Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Поради незнайно каква причина полетът Краков - София днес ще закъснее с над 5 часа (макар че обратният полет се изпълнява навреме). Вече бях минал през секюрити като получих мейла и успях да намеря служители, които онбордват за Уиз на летището и ме посъветваха да изляза, да мина през чекин деск, за да получа ваучера за храна 😅 

Иначе все още съм с MasterCard DSK Wizz и ще видим дали ще изпратят ваучер за лаундж.

ПП: Полетът за Ница закъснява и са решили да жертват нас и с нашия самолет ще изпълнят Краков-Ница-Краков. 

• Харесвам 4
  • Шок 2
Публикувано:
преди 20 минути , WanderlustME каза:

Иначе все още съм с MasterCard DSK Wizz и ще видим дали ще изпратят ваучер за лаундж.

Ако си регистрирал полета ще ти изпратят. На мен в събота ми изпратиха.

• Харесвам 2
Публикувано:

Така... Час и половина след мейла на Уиз, Мастъркард изпратиха мейл с пас за лаундж. Първоначално казаха, че е само за 3 часа, но тъй като причината при мен е закъсняващ полет, допълниха, че няма ограничение. 

Инапе самолетът вече е тук и качват хората за Ница - ех, как им завиждам за Côte d'Azur 😀

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 10 часа, Hakkâri Spor каза:

Супер. А от Букурещ Отопени Wizzair пускат директен полет до Сантандер от 28 окт.  @ДиянаВ ще е с бърз достъп до Кантабрия 😉  🇪🇸

И преди я имаше, но целогодишно.

Аз за разлика от някои от вас не съм превъртяла уиз дестинациите и не купувам билети като невидяла😁

• Харесвам 2
  • Смея се 6
Публикувано:
На 6.08.2025 г. в 14:26, Alexander каза:

Взех от събота сутринта, до неделя  следобед до Базел, възможно е само на една дата, когато сменят лятното със зимното разписание, цена 96лв с и без членство.
Ще обиколим селата около Колмар, както и самия Колмар.

Ако остане  време на втория ден ще минем за 1-2 часа през Базел.

Същата идея ми се върти в главата, но не зная как  да запълня по  най-добрия начин програмата със съдержание, така че да не остане едното пътуване.Може ли да споделиш своите планове, че в тази посока не съм проучвала досега и ми е в мъгла

Публикувано:
преди 1 час, Velmar каза:

Същата идея ми се върти в главата, но не зная как  да запълня по  най-добрия начин програмата със съдержание, така че да не остане едното пътуване.Може ли да споделиш своите планове, че в тази посока не съм проучвала досега и ми е в мъгла

Не знам какво повече да ти кажа, както вече написах, кацаме сутринта в Базел, взимаме кола, отиваме до Колмар и съседните 3-4 известни села, ако някое остане ще се види сутринта на следващия ден, ако решим, че искаме, след това минавам през Базел за малко и отиваме към летището следобед.

Публикувано:

Базел често остава извън туристическите забележителности, но за мен е доста приятен и интересен град.Харесвам го повече от Берн примерно.Няколко часа  там си заслужават.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 12 минути , Ivko каза:

За хора без кола има удобен влак от Базел до Колмар за 17 евро 45мин. Замислям се и аз.

Ще разводним темата- за Колмар си има отделна- има промоции за 6€ от Сен Луи до Колмар на SNCF, до там 10 мин шатъл от френския изход за около 3€.

Спойлер

image.png.6a9d2405f01edf0a7b0b25dd151c26a5.png

• Харесвам 7
Публикувано:
На 8.08.2025 г. в 13:05, randi каза:

Ми не е вярно това. В полетната документация се записва touchdown времето и времето на поставяне на чоксовете.

Информацията за отваряне/затваряне на вратата е параметър, който може да се следи автоматично и независимо и да се излъчва по ACARS 

На 8.08.2025 г. в 14:15, randi каза:

После сподели какво ти е казал.

Ще му каже, че може да настрои CI 999 във FMS-a и ще успее да спести някоя друга минута, респективно да падне под 3ч закъснение

Публикувано:
преди 26 минути , dunaika каза:

Официалното инфо е за два пъти седмично. Дано се задържат 🙂

Взеха да излизат по три. И аз защо се хабях да летя до Братислава от София преди две седмици? 😄

Screenshot.png

• Харесвам 5
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 17 минути , Argentique каза:

Взеха да излизат по три… 😄

Screenshot.png

Извинявам се за подвеждането! 
В местната преса излезе инфо за два пъти седмично и аз го приех за вярно…

• Харесвам 3
Публикувано:

Брей, нов полет от Варна... предпочитах да върнат Прага, но пак е нещо.

Опитвам се да намеря евтино приорити, но под 17-18 евро не ми излиза. Някой да е намирал по-изгодно?

