Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Закъснение 2:50 мин е редовна практика на Wizz за вечерните полети от Барселона и Валенсия, въпреки че почти никога не е по тяхна вина. Явно са заложили малко преразход на гориво, за да си спестят главоболия.

• Харесвам 4
Публикувано:
56 minutes ago, lyubo21 said:

Доколкото си спомням се смяташе до спиране на самолета и отваряне на вратите. На големи летища и това има значение. При Уиз ми се случвало няколко пъти да отърват трите часа с няколко минути, с цената на какво - те си знаят. 

Уж е така , на практика не знам как се случва. Тези които карат стълбичката / отварят ръкава ли ще въвеждат точното време ? Кратка справка между сайта на летището / Flightradar24/ Wizz за този полет  показва разлики от порядъка на 5-6-7 минути и едно с едно не си съвпада.Виждам поне три различни часа на кацане 🙂@randi , би ли разяснил как точно се процедира ? 

IMG_20250808_105054.jpg

IMG_20250808_105017.jpg

IMG_20250808_104934.jpg

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 11 минути , Ilian359 каза:

Закъснение 2:50 мин е редовна практика на Wizz за вечерните полети от Барселона и Валенсия

Не само. И Бритиш ми погодиха такъв номер - закъснение 2ч. 53мин.

• Смея се 1
Публикувано:

Мисля, че в такива случаи човек при всички случаи трябва да се пробва за обезщетение, дори и да не получи - нищо не губи. Миналата година имах подобен случай с Райън,  с вечерен полет за Корфу - още от сутринта Райън почнаха да ми пращат съобщения за възможни закъснения поради ограничен диспечерски състав, доколкото помня, в някой от мейлите за закъснението, даже ми приложиха какви са ми правата по европейската регулация. Полета излетя с доста по-голямо от три часа закъснение, даже май раздаваха и сандвичи и вода, но ние бяхме в салона и не се възползвахме, видяхме количките със сандвичите и водата на бординга, някои хора си взимаха.  Впоследствие навакса голяма част и отвориха вратите само след около  3 ч и 5 -6 Мин закъснение спрямо първоначалния график (погледнах си часовника като отвориха вратите). На таблото излизаше по-ранен час на кацане (може би вземат времето на кацане, не на отваряне на вратата и според таблото беше в рамките на 3 часа (може би без 1 -2 Мин, не помня точно), не го снимах. Радар не проверих, но все пак си пуснах иск за обезщетение към Райън и ми беше уважено - май след около месец ми потвърдиха, ще ще ми изплатят обещетение и след още около седмица ми преведоха по 250е обезщетение на човек. 

• Харесвам 6
Публикувано:

преди 6 часа, Jester каза:

пилота превъртя километража на самолета и спести за 7 минути около 40000 евро компенсации

заслужава поне едни 4000 бонус от авиокомпанията :wink:

преди 1 час, lyubo21 каза:

Доколкото си спомням се смяташе до спиране на самолета и отваряне на вратите. На големи летища и това има значение. При Уиз ми се случвало няколко пъти да отърват трите часа с няколко минути, с цената на какво - те си знаят. 

Да, точно така е по принцип - отварянето на вратите, някъде го бях цитарал (намерих - ето тук), друг е въпросът това как точно се доказва - може би единствено с някакви видеоклипове на пътници от редовете близко до вратите, но не съм сигурен в съд дали и това може да се приеме, по-скоро не.
Иначе нека да споделят по-запознатите, ако са наясно,  но леко се съмнявам някъде официално да се регистрира точно отварянето на вратата/вратите в колко часа става. Може би само в "черната кутия" на самолета, но там никой няма да пипа заради някакви си обезщетения. 

Публикувано:
преди 59 минути , stanimir каза:

Кратка справка между сайта на летището / Flightradar24/ Wizz за този полет  показва разлики от порядъка на 5-6-7 минути и едно с едно не си съвпада.Виждам поне три различни часа на кацане

Колкото сайтове, толкова различни времена :wink:, ето още една версия: 

image.png.f20963add503b4f2c63ccec6fb5595ec.png

Поне за излитането има някакъв консенсус - 23:19  :grin:

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 минути , Фил каза:

заслужава поне едни 4000 бонус от авиокомпанията :wink:

Да, точно така е по принцип - отварянето на вратите, някъде го бях цитарал (намерих - ето тук), друг е въпросът това как точно се доказва - може би единствено с някакви видеоклипове на пътници от редовете близко до вратите, но не съм сигурен в съд дали и това може да се приеме, по-скоро не.
Иначе нека да споделят по-запознатите, ако са наясно,  но леко се съмнявам някъде официално да се регистрира точно отварянето на вратата/вратите в колко часа става. Може би само в "черната кутия" на самолета, но там никой няма да пипа заради някакви си обезщетения. 

Записва се в полетната документация и я има както авиокомпанията, така и наземния/летищния оператор. Съд може да ги накара да я покажат, иначеникой не е длъжен.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 25 минути , adreno каза:

Съд може да ги накара да я покажат, иначеникой не е длъжен.

Съд или ГВА-то в съответната държава, преди да се стигне до съд.

• Харесвам 1
Публикувано:
59 minutes ago, adreno said:

Записва се в полетната документация и я има както авиокомпанията, така и наземния/летищния оператор. Съд може да ги накара да я покажат, иначеникой не е длъжен.

Да , но ако няма насрещно засичане екипажът лесно може да "спести" няколко минути в такива гранични ситуации и пак ще е чист пред съд или ГВА.Не знам откъде проследяващите сайтове черпят информация , за да се различава така.Яено и сайта на летището не е меродавен източник , но може би точния час все пак е обозначен някъде из вътрешната им документация ? 

