са 12 часа, близо е до работното време не екипажа и при лоша мто може да се надхвърли например.

Също така самолета ще може да прави една ротация, вместо две, съответно ще трябва да вади двойно по-голям приход

E кой е казал, че втората ротация за деня пак трябва да е 5-6 часа? Може да е едночасова до Италия или до някой гръцки остров.  Третата ротация също.

А и... ако трябва да сме точни, не е 5-6 часа, видях си резервацията до Мароко, 4ч35м е София-Маракеш, 4ч25 мин. е Маракеш-София. Същият самолет може да си направи още 2 кратки ротации през деня.

В момента, new one каза:

Брей, София - ланзароте през февруари с Луфтханза ми излезе около 220 лева в двете посоки,

Как така? София-Лансароте-София към 110-115 евро някъде? Аз все не улучвам такива цени... На някакво промо ли е било?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 46 минути , Hakkâri Spor каза:

E кой е казал, че втората ротация за деня пак трябва да е 5-6 часа? Може да е едночасова до Италия или до някой гръцки остров.  Третата ротация също.

А и... ако трябва да сме точни, не е 5-6 часа, видях си резервацията до Мароко, 4ч35м е София-Маракеш, 4ч25 мин. е Маракеш-София. Същият самолет може да си направи още 2 кратки ротации през деня.

Как така? София-Лансароте-София към 110-115 евро някъде? Аз все не улучвам такива цени... На някакво промо ли е било?

Ей, го. Малко се е вдигнало, може да разгледаш за други дати дали още е на по-ниската цена. Мисля че полетите бяха пон, четв и съб, ама да не те излъжа.

Screenshot_20250807_012825_Skyscanner.jpg

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 9 часа, new one каза:

Брей, София - ланзароте през февруари с Луфтханза ми излезе около 220 лева в двете посоки, при това с багаж тип приорити. Благодаря, че ми казаха за далаверата тогава, едва ли щях да я намеря сам

Със сигурност нямаше да я намериш сам, както се изразяваш, ама все едно. Може и да не ме удостояваш с тази чест, да ме цитираш чак за в бъдеще.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.