Публикувано:

Добавям дните и цените към новите маршрути 

New routes & start dates from Bratislava (BTS)

• Barcelona (BCN) – daily from 14 Nov 2025 (from €19.99)
  • Lamezia Terme (SUF) – Mon, Fri from 14 Nov 2025 (from €19.99)
  • Plovdiv (PDV) – Tue, Thu, Sat, Sun from 15 Nov 2025 (from €17.99)
  • Varna (VAR) – Tue, Thu, Sat from 15 Nov 2025 (from €17.99)
  • Málaga (AGP) – Wed, Sun from 16 Nov 2025 (from €24.99)
  • Athens (ATH) – Mon, Wed, Fri from 15 Dec 2025 (from €24.99)
  • Alicante (ALC) – Mon, Wed, Fri from 15 Dec 2025 (from €24.99)
  • Basel/Mulhouse (BSL/MLH) – Tue, Thu, Sat, Sun from 16 Dec 2025 (from €19.99)
  • Naples (NAP) – Tue, Thu, Sat, Sun from 16 Dec 2025 (from €19.99)
  • Palermo (PMO) – Tue, Thu, Sat, Sun from 16 Dec 2025 (from €19.99)
  • Niš (INI) – Tue, Thu, Sat, Sun from 16 Dec 2025 (from €17.99)
  • Oslo (OSL) – Mon, Wed, Fri from 16 Dec 2025 (from €19.99)

Why it matters

• More choice & lower fares: With two A321neos based at BTS, Wizz Air says capacity and competition will rise across city-break and sun routes (Spain, Italy, Balkans, Nordics). Expect sharp opening fares (from €17.99–€24.99) on select dates.
  • Stronger connectivity for Slovakia: Wizz Air highlights service across Slovakia’s three main airports and expects a major bump in BTS traffic next year.
  • Regional links: The Niš route broadens access to southern Serbia and creates another low-cost alternative to Vienna-area travel flows.

Quick planning tips

• Launch months: First wave mid-November; second wave mid-December (ideal for pre-Christmas city breaks and winter sun).
  • Baggage & extras: Base fares cover a small personal item only. Add a trolley/cabin bag, checked bag, or WIZZ Go/Plus bundles at booking to avoid last-minute fees.
  • Getting to Vienna: BTS is a practical budget alternative for Vienna trips; shuttle and bus links run roughly an hour to Vienna city

FAQ

How many aircraft will be based at BTS?

Two A321neo by the end of 2025.

How many new routes were launched with the base?

12 new BTS routes (plus the previously announced Bucharest–Bratislava link from 28 Oct 2025).

What are the “from” prices, and can they change?

Intro fares start from €17.99–€24.99 one-way on selected dates; prices and schedules can change.

• Харесвам 5
Публикувано:

Потресен съм...

Пуснах заявка за компенсация по 261 на уиз в 23ч. вчера

Днес в 16ч. парите ми бяха вече налични в сметката.

• Харесвам 7
  • Шок 2
  • Браво 6
Публикувано:

Отговарям си сама, това което успях да намеря е Болоня - Тирана флекс 11.85, приорити 15.

С уиз картата ту минаваха, ту не минаваха плащанията и накрая вторият полет остана на pending payment и в апа пишеше ако до 24 часа още е така да им звъня... Амелия по-правилно ме насочи, че трябва да изчакам 1 час и тогава имам 15 минути, за да завърша плащането или резервацията пада. След час наистина се появи пак опцията за плащане.

• Харесвам 7
Публикувано:

Как стои въпросът с връщането на пари, ако дестинация бъде отменена? Т.е. ако се инвестират изтичащи точки напред във времето, за да се чака евентуална промяна в полети, но цялата дестинация отпадне?

Публикувано:
преди 7 минути , Zaro каза:

Как стои въпросът с връщането на пари, ако дестинация бъде отменена? Т.е. ако се инвестират изтичащи точки напред във времето, за да се чака евентуална промяна в полети, но цялата дестинация отпадне?

Връщат 100% от платената с точки сума, като върнатите точки имат валидност 1 година.

• Харесвам 3
Публикувано:

Коя/ кои дестинации могат да " отпаднат"? В търсене съм на такава дестинация,че не мисля скоро да летя,а имам над  200 Е кредит. Разбира се,ще инвестирам и във флекс,за всеки случай.

• Харесвам 1
Публикувано:
30 minutes ago, mamaivy said:

Коя/ кои дестинации могат да " отпаднат"? В търсене съм на такава дестинация,че не мисля скоро да летя,а имам над  200 Е кредит. Разбира се,ще инвестирам и във флекс,за всеки случай.

Кишинев , Торино , Маракеш.

Не е задължително да отпадат , достатъчно е да разместят по-сериозно часовете.Заложи на полети за след октомври или за догодина.Мисля при промяна над 2 часа връщат всичко.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   3 магеланци

• Marisha
    • Kristiyan Desev
    • WanderlustME
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.