Публикувано:
преди 7 часа, Jester каза:

пилота превъртя километража на самолета

Няма такова нещо. Всяка компания си има максимална позволена въздушна скорост и се лети с нея. Пилота може да спечели време, като поиска директен маршрут от РП - тата по маршрута, които могат да откажат, също кацане по определена полоса, която съкращава захода за кацане. Естествено всички компании се стремят да не направят закъснения над 3 часа.

преди 2 часа, Ilian359 каза:

преразход на гориво

Не се залага преразход, не се лети по - бързо.

Преди 1 час, adreno каза:

Записва се в полетната документация и я има както авиокомпанията, така и наземния/летищния оператор. Съд може да ги накара да я покажат, иначеникой не е длъжен

Ми не е вярно това. В полетната документация се записва touchdown времето и времето на поставяне на чоксовете.

преди 2 часа, stanimir каза:

би ли разяснил как точно се процедира ? 

На практика се гледа времето на touchdown.

преди 1 час, Фил каза:

Може би само в "черната кутия" на самолета, но там никой няма да пипа заради някакви си обезщетения

Черните кутии са за по - важни записи.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 54 минути , randi каза:

Няма такова нещо. Всяка компания си има максимална позволена въздушна скорост и се лети с нея. Пилота може да спечели време, като поиска директен маршрут от РП - тата по маршрута, които могат да откажат, също кацане по определена полоса, която съкращава захода за кацане. Естествено всички компании се стремят да не направят закъснения над 3 часа.

...

Не се залага преразход, не се лети по - бързо.

Не съм сигурен. Ще питам бивш пилот на Уиз при първа възможност.

Публикувано:
преди 13 минути , Ilian359 каза:

Не съм сигурен. Ще питам бивш пилот на Уиз при първа възможност.

После сподели какво ти е казал.

Публикувано:

НОВИНА! 
Уиз ме превалутираха по курс 1.955 лева за евро. 👏

Стават чудеса, стават! 😎

П. П. Превалутирали са ме и по 2.43 , но вече им прощавам!❤️

• Харесвам 5
  • Шок 2
  • Браво 1
  • Смея се 3
Публикувано:
Преди 1 час, Doctor Who каза:

Уиз ме превалутираха по курс 1.955 лева за евро.

При какво плащане? Ако е с кредити, това може да не е много добра новина -- ако са ги обърнали по 2,05 при зареждането им, а при използването вече ги обръщат по 1,955, си е 0,1 лева загуба на 1 евро.

Публикувано:
Преди 1 час, jorrro каза:

При какво плащане? Ако е с кредити, това може да не е много добра новина -- ако са ги обърнали по 2,05 при зареждането им, а при използването вече ги обръщат по 1,955, си е 0,1 лева загуба на 1 евро.

Кредити са, но въпреки, че са превалутирани по техния курс при плащане някога, след анулирани полети връщат толкова, колкото са взели /в лева/. 

Друго се сетих. От днес би трябвало да показват цени в лева и евро по централния курс, т. к. продават в България. 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 35 минути , Doctor Who каза:

Друго се сетих. От днес би трябвало да показват цени в лева и евро по централния курс, т. к. продават в България. 

Още сутринта ги проверих от любопитство дали са въвели двойното обозначаване на цените. Срамота, БДЖ  го въведоха😁

• Харесвам 1
  • Смея се 8
Публикувано:

Последните две покупки с ДСК Уиз в лева и билетите бяха в лева ми добавя някава административна такса от 50-60 стотинки.
Знаели се какво е това? Появява се като вкарам цифрите на картата.

Публикувано:
преди 23 часа, Alexander каза:

Последните две покупки с ДСК Уиз в лева и билетите бяха в лева ми добавя някава административна такса от 50-60 стотинки.
Знаели се какво е това? Появява се като вкарам цифрите на картата.

И аз имах оня ден да доплащам няколко левчета (да, понякога се стига и до такива тежки моменти :grin:)  за едни билети и се учудих, че ме такусват 1 цент за плащане с карта, при положение че плащам с "тяхната", така де - с кобрандираната ДСК-Wizz карта ... :rolleyes: 

image.png.b6673af93aa08ca8430cba01d1448988.png

Публикувано:

Не ми се е случвало да начислява тази такса, но сега @Фил като показа наименованието, проверих. Това пишат самите Уиз:

Card Processing Fee – depends on the form of payment, which operating carrier you are flying with, and the locations of both our and your payment service provider 

Per payment amount  

0.20-2.35% 

* Applies for transactions that are available online, but requested via Call Center. For exceptions please click here.

Явно зависи с кое Уиз се обработва плащането, лети. 

Публикувано:
преди 29 минути , ДиянаВ каза:

Не ми се е случвало да начислява тази такса, но сега …

За няколко дни направих 5 покупки на Уиз (откакто пуснаха новите дестинации) и при всяко плащане начисляваше такса..  8 ст, 33 ст, 52 ст, 59 ст. (Хем с тяхната карта)

8D429939-7759-46B4-AC9C-A357ED133D69.png

Публикувано:
преди 30 минути , Argentique каза:

Върнаха Валенсия от декември, само ноември няма.

А дали има вероятност и за ноември да я пуснат, много странно

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 10 часа, Argentique каза:

Върнаха Валенсия от декември, само ноември няма.

Супер. А от Букурещ Отопени Wizzair пускат директен полет до Сантандер от 28 окт.  @ДиянаВ ще е с бърз достъп до Кантабрия 😉  🇪🇸

• Харесвам 9
  • Браво 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.